| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 6145  [Dalších 5805 >>]
Abcded 23276
11.11.2006 1:27:41
Tak já to vezmu taky stručně:o)

Teda ještě že se sem k diskusi o plínkách dostavilo zahraničí Jitull:o) Jinak bych propadla depresi o své nechopnosti:o))) Protože právě v cizině ta Kubova plínka zapadla nejlíp, tam je nosí i větší děti. A ani bych to u mě nesváděla na to, že děti jsou různé, protože všechny moje děti se doposavaď naučily na nočník ne dřív než ve druhém roce a noční plínku už jsem raději zapomněla kdy...(a to máme taky jednu holčičku:o) Kuba dokonce, jak už jsem psala, skoro nedávno, asi někdy v červnu? Pamatuju si, že na první dovče je ještě měl. Ale pak to bylo hned, během týdne mi začal chodit na záchod a nehody byhc mohla spočítat na prstech jedné ruky, protože na další dovče už bez plínek jezdil i v karavanu a to je co říct (taťka je na něj náležitě opatrnej:o) Ale jak říkám, u mě to dělá asi to, že já nejsem ten nočníkovej tip, jak jsem kdysi psala:o))) Taková ta "drezura" a sledování dítěte, kdy se mu chce a nechce a hrůza z toho, jestli už se zase nepočůral, na to jsem prostě líná a nemám na to nervy, takže je fakt, že to nikdy nebyla moje zásluha a nechala jsem to zcela na dětech.

Obdivuju, že vaše děti hrajou pexeso, já na to s Kubou nemám nervy, on nějak odmítá respektovat pravidla hry:o))) Takže většinou obrázky nakonec hledá jenom on a mě nenechá:o)

(sakra mám já na něco nervy?)

Ivko, tak u nás nehrozí, že by děti něco nezaujalo a nějak se ztratily v množství dárků (to už se ztrácí spíš náš stromeček), do nich se toho vejde!:o) I když je fakt, že přece jen mě vždycky štve, že je zaujmě ta největší kravina, tipu auto na baterky od vietnamců, co vydává ty nejhorší zvuky co znám a ty mnou pečlivě vybírané dárky, které mají rozvíjet jejich schopnosti, motoriku, fantazii a kdovíco ještě, skončí zapomenuty:o) (ale naštěsí ne na dlouho, protože je přestane bavit se na to jen koukat:o)

Sev, jo je to přesně takhle dominová a kuličková dráha. Jenže já ji koupila asi za třetinovou? (teď už nevím přesně) cenu. Řeknu ti, že celou částku bych za ní asi nedala. Teď už děti stejně nejvíc užijou tu kuličkovou dráhu, na to stavění domina už tolik nervy nemáme (zase ty nervy?), přece jen to bylo psychicky náročný, jak jsem tu kdysi popisovala:o)
Takže letos jsem objednala u Leny Kubovi k narozkám ještě jednu dráhu, děsně chce ještě další. A to tu u Leny:

Nevím, kdo sem dával kdysi tu adresu, ale dík za ní, mají tam super hračky a za dobré ceny. Zrovna včera mi dorazily. Objednala jsem tam právě i ta auta na písek, cisternu pro Kubu (miluje hraní s vodou)

a tuhle stavební sadu pro bráchu

(ta je taková menší) Obojí dle mého za skvělé ceny - takže inspirace pro kluky, mají jich tam hromady:o)
No a Kubovi k narozkám ještě tuhle mozaiku:

Jo a velkou radost mi udělalo tohle krystalkové rádio:

To je ale taky pro staršího bráchu, protože tu pořád izolepou slepuje krabičky a provázky a vyrábí si tu rádia, tak jsem zvědavá, jak bude nadšený, když si vyrobí takovéhle "skutečné":o) Takový náš technik po tátovi (to je ale mimo téma, já mám jen chlubivou:o)
Ale překrásná dřevěná kuličková dráha byla na veletrhu hraček:o)

Jen mi přijde, že na téhle adrese se trochu zbláznili s cenama:o))))

NO mě vlastně akorát zbývá objednat Lego a už mám všechny dárky, jsem dobrá co?:o)

Labu, jestli si dobře vzpomínám, tak to byla stavebnice blok + blok - máme tuhle farmu:

ale dělají i hezké kytičky pro holčičky:

No a ta druhá je Konstruktor, ale ta mi přijde spíš pro kluky (i když kdo ví, že?:o)

Obojí je stále využíváno (i když možná víc tím starším)

Mno a dcerunce jsem objednala Geomag, děsně po něm touží, tak jsem vzala na zkoušku takovou menší sadu. Jenže ta je taky asi spíš pro starší. I když na té Leně se mi moc líbila tahle verze pro prcky:

Jen ta cena mi přijde taky trochu za rohem:o( A Kuba už toho má letos až až:o)

