| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 1998

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 388  [Dalších 168 >>]
Verera 18163
16.5.2007 15:04:22
Tak to mi připomíná pravou lví povahu - jeho veličenstvo nám všem laskavě dovolí, abychom ho obsloužili. Taky to znám, i když na druhou stranu dělá pro ostatní hodně, ale musí to být naprosto dobrovolné.

Dneska na mě chlapeček ráno ječel, že jsem hrozná, když jsem ho upozornila, že by už mohl opravdu vstávat, protože za 20 minut odcházíme do školy. A večer prskal, že ho ani nenapadne se jít umývat (a současně byl na půl cesty do koupelny, prostě si nedovolí neposlechnout, ale musí si zachovat hrdost). Ach jo, proč prostě neřekne ano maminko jako mladší , vždyť to přece není nic proti jeho důstojnosti, když mu občas řeknu, co má dělat, ale holt to asi cítí jinak.
Bebi+2 39827
16.5.2007 9:46:12
ÓÓÓ, vy se doma máte...taková idylka!!!
Ti naši raubíři si neudělají nic dobrýho...dokonce dnes mladší navrhl, že by jsme si mohli koupit novýho bráchu a Adama prodat, protože ho prý bije!!!

No a z Adama fakt zase rostu - včera nová poznámka: Byl drzý na vychovatelku, když se ho ptala, proč vyhazuje skoro celý oběd. Odpověděl něco o červech v polívce a vyvracel oči a "mlaskl".

Já se tomu normálně směju, víc mě dostává to jeho loudání, na všechno má spoustu času. Všechno chce "zadarmo"...nic pro mě a bráchu neudělá. Celý dny lítá po hřišti a až se milostivě vrátí, tak si představuje, že kolem něj budu skákat a se vším mu pomáhat!

To je litanie, že? Však jsem si ho rozmazlila sama.....
Verera 18163
15.5.2007 9:32:07
Tak se chlapeček vrátil ze školy v přírodě. Kupodivu celé včerejší odpoledne byl doma krásný klídek, děti si spolu pěkně hrály, nepraly se, nehádaly, pěkně se navzájem o všechno poprosily a poděkovaly si, prostě idylka. Ráďa přivezl Evičce spoustu dárečků, různé ceny za soutěže apod. vybíral tak, aby se líbily Evičce, něco jí i přikoupil, sladkosti nesnědl, ale přivezl jí, prostě pravá lví velkorysost, na tohle je skvělý.

Večer jsem si to pochvalovala, tak slíbil, že se bude snažit k sestřičce chovat hezky i dál, ale těžko říct, jak dlouho to vydrží, minule dva dny .
Analeh a zlobidla D+L 18104
9.5.2007 10:36:34
Jé Aničko tak to je fakt nepříjemné:( taky mám na tu věc takový názor jako vy,že to někdo nedomyslel a ted neví co s tím.Já právě taky řešila mobil u Denči.Já si pořídila nový s tím že tento můj obyč ale stále fungující dáme Denči.Ted mi skončila smlouva tak jsem jí převedla číslo na kredit.Denys nadšená zatím jsem jí ho do školy vzít nedovolila,ale jak začnu od ledna pracovat tak ji budu chtít mít na drátě a to ho už bude do školy brát tak z toho ztracení mám hrůzu už ted,i když je to opravdu prachobyčejný jednoduchý mobil.....
Je sice pravda že mobil není učební pomůcka,ale myslím že takové shrnutí do šuplíku celé věci od paní ředitelky není zprávné:(
Verera 18163
9.5.2007 9:46:31
No, tak to bych asi počkala, až přijde ten jejich učitel a probrala to ještě s ním.
Anička+K+K 57229
7.5.2007 17:20:11
Věrko, takhle to "vyřešila" ředitelka. Klárky třídní učitel zrovna onemocněl, on bya to vyřešil asi jinak... Je to dvoumetrovej chlap a děti z něho mají respekt. Telefon je od počátku vypnutej, to bylo to první co jsem zkoušela, zavolat na něho. Ještě ke všemu je chráněnej ne jen pinem ale i bezpečnostnim kódem, kterej znám jen já ( je to totiž telefon po mě a já si ho zabezpečila proti použití jiný simky) Já vím že v dnešní době není problém telefon odblokovat, ale ona hodnota toho telefonu už není taková aby se to vyplatilo. Taky si myslim že to vzal někdo kdo hrozně touží po telefonu a nemá ho, jenže Klárka ho měla jen z toho důvodu, že kdyby se u nás doma něco stalo (něco s Kubou nebo tak) a já musela skočit do auta a rychle odjet, tak abych jí to dala vědět. Není tady totiž nikdo jinej kdo by jí to mohl říct a ona by chudák přišla domů k zamčenýmu baráku a lítala by po městě kde jsme, neměla by ke komu zajít... tak proto už v tomhle věku nosila mobil. Od září až pujdu do práce tak ho bude taky muset mít pořád u sebe. No a tohle ten človíček kterej ho ukrad nedomyslel a určitě ho má doma položenej ve skříni a čeká na moment kdy se na to zapomene, jenže je mu fakt na nic - baterka vybitá během dvou dnů a k tomu starosti s kódama? být na jeho místě tak ho raději donesu do školy a řeknu že jsem ho našla, myslim že by to všichni vzali naprosto normálně. Ale uzavřít v tomhl evěku celou záležitost větou, že se prostě mezi dětmi krade, není vůbec výchovný.
No a bohužel u nás ve škole už třídní schůzky nebudou, máme je jen dvakrát do roka...
Verera 18163
7.5.2007 16:36:18
Hm, to s tím mobilem fakt naštve. V tomhle věku podle mě ještě děti nekradou nijak promyšleně, prostě něco děsně touží mít a pak třeba neví co si s tím počít, bojí se to říct doma, nemají nabíječku, takže jim leží někde doma ve skříni.

