Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Oddny | 15528 |
|
|
11.10.2007 20:04:54
Čau baby,
tak jsem si dneska hezky pokecala s Kačabou, Sirény jsou bezva, je to docela hukot, když se do toho opřou ;-) A zcela škodolibě mě potěšilo, že co se týče staršího dítěte a hledání odložených klíčů, je to všude stejné ;-) Míšo, ta horečka omladnic je asi ve vzduchu či co, kamarádka dvojčatová jí měla taky! Tak snad to nechytnu :-D Jinak seš dobrá, žes to vydržela bez atb, to já je zbaběle užívala, ale zase pomohly pilule jedny. Už Gary spí nebo pořád flámuje? Netko, teda upřímně žasnu a mám pocit že máš dítě minimálně o rok starší než já ;-) Hmm, uklízet si oblečení na židličku a rovnat ponožky .... tak to nedělá ani 15-letý Pájovka - začínám pociťovat selhání v oblasti výchovy ;-) A co se týče lepení, stříhání, malování, tak tam jsme ještě v pravěku. Ale zase rozezná hasák od sykovek, křížák od normálního šroubováku, pojistnou matici na kolo od normální a valnou většinu nářadí umí používat. Nejnovější hit je svářečka, ale tu mu zlý otec sebral a schoval, tak aspoň 2 dny nosil kuklu na svařování všude sebou a svařoval jako. No tak snad není tak moc retardovaný :-D Ifčo, jak to tak čtu, tak je ti porodní plán stejně naprd, protože porodíš v autě při hledání porodnice ochotné tě přijmout :-D Né, vážně, držím ti palce, ať ti vyjde vše podle tebe a hlavně OK. Doma máme roztouženého psa, hárá tady snad celá ves (teda jenom feny ;-)) Barnabáš stále skučí a kvílí a nutí nás chodit ven, tam u lesa vrazí rypák do první pachové stopy nějaké slečny a inhaluje do zblbnutí, neslyší, nevidí, možno do něj kopat, mlátit, prosit - nehne se dokud to nevyčuchá a pak vyběhne tryskem dopředu najde další označkované místo a situace se opakuje. Doba inhalace se pohybuje od 3 do 15 minut, procházky se stávají trhanými a přerušovanými ;-) Koukám, že jsem se pěkně rozepsala ;-) |
| Peti+2 (12/99,05/04) | 39253 |
|
|
11.10.2007 16:29:38
Netko,
ani nevíš jak si mě potěšila s trénováním samostanosti Nika. Také vyžaduji po Markétce, aby se sama najedla, sama oblékla a ona je i šikovná, že to zvládne. Dnes nám vlítl domů tchán a bylo po zásadách. Vždyť jsou malinký ( i skoro osmiletý Ondra!!) a já jsem úplně strašná, že je neoblékám adt. Oba začal krmit, oblékat, obouvat, div že je i nenosil. Já jen supěla :o) |
| Netka Niky05/04+Dany11/09) | 12047 |
|
|
11.10.2007 13:55:30
Ifčo,
tak koukám, že to s výběrem porodnice taky nemáš jednoduché. No hlavně, že víš, kam jít nemáš :-) Když říkám, že si musím pořídit nějakou tu malou Pražandu či Pražáka, tak M se mi směje, že stejně zase pojedu na Obilňák do Brna. Já jsem ale prohlásila, že první dobu strávím doma a pak jim do Podolí přijdu s hlavičkou mezi nohama a to už mne fakt musejí vzít, hihi I při narození Nika jsem byla od prvních bolestí cca 8 hodin doma Vendy, my se s M střídáme. Vešekeré dílničkovské věci (lepení, stříhání, malování) s ním dělám já. M s ním zase z kynutého těsta vyrábí žraloky, verlyby nebo želvy :-) Ale hlavně s Nikem cestuje. Jezdí často vláčkem. Nevím jestli jsem to tu již nepsala, ale hrozně Nika baví řezat barevný papír u mne v kanceláři na ruční řezačce papíru. Jde to na krásně milimetrové proužky a je z toho děsný borďus. Nik různě točí papírem a nařeže různobarevné obdélníky, trojúhelníky, čtverce. Pak si k tomu sednem a nakombinujeme trojůhleník s obdélníkem a máme domeček. Taky se nám povedl z trojúhelníků krásný růžový stromeček jako smrček :-) Fantazii se meze nekladou. Jo a od malinka má oblíbeného Méďu Pusíka a Nauč mne maminko, kde se maluje, vystřihuje, lepí, jsou tam pohádky a povídání o zvířátkách. Kupujeme to vždycky někam na cesty. Nejdříve si to