Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gabča;2 kluci | 1507 |
|
|
23.9.2003 12:42:59
Ahoj Petro,
buď v klidu :o). Jednoho dne se to zlomí a Tom si sedne na nočník automaticky. Asi má hodně "práce", ktará je zajímavější než nočník. To, že Adam přes poledne spí je pro mě veliká výhoda. Občas toho využiju a zalehnu s ním :o) |
| Petra* | 10239 |
|
|
23.9.2003 11:51:09
Ahoj Andie a Gabčo,
tak to se teda máte!!!Tomík (*10.9.)mi přes den vůbec nespí,večer chodí spát tak ve 22. Ale zato mi pro změnu taky vůbec nechce chodit na nočník.Po ránu se taky vyvaluje v posteli a kdybych ho hned vytáhla a hodila na hrnec,tak by se zbláznil.Zkoušela sem ho přes den nechat nahatého a když sem viděla,že začíná čůrat,tak sem ho rychle chytla a na nočník posadila.Samozřejmě přestal,čekal celou dobu,dokud jsem ho zase nepustila a pak se okamžitě v klidu vyčural - jediný výsledek je pročuraný koberec.Taky jsem si myslela,že bych ho příští rok dala do školky, abych měla trochu více času na Vojtu (*26.3.2003),ale takhle nevim-nevim.Tak ahojky,už si zase musíme jít hrát.Petra |
| Delete | 8214 |
|
|
23.9.2003 0:40:39
Gabčo,
také chceme dát Leňulku do školky od září, už teď je nejšťastnější mezi dětmi, ale do jeslí mi jí nevezmou, když nepracuju. Jenomže řešíme, jestli nám ji od září do školky vezmou, když je zářijová a nevím, jak je to s nástupem během roku, jestli by mohla začít chodit třeba v říjnu nebo jestli bychom museli čekat celý rok. To bych vážně nerada. Musím do té školky, co do ní spadáme, zajet a zeptat se, abych kdyžtak měla čas hledat alternativu. Když bude Lenka ve školce, já budu doma s dvojčatama a bude to nejspíš přesně o tom samém jako u vás, tedy začátky chození (bude jim rok a půl, ale myslím, že dřív jak v patnácti měsících chodit nezačnou). |
| Gabča;2 kluci | 1507 |
|
|
22.9.2003 23:00:28
Andie,
to je možný, že plenky vidí u miminek, tak chce být jako oni :o) Taky si myslím, že nemá smysl na něco tlačit. Lepší je nechat všemu volný průběh. Oni si to v těch svých hlavičkách srovnají. Kdy jí chcete dát do školky??? My by jsme tak kluka chtěli dát od září příštího roku. To by tomu druhému, které se narodí v prosinci, bylo akorát 9 měsíců a já bych měla klid a čas se věnovat jemu a jeho "chodícím" začátkům :o) |
| Delete | 8214 |
|
|
22.9.2003 20:55:24
Gabčo,
jak kdy, někdy nespí vůbec, i když ji tři hodiny přemlouváme, jindy usne za deset minut. Ale většinou je to 1,5 - 2 hodiny. Někdy to jsou ale téměř 3 hodiny, jindy zase sotva 3/4 hodiny. Ono také dost záleží na tom, jak rychle usíná, často se počůrá právě už při usnutí. roblém je, že ona si před usnutím říká skoro pořád, že chce na nočník, ale jen proto, aby nemusela ležet. Takže ten, kdo ji ukládá, už později na to její říkání nereaguje. Jo a jí se po probuzení ještě nějakou chvíli nechce z postele, takže i v tuto dobu to často pustí do plínky. Když ji chceme popohnat, je z toho řev na dlouhou dobu, prostě to vstávání nesmíme uspěchat. Někdy se to povede a je ochotná jít na nočník hned, ale zatím to není jistota, takže i na odpolední spaní jí tu plínku budeme ještě nějakou dobu dávat. Myslím, že pokud na to nebudeme tlačit a necháme to na ní, bude to do půl roku v pohodě a do školky už snad půjde bez plínek i na noc. Nijak na to nespěchám, máme ještě dvě mimča, takže možná tu plínku chce i ona sama proto, že je mají i holky. |
| Gabča;2 kluci | 1507 |
|
|
22.9.2003 17:58:19
Andie,
a jak dlouho ti přes den spí??? Adam spí tak 1,5 až 2 hodiny a to už bez plenky vydrží. Samozřejmě musí jít ještě před spaním na nočník a hned po spaní. |
| Delete | 8214 |
|
|
22.9.2003 16:38:03
Tak i my už máme nočník dost zažitý, i když zrovna dneska se ta malá nehoda stala, ale myslím, že to bylo spíš nahluchlostí babičky, která neslyšela, jak si Lenka říká a nepomohla jí sundat kalhoty. Lenka se normálně svlékne sama, ale dneska byla na očkování a měla kalhoty na knoflík, tak to sama ještě rozepnout neumí.
