Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katy, Domi 3/04, Kiki 3/06 | 16209 |
|
|
8.6.2015 23:00:25
Jo, Bob, bez keců byla to nejlepší kočka na svété. Za těch 30 let, co jsem "kočcičí", mi už pár koček umřelo a hromady dalších prošlo rukama, ať už u sousedů, příbuzných, kamarádů, tchánovců, ale tak úžasnou krásnou, milou a chytrou kočičku jsem nikdy předtím neviděla. Všichni sousedi jí tu milovali, byla šedobílá, dlouhosrstá, a srst měla tak hebounkou, že i naše paní na úklid se tu s ní pořád ňuchňala. Byla takovej měkounkej plyšák, ale přitom uměla dělat pěkné veselé darebárny. Bohužel bude teď hrozně těžké si vzít jinou a nesrovnávat. Pořád máme samozřejmě i Mínu, ta je taky dlouhosrstá, ale povahou..
No Dominika se z toho vzpamatovala nakonec tak, že prohlásila, že bude mikrobioložkou a z nasbíraných chlupů si jí naklonuje. Škoda, že to nejde hned. Pak taky řekla, že až jí umřu, tak si mě taky naklonuje. ![]() Jinak Dominika odjela dnes na ŠvP a Kristián zítra, tak budu mít trochu leháro. Jen doufám, že se trošku udržím a nepromarním to v práci. ![]() O víkendu jsem byla na střeleckém kurzu (pokračovací po základním kurzu loni) a byla jsem moc spokojená. Dělali jsme už střelbu za pohybu i s krytím za překážkou. Instruktor mě chválil a doporučil mi jít už na závody LOS (Lidová obranná střelba), z čehož mám ohromnou radost, protože když jsme se tam loni byli s manžou podívat, tak jsem nevěřila, že bych tam mohla tak brzy (přeci jen mám zbroják jen rok, a tam jsou lidi, co střilej třeba 40 let). Tak mi udělal velkou radost, a těšim se, že třeba v létě na nějaký ten závod zajedem. Byla bych moc spokojená být celkově někde v poslední třetině závodního pole a v polovině v kategorii žen. Tak uvidíme. ![]() |
| Bóba (Kuba 12/00,Klárka 03/04) | 17084 |
|
|
8.6.2015 8:08:05
Ahoj holky, trochu teď nestíhám
![]() Večírek dopadl úžasně, rozloučení bylo dojemné. Počasí super, naštěstí tam bylo volejbalové hřiště, i travnatá plocha, tak se děti i rodiče zabavili. Paní učitelka uronila i slzičku - děti udělali obrovský květináč s keramiky a na ten si každý udělal asi deseticentimetrový obličej se jménem. Dopadlo to úžasně. Pak každé také napsalo vlastní poděkování a předalo paní učitelce. Rodiče jsme se složili a vybrala jsem krásné hodinky od Festiny. Také jsem dala udělat trička, kde na přední straně je společná fotka třídy a vzadu jmenný seznam třídy. Všichni nadšení - vydrželi jsme tam až do půlnoci Takže paráda. Jen jsem tím strávila hromadu času a teď musím v práci zabrat.Kuba teď byl se školou v Londýně, přijel také spokojený. U nás zatím puberta u obou dětí v pohodě, Kuba občas protivný, ale zatím to jde. On je takový "dětský", myslím si, že to nejhorší máme před sebou. Bohužel si myslím, že obě děti budou v pubertě zárověň ![]() Rovnátka - jdeme s Klárkou ve čtvrtek, budou jí dávat konstrukci do pusy - museli se vytrhnout 3 mléčné zuby. Uvidíme, jak to pomůže - nevejdou se jí zuby do pusy, ale na rovnátka pevná to zatím není, prý se to snad srovná tou konstrukcí. Jsem zvědavá, dám vám vědět. Zatím si mám připravit 3 tisíce a pak se uvidí, jak jí to pomůže ![]() |
| bob, Ondra | 11615 |
|
|
6.6.2015 21:57:52
Ahoj holky, dočítám měsíc zpět, doma už PC prakticky vůbec nepouštím, v práci na soukr stránky nechodím...
