| Lenka + Kája | 
| • | 
 1.5.2003 21:06:36 
Kája se narodila 26. 5. a je taky Blížencem "do morku kostí" - energická, bezprostřední, upovídaná (pokud se to o "mimču" v tomto věku dá říct) a hlavně TVRDOHLAVÁ.  
Pokud jde o nočník, tak pravděpodobně budeme spadat do kategorie dětí, které se to před druhým rokem nenaučili. Nočník Kája používá PŘÍLEŽITOSTNĚ a momentálně se na něm radši odstrkuje ;o) V kolektivu je opravdu moc ráda, má kamarádku o dva dny mladší, s kterou si už dokáží krásně hrát, ale o školce zatím rozhodně neuvažujeme.  | 
| Jana, Kacka | 
| • | 
 30.4.2003 23:48:15 
Ahoj, 
blahopreji k miminku v brisku.Jak to zvladas, byt tehotna (nevolnost?unava?) a starat se o skoro dvoulete batole? Nase Kacka je taky typicky Blizenec (po mamince - ja jsem 21.5., ona 28.5.), flirtuje s lidmi a oslovuje vsechny a zaroven je stydliva. Koketa jedna! S tim povidanim na tom neni tak dobre jako Tvoje Maruska, asi je to tim, ze vyrusta ve dvojjazycnem prostredi. Basnicky sice nepovida, ale doplnuje mne, kdyz ji je rikam. Taky rada zpiva (sve vlastni melodie i vlastni slova :-)). Maminky dvouletych deti, jaky mate nazor na kolektivni vychovu v tomto veku (skolka, jesle). Jana  | 
| Lenka K., dcerka 23 měsíců, 9tt | 
| • | 
 30.4.2003 23:27:13 
Ahoj ! 
Naše Maruška se narodila 23.5.2001 a je to opravdu blíženec.Ráda se na ulici zastavuje s lidmi a chce si povídat. Ale také se umí hezky stydět, když na ní někdo promluví. Doma také dost mluví a už umí pár básniček. Nočníček je přes den užívaný, na spaní má ještě plíny a někdy i nehody přes den. Sní vše, nejraději kousek čokolády :-) Vztekání s ní také někdy lomcuje, to je něco. Jsem zvědavá, jak bude reagovat v prosinci na sourozence... L.  | 
| Ladia, 2 děti (15+11) | 826 | 
| 
 | 
 29.4.2003 10:26:29 
U nás je zase populární "já umim". Ale když zjistí, že ji to nejde, tak přizná "neumim" a nechá si pomoci. 
 | 
| Jana, Kacka | 
| • | 
 29.4.2003 3:07:52 
Tak s mluvenim je to u nas podobne jako u vas. Kacka sice pouziva "mami" asi od 14 mesice, ale minuly tyden se take naucila moje jmeno a ted na mne vola "Jano". Vsimla si, jak mne jini oslovuji a zalibilo se ji to. Je to legracni. Vztekani se u nas zatim moc neobjevuje, spis faze "sama". Ona chce vsechno delat sama, i kdyz to neumi, pak je frustrovana, ale nenecha mne pomoci ji. Taky prozivate podobnou fazi?  | 
| 
 | 
 28.4.2003 18:59:24 
Opakuje snad každý slovíčko, co někdo řekne, některý moc pěkně, jiný to je taková hatlamatilka, připomíná to Japonštinu :) Nedávno se naučila MAMI a tak neustále volá "Mamííííííííííííííííí". Taky zvládá, kde je, co je to, a jednoduchý, krátký větičky + pojmenovat základní věci, auto, dům, hodiny, pes... a samozřejmě členy rodiny. Proti synáčkovi, který až do 3 let nemluvil skoro vůbec je to úplně super, hlavně proto, že se s ní člověk domluví. 
Simonka je bezvadnej jedlík, nejraději má právě ovoce a zeleninu, horší je to z mlékem a mléčnými výrobky - ty tvrdošíjně odmítá kromě sýra a tak jí mlíčko pašuju do jídel. Maso taky nic moc, většinou ho pokouše a vyplivne. Problémy máme se vztekáním, to je teda síla a jen pro silné nervy...  | 
| Jana, Kacka | 
| • | 
 28.4.2003 18:31:33 
Ahoj Lado, 
u nas to s tim nocnikem taky neni bez problemu! Jsem rada, ze existuji i ostatni deti, ktere ve dvou letech nejsou uplne bez plinek. Jak je na tom Simonka s povidanim? A jak ji? Kacka si strasne vybira, nechce ovoce ani zeleninu, ja nevim, co ji mam davat. Taky je Simonka vybirava? Jana  | 
| 
 | 
 28.4.2003 18:25:39 
Ahoj Jani, 
Simča dudlík nikdy neměla, takže máme o starost míň. Ale ten nočník se nám moc nedaří, až na malé vyjímky. Většinou si jde sednout na nočník až po... Nebo řekne "ťuám" (čurám) a to už je pozdě, že :) Když ji na na nočník posadím, tak tam poslušně sedí a pořád se dívá jestli už se něco povedlo, ale výsledek je opravdu jen výjmečně. Tak to vám trošku závidím...  | 
| Jana, Kacka 23 mesicu | 
| • | 
 28.4.2003 17:54:48 
Kacka se narodila  28.5. pred 2 lety, take nema moc vlasu (po tatinkovi :-)) 
Zacina povidat (anglicky a cesky - ma bilingvalni rodice) a ma nekonecnou energii. Dopilovavame chozeni na nocnicek, obcas ma jeste "nehody" a na spani je stale v plinkach. Stale ma dudlik, nevim, jak tento zlozvyk odbourame. A jak jsou na tom ostatni vrstevnici?  | 
| 
 | 
 28.4.2003 15:57:18 
Simonka 26.5. je naše malé sluníčko, na každého se usmívá, celý den nezavře pusu a dělá nám velkou radost.  
Zvláštní znamení: ještě nemá skoro žádný vlásky :)  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.