| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
13.1.2014 9:06:13
Dádo, tak Vojty je mi upřímně líto !!!!!!!! Ale myslím, že se se v pubertě vytáhne a tudíž zhubne !!!!!!!! Hodně chlapů(kluků) takhle znám, co byli kuličky a jsou z nich hezký chlapi
)))Podobný řeším s Majdou !!!! Bude jí 8let, má nějakých 140cm a tak těch 45kg(ani to nikde neříkám), zdatně dotahuje Jířu, ikdyž teď roste míň ..... výšku nezměním .... ale ona se oplácne (špek na břiše, hlavně) .... pak se trochu vytáhne ... zase se oplácne a pořád dokola, jenže má problém s kalhotama .... a i s trikama, jak má i široký hrudník, tak některý trika má šíleně opnutý, pořád jí to někde leze grrr ...... Už jí omezuji v jídle, nepřidávám, hlídám, ale zas jak píšeš nechci z ní mít anorketičku, ...... no je to náročný .......hlavně v tom, že ona vidí, že Jířa sežere všechno, přidá si a je jak žížala při svých 152cm, má těch 33kg ... uf ..... Majda by se mohla hejbat víc, ona je dost pohodlná, já se jí snažím rozhejbat co to dá, ale pak s ní jdu na rychlejší procházku a ona půl cesty prořve, uf ............. |
| Dáda + Vojta 6.3.04 | 13524 |
|
|
12.1.2014 23:07:24
Berber, až nějakou stáhnu, pošlu, klidně sem i vložím. Vojta má velké břicho, prsa jak holka v pubertě, což samozřejmě na fotce není vidět. Kalhoty kvůli pupku musíme kupovat ve vel. 156 a stříhat nohavice, jinak nic nedopne. V pátek si vzal na trénink úplně nové tepláky 146, musela jsem to z něj sundat, protože z toho měl šponovky, přitom kdyby to např. Bobina dala Ondrovi (jenže jemu by byly krátké) tak na něm by plandaly, strašně mě to štve, Vojta jen tloustne. Za rok sice vyrostl o 4cm, ale ve třídě je bezkonkurenčně nejmenší. Majdulko, Asho jak jste na tom vy? Kubíka od Haki jsem viděla, tak to je takový drobínek, to bych byla radši než takový otesánek. Museli jsme přestat říkat, že je tlustý, protože to hodně přehání se sportem a pořád si dělá jen zeleninové saláty k večeři, pije jen vodu a každému říká, že to všechno dělá proto, aby nebyl tak tlustý. Tak nechci, abych z něj nakonec udělala anorektika.
|
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
12.1.2014 21:47:40
tak sedačky, jsme hodně pozadu
)) ještě nedávnou měl Jířa a Majda sedačku )a Vojta tu co má vlastní pásy ..... řešili jsme co dál, neb vzadu máme sice 3 sedadla, ale prostředek má jen 2bodovej pás ... tak jsme udělali před Vánoci výměnu ... Vojta má sedačku, Majda ještě taky - ona v autě dost spí, tak je fajn, že si opře hlavu ..... a Jířa sedí v kufru a má podsedák, jinak Jířa má 152cm a 33 kg ....... |
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
12.1.2014 21:06:09
Katy, BERBER - s Klárkou o tom mluvím, ale právě v prosinci už to přeroslo únosnou mez. Týden před vánocemi byla vždy jeden den doma - ráno třeba 38 a odpol jí nic nebylo, pak zase za dva dny zvracela v noci a odpoledne v poho... tak už jsem pak mezi vánocemi s ní o tom hodně mluvila a zjistila vlastně že to není nedoléčená chřipka