Michaly pejska jsem viděla na FB je fakt suprový ![]() S Katy jsme se jednou viděly, takže jsme něco o sci-fi práci probraly, ale je to fakt mazec! Ne že bych o něčem podobném uvažovala, ale ta moje AJ mě fakt štve, ale přiznávám bez mučení, nemám na to vůli a druhak jsem na jazyky dřevo ![]() Majdulko, co ti poradil ten zubař ohledně rovnátek? My budeme taky potřebovat, ale taktéž nám řekli "přijďte za rok, až bude mít vyměněné mléčné". Ondrovi nevyrostl jeden dolní zub tuším dvojka, tak se bude řešit co s tím, založený tam je, ale místo v řadě není, prostě to vypadá, že má jen kapku zuby od sebe. Tak jsem zvědavá, co s tím budou dělat, jestli mu ho vyseknou nebo ? Jinak za jedny rovnátka chtěli 10-15tis (za lepší 20tis), Romča mi pak doporučila jiného ortodontistu, který bere prý jen kolem těch 10tis, ale hlavně ho nechal zatím být, že nemá smysl mu teď ničit zuby těmi rovnátky, že by se to delším nošením stejně nespravilo rychleji. Problém spíš bude, že s taháním dolního zubu nikdo nemá zkušenost. Ta první rovnou řekla, že to ještě nezažila, takže by na něm něco zkoušela a ten druhý řekl, že počkáme a pak něco vymyslíme, takže myslím, že to taky ještě nedělal ![]() Jituš držím palce, dej pak vědět! Jak už psala Dáda v práci jsme se opět přestěhovali. Mám to téměř hodinu cesty, takže na ho... Ráno mi to celkem nevadí, alespoň jsem začala zase pořádně číst (Dáša mě zásobuje romány ) ale odpoledne je to maso. Hlavně přijíždím domů nejdřív v půl 6 a když letím ještě nakoupit, pak úkoly, večeře, domácnost ... přijdme mi, že nemám vůbec čas na NIC Ale pevně doufám, že se to utřepe, teď se neskutečně těším na prázdniny, sice máme nejvíc práce, ale odpadnout ty s prominutím posrané úkoly a celá škola, takže budu mít pohoduuu! Ondra bude většinu prázdnin pryč, tak budu mít čas i pro sebe. A od září to budeme muset nějak pořešit, protože mi z toho jinak fakt hrábne.Bobo jak dopadla grilovačka? Letos také plánujeme rozlučku s učitelkou, máme naprostou užasnou, takže jsme se s rodiči dohodli na společném dárku a posezení u vínka v pizzošce. I když jsem měla být jen pokladník, tak jsem se do toho musela vložit, páč by asi nic kloudného nebylo, takže fakt mazec se domluvit, ale snad to vše klapne. Nevěřila jsem tomu, ale přidali se všichni rodiče. Každé dítě mělo napsat/namalovat své poděkování paní učitelce a necháme to zalaminovat a svázat jako knihu/památník. K tomu poukaz na dovču a další dárečky, takže m yslím, že bude dost koukat Ale jsem ráda, děti spolu budou chodit další 4 roky, tak je dobře, že se jako rodiče umíme domluvit.Vojtíkům, Jířovi a Monče dodatečně vše nej k svátku ![]() Ondra je tento týden na škole v přírodě, strašně se těšil, mají s kamarádem dělat disco (chce být DJ), tak táhl velké repráky a pár disco světel, tak jsem zvědavá, jak chlapci pochodí. Prý se nebudou ani učit, jen si to letos užijí. No a jen se vrátí, tak odlítáme na dovču, takže má vlastně od min. pátku už prázdniny. Vrátí se akorát na vysvědčení a rozlučku, takže pohoda ![]() Katy NEEE to koťě bylo naprosto úžasné Je mi to moc líto... ![]() No taky se snažím nedělat co mi vadilo na mých rodičích, ale u nás ta pravá puberta ještě nenastala, ťuk, ťuk. My stále válčíme s tím, že má školu naprosto, ale naprosto na háku Každodenní dohadování, ať udělá úkoly, ať je udělá pořádně, proč je má dělat, proč nemůže jen lítat venku... ufff , jsem fakt šťastná, že mám teď na téměř 3 měsíce POKOJ! Jak se nejedná o školu, tak je v pohodě. Byla jsem dokonce za psycholožkou a prý zřejmě není schopen dělat úkoly efektivně sám, což je mi taky jasné, ale já to prostě nedávám psychicky. Vstanu v 5:30 letím do práce, tam sedím celý den v klimatizovaném skleníku, bez možnosti otevřít okno, zpět opět metro + nedýchatelný bus, obchod a když vyfluslá dorazím domů musím nahánět Ondru na úkoly a pak s ním třeba hodinu dřepět u úkolu, večeře, milionkrát ho zahánět do vany a spát... Venku krásně a já se tam prostě nedostanu a připadám si jako ve vězení, to se fakt nedá. Takže příští rok budu muset platit nějaké "doučování", které bude u něj sedět a čumět jak dělá úkoly. Když přijde ex, tak se usadí v houpací síti a Ondra sedí u stolu a dělá úkoly, ale potřebuje mít někoho za zadkem a nejlépe ne mě, protože já u toho většinou vypěním, když mu během jedné věty spadne pero 4x na zem Letos za ním jednou týdně chodila Verča od Romany a to bylo super, za tu hoďku s ní udělal BEZ KECŮ soustu úkolů.. Nebo si budu muset najít práci, kde se končí nejpozděj ve 4 a někde zarohem Michalo ono se říká, že vztah matka x dcera je dost komplikovaný. Já to teda nemůžu posoudit, ale slýchám to od více mamin, vč. Dáši. Takže vydržaj! Kámoška taky kvůli mámě zdrhla z domu a to mě připadala jako v pohodě. Teta se sestřenkou nemluví atd.. Nápad z intrem bych nezatracovala, myslím, že by vám to prospělo oběma. Acho jo, mám tu děsný bordel a místo toho čučím do PC Ale užívám si, jsem po dlouhé době naprosto sama doma ![]() |
