| Bebi+2 | 39827 |
|
|
22.5.2007 11:34:57
Analeh,
no tak to mě mrzí, že máte doma takový problémy. Co Luky, je lepší? Proč Denisa utíká? Má nějaké problémy ve škole? Myslíš, že jako už puberta? To je snad brzo, ne? |
| Verera | 18163 |
|
|
21.5.2007 9:53:51
To my máme taky krabice s víky a krabice od banánů , police na autíčka a koše na plyšáky. Snažila jsem se udělat úklid co nejjednodušší, ale nějak to i přesto nefunguje :)
V sobotu jsme byli úžasném výletě na Děčínském Sněžníku a Tanečnici, obě moc pěkné rozhledny, získali jsme další dvě turistické známky, dokonce ani slečna nebrblala, že musí šlapat. Včera jsme měli dámskou jízdu, manžel jel pomáhat švagrovi na počínající stavbu domu, když o tom Ráďa v 7 hod ráno uslyšel, hned se oblíkl a že pojede taky. Kopal tam výkopy, stloukal prkna, natíral maringotku. Přijeli v 10 večer, byl utahaný, obarvený, ale naprosto spokojený. Takováhle práce ho baví a je schopen zapojit a téměř uštvat i celé okolí (asi to budou ty vůdčí schopnosti lvů :)) Vysávání v obyváku vyřešil tak, že si tam rozložil puzzle 1000 dílků a tudíž se vysávat nemůže, abychom o nějaký dílek nepřišli. :) |
| Analeh a zlobidla D+L | 18104 |
|
|
18.5.2007 18:46:36
Ahoj holky,
tak u nás je to ted děs běs Luky je nemocný v po 40 cítky a 2x se mi dusil jednou nemohl popadnout dech mě sevřené průdušky a po druhé špatně polkl medecínu no sila.Do toho Denys tropí neuvěřitelné kousky,odmlouvá,utíká z domu,vydírá no jsem jeden nerv.Před chvilkou volala že se prý zdrží.....a to měla vycházku do šesti snad ji roztrhnu.Luky už je dnes lepší zítra máme jet na 9 k dr si nás pozvala i v sobotu. No úklid mám pocit že Luky si po sobě uklízí víc než naše dáma,jsem se nedávno naprdla a komplet uklidila pokoj vše nepotřebné vyházela skřínky šuplíky v bezva stavu a dnes??škoda mluvit dodržovala pořádek chvilku a už na to zasejc prdí:(A oblečení je schopna chodit v jednom tričku i ponožkách třeba celý týden,občas najdu kalhotky v pokojíku kde se dá...ponožky trika tepláky a když řeknu uklid si to tak to jednoduše sbalí to guče a vrazí to do koše na prádlo nehledě na to co je čisté či ne.A stačí něco říct a jen držkuje a hádá se. Fakt si připadám někdy bezradná a bojím se toho že mi naše slečna opravdu přeroste přes hlavu.....má i světlé chvilky ale těch je opravdu pomálu,fakt nevím kde je chyba chjo. tak jsem si vám trošku ulevila snad mě pochopíte :) H. |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
18.5.2007 13:50:26
Ahoj holky,
tak u nás to je s úklidem docela dobrý. Co Klárka nastoupila do třetí třídy tak dostala na starosti vysávání, utírání prachu a zelévání kytek jo a uklízení umytého nádobí, takže o tyhle činnosti já se nestarám akorát jí to musím čas od času připomenout. No a teď už mají každej svůj pokojíček tak si ho oba musejí před spaním uklidit a to i ten prcek Kuba. Ten tedy uklidí vždycky jen autíčka a zbytek mu douklízím já nebo Klárka, ale taky jsem zavedla krabice s víkem a to je to pak krásně rychle uklizený... |
| Bebi+2 | 39827 |
|
|
18.5.2007 13:09:48
To je dobrý: Raději si nebudu hrát, abych pak nemusel uklízet!:-))))To chápu, kolikrát si říkám, že nebudu vařit...pak musím umývat nádobí:-)))))
Ne, dělám si legraci, vařím ráda a na nádobí máme techniku. Mimochodem jsem dnes dělala kuřecí mini řízečky v těstíčku...trochu jsem si to vymýšlela, tak jak budu mít čas, tak to prcnu do deníčku. Ještě k tomu uklízení hraček...naši kluci to mají jednodušší v tom, že na všechno mají krabice a kyblíky. Mají v pokoji jen jednu policovou skříň a tam jsou jen knihy a dinosauři...jinak všechno ostatní stačí roztřídit a "naházet" do příslušných uzaviratelných (aby ten binec nebylo vidět) krabic! |
| Verera | 18163 |
|
|
18.5.2007 12:31:59
Naše dětičky jsou zvyklé využívat veškerý dostupný materiál, takže to podle toho v jejich pokojíčku vypadá. Na jednu stranu jsem ráda, že jsou tvořiví a dokážou si sami vymyslet a vyrobit úžadné masky slepované z několika vrstev papíru, na druhou stranu šílím z toho bince a to jsem velmi tolerantní. Veškeré odstřižky zůstávají na zemi, na stole je několik vrstev a holčička, než by to uklidila, kreslí na podlaze.
