| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 1746  [Dalších 6 >>]
Gabcikovo 4783
4.5.2003 21:44:38
Jeste jsem se chtela pozeptat, jestli nekdo uz nezkousite davat mimika v 8.mesici na nocnik ... a nebo mu davat lzicku aby se krmilo samo mimino ... je mi jasne, ze jidlo bude vsade jen ne v diteti, ale treba se to casem nejak nauci ... diky Gabca
Gabcikovo 4783
4.5.2003 21:42:11
Ahojky - hlasi se holka Zofie narozena 28.8.2002. Jsem z ni trochu divoka, neb jiz leze po 4 a stavi se na nohy u nabytku a zacina se ho pridrzovat a pomalu oblejzat .... neni tu take nejake mimi, ktere by bylo takto divocejsi ? ... Zofka ma 2 zuby a do 6.mesice jsem ji plne kojila, takze s papanim je to u nas pomalejsi / s prikrmama / .... v noci se mi budi po 3 hodinach a basti z prsu ... ale to si myslim je spis psychicka zalezitost, ze ji dela dobre byt u mamy .... :) Gabca
Ivča67 4533
3.5.2003 22:15:00
Ahoj,Zany,
tak to jsme na tom stejně..

Náš Filípek je 10.srpna narozený,přetáčet se na záda začal v 5,5 měsících a tomu hodně dlouho naprosto stačilo..nemůžu říct,že by byl líný-ale prostě to tomu jeho tělíčku stačilo..teď mu je 8 měsíců a začíná se pomalounku "přemisťovat"-kutálení tomu zatím neříkám..ale je fakt,že ho konečně nacházím jinde na dece a v jiné poloze,než jak jsem ho položila..což jsem obrovsky ráda-haha..ani jsem si nemyslela,že se toho dočkám..taky začíná nadzvedávat záda-že by už předstupeň k lezení?? nechce se mi věřit..?? takový optimismu,hoho..
Jinak má 77,5 cm dle posledního měření a 9,8 kg dle posledního vážení-za tlouštíka ho nepovažuju,spíš bych ho nazvala "statnější",takový pořádný muský..
Souhlasím,že "tělo si řekne"-proto netřeba panikařit..naše obě dítka se do půl roku hodně vytáhly /Zuzanka je dneska např. o víc než 10 cm vyšší než jiná 3-letá holčička co s náma chodí na plavání/ a s tím souvisí pomalejší motorika..prostě to tělíčko musí "posílit"-hlavně všechny ty svaly,které ho mají postavit do svislé polohy a udržet..Zuzka se na 9 měsících začala plazit přitahováním,na 10 sedět,na 18 chodit..taky nás posílali na rehabilitaci-vše v pohodě..u Filipa si myslím nás nikam posílat nebudou..
Zuzula mě vycvičila,takže te"d jsem snad už v klidu a obrněná proti těm chytrým řečem a trefným poznámkám žen z příbuzenstva..
HOdně sil a odolnosti všem maminám,I.
Jamesa 9680
3.5.2003 20:51:42
Jmenuji se Kubík,narodil jsem se 2.8.2002 a bydlím poblíž Turnova.Hlásím se do klubu miminek narozených v srpnu 2002.
Zany 7436
30.4.2003 21:29:15
Ahoj maminy,
lvíčci už jsou takoví,. Mají v jednom pytličku všechno, smích, pláč, vzdor, vztek, trpělivost, společenskost, prostě od všeho trochu. Většinou jsou ale opravdu sluníčkoví a líní :o)))
S tím co mimi dělá nebo ne si nelamte hlavu. Krom toho, že jsou většinou líní, tak hodně záleží na tom, jak je dítko veliké, kolik váží, v jak velkém prostoru má možnost se pohybovat, kolik lidí se kolem něj točí atd......
Já mám doma lvy dva. Ten starší bude mít letos už 17 let a jako dítě a mimi byl docela "jedlej" Seděl ve 4 měsících, v 6 lezl, v 8 chodil sám!!! a v 11 plaval a potápěl se. Od 10 měsíců neměl pleny ani na noc. Amůžu vám říct, že jsem z něj měla infarktové stavy 100x za den, jo, byl hrozně dlouhý a hubený, v roce měl 86 cm a vážil necelých 9 kg. Dneska má 192 cm a váží 60 kg.
Ten maličký lev - Matyášek, měl v 8 měsících 78 cm a vážil 11 kg!!! Je zatím asi z 50 % kojený a moc toho opravdu neumí. Točit se začal na obě strany během dvou dnů, ale až v 6 měsících. Když ho posadím tak chvíli sedí, ale pak se skulí , sám si nesedne. Neleze, pohybuje tak, že se dokutálí kam potřebuje. Ted v posledních dnech se začal vzpírat na všechny čtyři a pak "skočí" dopředu. Naše doktorka mi pořád říká, že není tlustý (ale je), jen veliký a že prostě nemá svaly na to aby to svoje tělíčko utáhl. Takže to fakt neřešte a radujte se ze zdravých dětí :o)))))) Dokud nezdrhají tak je ještě relativní klid a věřte, že až začnou, tak si hezkých pár let neužijem :o)))) Zany
~•~Missy~•~ 4201
30.4.2003 20:19:15
Ahoj,
Linda je odmalička taky děsnej lenoch, dosud se jen otáčí ze zad na bříško (konec 7. měsíce), z bříška na záda (konec 6. měsíce) a poslední asi dva dny se plazí po zemi, spíš dozadu. Od začátku 7. měsíce rehabilitujeme jako diví, ale myslím si, že záleží na tom, jakého máš pediatra, někteří jsou pečlivky, co hned posílají na rehabku, jiní jsou benevolentnější. Děti se vyvíjejí různě a podle mě bychom neměli srovnávat a nechat jim jejich čas.
Stáňa + Vojtíšek
  • 
29.4.2003 22:17:57
Ahojky,
náš Vojta už měsíc leze a asi týden se staví v postýlce a o cokoliv se mu povede, taky se už umí sám posadit,je hodně šikovný,je neustále v pohybu, prolejzá už celým bytem,takže je to někdy makačka ho uhlídat.Jeho setřička byla zase lenoška,lézt začala až v deseti měsících, takže je to asi hodně individuální, každé miminko je prostě jiné.
jinak nevím,jestli je to má být v povaze lva,ale vzeklý je někdy až moc,jindy je zase miloučký a veseloučký, střídá nálady jak aprílové počasí.
lydushe + 3 háďata 3538
29.4.2003 21:58:12
Ahoj holky,
ten můj klouček ještě skoro nic nedělá, jak jste na tom vy? Ještě neleze, nesedí a otáčí se jen na bříško. Zpátky to jde špatně, párkrát se bouchnul při otáčení do hlavy a už to nechce dělat. Nevím, jestli je to jenom malý lenoch nebo jestli už je to na nějaké rehabilitace. No dneska vlastně jednou zvednul bříško nad zem a vypadalo to jako, že se snaží, ale když zjistil, že jsem nedaleko, tak se snažit přestal.. :o) Je to zlobidlo...
lydushe + 3 háďata 3538
29.4.2003 21:53:39
ano mám doma lvíčka svéhlavičku a malého vzteklinku, který umí být veselý a najednou zachmuřený, společenský, samostatný až se někdy divím..:o))) A to je Šimon skoro narozený v panně.
~•~Missy~•~ 4201
29.4.2003 20:56:53
My jsme lvíčka prošvihli, máme Pannu.
[<<Předchozích 1730] Názory 17311740 z 1746  [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.