| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 1746  [Dalších 86 >>]
Hanka A kluk 02+dvoj.holky 04 8624
6.8.2003 21:27:51
Ahoj Zany,
nás teprve čekají první narozeniny.A to 7.září.Chci se zeptat jaký jsi dělala dort.Napiš mě prosím receptík.Dík Hanka a Filípek
lydushe + 3 háďata 3538
6.8.2003 21:24:07
Ehm tak já ty první narozeniny beru trošičku sobecky jako takovou oslavu narození malýho. Já jsem neměla ani možnost ani příležitost to vůbec oslavit, tak si to chci teď trošku vynahradit, že přijde pár kamarádů a že je zkrátka důvod se uvidět. Dort asi vyrobím nějaký ovocný s piškůtkama nebo něco upeču ještě uvidim. A dárek mám teda vymyšlenej. Šimon dostane houpačku. Prodávaj myslím v IKEA takvou umělohmotnou a tu mu chci přidělat mezi dveře a pak kachničku do vody.. :o)) žádnou nemá a ony jsou tak krásný. Dědeček kupuje tatru. Nejsem velkou přítelkyní toho, že chlapeček musí dostávat jen autíčka a holčičky panenky, ale náhodou se mu v 9 měsících dostalo do ruky autíčko a my zjistili, že je úplně miluje. A na písku si nehraje s ničím jiným, než se sousedovic bagrem... A babičku druhou chci, aby koupila kostky anebo Lego (jsem do něj blázen). Jináč nevím. Jo ještě má Šimon rád knížky leporela, kde si ukazuje, tak kdyžtak knížečku, je jich spousty a moc krásnejch (nesmím do knihkupectví...) ach jo. Já bych mu toho nakoupila broučkovi, radši koupím jemu něco na sebe než sobě. Jsem hrozná..
Jo a Lydushe je přezdívka. V běžným životě jsem Ludmila anóbrž Lída.
Zany 7436
6.8.2003 21:19:21
Ahojky všem,
tak Maty má 12250 g a měří 82 cm :o) Moc jsem se ve svém odhadu nesekla a paní doktorka prohlásila, že je to pěkné statné dítko :O)))) Jo a ze všech narozeninových dárků to vyhrála klávesnice :o))))) dostal ji od táty a furt ji všude tahá za sebou, ale ve světlých chvilkách u ní sedí a mlátí do ní o stošest. Je ale pravda, že když má tu svojí, tak se nesápe po té mojí :o) Zany
Markéta,dcera Katka,27,8,02 9660
6.8.2003 19:14:40
Většina z nás má první dítě, a tak jak psala Lydushe, se chystáme na velkou oslavu. Na druhou stranu si říkám jak velké ovace a dary, když z toho stejně moc rozumu nemá. Stejně už ale máme zamluvený dort ... Jen si lámu hlavu s dárkem. V žádném případě to nebudou dárky, protože už teď má Kačka spoustu hraček od našich známých a kamarádů a stejně ji nejvíce zajímají igelitové tašky, sítka a formičky na cukroví. Chtěli jsme jí koupit panenku - mimino, ale pak jsem si říkala, že o vánocích z ní bude mít asi větší radost. Co kupujete holčičkám k prvním narozeninám??? Babičky jsem naúkolovala hračkami, co rozvíjí zručnost ... Ale co dostane od nás? Potřebuje určitě něco na sebe, ale to jí alespoň pár let určitě nebudu dávat jako dárky. Poraďte!
Markéta
PS: blbý dotaz: Lydushe,fakt je to Tvoje jméno nebo přezdívka. Ještě jsem se s takovým oslovením nesetkala. Nebo to blbě čtu.
lydushe + 3 háďata 3538
5.8.2003 20:52:09
Ahoj,
zdravím Zany a ostatní. Je šílené vedro a já si konečně v 9 večer uvařila kafe. Doteď jsem se vařila já. Mám akorát tak buňky udělat něco malýho k snědku a jinak se tak povalujem doma, kde nám to profukuje (díky bohu teď za byt nasměrovaný částečně na sever). Jsme v Praze, občas vyrazíme do lesíka a na koupačku, ale moc to nejde. Šimon ty vedra sice snáší, ale musím do něj cpát pořád vodu, aby pil. A začal teď konečně víc lézt než se plazit, tak hurá. O chození samozřejmě nemůže být řeč. Chystám mu pomalu první narozeninky, tak se moc těším. Taky mi to strašně rychle uteklo. Zatím má malej přes deset kilo a kolem 77 cm. Spolehlivě už loví věci ze stolu, když si stoupne. A je to děsný šídlo...
Andy, Tobiáš 13.8.2002
  • 
4.8.2003 18:41:01
Ahoj Zany, koukám,že se má Matyášek opravdu k světu. Můj Tobiáš váží asi 9 kg a měří možná 77 cm. To jen odhaduji protože chvíli nepostojí ani nepoleží :o). Od 28.7. chodí sám :o).
Tak ať ty horké dny v pohodě přežijem
Ahoj
Zany 7436
4.8.2003 0:04:44
Ahoj všem maminkám loňských srpňátek :o)
když diskuse vznikla, tak jsem se tu občas ukázala, ale pak jsem toho moc nestíhala. Začali jsme pracovat na chajdě, aby tam mohl ten náš klučík pobývat a taky něco doma, taky jsme byli na dovolené.... Takže jestli mne "vezmete zpátky" budeme s Matyáškem rádi.
Zrovna dneska jsme v předvečer slavili jeho první narozeniny , ani nevíte jak hrozně mi ten rok utekl.... Zítra jdeme na roční prohlídku, tak jsem zvědavá, co nám řekně paní doktorka na to, že má Matyty 12,5 kg a myslím, že 86 cm,. No , drobeček to zrovna není, ale koule taky ne :o)) Nevím, která z vás to tady psala, ty čtyřky jsou opravdu velmi slintací :o) Utěch předchozích zoubků, to slintání tak strašné tedy nebylo. Teď neuděláme bez bryndáku na krku ani krok. Zatím se rozloučím a brzy se zase ukážu. Přeji všem hezké dny Zany
~•~Missy~•~ 4201
28.7.2003 23:08:49
Je pravda, že dovča je super, až teda na to následné "likvidování škod" v podobě vybalování a praní. Čeká nás to příští rok.

