| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 120  [Dalších 10 >>]
Jana, Kacka
  • 
7.5.2003 19:44:24
Dekuji za povzbuzujici slova. Ja taky verim, ze driv nebo pozdeji prestane Katu bavit pocuravani a stane se z ni "velka holka". U nas mame opacny problem s curanim venku. Od te doby, co jsem ji jednou nechala vycurat venku, chce curat venku porad. Kdykoliv vidi kousek travy, chce ji pocurat (jako pejsek :-)). A vzdy dokaze ze sebe par kapek vyzdimat (proto vim, ze je schopna ovladat svuj mocovy mechyr a velmi zrala k tomu, aby se nepocuravala). Problem je, ze tady v USA je prisny zakaz moceni na verejnosti a mne brzy zatknou :-(
Jana
Lenka K
  • 
6.5.2003 23:15:40
Dnes jsem si letos poprvé koupila v "mekáči" něco na zub k obědu (je mi blbě stále A TAK JSEM CHTĚLA POTĚŠIT CHUŤOVÉ BUŇKY) a moje dítě (myslím, že asi většina), hned chtělo ochutnat, tak dnes měla premiéru v ochutnávání hranolky, kousnutí "číze" a loky colaloky. Rozjela by se, ale naštěstí uposlechla a přestala se dožadovat dál(to mě tiše šokovalo). Čekal na ní přece její oblíbený obídek - dušená zeleninka s máslíčkem a strouhaným sýrem (ten je vyjímečně). Myslela jsem, že ochutnám, ale nic nenechala.
S těmi pomazánkami to je dobrý nápad, pro ty nejedlíky, dá se tam propašovat ledasco zdravého.
Já si myslím, že s tím asi nic razantního nenaděláš, já byla jako batole a i později to samé. Zato můj muž prý byl vděčný strávník, hlásila tchýně.Tak Maruš je asi po taťkovi.Jo, vzpomínám si, jednou mi odmítla - tvarohové knedle ovocné.A špagety, seč pokrájené, jí nějak váznou v krčku, ale půlku porce sní :-)
L.
Rajla, prcinka 25 měsíců
  • 
6.5.2003 20:33:49
Ahoj Jano, myslím si, že jste s "pěkným chozením na nočník" na dobré cestě. Naše prcinka dělala totiž úplně to samé, moc dobře věděla, co je čůránek a kakánek, jen se jí to taky dařilo do kalhotek a sem tam na ten nočník. Ještě před dvěma měsíci jsem jí "vyhrožovala", že až budou vedra, tak jí budu dávat kalhoty, protože "kdo se má dívat na ty pleny, vykukující z pod krásných šatiček"? :-) A najednou ze dne na den si sama začala říkat a tak to krásně pokračuje až do teď :-) Další menší úskalí je čůrání venku, zatím se mi nedaří ji vysvětlit, že čůrkat může i na trávu :-) Takže mě dnes pokropila v busu mhd, naštěstí nikde nic nebylo vidět :-) Hodně štěstí a trpělivosti.
Ladia, 2 děti (15+11) 826
6.5.2003 18:26:53
Simonka má nejraději zeleninku a to jakoukoliv, maso požužlá a vyplivne, razantně odmítá cokoliv, co má alespoň vzdáleně něco společnýho s mlíkem... Takže mlíčko a ml. výrobky tajně pašuju do jídel, pššššššššššššt :) Kdyby záleželo na ní, je živa jenom ze zeleniny a to hlavně brambor, občas kousku banánu a rohlíků. Teď jsem objevila, že zbožňuje pomazánky, v malíčku mám pomazánky 100x jinak a ze všeho :)
Jinak jí s náma naše jídlo, když jíme něco ostrého nebo pro děti zcela nevhodného, tak dětem před finální úpravou odeberu a doupravím speciálně pro ně (náš tatínek totiž zbožňuje pikantní jídla). No a samozřejmě občas (i když bych to jako vůdce zdejší poradny o výživě neměla veřejně přiznat) si zobne s taťkou kolečko klobásky, hranolky apod. Naštěstí nemá ráda sladký (to bude tím, že já zlá macecha jí nic nesladila :)) a jediný co miluje jsou müsli a cereální tyčinky...
Jana, Kacka 23 mes.
