| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 44179  [Dalších 42189 >>]
BERBER+A+L+V 7963
4.1.2014 19:13:08
Neví, neptá se, řeč na to nepřišla. Ani na sex.
Některé děti jsou zvídavé, ukecané, vyptávaj se.. I moje Lenča je kecka, co potřebuje všechno vědět - pravda, na techniku výroby dětí se ještě neptala. Kdyby ano, zajímavou knížku mám, pořizovala jsem jí tuším Andulce, když jsme čekali Lenču. (Nebo později, nevím)..

Jak píšu. Nepřišla na to řeč. To se pak těžko začíná. A proč taky?!

Míšo, a myslíš, že když v naší rodině se menstruuje od 14-15, že by Anička mohla dřív? Právě i s ohledem na tělesnou konstituci? No, nejsem si uplně jistá, zda se mi na toto téma chce mluvit s tchýni, ale asi budu muset, abych když tak věděla. Pokud bude schopná či ochotná mi odpovědět.. ~d~
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
4.1.2014 16:54:37
Berber, tos mě překvapila, že o tom neví. Moje děti to vědí skoro odmalička. Nic jim netajím a ptali se už snad ve čtyřech, co jsou to vložky a jak se dělají děti, tak jsem jim to vysvětlila, jak to je a jak to spolu souvisí a vzali to úplně normálně. Myslim, že čím pozdějc tím hůř. To jsou přeci normální fyziologické věci. Za nás se s tím dělaly hrozné okolky, podle mě zbytečně. Jak to moje děti vědí odmalička, tak na tom nevidí nic divného a neřeší to.

Jinak zdravíme z Krkonoš, sněhu tu moc neni, lyžovali jsme dopo na takovém zbytku. Už se těším na jarní prázdniny, pojedem zas do Alp, tam to bude za podobné peníze ale podstatně kvalitněji.

Dominice prsa ještě nerostou, ale puberta s ní občas pěkně zalomcuje. Poslední dobou jsem v údivu, neboť začíná hrozně řešit, co na sebe. Normálně teď byla u vytržení, když jsme probírali její šatnik a vyřazovali malé věci, a úplně mi poskakovala po baráku, jak se strašné těší, až půjdeme nakupovat oblečení. Pod stromečkem u tchýně měla největší radost z bundy! A teď tady na horách jsme šli koupit moirový spodky, a ona tam poskakovala od stojanu ke stojanu a obdivně kvíkala "Jéé to je krásná bundička!" "Jé hele tahle mikinka!" No čučim na to vždycky nevěřícně, protože já tohle teda neznám, ani u sebe ani u ségry. ~8~~:-D Budu jí muset krotit, aby mi z ní nevyrostla nějaká fiflena. ~o~~:-D
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
4.1.2014 10:48:14
Berber já bych s ní promluvila, klidně si vem i nějakou knihu na pomoc .....
ne třeba hned, ale před táborem v létě určitě !!!!!! já jako vedoucí sem několikrát řešila, že holčičky dostaly MS první na táboře a nic nevěděly !!!! sem jim kupovala i vložky a mnohdy ani maminky nepřišla poděkovat uf .............

Moje kámoška měla MS už od 5. třídy .... taky mě to nedávno napadlo v souvisllosti s Majdou, jak je větší, vyvinutější ..... ale ta má snad ještě chvíli čas:-)))

Jířa se teď docela zklidnil, ale u něj je to i tím, že on je od mala sociálně(asi ne zcela přesné slovo) před svýma vrstevníkama, sama to vidím, že vnímá spousty věcí kolem sebe jinak než jeho vrtstevníci. Nicméně držkuje statečně a ještě se diví, co mi jako vadí :-))))
BERBER+A+L+V 7963
4.1.2014 10:24:30
V návaznosti na název tématu vpravo - první menstruace, bych se ráda zeptala maminek bezmála 10ti letých holčiček:

Dospívají??

Anička nás nepustí do koupelny, což naprosto respektuji.
Všimla jsem si, že jí rostou prsa, tím, že je při těle, myslela jsem si, že je to záležitost tuku, ale říkám si, že možná už ne?? Vždyť jim bude deset..

S MS jsem zvědavá, neb já měla první kolem 15ti let a jednou do roka (hormonální problém)..

Co se týče chování, má občas "držky", ikdyž celkově se chová spíš dětsky, nikterak nevyvyšuje nad sestřičkami, je stále dosti hravá..

Když vezmu, co psala Míša, tak Jířou mlátí puberta rázněji.. Aničkou myslím ještě ne, spíš právě se zamýšlím nad tím fyzičnem... (že předbíhá duševno)..

Já si myslím, že ve 4té třídě jsem byla ještě v pohodě, že jsem dospívala až v páté, ale jasně, že si to člověk moc nepamatuje..

...

A co se týče MS. Zatím jsem to s Andulkou neprobírala. Pro mne je opravdu ještě dětská, nedotčená... a jak říkám, já až v 15ti.
Na druhou stranu je fakt, že moje máma o tom se mnou nemluvila nikdy, když to přišlo, řešila jsem to se starší sestrou. Anička to za A nemá s kým řešit a za B nechci být jak moje máma.. ~8~
Pavla D a T 24130
2.1.2014 20:16:35
Hezký večer,

také přeji všem hezký nový rok.

Michalo, fotka je super.

MajdulkaF 11941
2.1.2014 15:44:39
Ahoj všem! Hlásím návrat z hor - byli jsme v Janově. Neuvěřitelné, ale přes nepřízeň počasí děti denně lyžovaly. Sníh jen na sjezdovce, okolo regulérní jaro. Ale užili jsme si to! ~R^

Přeji všem úspěšný nový rok a hlavně zdraví!
2.1.2014 14:18:08
hele v POHODĚ :-)))
jj taky mě napadlo Perfect Foto :-)))
já byla líná hledat instalační CD .........
BERBER+A+L+V 7963
2.1.2014 13:16:01
Vždyť o nic nejde.. jen jsem se zeptal.
Přiznám se, že v první chvíli mne napadlo, že by tam mělo být Perfekt Foto (alias PF), ptala jsem se pro zajímavost, ze zvědavosti.. nic víc, nic míň..

A zda bych ti to přehodila? Kdo ví? Myslím, že jsem včera na PC moc nebyla..
2.1.2014 11:12:57
jé ten váleček je tam omylem !!!!!! nějak zbytek psaní !!! to není na tebe Berber :-))))

ty bys ten nápis asi zamaskovala, ale mě už se to nechtělo řešit :-)
2.1.2014 11:11:52
Berber ... jojo děti focení bavilo, oni do toho ještě hrály, tak to bylo fajn .....

Jířa má sax po Jirkovo dědovi = hodně starý nástroj, ale hraje to a je to hodně vyhraný = lepší než nový "čínský" atp., ale byl ve straém kufru = hodně těžkej, taka dostal Jířa obal, který se dá dát i jako baťoh na záda ... Jířa byl mylsím hodně překvapenej !!!!

Nápis na PFce ...já věděla, že se někdo chytí :-))) ...fotila jsem to já !!!!!
ale mám přeinstalovaný PC ..... a nemám tam programy na úpravu fotek, tak sem to včera v noci házela do ČB verze přes www on line .... a skočil tam ten nápis, zkoušela sem ho přes "malování" zamaskovat a bylo to ještě horší než lepší, tak sem to tam nechala ... perfect foto to je tak co ?:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
~o~
[<<Předchozích 1980] Názory 19811990 z 44179  [Dalších 42189 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.