| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1720] Názory 17211730 z 1746  [Dalších 16 >>]
Gabcikovo 4783
11.5.2003 15:58:33
Lauro,
moc dekuju, zkusim vyslat manzela do obchudku nebo babicku, aby to koupila .... uvidime co na to Zofka. ... Jsem z Kladna, ale do Prahy se cas od casu dostanem ,tak to neni takovy problem neco nakoupit prave tam. Puvodem jsem z Phy.
Laura03 8528
7.5.2003 21:28:19
My máme na koupání umělohmotnou věc, kterou se pokusím popsat. Je to čtvercová deska, která má v každém rohu tyčku. Ty čtyři tyčky jsou nahoře spojené kolem dokola takovou obručí. Celé je to na přísavkách, takže to ve vaně neklouže. Malého do toho posadím a nemůže spadnout.
Koupila jsem to v obchodě pro děti v Praze 10 v Ruské ulici, stálo to 200Kč.
L.
Laura03 8528
7.5.2003 21:21:40

Ahoj,
než začnu, tak ti musím říct, že Žofka je naprosto úžasný jméno!
Já mám Kryštůfka, narodil se 21.8. 02. Leze už dost dlouho, velmi čile, stylem Meresjev. Staví se na čtyři, někdy i na tři(to když dělá holubičku), ale po čtyřech neleze. Sedne si sám a před týdnem se prvně postavil. Takže okolo nábytku ještě nepochoduje, ale čekám to každým dnem.
Jo a míry jsou 8.60kg a 72 cm. Teď mu právě lezou dva zuby najednou, tak má chudáček trápení.
O posazování na nočník jsem všude četla, že máme začínat až kolem 15 měsíců. Pak ale přišla babička s hracím nočníkem. Kryštof velmi rychle pochopil, co má dělat. Takže když ho posadím, tak se spolehlivě hned vyčůrá. Ráno po snídani i kaká.
Nevím, jestli je to předčasné a zbytečné, jak tady někdo píše, možná jo. Já si ale myslím, že když si sedá rád, ví, co má udělat a pak má radost, takže mu to škodit nemůže. Něco jiného by bylo, kdyby sedět nechtěl, to bych ho určitě nenutila. A já jsem opravdu ráda, že se nemusím patlat v bobkách. Prostě vymeju nočník a je to. No, aby to nevypadalo- samozřejmě, že se v průběhu dne občas patlám, ale toho nejvydatnějšího rano jsem ušetřena.
Dneska jsem byla v poradně a doktorka nás za nočník pochválila. Říkala, že je to tak správně.
No a kdyby tě zajímalo, jak jsem Kryštofovi vysvětlila, na co je nočník, tak to bylo takhle. Všimla jsem si, že vždycky když jde do vany a slyší téct vodu, začne čůrat. Tak jsem ho vzala do koupelny, posadila na nočník a pustila vodu. Když začal čůrat, tak jsem hrozně jásala. Postupně už to šlo bez pouštění vody a teď máme nočňajz v předsíni.
Zdravím všechna srpňátka!
L.
lydushe + 3 háďata 3538
7.5.2003 21:18:49
Jo jo náš Šimon spal celou noc od 2 měsíců. Ale před 6. měsícem se začal budit dřív a dřív a vyžadoval častější jídlo. Myslim, že to bylo tim, že měl zkrátka hlad. Pak jsem ho začala přikrmovat a z nočního kojení se stala celkem prímovní nadstandartní záležitost, kterou Šimon vyžaduje/vyžadoval. Teď ho zkouším v noci nekojit. Až ráno. Pobrekává občas, musím mu dát napít vody a pošíšat a většinou usne. Snad se zase vrátí k celonočnímu spánku.
Luááá nechci rýpat, ale můžu se zeptat, co je na krmení z lahve pohodlnějšího krom toho, že může krmit někdo jiný než ty? Já si teda myslim, že kojení je pohodička, vždy všude s sebou ve správné teplotě a množství bez sterilizace a ohřívání.. No jenom názor..:o)))
~•~Missy~•~ 4201
6.5.2003 21:23:10
tak přidávám info o naší princezně, 67,5cm a 7,95kg. Taky ještě nesedíme a ani ještě nelezeme, Linda je dost líná, asi to má po rodičích, chodíme na rehabku. Kojím ráno a večer, během dne má zeleninové a ovocné příkrmy a baští všechno jedna radost. Jinak Linda je možná maličko raritka, v noci se nebudí od konce 3. měsíce (takže od té doby v noci vůbec nejí) a spí průměrně 12 hodin v kuse. Říkám si, že když mám takovýho spavečka, tak holt možná nebude takovej čertík co se pohybu týče. Ještě s těma příkrmama – když jsme začali, tak mi Linda taky spadla s váhou, ale brzy to zase dohnala.
