| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6058  [Dalších 5858 >>]
Petra+2 9023
26.12.2006 21:16:43
tak já jsem si to trochu dočetla, protože holčička byla na neurologii tady v Plzni... takže tam bych se s dítětem nechtěla dostat ani náhodou! očkování na encefalitidu provedeme co nejdříve aspoň u Marťase, s Kájou snad tu jednu sezónu ještě risknu, přeci jen těch nežádoucích účinků je tam taky víc než dost :-( včetně meningitidy...
dneska jsem studovala ještě ty neštovice, tak je asi taky dám, i když je tam těch 10%, kdy je stejně můžeš dostat, ale píšou 50 neštovic, zatímco u normální infekce máš 500-800, jestli se dobře pamatuju... to je hrozný číslo, snad tu nepíšu blbosti...
Símo, jak jste na tom?
Byla jsem v Hypernově a odrážedlo neměli. V akci jsou koloběžky a odrážedlo měli jen Bieme za 950,- a pak tu malou motorku myslím za 450,-
pa P.
Daniela+Nithi 15108
26.12.2006 14:54:12
Peto, ta maminka, co jsem cetla nikoho neobvinuje, jen se zamysli nas schodou okolnosti... je to diskuze vericich maminek... chapej.
Ale nejspis mela encefalitidu- co jsem cetla naposledy. Uz dal nectu.
Maybe, ale ty to mas usnadneny, pac u vas se chic. pox ockuji automaticky... pokud vim, tak bez toho ani nevezmou deti do skoly.
Petra+2 9023
26.12.2006 12:37:19
Ahojky,
tak jsem poslala tátu, ať uspí děti a jedinej kdo spí, jak to vypadá, je táta :-))) To jsem tam poslala toho pravýho!
Maybe, máš pravdu, naštěstí nás tu zatím potkaly samé běžné nemoci, tak to se dá všechno překonat... Doufám, že to tak bude i nadále. Jen Lenka už se dlouho neozývá, snad nemá Kubíček zas nějaké potíže s těmi močovými cestami...
Holky, co měla za nemoc ta holčička z Věřících maminek? Je tam tolik reakcí, že se to nedá dohledat. A doktoři to zavinili? Je to hrozný :-(((( Chudák maminka...
maybe 13335
26.12.2006 5:04:45
Ahojky, jenom nakukuju jak je Sarince, bobecek malej, takhle se trapi. Simo, je mi vas moc lito, ted mam trosku vic energie, tak vam ji tam posilam, uprimne! K diskuzi o ockovani se moc nezapojim, jen vas ctu, sama si nejsem jista, jak bych reagovala, fakt je, ze clovek je hodne ovlivneny pribehy ostatnich a co kde precte. Nemyslim si, ze jakekoliv rozhodnuti je na 100 % spravne, hodne zalezi na fyzicke strance jedince a tak. Ja sama jsem mela hrozny prubeh zapalu moz.blan (viroveho) ve svych 25 letech. Trikrat jsem se vracela na pohotovost se silenymi bolestmi hlavy a doktor me odbyval, ze jsem hysterka a koho pry hlava neboli, naposledy me tam nesli, protoze jsem ani nemohla chodit. Vybrecela jsem si vysetreni na neurologii a odtamtud me vezli rychlou na infekcni. Bylo to sileny a rodina si fakt myslela, ze umru, mela jsem toho pitomce doktora zazalovat. Jenze clovek je nejak vic silny a vic bojuje, kdyz se jedna o deti, nez o neho samotneho. Kazdopadne preju nam vsem, abychom se s takovymi problemy radeji nesetkaly. Relativne jsou tady na nasi diskuzi zdrave deticky, ze?:-)/
Simo...borsc delam na vanoce uz asi 10 let, je to tradicni ruska polevka z hoveziho,veproveho,uzeneho masa a spousty zeleniny a redkve. Zdrava a uzasne chutna. Ted jeste pridame neco cinskeho a budeme kompletni:-)
Petra+2 9023
25.12.2006 23:43:40
no, Sárinka má opravdu ošklivý průběh, achjo... a nepůjdeš s ní zítra radši na pohotovost jí nechat poslechnout? je pravda, že doktoři zlehčují kdeco, u Karolínky na diskusi je zas holčička, co jí doktor na pohotovosti odmítl udělat rentgen, že mu ho nemá kdo přečíst a holčička měla zápal plic, jedna plíce nefungovala a on jí tak nechal do druhého dne... a pak byla chuděra asi měsíc v nemocnici, z toho děsnou dobu v umělém spánku, voda na plicích a samé takové hrůzy... naštěstí se z toho dostala, a je už doma, naštěstí
naší doktorce zatím důvěřuju, je to rozumná ženská a neodbývá nás, vždycky děti pořádně vyšetří a když má vážné obavy, tak udělá výtěr, odběr apod.
jo a to ví, že nemusím přestat kojit při novorozenecké žloutence ;-))) to už se ví snad všude, ne? vždyť je to v porodnicích samá Laktační liga!
Simčo, s tím Hot wheels jsem zapomněla, máme tam na tom loopingu šipku, tam postavím auto a rozjede se... zpočátku se taky vždycky nechytne, ale když už to chvilku běží, tak jo... neotáčí se nám ale ten had, zaráží o dráhu :-( Marťase to moc nebaví a to si to tolik přál! zas jeden zbytečnej krám... na krabici píšou věk +5, tak to asi schovám na později...
Daniela+Nithi 15108
25.12.2006 22:53:43
A jak Sare vubec je?? Muzes si ji sama poslechnout, jestli dycha dobre... Jestli ma nakou potvoru ( vodu, hlen) na plicich tak to uslysis.
Daniela+Nithi 15108
25.12.2006 22:52:31
Simo, asi mas pravdu. Ja koukla jeste jednou a o zap.plic se tam pise,jenze v jinem kontextu. Pisou, ze 5-15% umrti bylo zpusobeno zapalem plic- ktery byl jako druhotna infekce k nestovicim. Ehm...
Ne ze je to nejcastejsi komplikace, ale asi neprijemna, no.

Sima, Matýsek 03 a Sárinka 06 8793
25.12.2006 22:43:52
jo, vím o tom případu té malé holčičky, hrozný
dej pokoj se zápalem plic
hele mě dětská říkala nejobvyklejší komplikace zánět středního ucha a zápal mozkových blan
nebo tím myslela nejnebezpečnější? ale to by k tomu zase nedávala ten zánět středního ucha co?
Daniela+Nithi 15108
25.12.2006 22:26:38
...kasel... pry nejobvyklejsi komplikace nestovic je zapal plic....
Pouze informace co mi utkvela!
Daniela+Nithi 15108
25.12.2006 22:24:30
Simo,chudak Sarka, fakt. Ted nedavno holky z US upozornovali na pripad male holcicky ( muzete se dopatrat na vericich maminkach). Doktori porad mamince neverili, ze mala neni v poradku, ze ji neni dobre. Zlehcovali to... Mala podle maminky pry mela bolesti hlavy, i kdyz byla unavena nemohla usnout atd. atd. No,jestli takhle pri vanocich na to mate silu, tak si to prectete.
Cimz jsem chtela rict, Simo, aby jestli se o Saru bojis nebo mas jakekoliv pochyby nenech se odbyt a jdi na pohotovost.

[<<Předchozích 190] Názory 191200 z 6058  [Dalších 5858 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.