Oblíbená zábava je vysypat všechny krabice se stavebnicemi a postavit z toho co nejvíc, k tomu ze židlí , dek a všeho co se najde vytvořit doupě a to nejlépe v obyváku a celé to propojit kolonou autíček na tohle (kromě toho stavění, pouze vysypání) jim stačí tak 10 minut, nejlépe po několikahodinovém úklidu v celém bytě, čím se jim uvolnil prostor. Jenže těch pár dní, kdy po nich chci uklízet, si pro jistotu moc s ničím nehrají, aby nemuseli uklízet, doufám, že je to jen přechodné, to fakt nebyl cíl. |
| Bebi+2 | 39827 |
|
|
18.5.2007 11:44:44
No u nás je to s úklidem taky těžký...Lukáš uklízí ještě ochotně, ale musím ho motivovat (přijde ti kamarád, nelze projít pokojčkem, rozšlapu ti hračky...strašně rád vysává, takže ukliď hračky, ať si je vevysaješ a tak...). Adam si nikdy s hračkama moc nehrál, takže nenadělá nepořádek. Tudíž po něm moc uklízet nechci, cítil by to jako velkou nespravedlivost, že musí uklízet po Lukovi. Občas samozřejmě ruku k dílu přiložit musí, třeba po jeho návštěvě, která binec udělá. Ovšem Adam je strašnej bordelář, co se týče věcí do školy. Každý den přinese v penále a av aktovce totální chaos. A oblečení...to je kapitola sama o sobě...co mu kam spadne, to tam zůstane. Klidně má ponožky a slipy poházené po skříni, stole, posteli...
Kluci mají rádi úkoly takové jako zodpovědnější...zalít květiny, naleštit zrcadlo a tak.No není to samozřejmě stoprocentně udělané, ale mají z toho dobrý pocit a já jim ho nechci kazit, tak pak potají přelešťuju zrcadlo nebo znova zametám apod.:-)))) Co mě naučila tchýně, ale nedá se to praktikovat pořád: nasadit líbezný úsměv, pěkně v klidu a tichosti poprosit a dělat jako bych to nikdy bez nich nezvládla:-))) Občas funguje: "překvapte mě něčím!" a zavřu je do pokoje. Ale párkrát přišli už s namalovanýma obrázkama a já to myslela trochu jinak!!! |
| Verera | 18163 |
|
|
18.5.2007 9:29:41
Jak jsou na tom vaše ratolesti s úklidem (vlastních věcí)? Já jsem dost tolerantní, taky jsem v dětství nesnášela, když mě někdo honil do úklidu teď a okamžitě. Jenže už mi došla trpělivost, takže jsem důkladně uklidila dětský pokoj a rozhodla, že od toho dne cokoli neuklizené zmizí zamčené v bedně a hodně dlouho to neuvidí. Holčička se celkem snaží, ale včera jsem si vyslechla od chlapečka dlouhou litánii, že jsem hrozná a že tohle není v žádné jiné rodině (to, že by museli uvést každý večer před spaním pokoj do přijatelného stavu).
Jsem vážně tak hrozná, když chci, aby věci nezůstávaly tam, kde jim zrovna odpadnou od ruky? A taky na vás vaši miláčkové kvůli úklidu vrčí? |
| Anička+K+K | 57229 |
|
|
16.5.2007 22:59:52
Ahojda,
Bebi to co popisuješ s Adamem, tak něco podobnýho mám s Kubou a to je panna :-/ Nějak se mi vůbec doma ty znamení vymykaj. Klárka je lev, ale vůbec není vůdčí typ a už vůbec ne že by muselo být po jejím (moje tchýně je taky lev a na tu to tedy sedí...) Vlastně se Klárka docela dobře přizpůsobí jakékoliv situaci. No a Kuba kterej je v panně, tak to je děs běs. Pokud není po jeho tak ztropí hroznou scénu a dokonce diriguje o šest let starší ségru jaký dvd má zrovna pustit a kdy pujdou ven a jak mu má uklidit pokoj... a podobný věci. Sámo že to tak nenechávám, ale pak je u nás dost řevu. Jo holky tak už máme konečně zase funkční klárčinej mobil, dneska přišel ten duplikát simkarty (sice až po jedný urgenci), tak už zase budu chvilku v klidu, že budu moct být s Klárkou ve spojení. No a protože si to musela odpracovat, tak si bude doufám na ten telefon dávat mnohem větší pozor než doteď. |
| Bebi+2 | 39827 |
|
|
16.5.2007 20:17:33
Jj, taky mě připadá jako ukázkovej lev, ale podle astroložky je už panna:-))))
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.