| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 44179  [Dalších 43699 >>]
Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 16209
18.2.2016 19:08:25
Tak máma dneska ráno zemřela.
13.2.2016 11:05:36
Macino, ahooj. To je super, že jsi zašla. :)

Sraz jsem myslela, že bude bez dětí?

Michalo, jsem tě poznala! ~:-D pěknej knír.
13.2.2016 11:03:21
Dásí, zírám na tvůj pragmatický přístup. Na to bych asi neměla, vim, jaký je rozdíl pak v životě v praxi ve startovních podmínkách lidí kolem mě, co měli a neměli vejšku. Dneska rozdíl v platech mají dvoj a vícenásobný. Takže u nás určitě učení sledujeme, ne že bysme se pravidelně učili, ale když je písemka na spadnutí nebo tak, tak si to projdem, nebo když přinese víc jak dvojku, tak se to doučíme a opravíme.

A zírám taky na to, co Vojta doma dělá. Souhlasím, že platit za běžné domácí práce se nemá, max ty navíc. I jsem to četla někde od nějaké psycholožky. My máme pravidlo, že každý den po škole mají udělat nějakou užitečnou práci v domácnosti pro ostatní (např. vyklidit myčku, uklidit stůl, roztřídit prádlo na vyprání, atd.), ale do toho se nepočítá úklid jejich pokoje, poklizení krámů, co kde po nich odpadne, atd. - to mají dělat samy. Ale je to boj, furt držkujou a hádají se, kdo dělá víc. Dokonce jsem jim vytiskla paragrafy z občanského zákoníku (viz zde), který jim to přímo ukládá. Ale že jsou prý otroci a my nic neděláme.. no v minulých měsících nám vypadla paní na úklid, tak se strašně divily, kolik práce to je v celém baráku a že mají vytřít celé patro, umýt záchod a tak. Teď už mají zas jen malé úklidy, ale stejně držkujou. Dominika teda míň, neb už konečně zjistila, že když to rychle udělá, tak má od nás pokoj. Akorát pořád totálně ujíždí na Harry Potterovi, nic jinýho jí nezajímá. Pořád je na Wattpadu a vynořuje se do reality jen s otráveným obličejem.

Jinak u nás vše při starém, práce nad hlavu, málo času na děti, máma umírá na rakovinu. Akorát ségra se ve Skotsku vdala a byla to nejhorší oslava svatby, kterou jsem kdy zažila. A čeká dítě, které bude po ní vegan. ~a~
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
13.2.2016 9:13:13
Dádo jj střední x učňák .... u nás uvidíme, jak bude v 8. třídě, na střední by se asi dostal, ale pak bude třeba otázka jak by tam dloho vydržel, případně státní maturita ..... jak jsem dělala projekt lidi 50+ tak skoro v každé třetí rodině dítě měnilo střední školu a mnohdy ani školu nedodělaly ...... v 16 ti vypadly ze základky .... pak se plácaly na školách a ve 20ti se zjistilo, že mají základku uf ....
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
12.2.2016 23:32:49
musí se převléknout, vyndat myčku, vynést koš, vytřít celý byt každé pondělí, pověsit prádlo a jít na tenis. Víc po něm nechci. Platím mu jen za mytí oken. Vaří si sám, on je mlsný a pokud nechce naši večeři, je to jeho boj. Asi nám ale roste další kuchař. Jeho včerejší sýrová omáčka byla mnohem lepší než moje :)

