| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 6145  [Dalších 5785 >>]
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
4.11.2006 14:26:29
Konečně máme funkční počítač, tak vám píšu.

Všem oslavencům přeju taky vše néééééééééééééj!!!!

Jinak jsme byli na tříleté prohlídce......no síla....
Byli jsme tam asi půl hodiny. Vážila, měřila, měřila malému tlak. Dáda má 95,5 cm, 13,6kg, tlak 90/50....
Pak jsme šli zkoušet zrak...tak s ní nechtěl komunikovat, na vše že jí nic neřekne a že neví...pak mu začala vyhrožovat jiným doktorem...no to bylo něco pro mě a manžela :-((
pak sluch, to jsme nějak zvládli...pak zkoušela barvy, to taky dobrý, prohlížela malému páteř, nohy, zuby, chtěla básničku, písničku, to neuspěla...na mluvení nám řekla, že nás pošle na logopedii, tak jsme řekli,že tam s ním nejdeme (po konzultaci s neurologem je dost času!!),tak nám řekla, že dřív se posílalo až v pěti letech a že si to teď vyžadují učitelé..., ale že je to samozřejmě naše věc...no a pak jsme ještě museli vyplňovat dotazník na A4 jestli malej chodí,umí chodit po schodech, vyhýbá se překážkám, jestli má zájem o domácí práce, jestli umí postavit komín, namalovat obrázek, od kdy je bez plen, jestli si umí zapnout knoflíky atd...

Týden před tím jsme byli na kontrole na neurologii, super výsledek. Začali nám vysazovat léky, malej je O.K. tak jsme moc rádi.
No a taky jsme měli lapálii, byla jsem s malým venku, vše v pohodě, pak přijdeme domů, dělám večeři a malej sedí na sedačce a bulí...tak jsem se pídila co mu je a že ho bolí pinďa...koukla jsem a šok!! Měl ho nateklého, rudého, tak jsme volali na pohotovost, tam mě vyděsila, abychom hned přijeli, že nás pošlou asi si lehnout do nemocnice. Naštěstí ne. Měl tam zánět, tak jsme čůrali do heřmánku, mazali a chtěla nám dát antibiotika, ale pak jsme se dohodli na homeopatikách, tak že super. Už je to v pořádku.
Tak to je asi tak ohledně nás a doktorů vše :-))

Tak se v tom ponurém počasí opatrujte a dejte tipy jaké budete dělat nebo jste dělali dorty pro prcky a tip na dárek. U nás to bude asi nějaká "funkční" vrtačka nebo nějaká dílna s nářadím uvidíme.

Jitulka 18006
3.11.2006 15:27:07
...sice nevim,kdo má svátek,ale vím,že Prvek od Listopadky má narozky...tkaže milý tříročáku...všechno nejlepší!!!!

A protože to zítra asi ani nebudu stíhat,tak to vezmu z jedné vody na čisto a totéž přeju i zítřejším oslavenkyním...Charlotce a Barunce...baby,hezky si ty narozeninky užijte a ne,že se mamky vykašlou udělat vám nějaký pořádný mejdan...to se nedejte!
Zdenka1 25809
2.11.2006 12:06:46
Ivko, tak to jste tu střechu zvládli na poslední chvíli, když se tak dívám z okna :-). Zdenda na tříleté prohlídce taky s doktorkou odmítl komunikovat, tak doktorka musela vystačit s tím, co jsem jí řekla já, teď má takové období, že nemluví snad jen v noci, ale před spaním má nejvíc řečí.

