| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 6145  [Dalších 5815 >>]
JANA + 2 prckové 5158
15.11.2006 12:31:47
Alí, jak Ty můžeš mluvit o nějakém flákačství?? Tohle slovo snad ani nemůžeš mít ve svém slovníku, no ne?:-)))) A s tipy na hračky klíďo pokračuj, mě to například zajímá:-)))
MMCH, ten plastový kočárek dostala Julka taky k prvním narozeninám a hned ho vozila a jezdí s ním dodnes. To když jí bráška obere o velký kočárek:-) Jinak se také hodí na hromadné přemisťování hraček z pokojíku do obýváku a nazpátek:-)

Jinak jsem konečně! dala ke mě do alba fotky z dovolené, tak kdo chcete jukněte. rodina.cz/ffotky
Jdu spáchat nějaký oběd, ale jaký, to fakt netuším:-(
Abcded 23276
15.11.2006 1:18:17
Tak tipů pro Nelinku se ti zachtělo Sev?:o)

Mno já nakoupila toto:

To už dostala k narozkám, spolu se zatloukačkou a nějakými knížkami. Zatím s tím ale spíš bouchá jako s vozembouchem, takže takový vozembouch by se uplatnil zatím víc:o) Ale starší dítka, i maminka si s tím zajezdili dost:oD

Pak ráda navléká takové ty kroužky na tyč, tak jsem jí koupila něco těžšího:o)

Potom Puzzle se zvuky zvířátek

U Kačenky se osvědčil tenhle kočárek (jen už nepřežil, oni ho pak i kluci používali jako vozík bez té stříšky:o)

No a dneska mi dorazilo tohle kladívko, jsem z něho úplně hotová, když se s ním bouchne, tak to vydává různé zvuky jako z kreslené grotesky. Doufám, že se Andulce bude líbit zrovna tak jako mě:oD

Nemůže chybět kuličková dráha, tu od brášků miluje, tak jsem koupila tuhle jen pro ni:o)

NO a pak jinak je celkem hezká tahle kostka, ale tu už má z loňských vánoc, kdy byla ještě miminko, tak to dostala trochu do zásoby:o)

No a sama sobě jsem si nasadila brouka do hlavy s tím "geomagem pro mrňata":o) Ale nechám to až na zarok, letos už toho má až až...:o)

A už se mě neptejte na hračky, víte jak při tomhle tématu vždycky roztaju a koho to tady pak zajímá že?:o)

JInak ta dřevěná kuličková dráha je taky hezká, jen pro Kubu by se asi nehodila, to by bylo pro něj moc těžký.
A obyčejný dřevěný kostky taky máme, ty jsou taky fajn. Staví si z ní domečky třeba k vláčkodráze a tak.

Jitull, no to by ses ode mě naučila věci!:o))))

A jinak já jsem ráda, že se moje flákačství dá taky takhle hezky popsat:o) Já se takhle vymlouvám na všechny mnou neoblíbené činnosti. Když se to správně podá, tak se dá mnohdy udělat z různých věcí moje přednost:o)
Ale třeba okna asi letos už po pár letech konečně umyju, dala jsem si závazek. Aby nám tam držely vánoční obrázky, posledně nám tak nějak padaly, jak už ty okna byly špinavý:o)))
Jak se líbilo Simče Lets dance? My českou verzi u nás taky sledujeme, ale dcerunka byla teď velice zklamaná, že jí vypadla Helena Zeťová:o) A Anička si to taky nesmí nechat ujít samozřejmě!:o)
JANA + 2 prckové 5158
13.11.2006 23:39:39
Ahojkýý!

Tak máme za sebou zdárně oslavu narozenin, slavili jsme to trochu s předstihem - v sobotu - a spojili ještě s bráchovo a manželovo svátkem, mají je ob dva dny, tak se to vzalo jedním vrzem:-)))
Julinka se ukázala jako odbornice na rozbalování dárků, vrhla se na to a nepřestala, dokud nebylo rozbaleno všechno:-) Dostala toho zase spoustu a to jsem jí ještě dva připravené dárky schovala až pod stromek. No veskrze to bylo hodně blbůstek, takže to opravdu vypadalo jako o vánocích, hlavně jak bylo pozváno víc lidí a každý přinesl minimálně dvě věci, tak se to tak nějak namnožilo. Největší úspěch mělo miminko se zvuky (to se dalo čekat, ona Julka miluje miminka), magnetická knížka o Pinociovi a pak auto s panenkou na ovládání. Jo a taky omalovánky a pastelky, ono totiž vybarování teď hodně chytlo Míšu, tak Julí nemůže zůstat pozadu, že?:-)))
Dort jsem tedy nakonec upekla a povedl se jakž takž. Představovala jsem si ho hezčí, ale chuťově byl OK. Dokonce sestřenky kluci, kteří dorty prý nikdy moc nejí mi ho pochválili!!! Tak to bylo nejlepší ocenění!:-) Fotku mám a snad co nejdřív dodám, no ale znáte mě...;-)

