Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
6.11.2014 10:54:02
Děti pomáhají, to jo, ale myslela jsem fakt samostatná příprava jídla.
Ono taky dřív bylo zvykem, že se v kuchyni motala kolem máminy sukně celá rodina. Já v té naší pidikuchni jsem ráda, že jsem sama, a nikdo se mi tam neplete.. Ale musím na tom zapracovat, teď jsou děti často samy doma, tak, že by do budoucna mohli zajistit, když maminka příjde pozdě večer dom, aby měla co jíst.. ![]() |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
6.11.2014 10:52:26
.. tak v tomhle mám výhodu, že občas se mi poštěstí a uvaří manžel. Je to pro mne pak velká sláva... nedělám moc často domácí sekanou, neb se mi nedaří. Respektive nedaří tak, aby nebyla kritizována. Tak jsem při posledním neúspěchu prohlásila, že příště je drahý bude dělat sám!! Udělal, a byla vynikající!!!!
![]() Už se těším na zelí od tchánovců, děti (k mému úžasu) milují zelňačku i segeďák, to zase bude manželova parketa. A pak vlastně i guláše. Já vařila až na vyjímky celý ty roky, co jsem byla doma (a před to už mi paměť nesahááá )) .. ale teď, když chce chlap guláš, tak si ho často taky připraví sám.. ![]() |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
6.11.2014 7:24:23
tak u nás asi uvaří víc Jířa než Majda .... pomáhaj s krájením, loupáním atd.
i Vojta - toho to baví asi skoro nejvíc ![]() Jířa by zvládnul těstoviny, polívku z pytlíku .... a asi jeho chlouba palačinky .... docela dobře obrací )))Majda nedávno dělala buchtu ... a dodělávala jí s tatínkem neb já musela pryč ![]() asi nejmíň vaří Jirka !!! ten nevaří nic .... a ani nevypadá, že by se začal učit ))já si myslím, že v 10ti letech sem už taky doma dost uvařila, uklidila a tak njn .. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
5.11.2014 9:13:50
..jj, právě, že Dáda se mi hned vybavila..
![]() |
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
4.11.2014 20:53:29
No pokud vím, tak Dády Vojta vařil oběd už v šesti letech, ne?
My moc doma často nevaříme, večeře máme rádi studené, obědy ve všední den máme ve škole a v práci, a o víkendu jsme často někde na výletě. Ale když vaříme, tak jsou děti zvyklé dost pomáhat nebo občas uvaří oběd samy. Vždycky teda buď jeden nebo druhej, kdyby vařili spolu, tak by to nedopadlo dobře. ![]() Samozřejmě jsou pod dohledem, ochutnávám a pomáhám s dochucením nebo ty těstoviny slejt. Bez asistence si samy k večeři semtam dělaj toasty, zapečený bagety nebo vajíčka se slaninou, když mají čas a chuť. Dominika má už od loňska ve škole vaření, tak občas i nějakou buchtu upeče, co si přinese pyšná ze školy recept. Jednou teda vařila úplně sama celý oběd i s polívkou, ale to bylo výjimečně. Kristián dělal naposledy myslím bramboračku, stylem "máma sedí v obýváku a říká, co mám dělat". Takže jako umí to, ale většinou když už vaříme, tak vařej třeba jen část oběda. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
4.11.2014 7:02:21
Moje mamka opakovaně zmínila, že "ona v Áni věku..."
No, je pravda, že jsme před lety byly u kamarádů (co maj 6dětí), a jejich tehdy 10letá (3.v pořadí) dcera připravovala bramborové knedlíky... od A do Z, včetně vaření.. Tousty už jsme taky "předali" mladší generaci, ale ty se u nás doma zas tak často nedělají... Tuhle jsme nechali úspěšně holky udělat "vajíčkové topinky" (nevím, jak tomu říkáte u vás: chleba ve vajíčku?).. Včera jsem řešila, že uvařit těstoviny by taky neměl být problém. Až na to závěrečné slití.. .. Problém vidím v tom, že máme malou kuchyň a já jsem tam radši sama. Občas mi holky, ty malý, pomáhaj při pečení, v něčem i při vaření, ale Aničku už není v tom "správným věku" a radši se někam uklidí.. Tak si tak říkám, co umí v kuchyni DNEŠNÍ DESETILETÉ DĚTI.. ![]() |
| Pavla D a T | 24130 |
|
|
3.11.2014 20:00:16
Ahoj, Dada taky dela toasty, udělá zmrazené ovocné knedlíky, štrudl (těsto má ale už z obchodu rozvalene), párky.
|
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
3.11.2014 19:48:36
Hynek si občas "vaří" párek v rohlíku a toasty, čaj, kafíčko (caro). To je asi všechno. Jinak studená kuchyně. Pod dohledem polívku z pytlíku. Občas pomáhá, např. krájet olivy do omáčky apod.
|
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
3.11.2014 18:49:50
Co vaří vaši 10tileťáci?? Krom čaje..
![]() To mi připomíná. Co je s tou Dádou?? Je na Jihu? |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
28.10.2014 22:27:22
já dnes uklidila a pomohla majdě vyrobit ježka do školy ..... zítra jud prodávat na dobročinej bazar !!!! se těším !!!! zbytek týdne bude hodně náročnej, ale snad to do neděle do klepem
)) neb v sobotu jdem do práce ... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.