Jitulko, to máš doma veselo, je vidět, že se Vítek ve světě vyzná, už se těším, že z něho vyroste rozumný politik, když ze sebe nechce dělat šaška :-))).
U Milušky už je taky vidět logické uvažování, nedávno jsem ji chtěla zkoušet z barev, když jsem ukázala na manželovo červené tričko, tak mi řekla, že to je tatínkova barva, když jsem ukázala na její modrý rukáv, tak řekla, že je to ruka, na bílé prostěradlo mi odpověděla, že je to čisté, že tam barva není, tak jsem se nic nedozvěděla :-). Když dostala od doktorky dva obrázky, tak se ptala „Co to je?“ řekla jsem „policista“ a „Co to je?“ řekla jsem „sluníčko“ a ona mi odpověděla „Jsi šikulka, umíš to.“ :-)
Jitulka 18006
1.11.2006 23:38:23
Zdeni,to je Mili šikovná...no,my jsme ještě na tříleté nebyli,tady se nějak chodí až po třetím roce,tak nás to ještě čeká..ale když se našeho mladýho zeptala tchýnina kamarádka na nějaké ty "atrakce" typu:copak je tohleto za barvičku,kolikpak máš prstíků,kde bydlíš a zazpíváš mi...tak náš mladej suše mlčel a po větě babičky...šmarjá,on nám kluk oněměl,sdělil přítomným:"mluvim,ale nejsem šašek"...no,trapas jako fík!
On má teď vůbec věci:před týdnem jsem ho téměř(no,jakýpak téměř,prostě jo)nutila,aby napsal dopis ježíškovi..pořád říkal za chvilku,za chvilku...pak jsem se rozlobila a řekla jsem mu,že mu ježíšek nic nedonese,protože nebude vědět co...no a chlapeček povídá:tak mi půjč mobil,já mu radši zavolám....a mám to,že...to je jasný,že jsem hned začala vysvětlovat,že nemá mobil,tak mi řekl,že je divnej,protože ten má i Terezka.A pak vychovávejte výtvarného umělce!
Ivka a holky 17840
31.10.2006 18:41:06
Ahojky všem.
Tak holky ta okna vám nezávidím. Teda spíš ten binec okolo. Já žiju "na stavbě" přes 4 roky a prachu se tahá pořád. Tento víkend jsme dělali poslední etapu střechy. No hrůza. Ještě ty ložnice do podkrovky, kdyby už byly. To snad příští rok. Počasí na střechu nám vyšlo tak tak. V sobotu to chlapi zakryli a začalo pršet. Manžel ještě dodělává co je třeba, ale hlavně že neprší do baráku.

Zdeni, dneska jsem byla se Simonkou na prohlídce ve třech letech. Má narozky 7.11. Nám ta naše cácorka odmítla číst obrázky. Prostě se zasekla a nikdo s ní nehnul. Minulý čtvrtek jsem byla s Adélkou na očním (příští rok nás při nástupu do školy čekají brýle na tabuli) a chtěla ji už skontrolovat oči doktorka tam, ale marně. Je to takový paličák. Ve školce je ale nadšená a na zítra už se nemůže dočkat.
Zdenka1 25809
31.10.2006 14:04:56
Ahoj holky,

Lukino, gratuluji k narození miminka a přeji celé Tvé rodině hodně zdraví.

Fotky v albu jsou moc hezké,
Labu, ten obrázek od Sisi opravdu nemá chybu, u nás takto nemaluje ještě ani Zdenda.
Jitulko, Ty své fotky dokážeš tak vtipně pojmenovat, že se u nich vždycky dobře pobavím. Dobrovolně se přiznávám, že jsem taky jako Alík původně četla, že se bude Vítek živit hudbou, ono by to nebylo ani tak nelogické. Ale v politice se určitě uplatní, podle toho, co píšeš, tak vlohy na to má.
Bubíšku, no, nevím, nevím, jestli se tříleté děti mohou nechávat tak tvrdě pracovat, ale Dádovi to jde od ruky :-)).
Ivko, Ty máš taky hezkou rodinu, Simonka byla šikovná, že už v osmi dnech uměla tak hezky stát :-))).
Alíku, je fajn, že ještě po tolika dětech dokážeš tak dovádět, vypadáš jako jejich sestra.

Severko, až do dneška jsem se těšila, že nám na jaře přijdou taky vyměnit naše staré okna za plastové :-). Péťa je šikulka, že ho to ve škole tak baví. Věř, že ten nápor teď určitě zvládneš a bude lépe.