  • 
6.5.2003 17:34:59
Lenko,ja TI mohu jen zavidet. Ja mam snad nejvybiravejsi dite na svete. Od malicka jsem se snazila davat ji co nejzdravejsi stravu. Plne jsem kojila do 6,5 mesicu, stale jeste kojim, i kdyz uz jen malo, nikdy nemela kravske mleko (teprve ted vyrostla z alergie na mleko) a kdyz jsem ji zacala prikrmovat, vyrabela jsem sama zdrava jidla. V prvnim roce celkem pekne jedla, chutnalo ji ovoce a nemela jsem s ni moc problemu. Pak nastal zvrat, zacala nad jidlem ohrnovat nos, vybirat si, ted odmita vsechno ovoce (vcetne bananu!!!), zeleninove polevky ji taky moc nejedou, maso pozvyka, neco sni, zbytek vyplivne, brambory nechce, kdyz ji dam neco na chleba, sni vsechno krome toho chleba,... Donedavna jedla jogurty, ted nechce any ty. Vyzkousela jsem snad vsechny druhy dostupne na trhu.Proste nocni mura. Kdybych ji krmila sladkostmi a bonbony, urcite by byla spokojena.Nenasla jsem zadne komercne vyrobene jidlo v lahvicce, ktere by ji chutnalo (ze zoufalstvi jsem nakoupila par lahvicek a vyzkousela jsem, zdali ji budou chutnat jidla, ktera jedi vsechny deti v USA - ja totiz ziju v USA). Jestli mate nejake napady, osvedcene recepty, dejte mi vedet. Ocenim kazdou radu. Ja vyzkousim cokoliv, abych nasla neco, co chutna moji vybirave princezne. Momentalne ji nejvice chutnaji vajicka, couscous, testoviny, cerealie a nekdy i spenat (donedavna jeste jedno z jejich nejoblibenejsich jidel, dnes uz ztraci zajem).
Jana
Lenka K
  • 
6.5.2003 16:04:35
Holky, co tak vaříte dětem, co jim osobně nej... chutná?
Mojí Maruš docela jede dušená zelenina jen tak a pak skoro všechno :-)), je fakt dobrá, sní všechny mé (i blafy, jak tvrdí můj brácha - zeleninky atd.)
Už jedí s vámi společné jídlo??? Naše holka jak co, ale kdyby záleželo na ní....-)
L.
Lenka K., dcerka 23 měsíců, 9tt
  • 
3.5.2003 21:57:05
Tak u nás je to mozna o trosinku lepsi nez u Kacky, ale jsou nehody curaci, spise pricuraci. Nekolikrat za tyden se pricurne, zastavi to a dodela na nocnik, ale to uz se musi samozrejme prevleci.Jak na to ? Ja tomu nechavam volny prubeh, naoko se rozzlobim, udelam tytyty, ale to je vse. Vic taky nevim...
LENKA+K+K 1778
3.5.2003 20:48:08
Zrovna jsem chtěla napsat podobný příspěvek jako Jana, řekla bych že téma NOČNÍK je v tomto věku asi nejaktuálnější.
Bohužel my rozhodně nejsme tak daleko jako Jana a Kačka. Jak jsem už psala Kája poslední měsíc nočník absolutně ignoruje, pokud se ji ptám jestli chce čůrat tak křičí, že "nééé" nebo dělá že mě neslyší a nebo ho přinese, sundáme kalhoty a plenu, sedne si a po chvilce vstane a křičí "není" a pak už na nočníku blbne.

Máte někdo podobné zkušenosti? Někdy mám pocit, že budeme nosit pleny až do školy... ;o)). Prostě nevím momentálně jak "jak na to".

Lenka
Jana, Kacka 23 mesicu
  • 
3.5.2003 18:01:41
Holky, mate nejake napady ci strategie, ktere funguji pri uceni nasich skoro dvouletych deti na zachod? Moje Kacka uz 4 mesice nenosi pres den plinky, ale stale mame "nehody". Zda se, ze kdyz ji neustale pripominam, ze je cas se vycurat, ona se vycura.Nebo kdyz ji necham doma nahatou a pripominam ji, ze az bude chtit curat, musi si dobehnout k nocniku, udela to. Kdyz se ji cely den nezeptam a nepripominam ji nocnicek, klidne se pocurava i pokakava a pak mi oznami, ze udelala e-e, kdyz uz je pozde. Nekdy zacne curat do kalhotek, zastavi se a utika k nocniku. Nekdy mame i cely tyden bez jedine "nehody" a pak se behem jednoho dne trikrat pocura.
Jak to probiha u vas a jak motivujete vase deti?
Jana
Lenka K., dcerka 23 měsíců, 9tt
  • 
1.5.2003 21:56:49
Zvládat to šlo jen díky manželovi, který musel chodit včas z práce (žádné přesčasy a tak) a jít na procházku s malou, já nemohla.Ale musím říct, že to je pro něj naopak radost strávit víc času s dcerkou. Jsme mu za to vděčné...Dopoledne jsme spolu doma, já se postarám o jídlo a Maruška si hraje, pak jdem spát no a potom s taťkou ven. Já se znažím udělat zatím to nejnutnější. Ale od včerejška je mi o trochu lépe:-) S kolektivem to zatím moc nepřeháníme, do školky půjde asi až později.Vídáme se občas s dětmi kamarádek a bratránky.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 120  [Dalších 10 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.