Jinak jsem potěšená, že se takhle vracíte k mým referátům:o) JInak, kdybysme měli volit mezi karavanem a barákem, tak by asi nejdřív vyhrál ten barák:o)

Jo a Anička už večer usíná sama, sice mě to stálo týden pláče (tedy jak říkám vyřvání, vznešeně nazváno Estivillova metoda), ale nebylo to tak zlý, u Kuby jsem to kdysi taky vzdala, ten řval jak když ho na nože berou a dlouho (jako kdysi starší ségra), Anička chvíli kníkala (ta je zase jako starší brácha) Teď už se do postýlky vysloveně těší. A dokonce už mi tak začíná usínat i přes den, což ocením, když se mi zrovna nehodí jít s kočárkem ven.
Ale jinak v noci po prvním vzbuzením zůstává s námi v posteli, mě by to snad ale i chybělo, kdyby chtěla být v postýlce:o))
A víš že bych zrovna do tebe neřekla, že se dáš na Estivilla?:o))) To mě fakt překvapilo:o) Třeba jednou i na těch dvanáct klíčů k důslednosti dojde, když to tak čtu o Sisce:o)))) Ae Kuba taky někdy stojí za to, jo jo:oD
kubula 16959
10.11.2006 16:52:17
jsem ráda, žes na mne nezapomněla :) Právě jsem se vrátila ze školy, dneska jsem udělala dvě zkoušky, tak jsem spokojená. Macík byl u babi a dědy a byl také v pohodě, takže vlastně těžce pohodový den :)
Školička jede a jede. V létě jsem stihla udělat velikou akci - koukni na www.citice.cz - OS Kolibřík a tam si najeď na Pohádkovou cestu, no a na podzim jsem udělala menší akci - Stezku skřítka Berty. Školička mi jede stále, ale právě řeším problém s penězi, neboť chci vytvořit Klubovnu pro předškoláky. No a pak také řeším, kdo po mě přebere Školičku, Macík přeci jen od ledna půjde do školky.

Mějte se krásně, Macek mě prostě nenechá! :)))
LaBu 19306
9.11.2006 9:02:36
To bolo fakt stručné, ako som si predsavzala :o)
Teraz idem spať s Dadom, na hodinku,papa
LaBu 19306
9.11.2006 9:00:24
ahojte

Ivko, aj naša malá dostane k narodeninám rifle. Z nejakého dôvodu sú pre ňu obľúbeným oblečením. Včera som jej jedny kúpila v Lidli. Predtým mala Next, tam už má na kolenách diery :o))

Ja musím začať "čarovať" niečo z halloweenskych tekvíc :o/, už doslúžili ako dekorácie...dnes bude tekvicová omáčka,ale čo ďalej....??

Skúsim reagovať stručne, na čo si spomeniem:
Plienky v noci nemáme dávno, ale tak raz za týždeň, za dva, sa stane "nehoda", malá sa potom čuduje, prečo má mokrú posteľ, nevníma, že to ona sa pocikala.

Odvrávanie?Papulovanie? Ani nie, Sisa mi dá rovno facku ;o)

Severko, aký štýl zaspávania to "opustila" Nelinka? A ako uspávate teraz?
Ja som dúfala, že pri Davidovi uplatním Estvilla. Nooo, niektoré užitočné pravidlá z knihy som uplatnila, ale keď prišlo na "nechať vyplakať", hádajte čo. Jasné, ja som mäkkýš, uspávam na rukách, leží na mojej ruke a hladkám ho a podobne :oDDD

Alíku, a ako zaspáva Anička? A ešte ich máš s Kubom pri sebev posteli?
Inak Alí, spätne som ti vďačná za referát o karavanoch, čo si mi volakedy sem napísala. Pamätáš? V týchto dňoch sme to znova študovali, máme vytipovaný jeden konkrétny karavan v bazáre a snívame...akurát že rozum asi zvíťazí a najprv postaváme dom :o(
Keby sme podlahli pokušeniu, nielen že nám budú na stavbu chýbať peniaze, ale aj čas. Keďže by sme v ideálnom prípade
(teda podla nášho snívania) boli "stále niekde v dýme":o))
Jo a ešte mám na teba prosbu :oP Dávala si sem v minulosti odkaz na nejaké tuším dve stavebnice, čo sa vám doma najviac osvedčili. Chcem malej nejakú kúpiť, aby nemala iba lego. Simona sa ale so stavebnicami nikdy nehrávala, tak neviem, čo kúpiť. Sisi je naopak na to nadšenec, z lega stavia hory-doly. Poradíš mi prosím?
Inak sedem hodín spánku bez prestávky, to je luxusssssss, to by ale bolooo :o)) Davidovi "liezol" posledné dni veľký predný zub, no, tri noci som nespala skoro vôbec a včera ma muž nechal od jedenástej do druhej v noci a "bavil" ho chudáčika on, to som sa ale vyspinkala! Fakt výborne. Ale už je zub vonku a práve teraz krpec zaspáva v postielke vzorne ako podla Estvillovej príručky, to tu už nebolo fakt štyri dni.

