| Jana+Jakub |
| • |
19.7.2003 22:22:49
Jak prosim Te delaji v AJ zvirata? alespon par zakladnich, pokud vis.
Nas Kubik mluvi bez prestani. Ovsem jsou to vety typu: Todletamto tyddlimnau tototo auto tatoo týýý jo. Sestricku bychom mu chteli poridit do roka. Nechce se mi chodit s velkym brichem pres leto, tak to abychom uz zacli s tatinkem jednat. Maji vase deti najakou nejoblibenejsi hracku? Jinak k dotazu na tip k zabaveni ziveho ditete: Pokud chci, aby mi detatko chvili dalo pokoj jdeme do garaze a zavru ho v aute. On si spokojene vipina/zapina radio, ladi stanice, pousti blinkry, krouti volantem atd.. |
| July | 7439 |
|
|
18.7.2003 18:01:45
My jsme take dvojjazycni - AJ+CJ. Prave jsme se vratili po 5. tydnech z CR a tam se dcerka krasne rozmluvila CJ. Ten delsi pobyt ji prospel. Jeji slovni zasobu bych ted zpocitala v CJ na desitky - zatim jenom slova a ne vety. Zejmena ale vyslovnost zvirat uz ji jde moc dobre. Krasne a zretelne rika opice, slon, kun, kocka, pes...Za to v AJ je to jenom par slov. No, od zari jde na 2x tydne 3 hodiny do skolky a tak tam snad zase trochu pochyti AJ.
S nocnikem jsme velky pokrok neudelali. Kdyz se vykaka a nebo vycura do plinek, tak si rekne o prebaleni a plinku si sama prinese. Na nocniku sice obcas sedi, ale vycura se spise nahodou:-) No, ja ji do niceho nechci nutit... Uz uvazujete o dalsim mimi? My si rikame ze zacneme "zadelavat" pristi rok:-) |
| Moni+2 | 985 |
|
|
17.7.2003 23:01:08
Mati si porad brble pod nosem, ale moc slov neumi. Bohuzel na nej mluvime zaroven tremi jazyky, takze je z toho asi docela zmateny a taky kdyz neco rekne, neni vzdycky jasne, co se mu povedlo, protoze nektera slova jsou stejna, ale v kazdem jazyce znamenaji neco jineho. Nicmene si vzdycky presne "ukaze" co by chtel. Krasne ji sam, lzickou i vidlickou, nocnik ho porad nezajima, tim mam na mysli hlavne to, ze mu vubec nevadi, ze je pokakany a asi bych se nemela priznavat, ze jeho tatinek potreboval plinky az do 4 let :-) Jinak je to certik, ale taky nepredstavitelne stastne dite, takze nam dela radost. No a ja porad nemam cas. Tak zase cauky asi po prazdninach :-( |
| Jana, Kája a Vendy | 5256 |
|
|
17.7.2003 14:49:33
Kája se narodila 13.12.ve 2,35 hod. Je to velice divoké a svérazné dítě. Někdy už nevím co vymyslet abych ji zaměstnala, máte nějaké dobré nápady?
|
| Jana+Jakub |
| • |
14.7.2003 22:33:06
Ahoj, dekuji za tip.... Oddelitelne golfky jsou pro me novinkou...dobry napad.
Co noveho kluci vyvadeji? My jsem dnes opet hledali klice. Minule jsme je nasli v nadrzi hracky hasicskeho auta, dnes byly v radiatoru. Bydlime v domku s malou zahradkou takze se nechaji takove drobnosti hledat. Asi je cas naucit Kubika klice odevzdavat mamince. Podarila se mi dobra vec: Jednou jsem mu z bezpecnostnich duvodu rekla, ze penize, ktere najde musi dat mamince. Od te doby mi poctive nosi kazdy desetnik. Krom toho minule sedel babicce na kline v obchodu, kde prodava. Pan pri placeni polozil tisicovku na pult, Kuba ji zvedl, otocil se na me: "Mami na..." Jindy vytahl dedovi stovku z kapsy a uz me hledal.... Zacina se nam darit na nocniku. Rikam mu, ze musi byt jako tata a ze bude nosit slipy, ale nesmi pocurat obrazek. Takze kdyz to na nej prijde ukazuje mezi nohy a vola:"tata". Zatim spime v jedne mistnosti. Kdyz se J. rano probudi, vyleze z postylky a jde smejdit. Tuhle ne nej kouknem a on ma na sobe moje kalhotky a uz si obleka dalsi... |
| evullenka | 9311 |
|
|
26.6.2003 22:07:06
Ahoj Jani,
já jsem rodila celkem asi 4 hodiny. Na Štědrý den ve 3 hodiny ráno mi odešla voda a já se vydala do porodnice, tam jsme přijeli asi v 5 hodin. Dali mne na pokoj a píchali mi něco aby mi porod zastavili, jenže se tomu už nedalo zabránit a v 7,05 se narodil první porod hlavičkou a v 7,20 druhý porod zadečkem. Takže oba porody. Jenže kluci se narodili o dva měsíce dřív. Porod perfektní než jsem se rozkoukala tak bylo po všem. Vzkaž kámošce, že to nic není hlavně musí spolupracovat s doktory. Kočárek jsem měla první hluboký s jednou vaničkou. A až kluci začali sedět tak jsem si koupila dva samostatné kočárky - sporťáky, které sepnu takovýma svorkama. Takže když jdeme s manželem tak vezeme každý svůj kočárek a když jsem přes týden sama doma tak si je spojím. Víš ten kočárek jsem koupila od toho samého kupce a dal mi oba za 8 500,- i s pláštěnkama. Jejda já jsem se nějak rozepsala. Ty bydlíš přímo ve městě? Bydlíš v domku nebo na bytě? evullenka |
| Jana+Jakub |
| • |
26.6.2003 21:55:57
Rodili jsme v Rumburku. Bylo to v podstate na termin a vsechno v pohode. Celkem prijemne prostredi porodniho salu....Sikovna pani doktorka,... II.doba porodni +-10 min.Takze opravdu se mi to libilo.