Ten přístup učitelky je divný, klidně by mohla říct, že se ztratil mobil, a že pokud ho vzal (nebo by třeba mohla říct našel a nechal si, aby se měl ten dotyčný prostor k obhajobě) někdo ze třídy, měl by ho vrátit, třeba by mohla určit nějaké tajné místo, aby se nebál a nějak to vhodně podat, aby bylo jasné, že se nekrade, ale že pokud si někdo uvědomí svoji chybu a napraví ji, je dobré to ocenit. Vždyť má na to přece učitelka školy, ne. Naši učitelku bych si takhle klidně dokázala představit, ta má dětičky omotané kolem prstu.
A taky by se třeba mohla zmínit na třídní schůzce, pokud by to nepomohlo, přece si rodiče všimnou, že má dítě najednou mobil, teda pokud ho neschovává. Jenže to by možná spousta rodičů nevrátilo, kvůli ostudě.

A nebo byste mohli zkusit vzít jiný mobil a zavolat ten svůj, pokud je někdo tak drzý, že ho používá nosí do školy, pochybuju, že by byl tak rafinovaný a vyměnil simku.
Anička+K+K 57229
7.5.2007 11:14:14
Ahoj holky,
tak koukám, že volno je asi všude... Klárka je s mojí mamkou u strejdy v Krkonoších, přijedou až zítra, tedy přesněji přijedou do Prahy a pak jí máma pošle autobusem do Mělníka, kde na ní já budu čekat.
Jinak si představte, že Klárce ukradli ve škole mobil, tak holka dostala vynadáno, ale co je to platný, když mobil je pryč. Ředitelka to neřešila, že prý to není pomůcka k vyučování a tak malým dětem do ruky vůbec nepatří... Nejhorší na tom je že jí to asi ukrad někdo od nich ze třídy a když si představim, že už i devítiletý děti kradou a nestyděj se koukat pak tomu spolužákovi do očí, tak to je docela síla. Takže Klárka holt dostane časem jinej telefon, ale už sama souhlasila že si na něj bude muset vydělat. Takže teď bude dobrovolně skládat dřevo do kotelny, odvážet trávu ze zahrady... Oni to oba dělali i teď a hrozně rádi, ale teď to tedy Klárka bude mít za mobil. Jen mě zamrzel přístup školy. Ředitelka mi řekla že jejímu dítěti ukradli už tři, že se s tim musím smířit
Tak jsem si tak trochu vylila srdíčko, tak se omlouvám.

Jo Bebi, dělala jsem to Kung pao a fakt dooooost dobrý.
Verera 18163
7.5.2007 10:20:50
My jsme strávili víkend na chatě a děti jsme vyhnali na zahradu i za deště, protože chata je malá a jinak bychom se z nich asi zbláznili. Hezké vzájemné chování po návratu Evičky ze školky v přírodě jim vydrželo přesně dva dny (no, ale je to příslib do budoucna, vloni se poprali už po 2 hodinách :)).

Dneska odjížděl zase Ráďa a tak jsme nechali Evičku s babičkou a jeli včera domů. Což chlapeček obrečel, protože zrovna objevil, jak je úžasné štípat dříví a nechtělo se mu toho nechávat. (Vypadá to, že i tady nás čeká příjemná budoucnost , za půl hodiny rozřezal pilkou dvě klády a naštípal plné kolečko polínek a nevypadal, že by ho to přestalo bavit).

Takže dneska budu doma bez dětí, co já jen budu dělat ? (No, to je jen řečnická otázka, mám tam hory prádla, žehlení, zašívání, nádobí ....)
Bebi+2 39827
5.5.2007 10:53:03
...teprve začíná a mě z těch kluků asi hrábne....

Venku prší a přebytek energie řeší chlapci kopáním do balonu v naší malé předsíni. Chudáci sousedi pod námi...Odpoledne je naložím do auta a pojedem navštívit tchýni. Teda jestli budu odpoledne ještě mezi živými a schopnými řídit...grrrrrr!!!!!!!!
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 388  [Dalších 168 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.