Darčeky k narodkám: pokladňa, kniha (o nejakom vianočnom anjelikovi, čo niesol list od detí k ježiškovi), rifle, svietiace srdiečko (somarinka od "kolotočárov", ale ju to poteší).

Inak máme za sebou detskú halloweensku oslavu "po našom"(tentoraz tu bolo viac detí, dvanásť, deviati vrátane Simony tu spali do rána, urobili sme im nočnú hladačku pokladu v parku), tento rok bola ešte spojená s oslavou Simoniných menín, čo už na rok zrušíme, po dohode zostane len Halloween party, pretože decká jej doniesli toľko darčekov, až som bola v rozpakoch :oO
No a teraz ešte narodky Sisi, narodky náš tatino a šúúúps sme rovnými nohami v advente.

Viete na čo sa Simi teší najviac? Vraj nie na darčeky, ale na advent :o)
Na pečenie, chodenie na všelijaké akcie (v pláne sú: koncert, divadlo-muzikál 2x, adventné trhy...).
No a kto to všetko musí ešte len zorganizovať???? Takže sa nenudím. Adventné kalendáre nechám z minulého roka, ale naplniť ich bude treba.
Darčeky mám ako tak vymyslené.

Bubí, pexeso keď hrám s malou, tak nemôže prežiť, že aj ja si beriem obrázky :o))Davidek je šikovný! Inak Sisi maluje zvyčajne úplne inak, než na tom mojom obrázku! To ju vtedy neviem čo osvietilo, pridám vám niekedy aj fotku jej "bežných" výtvorov. Je to sto a jedno...

A ako pokračujú malí škôlkari???? A ako vy, ich maminky? Spomínam si, že keď som dala volakedy Simonku do škôlky, ona neplakávala, ale ja som mávala na mále každé ráno :o))) Cítila som sa hrozne a chcelo sa mi byť ešte stále celé dni s ňou a nie chodiť do roboty, aj keď na druhej strane ma tá práca fakt bavila.
Čo sa týka Sisi, som rada, že chodí do škôlky, je tam takáá spokojná, ona potrebuje byť stále aktívne zamestnaná a tam jej to umožnia. Doma by sa oproti tomu nudila.
Chodí raz v týždni aj na "tanečný krúžok". Zvyšné dni sa vypytuje, prečo "dnes nemôže ísť tancovať ?!" Skúsim vybaviť, aby chodila aj na druhú skupinu, znamenalo by to, že by v piatky chodievala zo škôlky už doobeda, ale čo, mali by sme predĺžený víkend :o)

Janni, ozvi sa, ako žijete, čo malé sestričky?

Zdeni, tvoje opisy malých sa tak dobre čítajú, si strašne trpezlivá mamina.

Jani, tak som zvedavá na ten dort:o) Dúfam, že sa ti podarí. Ja som tento rok chcela urobiť takú tú klasickú princeznú, je to bábovková forma a do nej sa strčí bábika, ale Sisa stále hovorí, že chce tortu "so žirafou"....kde k tomu prišla????, neviem...každopádne v cukrárni mi povedali, že z marcipánu vedia urobiť slona, psa, kačku,ale žirafu nie, tak ju skúšam presvedčiť na toho slona.
Podelte sa potom s fotkami toriet, už sa teším.

Ostatných radšej len pozdravujem a končím, lebo je to zasa děěěsne dlhý sloh :o))

Všetko naj naj Lukine a Andrejke!! Tešíme sa na fotky sestričiek! :o)

A všetko najlepšie aj trojročným oslávencom!
Jity+Beru6/05,Sofi5/08 12022
9.11.2006 8:49:37
Moc, moc se omlouvám, že se sem vnucuji:-), ale existuje tady na rodině diskuse, která se zabývá tím, že tvoříme koláže fotek. Nazývá se to digitální scrapbook a ve světě se to hodně ujalo, je to hodně o zábavě pro maminy od dětiček. Ono to totiž strašně svádí k tomu, že ty naše prcky fotíme stále dokola:-).
A proč vám sem lezu? Protože jsme právě vymysleli, že zkusíme udělat co nejvíce koláží, které se dají vytvořit z jednoho tzv. kitu (tedy souboru obrázků) a za 3 dny, co jsme to vymysleli, to celkem jede a třeba byste se přidali a třeba vás to vůbec na digiscrapbook naláká a čím nás bude víc, tím lépe se budeme inspirovat.