Bez plínek už chodí i ven, má je jen na spaní a to i přes den i v noci. Ale už se občas stane, že přes den je ta plínka po spaní suchá, takže až to bude tak týden v kuse, zkusíme i to odpolední spaní bez plínky. |
| Gabča;2 kluci | 1507 |
|
|
22.9.2003 14:17:31
Sice pozdě, ale přece :o)
Tak nočník přes den zvládáme /ikdyž se někdy malá nehoda občas stane/. Na noc mu plenku nechávám, protože jí ráno má příšerně nacucanou. To bych ho musela budit několikrát za noc a to se mi moc nechce. Takže s tím ještě vyčkáváme. Ve "velké" postýlce spí už pár týdnů, protože tu malou musí přenechat sourozenci. Tak aby si na ní zvyknul a neměl pocit, že ho sourozenec z malé vyhodil, spinká na ní už teď. A jde to docela dobře. Nejvíc se mu líbí ten pocit, že si může z postýlky sám vylést :o). To pak příjde a tváří se hrozně vítězoslavně :o) |
| Delete | 8214 |
|
|
3.7.2003 2:28:37
Andreo,
možná sis už přečetla, že my tady už tak nějak s nočníkem válčíme, někdo úspěšněji, někdo méně. S posazováním na nočník je možné začít relativně brzy, klidně už v roce, ale aby si dítě samo řeklo, to chce čas. Většina to dokáže mezi 1,5 a 2 roky, ale některé děti až mnohem později. Někomu naučení na nočník trvá několik týdnů i měsíců, jiným dětem stačí týden. Takže zkus Andrewa posazovat a uvidíš, jak zareaguje, když nebude chtít, neuť ho, když bude úspěšný, podporuj ho a chval. Ono tohle hodně záleží i na tobě, co je pro tebe lepší, jestli plínky nebo nočník. Ono totiž s plínkama je to leckdy pohodlnější, ale zase s nočníkem odpadnou docela vysoké výdaje. Pokud se rozhodneš, že by měl chodit na nočník a to co nejdříve, vysazuj ho na nočník co nejčastěji (v tom případě to ale bude ty, kdo na to musí myslet), často se ho ptej, jestli nepotřebuje čůrat apod. Pokud máš dost času, nech ho běhat bez plíny jen ve slipech (lepší než nahatý, pozná nepříjemný pocit, pokud se počůrá a bude mít možná větší snahu se tomu pocitu vyhnout) a i několikrát za hodinu se ho ptej a alespoň jednou za hodinu ho posazuj. Jo a téměř jistota úspěchu je ihned po probuzení, to je dobré pro začátek, dítě to podpoří, zejména pokud je za úspěch pochválené (ale zase to nechce dělat kolem toho extra tyátr). Určitě ale nikdy netrestej neúspěch nebo nehodu. Polštářek (nízký) my dáváme už asi od roka. Nevím, jestli je to dobře nebo ne, ale nějakého zadušení už se nebojím a pokud jde o páteř, když je nízký, tak by to snad také vadit nemělo. Naše Lenka si spaní na velké posteli zařídila sama. Prostě jednou nechtěla do postýlky a chtěla spát na velké posteli, tak jsme to zkusili a teď už tak přes měsíc spí. Ale občas je schopná spát i v malé postýlce, i když spíše výjimečně. Pro nás je to takhle také lepší, nemusíme ji vyndavat, sleze si sama, když potřebuje a tak už ani nekřičí po probuzení. A člověk se s ní může i lépe pomazlit při usínání, nemusíme s sebou nikde tahat skládací postýlku, lze ji uložit prakticky kdekoliv. Proti pádu používám na okraj normální deku složenou po délce, přes to se mi zatím nepřekulila. |
| Andrea, Andrew(5)& Adam(23m) | 5508 |
|
|
2.7.2003 12:49:21
Andrew se nam narodil 1. zari 2001. Uvitala bych rady jak zacit ucit Andrewa na nocnik, jestli bychom meli pockat az si sam zacne rikat ze se pokakal nebo pocural.
Take bych se chtela zeptat, kdy si myslite, ze je nejlepsi premistit dite z postylky do vetsi postele a take kdy je dobre zacit davat pro spani polstarek? To je otazek co? Mejte se vsechny a vsichni krasne, Andrea |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.