. Ona má opravdu vzor v ségře, řešila jsem to i psycholožkou a jen mluvit, mluvit, mluvit... aby se s tím dokázala srovnat. Hodně jí pomáhá Sofi, není premiant, jsou na tom tak stejně, tak když spolu dělají úkoly a dokáže pomoct tak je na sebe pyšná. Teť mi volal táta, že Klárka už včera když ještě na horách nelyžovali sedla a za den měla všechny úkoly co má od učitelky hotový a nenechala si vymluvit že na to má týden. BERBER - ona ta knížka co měla Verča úplně špatná není, možná se to zdá, ale jsou tam věci se kterými se ty děti setkávají ve škole pomalu už teď. Pak je tam na konci zmíněno právě něco o mužském a ženském pohlaví, plození dětí...Verče pak třeba v 6. třídě přišla a ptala se proč se některý holky malujou a jestli musí taky atd... Verča jak jsem psala o tom nechtěla mluvit, jasně že základy znala ale kolikrát řekla, mami, já už nejsem malá... tak jsem to neřešila. Teď holky občas jdou spíš za ní než za mnou a ona jim to vysvětlí. Jen jsme domluvený, že až přijde čas, že mi řekne a půjdeme e spolu na gyndu. Podsedák je myslím do 150 cm, pak už není potřeba, jde hlavně o výšku. Klárka ho už má tak 3 roky a myslím že stačí. Má cca 143 cm. Do Švýcarska to teď brácha zkoumal a prý stačí. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
12.1.2014 19:31:27
Dádi, šoupla bys mi třeba do mailu (když ne sem) fotku Vojty? Nedovedu si představit, co píšeš..
50kilo má Anička, jenže má bezmála těch 150 cm.. Je korba, je velká.. Přiznám se, že podsedák nepoužíváme, jezdí mezi 2ma autosedačkami vzadu, a přijde mi lepší, když je "zapadlá".. |
|
|
12.1.2014 19:16:24
Berdo, to já si říkala také, že Vojta bude mít těch 150cm v 9tř., tak asi bude na něm pořád, ale když jsem pak najela na podsedáky, tak je tam ten váhový limit a pak mi přijde zbytečné, když má např. 50kg, aby na tom seděl, navíc, my máme pásy tak blbě řešené, že když je v podsedáku, tak mu to jde přesně přes krk. Navíc, když má ten podsedák opěrky, tak má co dělat aby tam tu svoji pr.. narval. Je hnusně tlustej (už by potřeboval i podprsenku, přesně jak jsem si vždycky říkala, že nechci aby vypadalo moje dítě, tak to máme doma a to má 4x týdně trénink a o víkendech zápasy). Za 14 dní jedeme do Itálie, tak hlavně proto jsem začala podsedák řešit. Bude mít celou zadní sedačku pro sebe, tak si z toho vždycky udělá lůžkovou úpravu a leží tam, ale kdyby nás náhodou potkali policajti, tak ať ho máme alespoň v autě.
|
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
12.1.2014 19:03:09
Aktovky nekontroluju, podepisuju zakovskou, ukoly a obcas prolistnu sesity, abych zjistila, co jim treba nejde. Obcas se ucime Aj a Fj vetsinou vznesu dotaz, na nepovinnou Aj a kazde rano se ptam na cip a klice
![]() Romco, ja teda nevim, ale to neni dobre, aby se Klarka takhle nervovala, co bude delat na druhem stupni a pak na gymplu, az toho uceni jeste pribude. Asi bych se ji snazila vstipit, ze pokud se snazi, tak jakykoliv vysledek je dobry. A ze kazdy je uspesny v necem jinem a tajemstvi spokojeneho zivota nekoreluje primo se znamkami ve skole. Ja vim, ze ty to vidis rozumne, jeste je treba o tom presvedcit Klarku ![]() Dado, ja myslela ze ucelem podsedaku je jen zvyseni kvuli poloe pasu. Ten vahovy limit me prekvapil. A myslela jsem, ze ho budou mit dokud nebudou mit 150 cm ![]() |
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
12.1.2014 18:47:45
Berber, toho Svojtku mame doma, Anicka uz to snad precetla. Myslim, ze je to strucny a vystizny.
