| Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 | 21758 |
|
|
13.2.2005 21:43:18
Lydushe,
no, to jsem ráda, že ses pobavila :o) My tu taky s tý naší slečinky jsme "hotovy" :o))) Bydlim na sídlišti - školek je tu "relativne" dost- ale bojim se, že zájem je veliky, protože děti je tu jako smetí a stále se rodí nové a nové :o) U nás je zápis 10+11.3. do školky - určitě se tam vydáme a pokud by mi Zofku od září vzali, tak bych byla ráda - teda na dopoledne, po oběde bych si ji brala na domů na odpo spánek. A pry to tak i u matek, co jsou doma delaji, že pobyt končí obědem a pak musí děti šupajdit domů. Uvidim, jestli mi ji vezmou ... já na to nějak nebudu tlačit ...když mi ji vezmou až od října, listopadu ... nebo až od 2.pololetí, tak to taky vydržím. A mozná budu i ráda - protože Zofka má svýho velkýho kámoše a ten bude mít v unoru 3.narozky a mohli by tedy chodit spolu do školky. Takže uvidime. O jeslích jsem nepřemýšlela ... snad tu ani žádný na Kladně nejsou - jen v Lidicích a to by bylo pro mě (bez auta) dost komplikovaný :( Takhle mám školku 3min pěšky od domova. Zofka je dost společensky tvor, od mala je obklopená dětma, takže doufám, že ji školka nebude dělat moc velký trablíky. Spíš mám obavu, aby mi ji tam nezkazili (pry se tam naučí lumpárny děti - plivat, mluvit atd) ... ale zas ji nechci separovat od kolektivu. Bude-li to nutne a byla-li by nemocna - tak si ji samozrejme vezmu domů ze školky. Zatim si to moc nedokážu představit, že ji nekam umístím a nebudu vědet, co přesně dělá, jak se chová atd ... uvidíme, co přinese zápis ve školce a co pak v záři :o) Gabca |
| lydushe + 3 háďata | 3538 |
|
|
13.2.2005 20:57:18
Gabčo, tak ti můžu říct, že z tvého vyprávění o bubákovi jsem měla docela psinu. .. Fakt mě to pobavilo. Šimon zatím dost pobral pinďu, ale to co mám já, to pořád nechápe. Někdy mi tvrdí, že jsem chudák, že mám JENOM PRDKU... A teď si plete pipku a pupky..:o)
Začínáme teď chodit na jeden den v týdnu do jeslí, tak jsem Šimona právě psychicky připravovala na zítřejší návštěvu.. Poprvé to zvládl docela v pohodě, ale podruhé to tam prý celé probrečel. Ale myslím, že to bylo tím, že nebyl ve své kůži. Málo spal a tak mu to asi nesedlo. Uvidíme zítra. Plánujete taky někdo nějaké školky? Já jsem chtěla původně dát ŠImona do školky, ale tady jsou školky totálně nacpané, budu ráda, když se mi ho podaří umístit od září. Na jeden den v týdnu tady neberou a maminky, co jsou na mateřské, to mají také horší. Přednost mají ty, co chodí do práce.. Takže mě vyšly vstříc jen jesle. Je tam trošku hloupej režim (oběd v 11, spánek v 11:30), což u nás nehrozí. My to máme tak o 2 hodiny posunutý. Zatím chodím po O. Ani si moc neodpočinu, mám volno 3 hoďky. Ale ať si prďousek zvyká... |
