| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : srpen 2002

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1746  [Dalších 1516 >>]
Gabcik+Žofka/02+Amálka/05 21758
26.1.2005 15:50:57
Ahoj Alice

moc gratuluju k holčičce !!!! myslela jsem na vas a jukala jsem na diskuzi 8/2002 snad každý den 3x , jestli se neobjeví nějaka nová zprávička od tebe :o)))))

Tak at vam dělá radost a je zdravá !!!! :o) Co by si víc mohl člověk přát ...

Gabca (t.č.30.týden těhu)
mavaal 15078
26.1.2005 13:06:00
Včera jsem se vrátila z porodky se svojí holčičkou. Narodila se 21.1.2005 ráno po čtvrté a měla 50cm a 3150gr. Jmenuje se ALICE. Všechno probíhalo v pohodě, porod až moc rychle.
lydushe + 3 háďata 3538
17.1.2005 19:59:33
My na jaře jezdíme do Pensionu Zvoneček. Je to na Šumavě, 2 km od obce Srní. Jsme tam spokojení s přístupem personálu k dětem. Mají tam chatičky (vytápěné) nebo se dá bydlet v hlavní budově. Cena za lůžko je 200,- Kč, děti do 2 let neplatí a pak platí snad jen polovinu (???). Vaří tam polopenzi, ta stojí myslím 130,- Kč na den. Žádné sjezdovky tam v okolí nejsou, ale dá se zajet do Železné Rudy. Jinak okolí je příjemně kopcovaté, žádné prudké svahy.
Telefon tam kdyžtak je 376 599 292.
lydushe + 3 háďata 3538
17.1.2005 19:54:56
Ahoj holký!
V Podolí byla stolička už když jsem tam rodila Šimona. A byla dokonce s opěrkou!! :o)) Já na ní nemohla sedět, jelikož mě příšerně bolely záda, natáčeli mi na ní akorát monitor...
Jinak my jsme se teď vrátili z hor. Známí si pronajímají chalupu v Dolních Albeřicích, což je nedaleko od Pece pod Sněžkou, jen takové hodně klidné údolíčko. Bylo nás tam 6 rodin s dětmi, celkem 8 dětí ve věku od 1 do 6 let.. Šimon se tam celkem dost přiučil pár nemilým věcem.. Tak ho teď dávám do kupy.
Taky jsme to zase nějak nepřestáli zdravotně, včera měl Šimon horečku a dneska má průjem. Tak nám ta Praha asi nedělá dobře...
Jinak jak píšeš Jindřiško, Šimon je hubatý, odmlouvá neposlouchá a já abych měla klid, tak se někdy přistihnu při takovém tom "planém vyhrožování".. Přesně to, po čem děti přestávají poslouchat. Měli bychom začít teď někdy chodit do jeslí na 5 dní v měsíci, jenže jak je Šimon zdravotně rozhozený, tak zatím asi nepůjdeme. Počítám tak nejdřív příští týden.
Tak se zatím držte!!! chce to pevné nervy, až budou miminka, bude to s těmi našimi srpňátky ještě horší!!
Jitka, Tomík 8/02 a Zuzanka 9/04
  • 
16.1.2005 20:50:49
Ahojky, ráda bych se vypravila někam na hory, ale nemám kam ani s kým. Tatínek pracuje, kamarádky buď nemají děti nebo nejezdí na hory...Potřebujeme už vypadnout z Prahy, jinak se tu asi zblázním. Sice nevím jak zvládnu obě děti, ale nějak to snad půjde. Takže kdyby někdo měl nejaký tip na hory s dětmi, dejte prosím vědět.Díky
ro 10387
10.1.2005 1:46:10
Milá Jindřiško,
mám stejně starou dcerku, nejsem těhotná, ale to, co mi slečinka doma předvádí, je děs běs. Taky se stydím, ale za to, že si s tím vzteklounem a protivou vůbec nevím rady, zcela mě ignoruje a když při nějakém mém násilí zaznamená, že existuju a něco od ní požaduju, reaguje děsným vztekem. Takže možná to není očekáváním miminka, ale věkem. Už měsíc doufám, že z tohoto blbého období zase vyroste, bývalo to maminčino zakřiknuté nemluvné zlatíčko. Poslední měsíc je z ní sice patlající a moc nemluvná, ale terorizující a vzteklá ignorantka.
Tak snad jsem tě potěšila, držme si palce, že to přejde.
Romana
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
7.1.2005 19:18:00
Ali,
