| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 4200  [Dalších 3360 >>]
Martina+Madlenka+Kačenka 1331
13.5.2005 8:48:23
Daggy, ve které porodnici budeš rodit?

Držím palce, ať už je to brzy... :-)
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
12.5.2005 13:05:46
Ahoj,

tak snad už zítra má být 20 stupňů. Musela jsem schovat kytky, aby mi ještě nezmrzly, teplo totiž čeká na mě, až budu rodit, abych se mohla v porodnici chodit vyhřívat na balkon. Dnes mi v poradně Dr.říkala, že už je čípek skoro zatažený, takže přetahovat to asi nebudu. Jinak tlak a vše ostatní O.K. Jak jsem říkala, vidím to na ten úplněk.
Skvělé, že jste se dobře rozkojily Marti, doufám, že taky budu bez problémů a že mě nepotká zánět prsu jako minule. Ale i to jsem překonala.
Zubaře a kadeřníka máme za sebou (obě), kadeřnice říkala, že mám už úplně jinou kvalitu vlasů než posledně (t.j.mizernou), takže i hormony už spějí k porodu. Bětka se ještě snaží urvat ze mě co se dá, ta bude ale krásná.
Tak zatím čau D.
honey 6468
11.5.2005 16:50:26
Marti, v Motole s námi byla holčička Karolínka (bohužel neslyšící, nemluvící), která Adélku furt pusinkovala a objímala, a její táta mi říkal, že se jim narodilo miminko, tak že je od té doby taková mazlivá :)

Jinak jsem byla zděšená, kolik mrňousů tam bylo :( hadičky z nosu, obvazy kolem uší ..... a to i půlroční miminko :((( Když to člověk vidí u tak malinkatých dětí, tak je to fakt smutné.

Tak vám všem přeju hlavně hodně zdraví!!!!!!!!!!!!!
11.5.2005 12:39:48
Kačenka papá krásně - už na porodním sále se krásně přisála a vydrželo jí to :-))). Madlenka je z ní stále nadšená - a je to docela ochranitelka - např. na procházce nám nějaká starší paní koukala do kočárku a chválila miminko a Madlenka jí DOST nahlas řekla "to je ale NAŠE miminko"... až se ta paní začala smát. Pořád by ji hladila a mazlila se s ní, navíc má pocit, že správně umí Kačenku přikrýt jen Madlenka :-))). Tak snad jí to vydrží, i když nevím nevím, až jí Kačka začne brát hračky...

Daggy, moc na Tebe myslím, ať to je rychlé a bez problémů.
honey 6468
11.5.2005 11:36:57
Ahoj holky,

no mně už to připadá jako zlý sen .... už je to daleko. Adélka dneska zatím ani nezakašlala, ale v noci teda ještě chrápe :) Příští čtvrtek jdeme na pooperační kontrolu, tam se bude učit správně dýchat, tak teď už zbývá jen doufat, že ta operace byla k prospěchu.

Marti, to bylo krásný, až jsem se rozslzela .... jak si Madlenka zvykla na sestřičku?

Daggy, tak moc držím palce, ať máš bezproblémový porod! Taky jdeme dneska ke kadeřnici, teda jen já, ale Adélka mne doprovodí.

U nás se před chvílí přehnaly ledové kroupy, je tady strašná kosa, musela jsem zatopit.

Čekám na opraváře, pokazila se nám jak pračka, tak lednice, mají přijít plus minus po sobě, tak to u nás bude jak na orloji.

Léňa-Honzík12/11/01,Jessica95 20025
11.5.2005 8:22:28
Ahoj holky,
Honey ,ještě ,že vše dobře dopadlo ,ovšem přístup v nemocnici je hrozný ,jsem z toho znechucena.Adélce držím palce ať se brzy zotaví.

Marti ,až mi ukápla slza ,když jsem četla tvůj porodní příspěvek ,jen zaslechnu o porodu tak dojetím bulím ,mateřské hormony se mnou dělají divy..