Gabcikovo 4783
6.5.2003 20:51:03
Chtela jsem se pozeptat, neznate-li nekdo nejaky koupaci prostredek (mysleno zidlicku ci tak neco), do ktereho bych osmimesicni mimino posadila a mohla ho vysprchovat ... mame hodne maly sprchovaci kout a ted to resime tim, ze se sprchuju s miminem v naruci a desim se chvile, kdy mi vyklouzne ... nasla jsem na netu jen takovou stolicku, ale je jen do osmi kil a sedmdesati cm ... to nase Zofka mela v osmi mesicich sedm-tricek kilo a sedmdesat cm. Jak to delate vy ostatni, co mate sprchac ? dekuju za odpovedi.Gabina
Gabcikovo 4783
6.5.2003 20:47:30
Stano, to jsi mne potesila, ze nejsem sama s takovym rostakem ... uf uf ... to presne vidim, jak si taky nase Zofka matla presnidavku do vlasu ... ona je ma od narozeni dlouhy a blond (kluci na ni asi poleti :-) ) a pak si strka pri jidle ruce do pusy a ma jidlo vsade ... :-)
To buzeni v noci me moc nebavi, ale co se da delat ... snad ji to nekdy prestane a nepotrva to do jejich 18.narozenin :-)
Stáňa + Vojtíšek
  • 
5.5.2003 22:27:01
Ahojky,náš Vojťan je taky trošku divočák, dneska obešel dokola skoro celý stolek v obýváku,leze všude a sápe se po všem, takže v tom nejsi sama.
Jinak taky sme kojili do 6ti měsíců a pak začali s příkrmy,Vojta baští moc hezky a všechno co mu dám. Krmí se taky nejmíň 3x za noc.Přesto sme při dněšním vážení zjistili,že za poslední měsíc ubral 200g (nyní 7550g/69cm),doktorka říkala,ať si z toho nedělám hlavu,že je to nejspíš tím,jak se začal hodně hýbat.
Co se týká nočníku,začneme rozhodně nejdřív po roce,zatím z toho nemá rozum a ti co tvrdí, že jejich miminka už chodí na nočník mají sice pravdu, ale je to jenom mimovolní nácvik,po čase je to stejně přejde a budou na tom stejně jako my.
Lžičku při jídle mu občas půjčuju,strčí jí všude možně, jenom do pusinky ne, ale moc ho to baví, nejradší si rozpatlává zeleninu po hlavě, takže po obědě následuje většinou koupel.
Mějte se všichni i s mimískama hezky a užívejte si bezva počasí. Stáňa
Ivča67 4533
5.5.2003 22:10:48
Tak jsem si říkala,jestli je normální,že ten náš valibuk ještě nesedí..77,5 cm a 9,8 kg..
Příjdu sem..přečtu příspěvky..a hned jsem klidnější..
Že nejsme sami,kdo ještě nesedí..
Ale už spíme celou noc-protože jsme od mala pili jenom z flašky /měli jsme novorozeneckou žloutenku a kojení se už nezadařilo,je to přece jenom pohodlnější/,a asi i pro mimíse rychlejší..ale on byl spavec dycinky..když se hodně budil,tak 3x za noc..ale já už se přestanu vytahovat..
Ale je to věc povahy-holku jsme přestala kojit dřív,takže v tuhle dobu byla taky na flašce a budila se i 8x za noc..takže mám tu rozctvičku za sebou..
Zdar a sílu maminám.I.
lydushe + 3 háďata 3538
5.5.2003 21:00:46
Snad tu nebude 2x. Tady je:
Ahoj,
ja jsem Simonovi dneska dala zuzlat kus okurky a byl z toho uplne u vytrzeni. Jednou jsem zkusila lzicku, ze by se krmil sam, ale zapomnela jsem (ja hloupa...), ze zkousi vsechno jestlipak to chrasti. Takze jogurt byl razem po celem obyvaku vcetne naivny maminky...:o)) Nocnik nezkousim Simon totiz nesedi.
Jinak se predevcirem zacal pohybovat kupredu stylem Meresjev a obcas provede nejaky ten priskok. Vazi 9 kilo a meri 75 cm :o))) A basti jak zjednany. Prikrmy jsme zacali pekne rovnou jednou deci a ted jsme zhruba na 1/4 l misce. A v noci se snazim kojeni odbourat, zacal se mi budit i po 2 hodinach. A kdyz ho nekojim, zazivani si odpocine a pozdeji i zoubky se neboudou kazit. A dokonce i Simon zdarne protahl intervaly mezi nocnim buzenim.
[<<Předchozích 1720] Názory 17211730 z 1746  [Dalších 16 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.