Jak se rodi dvojcata? Jake jste dosud pouzivali kocarky a mas nejake tipy? Ptam se protoze kamaradka ceka v prosinci take dvojcatka. |
| evullenka | 9311 |
|
|
23.6.2003 19:45:18
Ahoj Jani,
s tou zahrádkou jsme na tom stejně. Co jde tak je přesazené nebo vytrhané, ale jaksi pozoruji, že je to čím dál tím míň. Asi je to taky už přestává bavit. Dnes kluci ale přišli s něčím novým. Mají takový jídelní stolíček a oni si tam vylejou čaj a srkají z toho stolku. No sranda velká. Dnes mi dokonce mladší Nik vlezl do kbelíku s vodou a perfektně si to užíval. Kde jsi rodila? Já v Brně? A co porod? ahoj evullenka |
| Jana + Jakub |
| • |
22.6.2003 23:55:42
Kubik se narodil 13.12. v 8:30, 3125 g /49 cm. Je velmi hodny a poslusny....
Take zahradnici jako Tvi lumpove: Jdu si takhle pro vodu na zaliti vcera zasazene pazitky. Navrat po 20 sekundach a pazitka nikde. Nasla jsem ji za plotem u sousedu. Vodu z bazenu prenasi zasadne v cepici. Sve doklady /OP a RP/ jsem nalezla v kyblu s vodou na vytirani. Posledne se u babicky vycural do nocniku az po te, co do nej vysypal sperkovnici. = Zlepseni od predchazejici zkusenosti, kdy ho babi nechala uzivat si bez plen: zavrel se do skrine a pocural ji deky. Asi potrebuje na "ty veci" klid rekla jsem si par dni na to a tak jsem mu dala nocnik do jeho domecku z krabice, ktery ma v pokojiku. Vlastne jsem mu vytvorila "kadibudku". A fungovala. Kubik se vycural, vstal a nocnik otocil.. Dneska ho babi ulozila po "O". Spat se mu nechtelo, ale hral si. Po 1/2 h jsme nakoukli. Veskere veci z postylky byly venku. V postylce On a naskubana kytka z nadosah leziciho perinaku. Pri koupani se napil samponu. Rikal:" Blee, blee" a kroutil hlavou, ze to neni dobry. |
| Jana + Jakub |
| • |
22.6.2003 23:51:38
Kubik se narodil 13.12. v 8:30, 3125 g /49 cm. Je velmi hodny a poslusny....
Take zahradnici jako Tvi lumpove: Jdu si takhle pro vodu na zaliti vcera zasazene pazitky. Navrat po 20 sekundach a pazitka nikde. Nasla jsem ji za plotem u sousedu. Vodu z bazenu prenasi zasadne v cepici. Sve doklady /OP a RP/ jsem nalezla v kyblu s vodou na vytirani. Posledne se u babicky vycural do nocniku az po te, co do nej vysypal sperkovnici. = Zlepseni od predchazejici zkusenosti, kdy ho babi nechala uzivat si bez plen: zavrel se do skrine a pocural ji deky. Asi potrebuje na "ty veci" klid rekla jsem si par dni na to a tak jsem mu dala nocnik do jeho domecku z krabice, ktery ma v pokojiku. Vlastne jsem mu vytvorila "kadibudku". A fungovala. Kubik se vycural, vstal a nocnik otocil.. Dneska ho babi ulozila po "O". Spat se mu nechtelo, ale hral si. Po 1/2 h jsme nakoukli. Veskere veci z postylky byli venku. V postylce On a naskubana kytka z nadosah leziciho perinaku. Pri koupani se napil samponu. Rikal:" Blee, blee" a kroutil hlavou, ze to neni dobry. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.