já vůbec nevěděla, že jsi z jižních Čech. Tak nějak mě to překvapilo. Já jsem sice z Prahy, ale téměř celé příbuzenstvo mám z jihu. Sice Pacov a okolí, jestli Ti to něco říká. A do Pejru i někteří chodili na gympl.
To jen to pro zajímavost.
Pa, pa :o)
Jindra& 3 Kulíšci(02,05,07) 5048
7.1.2005 19:12:23
Čauky holky,
moc se stydím, že jsem tu tak dlouho nebyla, ale nějak jsem nestíhala a nezvládala. Nebylo mi vůbec dobře, tak jsem jen odpovídala na maily a nic jiného nevytvářela.
Všem přeju co nejlepší rok 2005 a hlavně hodně zdraví a štěstí pro vás, vaše narozené i ještě nenarozené děti a všechny vaše blízké :o)
Jo, jo, porody se nám opět blíží a mám nějaké smíšené pocity. Na jednu stranu se mi do toho fakt nechce, když si vzpomenu na první porod a na druhou stranu se na to těším (anebo to chci už mít za sebou?). Jám mám termín 12.2.05 (jeden z mnoha - to je prý ten nejzasší, tak se uvidí). Tenhle týden vyřizuju poslední návštěvy u nás a pak už tu nikoho nechci. Nějak mě to zmáhá. Držte mi palce tento víkend. Zítra k nám do 2+kk přijede 3-členná rodina a bude tu do neděle. Tak jsem zvědavá, jak se to zvládne, jak budou děti spát a tak podobně. Ale to už je poslední. Od pondělka mám už konečně v plánu prát a žehlit pro mimíska. Nemám kde sušit, proto jsem musela počkat až po návštěvách, protože suším v bytě a teď tu byli pořád nějaké děti a zvířata, tak jsem si to nějak neuměla představit.
Já jsem se rozhodla rodit v Podolí, protože chci stoličku a ta prý už tam teď je. Když jsem rodila Káju, tak tam ještě nebyla, ale zase se mi líbily ty oddělené porodní sálky. Byli jsme tam sami, vlastní sprcha a záchod. Prostě přepych proti ostatním porodnicím.
Doma je to teď celkem na zbláznění. Malá začala být fakt hrozně protivná. Je drzá, vzteklá, umíněná a už podle mě žárlí na miminko (i když všem vykládá, jak se těší a bude to príma a bude mamince pomáhat, ... - ha, ha, ha). Teď je ke všemu ještě ukňouraná a hrozně fixovaná na mě, což nikdy nebyla. Manžel je z toho celý smutný a neví, co má dělat.
Mějte se moc hezky a dávejte na sebe pozor.
Pa, pa :o)
mavaal 15078
31.12.2004 22:00:52
Ahoj, tak jak oslavujete? To je asi hloupá otázečka, v takovém stavu co jsme, že... Já byla dneska na návštěvě a nechala jsem se teda pěkně obskakovat, až se stydíííím :-)) Pak jsme byli s děckama podívat na betlém, taková tradice. Jinak rozesílám právě smsky a ostatní sedí u telky. Takže takhle u nás. Momentálně si neumím představit, že za měsíc už bude mimi s náma. Strašně to uteklo.
lydushe + 3 háďata 3538
29.12.2004 21:48:03
No tady v Praze je to s porodem do vody dost na štíru... Vana je U Apolináře, ale tam jí nechtějí používat. Je to taková hodně lékařsky zaměřená nemocnice. A pak je vana na tý Bulovce v CAPu. A tam je zas problém, že když tam je jiná maminka, tak smůla. Ale zase vím, že se tam odtamtud dá odejít brzy po porodu. Šimon se narodil v Podolí, tam jsou hezké porodní sálky, přístup PA byl docela v pohodě, ale šestinedělí děs a běs a nevím jak by se koukali na to, že chci odejít domů..
Vím, že v jiných státech to problém neni. U nás ty zkostnatělé postupy je trošku problém probourat. Třeba mě mrzí, že mě pojišťovna nezaplatí návštěvy PA doma, když nebudu v porodnici. Za porodnici ušetří a PA si budu muset zaplatit sama. Ještě zkusím pojišťovnu trošku proklepnout, ale velké iluze si nedělám...
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1746  [Dalších 1516 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.