| Jarka + Karolínka 03/2004 | 1769 |
|
|
13.1.2014 15:47:56
No vida :) tak za chvíli už budeme bez sedačky :) !
Asi si to pletu s předním sedadlem ..... |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
13.1.2014 15:36:26
Jarko, věková hranice mi přijde absurdní, to dle mého není reálné..
Jak jsem psala, Anička má v 10let bezmála 150cm a kolem 50kg... Ano, měla by mít podsedák, ale jak jsem psala, vzadu mezi sedačkami mi přijde bezpečnejší, když je "usazená" v hlouby sedadel.. a pás máme 3bodovej a Ani ho má v pohodě.. ... A tohle jsem teď vygooglila: Kdy musí být dítě v autosedačce? Podle zákona jsou dětské autosedačky ve voze povinné na všech typech komunikací pro děti, které měří méně než 150 cm nebo mají hmotnost menší než 36 kg (věk dítěte nehraje roli, žádná věková hranice není v zákoně stanovena). |
|
|
13.1.2014 14:54:20
Jo sedačky, myslím, že do 12ti let jsou povinné, jinak nad 12 let do 150cm, protože třebas Aťka Janoušková by měla jezdit v sedačce, neboť 150cm nemá......
Myslím, ale že podsedáky stačí, že to už nemusí být celá sedačka, my máme na delší cesty celou a v mém autě, když jí vozím jen do školy tak podsedák |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
13.1.2014 14:53:54
Nj, budu muset naběhnout do knihkupectví nebo knihovny, a prostudovat, co případně dceři předložím..
![]() |
|
|
13.1.2014 14:49:49
Berber - Moje první knížka o sexu není jen o sexu, je o dospívání, co se děje v těle, a tak
![]() Vojta - to mě teda udivuje, vždyť tu patřil mezi největší hubeňoury ![]() Přechod - myslím, že to to tady promíchá kolegyni je 43 a už má přechod a to neměla žádné urychlení, třebas operací.... |
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
13.1.2014 13:20:46
Já vím. My se taky snažíme hýbat, o víkendu jsme dost venku, na jaře v létě kolo, teď pěšky. Kluci mají docela fyzičku, my dost chodíme, ale stejně. U nás je to určitě hlavně tou špatnou stravou, příliš mnoho cukrů, málo zeleniny a ovoce. A přes týden, když přijdu s Radimem z družiny, úkoly a tak, pak už se mi nechce je někam tahat - to by chtělo, aby šel ven s klukama, když přijde ze školy. Jenže to má každý samé kroužky, málokdy se stane, že někdo jen tak může. A když může, tak jsou stejně zalezlí u nás. No, jak říkám, začarovaný kruh.
Jinak já jsem docela sledovala tenkrát ten pořad s Cajthamlovou a tam byla jednou jedna silná paní, který se taky hýbala a jedla megazdravě - a nakonec jí zjistili, že je vlastně podvyživená. A když začala jíst normálně, zhubla. Ale to ai nebude případ Hynka, ten kdyby nemusel, tak se nehýbe. |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
13.1.2014 12:53:08
ty jo Majdulko 30kg je taky dost ...... Jířa má skoro stejně, ale o 20cm víc
)))naše Majda moc sladký nejí, zeleninu, ovoce jí dobře ......... chodí plavat (kroužek), od pololetí jí hlásím na sportovky, snažíme se chodit ven, o víkendu brusle, kolo, lyže .... ale pořád myslím, že by se měla hejbat víc .... na druhou stranu Dády Vojta se hejbe z dětí tady asi nejvíc a ???? jířa jí nedávno povídal "hele majdou já nechci mít tlustou segru!!!!" ...uf |
| MajdulkaF | 11941 |
|
|
13.1.2014 12:37:57
Máme za sebou veselý týden, kdy se naší rodinou přehnala nějaká viróza. Kluci už jsou O.K., ale mě ještě není úplně dobře. Tak tu sedím na rohlíkách a ucucávám kolu...
Koukám, že od dospívání jsme se přesunuly k dalšímu vážnému tématu. Já to řeším taky a je to u nás to stejné jako u Rovekly. Letos Hynek už nechodí do družiny a zdá se (tedy bohužel nezdá se), že začal pěkně přibírat. Přijde domů, napíše si úkoly, dá si svačinku, sem tam něco dobrého a dřepí a dřepí. Hraje si, čte, ale že by se šel někam pohybovat... Takže mu začíná růst břicho. Jinak nosí velikost 134 a váží asi 30 kg. Radim je O.K., ten se hýbe dost. Osobně to vidím na povinný sportovní kroužek příští rok, snažím se omezovat sladkosti, ale on celkově strašně špatně jí - ovoce a zeleninu do něj musím tlačit a ne vždy s úspěchem a jinak má strašně omezenou škálu potravin, co mu chutná. A nové zkoušet odmítá. Takže se tu točíme v bludném kruhu. Ach jo. A na to, že se vytáhne, se spoléhat nechci - přece jen ani já, ani MM nejsme úplní hubeňouři. |
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
13.1.2014 9:50:57
Tloušťka
.Já to v tomhle věku řešila s Verčou taky, na netu jsem zjistila že je na hraně dětské obezity leč až tak se mi nezdálo, ale taky špíčky měla. Přes jednu zimu kdy přestala chodit do družiny přibrala tak 8 kg a moc nevytáhla. Tak jsem taky najela na lehčí stravu ale pak jsem zjistila, že si kupovala kolu kterou jsem nacházela v posteli a jak už měla kapesný tak se po obědě stavila v obchodě a koupila na co měl chuť. Takže efekt žádný, spíš scény s tím, že má pořád hlad. Až pak na to sama přišla, začala se hlídat, zjistila jsem že se váží..... pak zhubla strašně, byla z ní pěkná tyčka a teď při stejné výšce jako mám já má o 6 kg víc ale už to neřeším.Klárku taky musím hlídat, ta má cca 143 cm a tak 38 kg. Kdyby mohla tak by nás taky snědla . Ale fyzičku má.Míšo - u holek bych se toho asi nebála, ale hlídala co půjde. Dádo - chůdě Vojta, mi to připomněla Klárku ve škole - se snaží a výsledky nic moc. Verča hledá taneční od září, uá. Si zatím nedovedu představit že tam s ní budu chodit 1 x týdně. Dádo chodila jsi s Dominikou? |
| Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 | 13365 |
|
|
13.1.2014 9:08:23
Jinak je fakt, že jak jsem na FB viděla Vojtu u Betléma, tak sem si vůbec nebyla jistá jestli je to on ..... já ho mám pořád v hlavě jako drobečka s kudrnatýma vlasama
))))Jo a ještě je vtipnej můj táta, kterej mi řekl, co se divím, že je majda po mě, že já jako dítě byla taky tlustá !!!!! to mě dostal, já byla čára, samá noha ruka ......... v životě si nepamatuji, že bych měla někde v dětství špek ...no asi si mě vlastní táta s někým pelet ? )) |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.