|
|
12.2.2005 21:05:46
Lydushe,
jo, tak to mne pobavilo ... Zofku taky desně zajímaj pohlaví ... rozeznává "pípu" a "lulánka" ... A ví, že máma má taky pípu - ale tý se říká "bubák" (chlupy) ... takže Fífa hlásí: "Mamííí - já se těšim do školky, už budu velká a budu mít taky bubáka !!!! " Sprchuje se s manželem (mela odpor ke koupani, tak s manželem dělaj blbiny a myjou si vzájemně vlasy a vztak k vodě se výrazně zlepšil) a teda registruje, že táta má "lulánka" ... a někdy si přikládá předměty k pipině a říká, "že má taky lulánka" .... No, prostě jsou to pěkný kvítka ... jen se trošku bojim, až objeví své orgány víc a začně se uspokojovat ... (pry to mám čekat - děti prý už od dvou let - ty zvídavější - na "to" přijdou) - ach jo ... tak to nevim :((( Taky bylo u nás jednu chvíli aktuální vrtání se v nose - ale naštěstí jsme to snad vymítili ... Gabca |
|
|
12.2.2005 9:05:48
Jé holky, tak to máte prima, že se na to ty Vaše holky těší..:o)
Já jsem byla taky starší než brácha a taky jsem prej hodně pečovala. A v podstatě mi to zůstalo dodneška. Ti kluci k tomu asi nemají od přírody vztah. Myslela jsem si, že to Šimona nějak naučím. Snažila jsem se mu občas nacpat panenku, aby si s ní hrál, ale auta a vlaky jednoznačně vítězí, ať dělám co dělám... Je to v nich jako v koze... Ale zas mám dobrý, že mi Šíma řiká, že mám hezký prsa a že mi to sluší..:o)) Což mě vždycky velmi pobaví. Je teď fascinován rozdíly mezi pohlavími, tak si docela užíváme... Mami? A má pejsek taky pinďu? |
|
|
12.2.2005 9:01:48
Tak Alžběta mi nevadí, až bude starší nebo baba stará, tak Alžběta je dobrý. S tou Amálkou, jakmile jsem to řekla, hned mi to vpálili. Jako s Žofkou.. hned opice Žofka a uuuuužofka... Na každým jméně se něco najde. Mě se trošku ta Bětka oposlouchala, páč lidi tu maj psi Betyny... A tak nějak ta Betyna mě trápí. Ale budu se s tím muset asi nějak vnitřně smířit.. Navíc Alžběta byla moje prababička, tak je to zase takový jiný.
Ale Žofka mi stejně přijde děsně správný jméno... |
|
|
11.2.2005 22:55:44
lydushe,
jeje - Bětuška byla moje favoritka !!!! Ale manžel me ukecal na ty Amálce (teda spojení s análkou jsem jeste neslyšela :((((( ... to by me nenapadlo ...) Šimon je taky pěkný jméno i ten Tobyáš ... :o) Líbila by se mi Bětka, Bětuška ... možná i na ty Alžbětě bych to nechala, aby jsme nemuseli žádat o vyjimku s Bětou. :o) gabca |
|
|
11.2.2005 20:22:34
Jo tak na jména máme v podstatě stejnej názor. Taky jsem chtěla něco, co není úplně časté. Šimona jsem znala jen jednoho, podle statistik v práci, co jsme dělali bylo Šimonů též žalostně málo. Nicméně po narození Šimona, kam jsme přišli, tam byl Šimon.