U nás měly žákajdu na netu už starší děti, ale nám to nevyhovuje. Nechodím denně na Pc (jsem na něm sice v práci, ale soukromě ho téměř neotvírám) a ani si na to nevzpomenu,že se můžu mrknout na jeho stránky. Ale u nás ve škole je to stejně jedno. Učitel mezi čtyřma očima se tváří jako ten nej a pak občas nechápu když vidím žákovskoou a nebo když Vojta přinese tajně natočené video z hodiny, tak je mi těch učitelů až líto. V žákovské má občas super známky a vízo tomu neodpovídá, asi se přiklánějí k poznámkám a podle toho hodnotí. Ale je mi to nějak jedno. Vysvědčení stejně hodíme do krabice u nás se nikdy nic nedává, učí se pro sebe - ne pro nás, tak proč to řešit. Možná až bude v osmé třídě a budeme uvažovat jestli učňák nebo maturitu. Ale jak to tak sleduju, tak v době kdy na výběrové školy brali s průměrem max. 3 dvojky, to už je dávno pryč. Ty samé školy berou i trojkaře, hlavně ať mají studenty.

Srazík bych také uvítala. Ale měli bychom uvažovat, že tam musí být vyžití i pro těžké puberťáky.
Je jedna cestovka, co nabízí např. pobyt v Babylonu se vstupem do aquaparku, IQ parku, lunaparku, lasergame.... za 50%ceny co třeba podniknout něco takového??

Loučím se s vámi, ráno odjíždíme na lyžovačku do Itálie, tak jdu spát, brzy vstáváme
Dáda + Vojta 6.3.04 13524
12.2.2016 23:18:03
musím splnit příspěvek, co jsem v "novostaré" práci nějak nestíhám, jdu z práce totálně KO. ""Ríkám si, jestli jsem se nepřecenila a jestli to vůbec dám. Hlavně AJ. Tak mi držte palce.

U nás nakonec vízo jen trojka z CJ a jinak strídave 2 a 1. Na to, že se Vojta vůbec do školy nepřipravuje a školu neřeší, je to zázrak. Kdyby chtěl a "KDYBY" měl důsledné rodiče, viděla bych to max na na jednu dvojku a to asi z Tv, jinak je to naše pohodlnost a jeho lenost. Ale já chci mít klid, manža není doma a úkoly s dětmi nikdy neřešil a Domča s Lukynem s učili ještě hůř než Vojta a jsou na tom lépe než já se dvěma školama. Tak ať ho to život naučí.
Teď jsme jen řešili, jestli se ptát učitele, jestli je to fér. Ve dvojicích měli cvičení z fyziky nějaké převody, každý dostal jeden sloupeček, který měl vypočítat. Vojta svůj měl za 1, spolužák ten svůj za 4, tak má v žákovské obě známky a poznámku k tomu za drzost, protože řekl, že chce jen svoji známku. Poznámku neřeší, tu máme obden, na to jsem trénovaná, ale nejsem si jista, jestli je to správný přístup neřešit, kdo co jak vypočítal.

Jinak Vojta ad puberta - je držkatý, ale jinak celkem pohoda. Jak píše Bobina, že Ondrovi platí, to já neuznávám, každý máme svoje povinnosti a musíme je dodržovat, také mě nebaví ráno vstávat, nakupovat, vařit, žehlit. Musím. Vojty povinnost je jít do školy, napsat úkoly
Michala,Jiří04,Majda06,Vojta09 13365
8.2.2016 21:17:24
ahooj holkýýý

Bobino - státní zaměstnanec dobrý !!!! a jaký úřad ??? pozitiva a sociální jistoty dobrý !!! jak si psala o Ondrovi .... Jířa by mohl mít taky lepší známky, ale jak já říkám, ať si to v palici srovná sám ....rovnátka :-) hlavně ať ti ladí gumičky :-)

Macino - koukám samá změna :-))) co děláš ?a co dělá Niki ? skončil školu ??? .... hmm ..až já jendou řeknu ..velké děti už jsou v práci :-)))))

Berber hezké jarňáky .... u nás je teď bouřka a prší uf ... jarňáky máme další týden

U nás byl masopust ..... za chvíli Veikonoce ... a už začneme řešit prázdniny :-)
BERBER+A+L+V 7963
8.2.2016 11:37:38
~R^ Potěší, když se ukáží i jiné "duše" ~3~