Tak jsem zkoukla Vaše tipy na dárky a asi už letos koupím Míšovi toho constructora. Nevíte kde mají nejlepší cenu??
Ta vyšívací tabulka vypadá taky dobře, ale myslím, že by Ju na to ještě neměla trpělivost.
Blok+blok máme obyčejnou a pak právě ty kytičky, občas to děti vytáhnou a pak je to i baví, ale netahají to zas moc často:-)
Tu mozaiku- kloboučky máme taky a ta baví oba a častěji.
Jinak co ale hojně využívají jsou obyčejné dřevěné kostky - hranoly, koupila jsem je tuším před dvěma lety na veletrhu hraček, byla toho celá taška za pár kaček. Tak z toho si staví ohrádky pro zvířátka a domečky a podobně.

Jinak také přeji všechno nejlepší všem listopaďátkům, která už slavila narozeniny a také těm, na která to v brzké době čeká!!!

No a už dál nevím co jsem ještě chtěla... tak zas příště.
LaBu 19306
12.11.2006 13:51:07
Bubíšku, naozaj by ti také pristalo :o) Prežila si to už raz a za Davídka to určite stálo, nie?

Alíku, dôležité je, že práve máš potom ušetrené nervy na podstatnejšie veci...myslím, že ty máš priority super zadelené, aspoň to tak vyznieva z tvojich príspevkov, že ste doma všetci v zásade "v pohode", vrátane teba, a to je z môjho pohladu umenie dokázať!
Ďakujem za tipy na stavebnice!Asi dostane magnety a blok plus blok zoo alebo kvetinky.

Estvill...ja totiž stále dúfam,že sa niečo podarí aj bez vyplakania, pretože som sa snažila dodržať čo najlepšie to všetko okolo toho. Vyplakanie neviem neviem, či ja niekedy zvládnem, zatiaľ je malý, zvyčajne zaspí "podla plánu" bez plakania...budem referovať v budúcnosti.
mmch, "klíče k dúslednosti" mám už rozčítané :o)

Severko, to je teraz určite náročné, viem si to predstaviť!! Drž sa, prvák, trojročák a závisláčik, hm. A nemáte dvor, kam sa dajú deti krásne "vyexpedovať" samé a je pokoj ;o)
Ja veľmi často fungujem tak, že mám malého v šatke na chrbte a tak sa venujem ostatnému a ostatným. Už to mám tak naučené, že ho chytím do šatky, prehodím si ho v nej cez plece a hotovo :o))
Ale Neli už je slečna, to už nie je asi bábo na nosenie :o) Fotky sú super! Leni má "brejličky", čo som tu na Rodine videla reklamu, vyzerá v nich super, môže ísť tiež robiť reklamu :o) A vlásky má ako vždy nádhera, je to taká jej ozdoba, aj tie modré krásne kukadlá, tato môže chystať nielen flintu,ale celú zbrojnicu ;o))

Náš tato išiel s babami do aquaparku, večer idú so Simonou na "Lets Dance", na priamy prenos. No a ja tu upracem a možno upečiem bábovku.
Pekný zvyšok víkendu!
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
12.11.2006 10:13:49
Právě jsem přidala na listopadky pár fotek...
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
12.11.2006 9:51:46
Jitull, přísahám na co chceš, že to maloval Dáda. To mu jde dobře. Spousta jiných věcí taky, ale kdybys ho slyšela mluvit :-(((( no snad i to dožene...

Jinak dodatečně přeju všem oslavencům vše nej nej nej!!!!!

Jitulko, my na tom Vítkově byli až po obědě, tak škoda, vzali jsme to pak procházkou na Florenc, na kafčo a pak domů a na autodrom a tak........škoda, že jsem to nevěděla, mohly jsme se vidět :-(

to mám objednané pro malého, pak pro něj mám nějaké knížky k Vánocům, fixy, chceme mu koupit vrtačku, moc si jí přeje, ale aby vrtala :-), ale hrozně moc si přeje to Tedovo auto, tak to dostane asi k narozkám a dort už máme taky na 90% vymyšlený.

Jinak včera jsme byli za spolužačkama v porodnici. Shodou náhod rodily den po sobě a náhodou mají pokoje vedle sebe :-))
Jedné se narodil malý fotbalista, chodí se známým fotbalistou. Její porod bych zažít nechtěla, bolesti po třech minutách od 20,15h. a porodila druhý den ve 12,50h., měla zelenou plodovku, malého tahali kleštěma......no paráda. Ta druhá to měla oproti ní rychlý a má nádhernou holčičku. Malej se pořád ptal, kde mají ty miminka bebí, když jsou v nemocnici :-))
Nevím, jestli po tom popsání toho porodu nebude vážně malej jedináček :-)

Nestihla jsem vás dočítat, tak se omlouvám, že nereaguju na všechny.
Malej má trošku rýmu, tak doufám, že z toho nebude nic horšího. Zatím všem hezký zbytek neděle.