Původně měl být Šimon Jáchymem, ale tak nějak jsme měli termín porodu na Jáchyma. Tak jsme se nakonec rozhodli jinak. Amálka je dokonalý jméno. Taky se mi moc líbí, říkala bych jí Malčinka. Jenže jak jinak chlapi v ní vidí análku... :o( Manžel by chtěl holku Bětku. Nějak se na ní zasekl, když se měl narodit Šimon. Měli jsme Šimona a Alžbětu... A teď mu nějak nemůžu rozmluvit tu Bětku, už jsem změnila názor. Kluka jsem chtěla Tobiáše, to mi asi taky neprojde. Tak uvidíme,co se nám nakonec narodí... |
| Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) | 5048 |
|
|
11.2.2005 20:18:35
Čauky,
tak já jsem furt doma a je mi líp a líp. Občas jsou nějaké stahy, ale netrvají dlouho a pak se nic neděje. Dokonce i líp spím!! Kája je hrozně pečovatelský typ, když jsme někde, kde mají miminko. Musíme furt chovat a kolíbat. Chrastí mu hračkami a zpívá, aby neplakalo. Asistuje při přebalování a venku vozí kočárek. Jsem zvědavá, jaká bude doma, až zjistí, že miminko je furt s námi a nedá se od něj odejít a mít mamču zas jen pro sebe. Jinak s nošením problémy taky vůbec nejsou. Poměrně hned to pochopila a ví, že maminka nosit nemůže, ale tatínek ano. Když se chce pomazlit, tak za mnou přijde a řekne mi, abych se posadila, že chce pomazlíkovat nebo pochovat. Jinak se mi ale zdá, že už žárlí. Nebo že se tak nějak ujišťuje, že jsem tu furt v první řadě pro ní. Dřív se prostě chovala jinak a teď co ví, že budu několik dní mimo domov, tak se mě poměrně víc drží než dřív. Při tom jezdí na víkendy k babičkám (teď úplně každý víkend, babičky zřejmě čekají, že už budu rodit :o)) a to jí vůbec nevadí. Má trochu problém z toho, že když je ona u nás v bytě, někdo s ní a já ne. To když pak přijdu, tak se hrozně mazlí a pořád se ptá, jestli se mi stýskalo a jestli mi chyběla. Fakt. Tyhle věty si sama vymyslela. Tak se mějte hezky a já se třeba do porodu ještě ozvu. Pa, pa :o) |
|
|
11.2.2005 19:37:44
lydushe,
tak žofka uz ted se projevuje u ostatnich miminek jako pečovatelka a strká jim dudlíka do pusy když bulí a nejradej by je i zvedala (no, ty max 4měs mimísky :o(((( tak to ji krotim ... ale zatim se těší a že mi prý bude pomáhat. Asi je to u holek jiny - Zofka je fakt zlatá, nerajtuje po me a vi, že ji nechci zvedat a koupili jsme si "stupátko" v IKEA a tak kam chce, tam si vyleze (do židličky jídelní nebo aby viděla když třeba myju nádobí). Musim se přiznat, že s jménem Žofie sklízíme spíš chválu a lidem se to jmeno líbí ... asi když vidí tu naši cácorku, tak jim to nepřijde ... ale taky nám bylo jméno ZOfie rozmlouváno. Chceme být i u druhého cipíska originální, takže máme Amálku (Amálie) nebo Káju (Karel). Já bych brala i Káju holčičku, ale tu mi neschválil manžel a ani Jiří pro kluka mi neprošlo ... ale ta Amálka nebo Kája snad budou taky v pohodě, až za tím jménem bude vidět konkrétní bytost :o) Jména jsme vybírali takova, která nejsou v rodině, ne ani po nás (manžel a já) a jména, která nemají pro své děti naši kamarádi. A protože máme přijmení Beranovi - tak jsme chtěli jména česká a hlavní důvod bylo, že mi vadí, když se na dětském hřišti sejde 5x Terezek, 4x Barborky a Vojtíšků a Adámků je jako hub :o) a jedno z tech dětí by mělo byt moje ... když vyhlásím "Žofino, Fífo, Fíno ... " - tak přiběhne jen ta moje cácora :o) Gabča |
|
|
11.2.2005 14:29:00
No Gabi, tak já mám doma pěknýho raubíře, kterej zcela evidentně ví, co ho čeká, až se miminko narodí... Myslím, že fakt docela žárlí. Máme taky kolem sebe pár rodin, co mají druhé mimčo, rád se na miminka dívá, ale že by ho to nějak rajcovalo to ne.. Snažím se ho taky ukáznit, že už nemůžeme tolik věcí, že ho nebudu pořád zvedat a tak, ale moc to nechápe a já se zase nechci pořád vymlouvat, že je to kvůli miminku, aby zase nezískal averzi už před porodem.
Uvidíme jak to dopadne... Jaký máte vybraný jména pro další mimčo? Já bych hrozně moc chtěla taky Žofii, Šimonovi se líbí taky, ale manžel je proti. Uvidíme jestli náhodou nezmění názor... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.