| Soňa, Alžbětka 20m |
| • |
7.9.2003 16:15:03
My jsme měli s čistěním zoubků taky problémy. Bětuška si samozřejmě chtěla čistit zoubky sama a tak si narvala kartáček do pusy a zahryzla se do něj a to bylo veškeré čistění. Jakmile jsem jí chtěla ukazát, že si musí pěkně vyčistit všechny zoubky - tak strašný řev a "samaaa". Teď už na to máme naštěsti fígl, který , díkybohu, ještě stále funguje. Jelikož má strašně ráda všelijaké říkanky, tak máme i na čistění zoubků říkanku.
"Čistím zoubky- řízy, řízy, ať jsou bílé jako břízy, čistím vpředu, čistím vzadu, horní, potom dolní řadu. Ať jsou jako padlý sníh, ať má každý radost z nich." A to sedí s otevřenou pusou a drží. Jenom nevím jestli to zabere i u toho zubaře, protože má z "bílých plášťů" panický strach. |
| SUNY | 2242 |
|
|
4.9.2003 19:47:18
Ptala jsem se na to mého zubaře a ten mi řekl, že máme přijít v tom okamžiku, kdy mu malá vydrží chvilku sedět s otevřenou pusinkou . Nejpozději by to mělo být ve třech letech. Jak jste na tom s čištěním zoubků? U nás je to nic moc. Do roku to byla pohoda, ale teď je to spíš děs. Ona chce všechno dělat sama. Nemůžu jí to pořádně ukázat. |
| Blancinka |
| • |
4.9.2003 1:04:23
Já mám dárečka Honzíka, 26.12.¨2001 4,00. S těma plínkama taky skončil ze dne na den, 10. srpna 2003. Prostě se vztekl, že to nechce a já na něj, že si teda ale musí říct. A zeptala jsem se ho na kontrolní otázku, kam se čůrá. Řekl, že na "ÁD ÁD", což je záchod, tam často chodíval ráno s tatínkem a bral si příklad už od asi 10 měsíců. A ono to fakt šlo. Jenom se ho občas prostě zeptám, jestli se mu nechce.
A večer jsem mu plenku párkrát dala až po usnutí, protože jinak protestoval, ale stejně se kolem 3. hodiny ráno sám vzbudil (spojil to s kojením) a plenka byla suchá, tak jsem mu ji už sundala a teď ¨nedávám vůbec. Jo, strašně rád čůrá z balkónu a sleduje ten proud, nemůže to mít nějaké neblahé následky na jeho psychiku? Blanka |
| Jiřule a 3 skřítkové | 855 |
|
|
1.9.2003 11:59:31
Ahoj holky chtěla bych se vás optat,už jste byly s dětma u zubaře?
|
| Alex, dcerka + 5 tt |
| • |
11.8.2003 18:11:26
Ahojky,
Tak my cekame dalsi prirustek. Jsme stastni a ja jsem tedy "uprimne" zvedava, jaka bude dcerka "segra":-) No, a take jsem zvedava, jak to s 2,5 letou cacorkou a prckem zvladnu... |
| evullenka | 9311 |
|
|
5.8.2003 6:35:53
Ahoj Jani,
to co tady popisuješ já mám doma 2x. Když mi nechtějí sedět na kočárku tak je nechám ať si sami slezou a proběhnou se a za chvíli si lezou do kočárku zase sednout. Na procházky chodíme tady kousek do lesa jsou tam koníčky. To zvládnou i samy. Takže kočárek vezeme jen na delší cestu. Jinak do obchodu to máme jen pár set metrů a to taky dojdou sami. Zůby máme snad už všechny. Dnes se jdeme taky vážit. Ale když jsem je vážila doma tak taky měli každý 11 kg. Jdeme se zrovna očkovat takže to zase bude dvojí křik :)). Je to vždy zážitek. S botama a ošacením je to normálně. Kupujemem všechno 2x. Na botách nešetříme. Kupujeme u Batě. A věci taky nemáme po kom dědit. Z botiček nám taky už lezou palečky, ale pořád si říkám že by to mohlo do konce srpna vydržet ale asi jsem snílek. Tak dobře nakupte evullenka |
| jana+Jakub |
| • |
4.8.2003 0:32:33
Kuba ma zatim 12 zubu. Neco mu roste, ale spicaky zatim ne.
Jak prosim te vypada takova prochazka s dvojcaty? Kolik vazi? My mame 11 kg. Mam pocit, ze jsem doma za stehovaka. Pry proc dite nosim, kdyz umi chodit. Jenze on zasadne odchazi ne jinou stranu nez potrebuji. Uz se mi stalo, ze odmitl sedet v kocarku, prohybal se do luku a delal sceny. Tasku jsem hodila pres rameno, kluka vodorovne pres predlokti, chytla kocarek a jela. To se mu libilo. Premyslim nad jinym typem na zabaveni ditete, aby mela maminka klid a napada me uz jen tatinek.Tatinek , ktery detatku pujci kladivo, pilku, sekyrku a necha ho spolupracovat. Chce to jen silne nervy, nebo se nedivat. Jsou vase dvojcatka stejne velka nebo mate moznost trochu dedit jedno po druhem? Nevim nevim jake je kupovat treba detske boty 2x? Zrovna se chystam koupit letos druhe sandalky nebot z prvnich nam leze palec. |
| evullenka | 9311 |
|
|
24.7.2003 21:13:19
Holky jsou všeobecně v tomto lepší. Našim dvojčatům vše dlouho trvá. S nočníkem jsem to teď vzdala, protože mi z toho zdrhali. Zkusím to zas za pár dnů.
Teď jsme už druhou noc pořádně nespali, protože dvojčatům rostou zuby špičáky. A jako naschvál jim rostou zároveň. Takže máme horečky a já si připadám už jako kulturista od toho věčného nošení. Vy už máte všechny zuby venku? Jak často jsi na netu. Já jsem tu skoro denně, jenže se tu nic neděje. Napiš jaký jsi měla porod a kde si rodila a tak. evullenka |
| Jana, Kája a Vendy | 5256 |
|
|
23.7.2003 18:08:47
Děkuji za nápad, bohužel se u nás nemá šanci ujmout jelikož auto sice máme, ale na sídlišti nepřichází v ůvahu ji tam jen tak posadit.
Musím se pochlubit, že my máme noční zvládnutý. Plíny dávame už jen na noc a to dokonce už se začína budit vnoci na nočník. |
| evullenka | 9311 |
|
|
20.7.2003 17:20:13
Ahoj holky, jak vidím tak se naše diskuze konečně začíná rozvíjet a vítám tady nové "prosinčátka".
Včera jsme se vrátili z dovolené a musím říct, že kluci cestu zvládli skvěle. Byli jsem na druhém konci republiky. Jano, s dvojčatama to provozujeme stejně dáme jim klíče a dáme je do auta to o nich nevíme třeba i hodinu. Jenže ty následky. Dnes je pařák takže vegetíme u bazénu no a kluci jsou ve svém živlu. Jinak nočník pořád nic. Ale malý pokrotk tu je, když jsme ve vodě a chce se jim čůrat tak si vylezou a vyčůrají se. Na to přišli prosím sami. Taky se konečně naučili jezdit na odrážedlech, mají takové motorky. evullenka |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.