Takže tady je ta diskuse:
http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?z_podkategorie=no&id=4628&monthfrom=&yearfrom=

a tady je albíčko na rodinku - z čeho tvoříme a co je už vytvořeno:

http://rodina.cz/scripts/album/album.asp?choose_image=&choose_image_dialog=&id=59056

Tak co, přidáte se k nám?
Ivka a holky 17840
8.11.2006 15:16:13
Ahojky všem. Děkujeme za přání k narozeninám. I my přejeme všem oslavencům všechno nejlepší k narozeninám.

Včera přijel manžel dřív z práce a šel pro holky do školky. Já jsem mezitím nachystala takový malý cvičný dortík, svíčky a dárky na stůl. Simča byla nadšená. Dostala mimo jiné knížku. Takovýho medvěda, kterej se otevře a jsou tam 4 malý knížečky a magnetická tabulka s písmenkama a čísilkama. Byla z toho úplně paf, nechtěla to ani půjčit Adélce. Když šla spát, musela se s medvídkem rozloučit a dneska jsme se musely vrátit před školkou domů, abysme dali medvídkovi pusinku. Pak jsme dali Simči plavky, rukávky na plavání, rifle. Oficiální oslava s babičkama a všema nás čeká o víkendu.

Dneska tady bylo krásně, tak jsem zvládla umýt okna. Ještě budu muset trochu poklidit, když mají všichni přijet. No a musím vymyslet, co vařit na oběd. Nemáte nápad? Chtěla bych dělat nějakou rybu, ale vůbec mě nenapadá jakou a jak. Nadhoďte nápad.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
8.11.2006 9:39:05
A ještě musím popřát všechno nejlepší k narozeninám Lukině a taky našim malým(??) oslavenečkům Zdendovi, Charlottce, Barunce, Vítkovi a Simče od Ivky!

Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
8.11.2006 8:58:27
No aspoň u nás je teda mlha jak mlíko...

Ahojky! No s radostí vidím, že s chladným počasím to tady ožilo :oD. U nás je doma čurbesing, po malých kouskách se snažím vymalovat byt. No s dětičkama si to dovedete představit, takže fakt lážo plážo rychlost. No neva, hlavně, že to bude chezké, že?

Zdeni, to je super, že jdeš tak do sebe, ono to jednomu hnedle zvedne sebevědomí, když pro sebe udělá viditelné změny, viď? No a Jarda je zlatíčko, když dětičky zatím pohlídá.

Já už mám Lence teda dárky k narozkám všechny - deštník, tričko, příbor, maxipuzzle a krásnou růžovou Disney princeznu s voňavou pěnou do koupele. Objevila jsem to včera v Globusu, ještě měli myšáky Mickey a Minnie, ale ty asi dětičkách koupím k vánocům. Lenka se z nich mohla zjevit a nechtěla to vrátit zpátky do regálu :o)). No k vánocům určitě knížky, něco k oblečení, pak jsem objevila takovou vyšívací tabulku, kde se jenom zastrkává ta tyčinka do dírek a ono to tam zůstane, na vypárání stačí jedno zatáhnutí:

Pak plánuju nějakou modelínu, váleček a vykrajovátka nebo protlačovadlo. Hlavně pak krájecí dřevěné papáníčko, z toho byly dětičky na větvi:

Rybičky taky nejsou špatný nápad. A ráda bych nějakou tu kuličkovo-dominovou dráhu. Alí, Ty jsi myslím vloni něco takového kupovala. Tohle?

Tak Vítek míří do politiky, jo? No já se zrovna tuhle ptala Péti, jestli bude politikem. On totiž dokáže nekonečně dlouho kecat o zcela nesmyslných (pro mě) tématech, okecá každou volovinu kolem dokola a nikdo mu nerozumí. Kecá, i když ho nikdo neposlouchá, hlavně, že kecá. Mimochodem, když se zeptal, kdo je politik (pán v obleku, kravatě, který stráááášně kecá), tak řekl, že rozhodně nee :oDDD.

Ja a zase ja 8089
7.11.2006 18:40:37
Kubulo super dárky neporadím,naopak dětičky si přejou vše co vidí,nejlépe celou hračkárnu takže je spíš problém malý něco vymluvit,jedninej problém bych viděla v manželovi .-))

Taky dodatečně všem oslavencům vše nejlepší a Lukině gratulace k mimču!
Ja a zase ja 8089
7.11.2006 18:37:38
Jani my jsme taky holčička a plínu na noc máme pořád .-))
Malá měla plíny až asi do 2.5 let,ted je bez nich na odpolední spaní asi měsíc,na noc sice říká,že je nechce,ale pokus nedopadl dobře.Naopak u kluků tohle vůbec neznala,oba byli bez plen ve dvou letech téměř ze dne na den a to i v noci. Nooo však my se to naučíme,až jí bude 20 tak to bude všem putna kdy chodila na záchod :-)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 6145  [Dalších 5805 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.