V Lbc začaly jarní prázdniny, je pondělí 11:30 a já jsem SAMA DOMÁÁÁÁÁÁ!
Ehm, asi tak hodinu, neb jsem právě dorazila z ranního zařizování, logopedie s Lenčou (sykavky), oběda ... Lenču jsem předala sestře a jedou za PRAbabičkou (93) do Písku..
Anička je od soboty pod Smrkem.. babička jí chtěla...
Mohla jsem si Verunku nechat doma, ale po 3 týdnech marodění (viroza a následně zánět moč.cest), i šla ráda mezi děti. S příslibem, že bude chodit "po O", což za normálního provozu nelze... Ale já mám tento týden dovolenou (musím si dovybrat starou), takže lze..
macina
  • 
6.2.2016 19:56:48
ahojky holky, Bobina hlásila, že se plánuje nějaký srazík, tak jsem se "přišla" přihlásit, že bych taky dorazila moc ráda :) Raději až bude víc teplo, nejdřív ale v březnu

Trochu jsem pročetla asi měsíc zpět, co se vlastně probírá ;)

S kočkama sme nikdy potíže neměli, byly polovenkovní, ale ochočené. Já si prostě ochořím každé zvíře, aktuálně za mnou chodí slepice jak pejsci :D A je to jak píše Katy, jak si ji naučíš tak to bude. Dívala jsem se teda v televizi na nějaký pořad, kde napravují agresivní chování mazlíčků a někdy je v tom nedorozumění a nepochopení. To zvládnete )

vysvědčení- tak Šimon přinesl i trojky, i když všichni víme, že jsou naprosto zbytečné. Ale to by pán musel dávat ve škole pozor.

žákovská- taky máme bakaláře, už asi roky. Bohužel učitelé se moc nepřetrhnou. Nikdy tam úkoly nebyly, to si píšou děcka do deníčku. Jen známky tam jsou a sem tam nějaká drobnost. Letos zapomínání píšou jen do třídnice a rodičům se dává vědět až je zle... takže má Šimon letos napomenutí tř. učitele kvůli zapomínání a vyrušování :/ S učitelem jsem mluvila, chce, aby děcka byly za sebe v tomto odpovědní sami, což mi přijde jako správný přístup.Jinak jak je na druhém stupni, tak je v jiné budově, nový učitelé a celý systém je jinak, tak se zase dlouho adaptuje. Uvažovala jsem o testování, jestli u něj nejde o aspergera, jestli jim to ve škole pomůže, ale prej to je jedno... papíry s PPP má a individuální plán taky. Naštěstí je inteligentní a bez poruch učení.

puberta- no jak kdy... někdy se s ním dá rozumě mluvit a domluvit a jindy nic neplatí a jen jsem hnusná matka.. to mu pak řeknu, že může zavolat na sociálku a stěžovat si... třeba mě zavřou, já si odpočinu a jemu přidělí lepší matku... to se mu už ale nelíbí :D
Šimon nic zvláštního nedělá, furt by jen seděl u počítače a hrál hry, ale letos se mi ho podařilo přesvědčit aspoň do skauta a to má na něj teda dobrý vliv. Už byl i na výpravách.
Velké děti jsou už v práci. Erik nikdy na studia nebyl a Nika se šprajcla, tak taky pracuje. Pořád doufám, že si to ještě rozmyslí a bude časem pokračovat...

Jinak jsem se taky rozhodla pro další životní změny. Snažíme se prodat dům a šla bych zase do bytu. Když se nepodařím, musíme udělat celkovou rekonstrukci. A ukončila jsem živnost a šla do práce. Jsem dva týdny a zvykáme si a všichni na moje dvě směny. Nika má jen ranní, takže dohlíží na Šimona, když jsem v práci. Nejsem vhodný člověk pro podnikání, účel, mít dost času pro dítě je splněn a teď chci zase život jinak :)
Uvidím jak dlouho mi toto vydrží :D
[<<Předchozích 470] Názory 471480 z 44179  [Dalších 43699 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.