Ja a zase ja 8089
12.11.2006 9:23:18
Ještě jsem koukla na fotečky,všechno super! Severko my máme doma 5 dětí dost často,když se k nám navezou sosedovic dítka,to je potom rachot!
Bubíšku ty malůvky to kreslil Dáda? v tom případě jsem v tomhle směru dooost zaostalí,u nás se pořád ještě maloujou kolečka nejen všech velikostí ale i tvarů.
Ja a zase ja 8089
12.11.2006 9:16:55
Alíku ty a neschopná matka? Spíš bych se nejen já mohla od tebe učit.

Taky nemám na to sledovat malou celou noc jestli to pustí do postele nebo do záchoda.
Kubulo ty máš ale aktivit!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
11.11.2006 23:50:30
Nasázela jsem do albíka spoustu foteček, hlavně teda ty z našeho srazíku s Janou, tak se pobavte :o).

Alí, neměla teď Andulička někdy narozky?

Kubulo, tak jsem mrkla na ten odkaz, no klobouk dolů za takhle dokonalý pohádkový les. Ty kostýmy z divadla - super nápad!!!
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
11.11.2006 10:53:03
Já nějak ty víkendy poslední dobou moc nemám ráda. Jak jsou doma všechny dětičky od samého rána, tak to je jak pytel blech a uhlídat je a zkrotit je někdy nad moje síly. No teď, místo abych vařila, tak tady prohlížím Alíkovy tipy. Já to tušila, že mi dá zase brouka do hlavy :o). Ta kuličkodráha od Leny vypadá mooooc dobře. No a Ovečka... už na veletrhu jsem okukovala ty nádherné věcičky, ale ty ceny, ou ou ou :o((.

Včera mi přišly trička s Večerníčkem, ty dám dětičkám do mikulášského balíčku. Kupovala jsem je tady. A u Quelle jsem objevila toho velkého Constructora 330 dílků (máme malého 130 a Péťovi je to málo)

a dřevěnou kuličkodráhu, vypadá to, že je to od stejné firmy, tak by to mohlo jít dohromady.

A taky tam mají spoustu věcí do kuchyňky, no už se snad raději nikam nedívám. A to jsem měla pocit, že letos bude těch dárečků trochu míň. Jenom teda Nelinka mi dělá starosti, té nevím. Mám pro ni jednu dřevěnou blbinku, pak ten nafukovací válec s cinkajícíma kuličkama uvnitř, no a dál nevím. Alí, máš tip i pro mrně?

LaBu, u nás uspávání stále děs běs. Neli vlastně od narození usínala u mě na břiše. Byla to jediná poloha, kterou kvůli prdíkům akceptovala. No a v 9-10 měsících si ze dne na den usmyslela, že né a furt se mi z břicha hrabala dolů. Asi 14 dnů jsem experimentovala, jak to budeme praktikovat. Nejvíc by se jí líbílo usínat za houpání na rukou, ale kdo ji má tahat, že? Takže asi měsíc ji prostě pokládám do postýlky, prostě každý den stejný rituál. No stejně ječí jak protržená. Mnohdy zabere, když začnu mluvit. Prostě něco plácám monotónním hlasem, a ona přestane aspoň řvát. Pak sebou stejně mele, sedá si, vstává, pořád dokola pokládám, znova ztišuji řev. Když je moooc dobrý den, usne tak do 15 minut, ale většinou to trvá i hodinku. Když jo holt nepřestává řvát, tak ji prostě zvednu, uhoupnu v ruce nebo na rameni a když začíná klimbat šup s ní do postýlky. Ale to opravdu vyjímečně, snažím se, aby usnula v postýlce sama, třeba ji jen hladím nebo držím za ruku. Hlavně nesmím odejít, to neusne nikdy. Shrnuto - nějak ne a ne pochopit, že je pro všechny nejjednodušší lehnout, být zticha a spát :oDD. Je teď i přes den šííílený závislák, největší ze všech dětiček, když nejsem doma, tak je schopná se uřvat a taťka se může na hlavu stavět, prostě nepřestane. Ale to už jsem tu myslím psala. Takže se snažím vytrvat, ukládat pořád stejně, snad to jednou skončí, tohle celovečerní trápení, přes den už je to uspávání mnohem lepší (a kratší). Ona se totiž i když usne často budí, takže do půlnoci tam běhám několikrát. Až když ji mám po půlnoci u sebe v posteli, pak spí krásně. Jak říká Alí, kdybych dětičky v posteli neměla (a měla jsem takhle všechny), tak by mi bylo i smutno :o).

Tak krásnou sobotu, pozdravujte Martina na bílém koni a mějte se prííííma!
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 6145  [Dalších 5815 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.