| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : prosinec 2001

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 256  [Dalších 56 >>]
Mirka, dvě mláďata+// 2258
25.7.2004 20:36:34
Holky, děkuju za odpovědi.
Evčo, i já mám u nás podezření na hyperaktivitu, sám se prostě nedokáže zklidnit a usnout. Jsem ráda, že v tom nejsem sama, že to taky znáte. U nás se naštěstí v noci už nebudí, takže je to jednodušší.
Jak ale usíná váš Nik přes den? Já našeho Vojtu musím "ukojit" - taky kvůli tomu ještě kojím, zachovala jsem kojení právě kvůli tomu polednímu spaní, po kojení usne a spaní přes den ještě zjevně potřebuje, bez nakojení usnou ve dne prostě nešlo (jindy než v to poledne už mat.mlíko nedostává), před večerním spaním jsem už kojení odbourala, tam zas pak usíná s tatínkem, kterého líp poslechne a usne rychleji než se mnou.
Jste dobří, že jste dali na váš instinkt a snažili se jednat podle toho, co cítíte, že Nik potřebuje. To se mi moc líbí a taky se to tak snažíme dělat a porozumět jeho "signálům". Věřím, že je to dobrá cesta, ale teda rozhodně to není jednoduché. Přeju vám výdrž!
EvčaK 19866
22.7.2004 2:20:54
Ahoj mamky,konečně jsem objevila tuto úžasnou možnost,komunikovat s mamkama stejně starých dětí.Snad příspěvky budou častější.
Hlavně chci reagovat na dotaz Mirky.Naprosto chápu,co prožíváte.Náš Nik pořádně nespí od narození.Dvakrát v životě spal 8 hodin v kuse.Hodně čtu psychologickou literaturu,tak hned od začátku jsem měla podezření na Hyperaktivitu-malé poškození mozku.Celkem častá porucha u chlapců.Krom nespavosti se projevuje i nepozorností, krátkým soustředěním,nepravidelností dítěte(rituály ho neberou).Toto pondělí mi doktorka diagnózu potvrdila,stím,že jde o lehkou formu,protože se hodně sklidnil,dobře mluví a mnohem lépe spolupracuje.
Spát chodíme mezi 9-11hodinou.Krom toho i asi 5xtýdně odpoledne.Usínání sám nezvládne.Nedokáže se uklidnit.Na to si ještě pár let budem muset počkat.Nicméně poslední dobou pomáhá trochu "rituál".Přečtem pár pohádek z knížek,pak pár vymyslíme za tmy.Nik trpí atopickým ekzémem,takže po pohádkách ho začne všechno svědit,následuje mazání celého těla.Má-li potřebu,máme u postele pití.Pak chvíli drbem záda,hladíme apod. dokud neusne.Celé to trvá 45min-1,5hod.V našem případě se mi probudí po 2-3hod.A celý "rituál"kromě pohádek si zopakujem.Při probuzení v noci v těchhle hicech musíme ještě osvěžit a namazat spocený zadek.Takže nikdy večer nezapomínám nachystat k posteli mokrý hadřík.Když po nočním probuzení usne do půl hodiny,je to vítězství. Pak spí až do 8-9h.Já taky.NIc jiného nefunguje.Nik spí ve své postýlce,ale hned vedle mé.Vyhovuje nám to a na samostatnosti mu to nikterak neubírá.Řekla bych,že naopak.
Často jsme se setkali s nepochopením našich výchovných metod.Zvláště od starší generace nebo rodičů snadno přizpůsobivých a lehce zvládnutelných dětí.Naštěstí jsme časem přestali poslouchat jejich rady a řídili jsme se citem a potřebami Nika.Teď se nám za naši výchovu dostalo pochvaly od doktorky, která Nika vyšetřovala.
Přesto,že je sposta zažitých a doporučovaných metod a postupů,jak děti vést a vychovávat, máte-li pocit,že vaše dítě potřebuje něco jiného,zkuste to a uvidíte,co lépe funguje.
Hodně síly a pevné nervy Mirce i ostatním,podobně "zápasícím" maminkám přeje Evča
Julie, dcerka 2,5 roku 21/12 + syn 1 mesic
  • 
7.5.2004 23:39:43
Ahojky,
My neuspavame. Nas ritual je primo "zelezny". Nejdrive vecerime, pak koupeme, pak pohadka a pak pusinko, pohlazeni a jde hezky spinkat sama do sve postylky ve svem pokojicku. Nechavam nocni svetlo a dcerka si nekdy i hodinku sama v postylce brouka a hraje - nechavam ji tam hracky. Neexistuje, ze bych ji musela vzit z postele ven. Chodi spat v 8 vecer a vstava v 7 rano. V 1 hod chodi spat na cca 2 hodky po obede.
Mirka, dvě mláďata+// 2258
7.5.2004 14:10:39
Ahoj holky,
jsem tu poprvé, a vidím, že moc času sem chodit teda nemáte, - šak no to já teda taky ne. Náš Vojta je narozený 9. 12. 2001 a máme příšerné problémy s usínáním.... Můžete mi prosím někdo popsat jak vypadá váš uspávací rituál? U nás je to cirkus každý večer a tak hodinu trvá než usne. Snaží se to prodloužit zuby nehty. Nastoupil teď teda s povídáním pohádky tatínek, takže ze mně spadl ten kámen, ale stejně je to drsné. Budu vďěčná za nějakou reakci. Díky.