Dagy ,držím palce ať to u vás proběhne dobře jako u Martiny ,snad vám to vyjde tak ,aby u toho byl i manžel .Já už bych bez manžela rodit nešla ,moc mi pomohla jeho přítomnost i když tak jak jste psali taky mi vadilo ,když se mě dotýkal , ale aspoň bylo komu skučet do ucha :o)

Jani,my bydlíme na dědině ,takže našim děckám jsou paneláky vzácné asi jako Verunce vesnice ,ale když jsou u nás na návštěvě městské děti tak se jim taky nechce domů .Máme s dědou společný dvůr a on má slepice a prase ,tak to je něco pro děti ,ovšem super je to ,že děcka pošlu na dvůr a na zahradu a nemusím mít strach ,že by se jim něco stalo i když mě často berou mrákoty ,když našeho exota sundávám z plotu jak leze k sousedům nebo když pustí slepice..

Mějte se hezky!
Daggy, Viki + Bety 30.5.05 9347
10.5.2005 22:15:48
Ahoj holky,

Marti, moc díky za tvoje info, přišlo právě včas, já jsem to tu doteď nějak zanedbávala, protože v noci to spaní kolikrát už taky není nic moc, tak jsem večer unavená. Jinak ale zatím žádná změna, dnes jsme byly s Viki u zubařky, zítra ještě jdeme obě k mé kadeřnici a pak už budu sedět na tašce a čekat. Já jsem při prvním porodu taky nechtěla, aby na mě manžel nějak sahal a CD jsem taky měla a nechtěla ho poslouchat. No teď možná budu bez manžela, protože hold nebude doma, což mě dost mrzí, potřebovala bych ho tam určitě. Zkouším babičku, ale zas nevím, kdo by se postaral o Viktorku. Jak vám jde kojení? A jaká je Kačenka ve srovnání s Madlenkou? Držte se holky, snad bude zase líp (než jim bude 15!).
Honey, ještě že už to máte za sebou, to je děso. No u nás v okresní nemocnici si taky takový přístup dovedu představit. Naštěstí jsme tam zatím nemuseli. Tak přeju Adélce brzké uzdravení.
Zatím čau D.

10.5.2005 21:05:30
Honey, tak to je teda síla - já jsem teď navíc velmi příjemně namlsaná přístupem sestřiček z porodnice, tak mě to o to víc vzalo :-((( Chudinka Adélka, aspoň, že to máte už za sebou...

Daggy, omlouvám se, že k tomu porodu píšu až teď, ale fakt nějak nestíhám - uvidíš sama :-)... Takže termín jsem měla v pondělí, ale v pátek předtím mě z poradny poslali rovnou na odd. rizikového těhotenství, protože jsem měla hodně vysoký tlak (150/95)a nebylo mi vůbec dobře, navíc jsem měla nepravidelné stahy... s tím, že to vypadá, že se to už rozjede a když tak s tím něco udělají. Byla jsem docela ráda, protože minule jsme tak tak stihli dojet do porodnice a navíc jsem měla poslíčky už 3. týden a byla jsem z toho utahaná jako kotě.

Tlak mi klesnul skoro hned, jak mě uložili do postele (po kapačce) a pak už byl celý víkend v pohodě. Já jsem jen trnula, aby mi v pondělí ráno neřekli, že se to uklidnilo a můžu domů, ale to se naštěstí nestalo. Ráno mě dr. prohlédla, měla jsem už stahy po 5 minutách a poslala mě na porodní sál, že mi tam píchnou vodu, aby se to konečně pořádně rozběhlo a já se už přestala trápit. A byla klika, že jsem na porodní sál přišla z jiného oddělení porodnice, protože jinak bychom asi skončili jinde - porodní sály byly naprosto narvané. Takže jsem strávila asi 45 minut na přípravně a ač jsem měla pořád stahy po 4-5 minutách, byla to těžká pohoda. Pak si pro mě přišla porodní asistentka a odvedla mě do mého pokoje (v Podolí je 8 samostatných porodních pokojů se sprchou a WC - jsou nově otevřené od února a fakt nádherné, vše v pastelových barvách a krásně světlé). To už taky přivedli měho manžela, takže jsme se pěkně zabydleli, manžel pustil krásné CD, prostě pohoda. Přišla mě vyšetřit dr. a já jsem málem nahlas jásala - byla to úplně super mladá lékařka, ke které jsem chodila do poradny od toho 36. týdne, kdy se přechází do porodnice... Dohodly jsme se, že mi pustí plodovou vodu a já jsem jí mezitím vyprávěla, že Madlenka se narodila asi 2 hodiny po odtoku plodové vody. Tak jsem je aspoň varovala předem... :-)) Pak jsem si šla lebedit do sprchy, ale nelebedila jsem si dlouho, neb se stalo to samé jako u Madlenky- prostě se to FAKT rozjelo - stahy po 2 minutách a já jsem lezla po zdi... Manžel z toho byl chudák dost špatný - pořád se ptal, jestli mi může nějak pomoct, ale já jsem nějak - nevím proč - nesnesla, aby na mě sahal. Pak přišla porodní asistentka, napojila mě na monitor a vyšetřila - byla jsem otevřená na 4 cm a dohodly jsme se, že chvilku zůstanu na monitoru - ten poslední totiž nebyl zrovna nejslavnější... Už mi bylo docela ouvej a trošku jsem si skučela, ale ten monitor mi dost pomohl - pořád jsem koukala, jak tam lítají ty čísílka a hned jak to začalo klesat, tak se mi automaticky ulevilo :-))) - navíc Standa mě fakt dobře bavil - koukal na ty grafy a pak se smál, že jsem silně mimo stupnici... A taky jsem překvapila sama sebe - pečlivě jsme vybírali CD na porodní sál a já prostě nechtěla nic slyšet - strašně mě to rozptylovalo.

