Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Andy, Tobiáš 13.8.2002 |
| • |
24.7.2003 20:01:27
Lydusche, já před Tobiášem lezla, štěkala jsem, hráli jsme si na honěnou, to se mu hrozně líbí - a jak moc chtěl přede mnou utíkat, tak se naučil lézt. Jinak jeho sestřenky (taky srpňátka) vůbec nelezou a nijak jim to nechybí.
No teď se malej postavil u piána a vydal se do obýváku, to mám vždycky infarkt, když ho vidím jak vyráží do světa. Už se nemůžu ani otočit, to hned provádí nějakou lumpárnu. Minulý týden se chtěl rozběhnout a zároveň otočit, ale neustál to a rozsekl si pusinku. Zuby naštěstí zůstaly, má 4 a druhý den už o tom nevěděl. Jinak k snídani má většinou mlíčko (taky kojíme), zkoušel chleba s máslem nebo ovoce. Mléčné výrobky zatím odmítá. Jí většinou přesnídávky, chutnala mu brokolice a květák, ostatní zelenina mu moc nejede. Na ekzém (má ho taky od dvou měsíců - na obličeji u uší a na čele a za kolínkama) jsme zkoušeli i ty otruby, ale spíš se mi zdálo, že je po nich horší. Teď ho skoro nemá vidět, uvidíme na podzim - doktor na kožním říkal, že nejhorší je přechod léta a podzimu. Ahoj, mějte se krásně |
| LENKA23-Dandulík 14.8.2002 | 7491 |
|
|
23.7.2003 22:53:11
Ahoj tak to náš malej chce vše co máme my a dokud mu to nedám tak řve jako protrženej asi máme otesánka už ochutnal dokonce i grilované maso,a kousíček jitrnice a vše proběhlo v pohodě ale pomalu se toho jídelníčku děsím
|
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
22.7.2003 20:55:06
Ahojky, vítám Tě taky mezi srpňátka.
Já dávám mlíčko a jogurt nebo ovoce třeba jablko a banán. Zatím dávám Šimonovi jídlo bezlepkové, takže na chleba nedošlo a na máslo taky ne. K večeři dostává taky kašičky nebo ovoce. Jak mi to vyjde. Bohužel mi teď odmítá trošku obědvat. Zeleninka už je nuda a když je maso, tak to je rád, ale zase se mi nechce ho cpát každý den masem. Taky si nevím moc rady s jídelníčkem. Mám pocit, že mu cpu pořád mléčné výrobky a tak. |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
21.7.2003 22:15:51
Ahoj Peťo, vítej mezi srpňátka. Taky ještě kojím, ale kamarádka dávala malé k snídani totéž co ty - chleba s máslem a mlíčko a k večeři zase stejně - kaše. Někde jsem četla, že do roka nemusí být jídelníček až tak pestrý, tak to snad zatím takhle stačí.
|
| Peťa a Ondrášek | 3911 |
|
21.7.2003 22:02:58
Tak taky vstupuju do tohohle velkýho maminkovských tlachání. Koukám, že máte všichni stejný starosti se svýma ratolestma, i já nestihnu jít ani na toaletu, protože Ondrášek by mi prolustroval celý byt, nebo byl hned samá modřina, tak musí se mnou, nebo být v postýlce (o což samozřejmě nestojí). Můj Ondrášek leze po čtyřech jako čert a u všeho se už postaví. Taky se mi směje, když se na něj zlobím, s oblibou, když má usnout.
A co se týče toho ekzému, Ondra ho má od dvou měsíců. V podstatě nic nepomáhá natrvalo. Dvakrát, třikrát denně mažeme (má ho teď už jen pod koleny, za krkem a v loketních jamkách - když byl maličký měl ho po celém bříšku) a když je to hodně špatné, namažu ho kortikoidní mastí. Osvědčila se mi ale koupel ve vývaru z ovesných vloček, ten šlem kůži zvlhčuje. A teď jsem si koupila přírodní, opravdu přírodní meduňkovou olejovou koupel a ta mu to vždycky zklidní. POkud by si chtěla kontakt na tu firmu, pošlu ti ji. Jinak jsem se chtěla zeptat, co dáváte mrňöuskům k snídani? Já ještě kojím, takže mlíčko a chleba s máslem. Kašičku má večer, tak nevím, co jiného. Ahojky a hodně síly v mateřství. |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
17.7.2003 22:35:45
Lydushe, já jsem dneska (poučena příspěvkama na Rodince) zkusila před Lindou lézt po kolenou. Zírala na mě jako spadlá z višně a pak se začala děsně řehnit. No a samozřejmě, že trčela na místě:)
Spíš si myslím, že to jsou podobné povahy než podobná data narození:) A i mě těší, že jsou i jiné děti, které jsou oproti tabulkám pomalejší. |
|
|
16.7.2003 20:42:12
Andy a lezla si před Tobiášem nebo se to naučil sám?