Mirka
mirka a sofie
  • 
8.3.2004 10:54:55
Kdyz se Sofi v prosinci 2001 narodila,gratulovala nam moje kamaradka,ktera mela tehdy dvouletou holcicku.Mela jsem pocit,ze uz ma taaak velke dite.D neska tenhle "vzkaz" pisu se svoji dvouletou Sofkou a tenhle patek se moji kamaradce narodil syn Adam.Tak jim teda gratulujeme a chceme jim i vam vsem jeste pripomenout,ze ty nase"prosincata 2001"jsou jeste nase miminka i kdyz trochu...vetsi. Tak ted jsme se na 10min zabavily napsanim neceho,co si mozna nekdo precte treba za tyden nebo za mesic.No a pujdeme skladat kostky,varit obed a tak vubec zit..tak pa
M+S
Jana + Jakub
  • 
22.1.2004 1:25:34
Ahoj mamky,dlouho jsme si nenapsali. Co delaji vase deticky a jak jste oslavili narozeniny? Co deti zaujalo pod vanocnim stromkem? U nas zvitezil koupaci medved se sprchou na baterky.
Jana + Jakub
  • 
29.10.2003 13:23:02
...se spaním rozhodně problém nemáme. Kubík jde v 20 h do postele rovnou z koupelny, dostane napit, dudlik a do půl hodiny usne. vstává v +-7 rano. Parkrat jsme porusili tento ritual a zle se nam to vymstilo. Pry je dobre v noci, kdyz se vzbudi nerozsvecet, nemluvit na ne, polozit...a hlavne vydrzet alespon 14 dnu. Ale jestli to funguje v praxi, to nevim.
Stale mame pliny. Doma chodi jen ve slipech, rika jim "lipi" a obcas stihne upozornit/mamii, mamii/, obcas ne /jee, jee popr. bobo/.
Taky uz sklada slova:" Mami běž tam dolu". Jeho oblibenymi slovy jsou bonbon, babr/bagr/ , auto a ted momentalne /nevim kde to slysel/ bordel.
Jaka slovicka pouzivaji vase deti?
Martina, dvojčata chlapi
  • 
20.10.2003 13:53:25
Ahoj,
tak jsem si projela pár předchozích emailů a rozhodla jsem se také přispět s tou dvojí zátěží do mlýna. Naši kluci jsou hrozní živočiši:) Neustále s partnerem vymýšlíme neotřelou zábavu. Kolikrát nám z toho už vážně hrabe, ale nakonec se vždycky shodnem, že bez nich bysme se asi stejně nudili. Kluci jsou dvojvaječní, porod jsme neměli zrovna jednoduchý, ba naopak, ale je to naštěstí za námi. Od malinka byli strašně čiperní co do pohybových schopností, od 19. měsíce chodí na nočník, sami si řeknou, že kaka nebo ťůa:) Stejně tak od 19. měsíce nestíháme sledovat množství slov, kterými vládnou. Den ode dne, týden od týdne se vyjadřují čím dál lépe, na můj vkus je to možná moc rychlé, ale budiž. Dokonce už skládají za sebe dvě i tři slova. Předpokládám, že už vás nudím tím, jak vyšlapují, ale ..... už takřka 2 roky nespíme. Dodnes k nim vstáváme více než 5x za noc! Je to strašný, ráno jsme zmlácený, prostě nám nedopřejí spánek vkuse a už se to na nás začíná podepisovat. Nevíme co s tím, doktor nám řekl, že můžeme být rádi, že nemají třeba otočený spánkový režim, tedy přes den spánek a v noci život, s čímž se už bohužel setkal a rodiče onoho tvorečka vypadali hodně zbědovaně. Malá útěcha. No, tak takoví jsme. Martina
SUNY 2242
5.10.2003 10:46:03
My navštěvujeme BABY CLUB KENNY, ten má pobočky v celé republice. Nabízí, kromě cvičení i plavání prcků. My tam navštěvujeme i miniškolku. Program pro děti už od 1 roku, 1x týdně 3 hodiny jsou děti jako ve školce. Starají se tam o ně tety, hrajou si, cvičí, učí se stolovat a já mám 3 hodiny jen pro sebe. Paráda.
Moni+2 985
2.10.2003 1:22:35
V zahranici je to ze skolkama jine. Matti je ted prez den 4 hodiny v takove "instituci" (norsky barneparken=detsky park). Od prvniho dne (asi pred mesicem) se mu tam strasne libi. Deti (momentalne jich je tam 19) jsou spolu s dospelymi (2-3) venku v takove oplocene zahrade, kde jsou ruzne prolezacky, kolotoce houpacky, skluzavky, piskoviste apod. a taky spousta hracek. V poledne si spolu snedi svacinku, kterou jim mamy nachystaly. Reknu ti, ze je to rozdil mit denne 3,5h navic. No a kdyz ve dve dorazime domu, maly jeste na dve hodinky odpadne! Zda se mi fajn i to, ze deti jsou celou dobu venku na cerstvem vzduchu, at prsi, snezi nebo mrzne (s urcitymi omezenimi, jako napriklad teplota pod -10C, kdy je park zavreny), museji byt samozdrejme vhodne oblecene. A zalezi jen na me, na jak dlouho denne ho tam ve vymezene dobe (10-14) necham. Sice momentalne nepracuji, ale Matyskovi by tohle "vyradeni se" ze stejne starymi detmi ted uz urcite chybelo. Momentalne maji diky podzimnim prazdninam zavreno, uz jsem s napady co vyvadet uvnitr i venku u konce, Mattias zlobi a ja tenhle tyden doma vubec nic nestihla :-( Uz se tesim na pristi tyden :-)))
I kdyz ono taky zalezi na konkretnim diteti. Mattias vzdycky kouka na deti "za mrizemi" skolek zavistive. Nektere deti odlouceni od maminky na pocatku snaseji dost spatne.
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 256  [Dalších 56 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.