Klobouk dolů, že v těhle vedrech máš ještě energii na zavařování. My jsme to dotáhli tak daleko, že jsme včera měli kuře s chlebem, protože vařit brambory v již tak rozpálené kuchyni, jsme s mamčou odmítly. Letos si počasí léto skutečně vybralo.

Lindě minulý týden vylezly 4 zuby najednou (nahoře), takže teď jich má celkem 6. Taky jsme měli nějaký trable s očičkem, předminulý týden jí asi 4 dny zarudlo a slzelo, tak jsme to vyléčili borovou vodou a Ophtalem, minulý týden se slzení vrátilo už bez zarudnutí, zase to trvalo 3-4dny, tak vůbec nevím, co to mělo být.

Rytmus máme už delší dobu stejnej, dopoledne cca půl hodinky spaní a po obědě cca od půl 1 do půl 3, většinou ji ale musím budit, spala by klidně až do večera a co pak s ní v noci.

Snídaně a večeře - pořád kojím. Někdy i k svačině má mm. Zatím neprotestuje, ale jinak má samozřejmě normální obědy (zelenina, brambory, rýže, maso, těstoviny) a většinou ovocné svačiny.
Markéta,dcera Katka,27,8,02 9660
28.7.2003 19:53:26
Ahoj všem.
tak jsme zpět doma - nuda. Na chatičce bylo parádně, domů se mi vůbec nechtělo. Dnes jsme měli celý den v obýváku 26 stupňů !!! Krásně jsem si odpočinula, pořád jsme byly venku. Nesmím samozřejmě myslet na to, že jsem při příjezdu na chatu vyndala z auta psa (labradorku), dítě a pak tahala a vybalovala hodinu tašky z auta. Ale to k tomu holt patří. 14 dní jsem si užívala, měla jsem jídlo v mrazáku, takže jediné mé vaření bylo opékání špekáčků. Za to dnes !!! 6 praček prádla !!! Nevím, kdo to bude žehlit. Zítra přiveze manžel broskve, takže jestli si Verčo pamatuješ, začíná sága meruňky znova, jen s broskvemi. Za chvíli jdu mordovat rybíz - dělám rybízovou šťávu. Káča se staví, máme 5 zubů, začíná se po mě opičit, takže v neděli se půl hodiny bavila tím, že si u mě stoupala, měla v ruce kapesník, kterým jí utírám oslintanou pusinku, a utírala pro změnu mou pusu. Ten průjem nám po dvou dnech zmizel. Ale bohužel budeme asi alergičtí na sluníčko. Dnes jsme byly na projížďce na kole, moc nesvítilo, ale stejně jí natekla místa pod očičkama. Asi jí to nic nedělá, protože si to vůbec nemudlá, ani jí neslzí očička. Máme fenistil kapky, ale dávala jsem jí je asi 14 dní a nebylo to ani lepší ani horší. Na chatě jsme zavedly také nový rytmus dne. Do teď jsme spaly dvakrát denně po půl hodině. Posunula jsem jí tedy oběd dopředu a spí po obědě od jedné do dvou až dvou a půl hodin. Pak musí vydržet až do večera. Je sice vždy před spaním, jak v poledne tak večer, před upadnutím, ale spí do 5-ti minut. K snídani jí dávám "250" mléka. Rohlík nebo chleba žužlá suchý. Ještě pořádně nekoušeme. S jídelníčkem si hlavu nelámu. Jedna svačina ovoce, druhá mléčný výrobek, oběd - to vařím, co nám, samozřejmě bez koření a upravení, ale třeba dnes měla dušenou mrkev s bramborem, nebo dělám hovězí polévku, zapečené těstoviny se zeleninou, rajskou ..., k večeři kaši.
Mějte se hezky.
Markéta
Andy, Tobiáš 13.8.2002
  • 
24.7.2003 20:06:29
Peťo pošli mi prosím kontakt na tu firmu.
Díky
[<<Předchozích 1650] Názory 16511660 z 1746  [Dalších 86 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.