Já před Šimonem lezu jakmile si s ním hraju na zemi už pěkně dlouho a nic. Začal popolézat teď o víkendu, v neznámém prostředí uleze alespoň pár "kroků", ale doma ani ťuk. A když ho vezmu ven na trávu, tak si teď okamžitě sedne a vykřikuje: "kytííííííííííí" a "kytíííííííííí" a neleze :o)) Vidím Verčo, že Linda je na tom podobně, trošičku mě to těší. Že by to byly ta podobná data narození??? Jo jinak Šimonovi vyrostl 3. zub a to dolní jednička. Další zásilku čekáme každým dnem ... |
| Andy, Tobiáš 13.8.2002 |
| • |
16.7.2003 19:42:22
Tobiáš se taky pořád jen plazil po břiše rychlostí blesku, lezl přesně ty tři kroky a pak šup na břicho. Tak jsem někde vyčetla, že se naučí lézt, když před ním lezou dospělí po čtyřech. No a stačily mu 2 dny, dneska už ho plazení nezajímá.
Ahoj a veselé lezení |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
14.7.2003 22:03:06
Ahoj lydushe,
s tím trenažérem je to teda super nápad! Jen je škoda, že naše zahrada je jedna rovina, pokud teda nepočítám krtince. Snažím se s Lindou trénovat lezení přes moje nohy, to se ale většinou opře rovnou o chodidla a ne o kolínka. Na těch se v poslední době hodně houpe, ale nerozleze se. Stačí jí plazení. Takže jsme na tom podobně jako vy.I Linda je neskutečně líná. Od půl roku s ní cvičíme a teta na rehabce vždycky zkouší nějakou motivaci, aby se Linda rozhýbala - bez úspěchu. Než se začala plazit a otáčet, tak prostě ležela na zádech a i kdyby ji hračky kolem děsně zajímaly, pokud nebyly v dosahu, vzala tu nejbližší a pokud nebylo nic, stačily ručičky, nožičky, botičky, prstíčky....:) Střevní potíže se nám naštěstí zatím vyhýbají, tak doufám, že to bude setrvalý stav. Jen já jsem měla nějaký trabla, ale Linda byla v pohodě. Markéto, ono je to s dětičkama složitý, někdy nechtěj ani nový jídlo natož nějaký hnusný léky, byť by jim měly ulevit. Já jsem v tomhle naštěstí s Lindou nikdy problémy neměla, připadá mi, že je hrozně důvěřivá, cokoliv jí dám do pusinky, to spolkne i když se u toho někdy pěkně ksichtí. Kačenku znáš, tak na ni určitě vymyslíš nějaký fígl, nejlépe asi přidat lék do oblíbeného jídla nebo pití. Držím palce, abyste byly brzo v pohodě. |
|
|
14.7.2003 21:23:40
Ahoj,
zdravím všechny. Taxi představte, že babička Šimonovi vymyslela "trenažér" na lezení. Zjistila jsem, že se staví na čtyři když se chce postavit nebo když na mě leze nebo tak. Tak babička na chatě navrhla, tak ho dej tamhle na tu cestu ta je do kopce a uvidíš, co udělá. A milej Šimon se rozběhl krásně po čtyřech do kopce, občas se zastavil prozkoumat kytičku, krásně ukázkově si sedal no paráda. Ale běda jak jsem ho dala na rovinu... Pupek na zem a už to šoupal. Teď je ve fázi, že doma se postaví na čtyři, uděla 2-3 vratké kroky a padne na pupek a jede. Venku leze. Tak chodíme na zahradu a tam ho trénuju. Doufám, že pochopí, že lezení je bezvadná věc :o))) To naše dítě je totiž fakticky líný. Vždycky si najde nějaký jednodušší způsob. Když jsem ho učila se plazit, tak si raději hrál s hračkou, která ho až tak nezajímala, než aby se pohnul za tím, co opravdu chtěl.. Rostou mu zuby i dvojky, tak máme veselo. Co nevidět se proříznou obě jedničky pravé. Průjmu a teplot jsme se zatím zbavili. Průjem trval dlouho skoro přes týden, teploty jen chvíli, asi 2 dny. Nikam jsem nešla, považovala jsem to za doprovodné příznaky růstu zoubků. Je pravda, že jsem nevydržela a volala homeopatce a ta mě vždycky nechala vydusit, ať ještě počkám, že se to takhle brzo nedá léčit a ono to většinou odeznělo samo bez léků. Na průjem docela zabírá i banán. Brzy se Markéto uzdravte! |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.