| michala |
| • |
4.6.2015 22:48:39
jinak jak jak jste psali - taky se snažím nedělat dětem to, co vadilo mě, ale je jasný, že k tomu občas sklouznu .... myslím, že mám větší smysl pro humor s větší vůli k domluvě .... v Majdě bohužel vidím mojí mámu .... to vyčítání a psycho vydírání je děsivý uf
|
| michala |
| • |
4.6.2015 22:35:57
tak já jsem z Majdy už teď docela často bezradná ....uf .... skoro si říkám, že škola s intrem bude jediné řešení
)) .... fakt náročné, vyčítá mi všechno, brečí, dělá scénky, a během minuty otočí a jako by se nic nestalo .... s Jířou to tříská slušně, ale pořád se dá najít nějaké řešení, domluva ... Vojta pohodář a nabiječ .... ale s Majdou je to fakt síla, je mi to líto, jediná dcera ... |
| Rovekla - Verča 99 a Klárís 04 | 65974 |
|
|
4.6.2015 22:07:15
BERBER - taky jsem na tom někdy stejně, občas si vzpomínám na mé dětství. Hodně věcí co mi vadilo a vím to, tak to se snažím dětem nedělat - i když rodiče tvrdili že to dělali pro mé dobro - třeba v pubertě obrátiti pokoj naruby když tam nebylo uklizeno - já prostě buď zavřu dveře a nebo špínu dám do koše a vytřu a neřeším
. Ale když jsem byla v nemocnici a dorazila domů taky bylo navařeno, naklizeno, vypráno ... takže vím že ví kdy to musí udělat a to my stačí. Ty "menší" si musí věci uklízet, tam to beru ještě výchovně . Třeba s Verčou máme teď skvělý období a to jí bude v létě 16, myslím že ona tu klasickou pubertu měla okolo 12 - 14 let. Jo a s BOB letíme s dětma 15.6 do Řecka na 11 dní, už se fakt těším!!!Katy - chůdě kočička. A děti - už se blíží prázdniny, tak si myslím že už jsou jednou nohou tam . |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
4.6.2015 7:14:02
Taky se občas vidíte ve svých dětech?? Někdy váhám ve výchovných krocích, neb si říkám, holka, vždyť taková jsi taky byla... a to a to ti taky vadilo..
Jenže je otázka, jak se k tomu postavit?? |
| Berda-Berda | 12477 |
|
|
4.6.2015 6:42:09
Katy,
Prijde urcite nejaka dalsi ![]() |
|
|
3.6.2015 22:48:46
Je to divné, tenhle svět. Ráno jde člověk do práce, a neví, že večer bude kopat hrobeček. Naši novou krásnou hodnou kočičku, vlastně ješte kotě, srazilo dnes večer auto. Děti jsou v šoku, probrečely snad hodinu, Kristián nakonec už usnul, Dominika ještě ne. Manžel kope na zahradě hrobeček a já tu sedim v obýváku a bulim.
|
|
|
2.6.2015 21:43:56
Ahoj holky, je tu nějak mrtvo, ne?
Dádo, proč se Domče nechce zpátky do Austrálie? U nás teď nedávno byla krize hlavně s Kristiánem. Jak jsme oba s manžou změnili práci, tak jsme jim nevěnovali tolik pozornosti. Manžel byl pak s Kristiánem u učitelky na koberečku, tam synek svatosvatě slíbil, jak bude hodnej, načež druhej den ráno propašoval do školy mačetu. No tak si tam manžel vyrazil ještě jednou. Musim říct, že mě manža naštval, neboť prohlásil "No to je toho, dyť je to jen větší nůž." Jenže rodiče v naší vsi jsou v šoku, neboť každej v tom vidí div ne pokus o vyvraždění spolužáků. A další týden šel Kikin na kobereček do ředitelny, protože si na hodině informatiky prý vyhledával sprosťárny. Na to manžel místo aby mu vynadal, tak prohlásil, že je to je chyba školy, že maj blbě nakonfigurovanej firewall. Tak to jsme se už dost chytli. ![]() Dominika začíná mít pro změnu existenciální krizi a pubertální depky. No nedivim se jí, já to měla přesně v 11ti taky. O víkendu tu seděla (kolem zpívali ptáci, krásné lesy, sluníčko, grilovačka pod nosem..), a kvílela, jak je všechno smutný a proč jsme vůbec na světě , a v seriálu zabili druhé hlavní postavy , a zrovna jí bolí palec , a vůbec.. Nevim, jestli znáte tu náctiletou z filmu Beetlejuice? Tak přesně. ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.