Naší Milušce se ve školce líbí, prvních pět dnů v září prý byla divoká, všechno zkoušela a nechtěla se zapojovat a těch dalších pět dnů v říjnu si ji učitelky nemohly vynachválit. Ráda si prý hraje s dětmi v kuchyňce, ale když už se ji zdá, že je tam těch dětí moc, tak si jde hrát jinam sama. Ptala jsem se učitelky, s čím si Milka nejraději hraje, že bych jí to koupila k narozeninám, tak mi poradila tohle: jsou to rybky s magnetkami a zároveň skládanka, když je vyloví a má je uložit zpět.
Minulý týden už jsme byly na tříleté prohlídce, i když 3 ročky bude mít až 19.11, ale pozvánka přišla už teď, tak malá váží 14,5Kg a měří 95cm. Doktorce odpovídala, poznávala obrázky při testování zraku: kolečko, hříbeček a kostičku a dokonce tam i zazpívala „Skákal pes“ Tak ji doktorka pochválila. Zdenda chodí do školky každý den, dnes si mě zavolala logopedka ze školky, tak jsem poslouchala zase jen samou chválu, že se rychle v mluvení lepší a že R a Ř po něm ještě nemám chtít, že na to má ještě čas a že je prý ve školce moc hodný a oblíbený. Jarek se v těchto dnech rozhoduje, na jaké učiliště příští rok půjde – jsem zvědavá co si nakonec vybere. Já jsem volná dopoledne využila k tomu, že jsem si zašla k holiči, k zubaři a nechala jsem si vypálit bradavičky na krku, které mi naskákaly v těhotenství, tak jsem se trošku změnila, ještě by to chtělo kapku zhubnout, ale to je zatím nad mé síly. Pro začátek jsem začala s manželem a známými chodit jednou týdně na hodinku hrát badminton a Jarda mi doma mezitím s mobilem hlídá děti.
Severka + P 14 + L 10 + N 8 9207
30.10.2006 8:48:15
Ahojky!

Tak předně obrovská gratulace Lukině k malé Andrejce! Ať jste všichni moc zdraví a šťastní!!

Nám minulý týden dělali plastová okna, no ještě teď nemám uklizeno. Chytli jsme to nejhorší počasí - děsný vichr, takže ať jsem něco měla nebo neměla zakryté, lítalo to sakumprásk všechno. Koberec v obýváku jsem luxovala snad 10x, byl plný prachu ze skelné vaty, každou chvíli někdo skučel a tahali jsme zapíchnuté vlákna z nohou. Pak ještě nabordelařil zedník, no fuj. Do toho lezl Nelince zub, takže dva dny jsem ji měla jen na ruce, řvala jak tur. Včera mě chytl parádní zánět prsa, tak jsem nepoužitelná ještě dneska. No co vám budu povídat, v bytě čurbes jak v tanku. Chtěla jsem malovat, ale to nechám až přespříští týden, přijela by mi mamka pohlídat, se třema dětma fakt nelze nic kloudného udělat.

Čímž taky zdravím LaBu, ano mám jazyk furt na vestě, ale už jsem na to hektické tempo jakž takž přivykla. Někdy mě chytne hysťák a pobrečím si, ale pak se zase musím zvednout a bojovat dál. A na kvásek prdím, zatím jsem tak našvaná, že ho chvíli nechci ani vidět :oDD.

No co u nás nového? Péťa ve škole spokojený jak želvička, asi z něj bude ctižádostivý premiant, docela jsem zvědavá na rodičák, co mi učitelka řekne. Lenku pomaličku (ale fakt pomaličku) opouští vztekací záchvaty. Ve školce se hodně stydí, líbí se jí hrát si a taky výtvarka, na ostatní dlabe a nechce se zapojit (zpěv, tanečky, cvišení, mluvení). NO až tam bude chodit sama, tak to bude nářez! Neli začíná pochodovat kolem nábytku, strašně zlobí s usínáním, asi před měsícem, dvěma opustila zavedenou metodu a od té doby nevím, jak na ni, takže usíná s řevem, hlavně večer je to pro mě naprosto vysilující ji hodinu, dvě uspávat :o(. Snad se to brzy zase zlomí, jinak mě klepne.
Ivka a holky 17840
28.10.2006 8:37:02
Lukině moc gratulujeme. Ať jsou s miminkem zdravé.
Jitulka 18006
25.10.2006 14:07:36
Jé,gratulujeme a přejeme malé vše nejlepší do života!To má Barča sourozence skoro k narozkám....:o)
bubíšek + Davídek 21/11/03 18146
25.10.2006 11:05:38
Lukině mooooooc gratuluju a malé přeju jen to dobré!!!!!!! Hlavně zdravíčko, lásku a hodné rodiče a sestřičku!!!
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 6145  [Dalších 5785 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.