A jsem rada, ze odpovidat na otazky uz si nemusim ![]() Vratili jsme se z hor, ja mela cviceni, holky gymnastiku, snih skoro zadny, bylo to jen na vylet pesmo a dnes na kluzaky. Jsme utahany a chudak Anicka ma jeste dost uceni a housle. A zapomina take dost, zrovna si nechala ve skole prirododpis a zitra z nej ma pisemku, tak nam to rodice od jeji kamosky poslali vyfocene. Ve skole maji za tri zapomenuti petku, kazdy mesic se to vynuluje. Take se mi to nezda vhodne, ale na druhou stranu na ty deti nic jineho neplati. Z poznamky by si asi nic moc nedelaly. Lonska ucitelka jim davala navic ukol za trest, mely na to dokonce zvlastni sesit. To se mi zdalo OK. Na druhou stranu ma ta soucasna ucitelka pravdu, ze uz se musi naucit zodpovednosti a nest nasledky za nepozornost, ze na gymplu se s nimi nikdo mazat nebude. Katy, a co ucitelka? Ja bych se teda naprdla. Ona prece nemusi kontrolovat deti, jestli si to zapsaly, to uz by mely zvladnout samy. Ja se vzdy ptam, co maji za ukol, pokud nic a nejsou si jiste, tak nekomu zavolame. |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
12.1.2014 18:42:27
Jj, o tom jsem psala. Že největší pravděpodobnost máš ty (nepsala jsem tedy konkrétně), ale pokud bychom to brali co se březňat týče.. pak, kdo ví..
Ale pokud si zůstaneme i nadále takhle věrné jako doposud, tak se to časem jistě dozvíme.. (Stejně tak i to, kdo je první v přechodu... ) |
|
|
12.1.2014 18:36:41
mám konečně volnější odpoledne, tak nakukuju a i jsem Vás kus přelouskala.
Moc volných víkendů nemáme, kvůli zápasům ve florbale holky, nevíte jak je to s autosedačkou, resp. s podsedákem? Vánoce jsme trávili hodně na cestách a jak jsme tak přetahovali autosedačku z auta do auta, tak jsme zjistili, že je jen do 36kg (proto v ní byl Vojta už asi pěkně napresovanej), tak jsem chtěla koupit podsedák a ten je také do 36kg. Vojta má 42kg, ale měří jen 133cm - hledala jsem to na netu a nejsem z toho vůbec moudrá, kdy teda už může jezdit úplně bez podsedáku???? ad dospívání - tak u nás je to dost o drzosti, musíme být občas tvrdí, aby nám nezačal přerůstat přes hlavu ad MS - to zná od malinka cca 3 let, ale vzhledem k tomu, že vyrůstal mezi 3 ženskejma, je to celkem normální, zná kolem toho všechno, u nás není tabu nic, stejně jako psala Katy nebo Majdulka.... knížky máme po dětech, přečetl někdy v 6 letech tu co byla od 7-9let a ostatní ho nezajímají, asi proto, že už to zná ad škola - sám si píše úkoly, já jen podepíšu (strašně hnusně píše), tašku si připravuje sám, nekontroluji. Poznámek za zapomínání má 5, ale já to neřeším, protože já taky zapomínám. Slíbím např. Bobině, že v pondělí donesu vajíčka, ale dorazím s nimi až ve středu, protože 2x zapomenu ![]() Ve 3tř. nám učitelka psala úkoly denně na net, což bylo dobré pro kontrolu, teď ve 4 už tvrdí, že se děti musí učit samostatnosti, tak to nepíše adeptem na babičku bych mohla být já, ale pokud bude odrazový můstek až od dětí březen 04, tak to asi nebudu :) :) Jinak u nás doma typuju prvního Lukáše Tak jsem se tu vykecala a jdu odstrojit stromeček |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.