Pak jsem ale cítila, že se něco změnilo a že už asi budu muset tlačit - takže manžel přivolal porodní asistentku - přišla okamžitě, vyšetřila mě a potvrdila, že už skoro hned budeme rodit - a mně se strašně ulevilo... přišla i moje milá dr., všechno se nachystalo na porod a během 10 minut byla Kačenka venku (byla by i dřív, ale porodní asistentka se moc a dlouho snažila, abych se obešla bez nástřihu, ale prostě to nešlo - z minulého porodu tam zbyla absolutně nepružná jizva...). Porod vedla porodní asistentka, paní doktorka stála vedle a moc mě povzbuzovala. Moc jsem uvítala, že mi nikdo neskákal po břiše a že jsem si mimi vytlačila sama... Kačenku mi hned dali na břicho a já jsem byla děsně dojatá a manžel taky... No a pak nám ji prohlídli a zvážili a změřili a pak už byla s námi.

Uf, tak doufám, že jsem to tady moc nezahltila... :-))) Daggy, moc Ti přeju, aby to bylo taky tak rychlé - ve chvíli, kdy jsem měla ty stahy po píchnutí vody jsem se zařekla, že tohle už fakt nikdy, ale ta sladká odměna pak....
Markys 12183
10.5.2005 16:43:47
Ahoj,

teda, Honey, hlavně že už jste zpátky. Úplně mi naskakovala při čtení husí kůže... To je děsný, co k tomu říct. A nejhorší je, že je prostě holt člověk čas od času potřebuje... Je to hodně o lidech, ale v tom zdravotnictví se to snad nějak kumuluje, nebo možná spíš těch pár příšerných sester předčí ty ostatní...
No hlavně, ať je Adélka rychle v pořádku a ať na všechno nepříjemné brzo zapomenete, držíme palečky.
Mějte se!
M.

Janna + 2 berušky 22270
10.5.2005 16:30:05
Nakukuju sem celý odpo, abych zjistila, co Adélka, ale teda Honey, to je fakt hnus!!! :o((( Já bych se tam určitě rozbrečela, i když pokud jde o Verunku, taky o ní bojuju jak lvice.
Jsou fakt hnusný, já to nechápu, dyk jsou to většinou taky ženský, tak aspoň co se týká dětí by mohly bejt lidštější. Úplně mi z toho naskakovala husí kůže jak jsem to četla.
Ale hlavně že už jste doma, teď už bude dobře, hlavně ať je Adélka O.K., ty to přece zkousneš :o( (co ti zbývá). Úplně mám zkaženou náladu, jak říkám, hlavně že Adélka je v pořádku. A to si já blbá myslela, že na takovejch vyhlášenejch nemocnicích se jinak smekaj....no nic, zase jsem se rozvzteklila.
Myslím na vás, ahoj.
[<<Předchozích 830] Názory 831840 z 4200  [Dalších 3360 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.