přečte, prohlídne, vymaluje, vytrhá a vystřihne... Pozemek máme v Mníšku, plány od architekta už taky máme, tak čekáme na stavební povolení. Podle toho jaká bude zima, tak se začne nebo nezačne :-) Peti, my školkujeme velice úspěšně. Neměli jsme problém, jen ten ranní odchod nám činí trochu problémy. My s M jsme z těch, kteří vyžadují, aby se sám najedl, oblékl, obul.... maximálně mu pomůžeme. Naše babi, ho raději oblékne, jenom aby už šli, hihi No a to je tedy někdy věčnost. Ve školce plakal začátkem září asi 3x. Začalo tam chodit hodně nových dětiček, které strašně plakali, tak si myslel, že se to tak má :-) Speciálně Emička byla křiklounek. Tak jsme mu vysvětlili, že nemá plakat, že má vzít hračku a donést jí to, aby neplakala. Že jí má říct, že si spolu budou hrát.. No a funguje to. Od té doby na něm 2-3 holčičky visí a Nik je velký kápo, hihi Květňulky, co všechno chcete, aby děti dělali samostatně? Nik si třeba musí uklízet špinavé prádlo po prádelního koše, oblečení skládat na židličku (obracet na líc rukávy nebo ponožky, vytřepat, přeložit na půl a dát přes opěradlo), pyžamko dávat na postýlku, samozřejmostí je pozdravit, požádat i poděkovat. Teď se aktuálně učí prostírat na stůl příbory pro celou rodinku. |
| Ifča+Klárka04+Jonáš07 | 60542 |
|
|
10.10.2007 19:12:20
Míšo- stále chci rodit ve FM, ale mám info že dnes do 11 hod stop stav, několik mamin leželo na gyndě, ostrava zavřená z tama posílají do Frydku a z Frydku zas do Jičína apod, takže kde nakonec skončím tot ve hvězdách. A to jsm esi myslela že alespon jedna jistota bude... Porodní plán mám , ale takový docela jednoduchý, přeci jen už si mohu o spoustu věcí sam aříct i během porodu, už snad nebudu ze všeho tak vykulená nevědíc na co mám nárok a na co ne
|
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
10.10.2007 17:30:25
Míšo to jsem ráda že jsi takhle ekologická:)
Netko ty jo s těma hrama s dětma doma vy toho tedy stihnete, to je super to mi v žádným případě. Holky Matyldě vyskočila teplota na 38,5 takže si prostě budu užívat , ještě k tomu je strašný to že jakmile jsme s nima doma tak pořád něco pojídám a užírám takž ety kila dolů prostě nepůjdou a pochybuji že večer bych našla někde chuť si zacvičit no tak počítám že týden doma bude 4 kg nahoře:):):) Teď se stal trochu malý zárak a děti obě usnuly najednou je to docela fajn jen že mám chuť jít spát s nima:) Netko tvůj harmonogram je naprosto úžasný :) tak ˇat vám to vyjde podle plánu hele a co ten domeček už stavíte kde to nakonec je??? |
| Peti+2 (12/99,05/04) | 39253 |
|
|
10.10.2007 16:26:28
Čau květňule,
po dlouhé době jsem k vám opět nakoukla a jak vidím všechna dítka úspěšně školkují :o). My vcelku také, jen ranní vypravování je o nervy.:o( Lidko, Toník chodí do té pondělní školky v Bohnicích? ASi to možná někde píšeš,ale tak daleko jsem nedočítala. Míšo, nemohla jsem přehlédnout, že jsi porodila. Gratuluji a bezmezně obdivuji tvoji odvahu rodit doma. Na to bych neměla. A horečka omladnic + krouhané zelí v podprdě, to je legrace viď?! Mějte se. |
| Beruška9 | 19102 |
|
|
10.10.2007 14:44:25
Vendy, však byl tříděný, bilogický můžeš dávat i do kompostu :-D!
Sžívání dopadlo Bruníkovým rozbitým nosem, ale jinak se Bruno chová ke garymu naprosto úžasně, nějak už pochopil, že je to můj přívěsek, takže chtěl včera do postele ne maminku, ale bratříčka, protože věděl, že s bratříčkem připutuje i maminka :-)! Netko, není nad dobrý plán a strategii :-D! Ifčo, kam půjdeš nakonec rodit? Plán máš napsaný? |
| Netka Niky05/04+Dany11/09) | 12047 |
|
|
10.10.2007 13:16:48
Ifčo,
dala jsem si předsevzetí, že se tu budu vykecávat častěji. Jak do zase dopadne se uvidí :-) Co se týče našeho dalšího potomstva, tak už jsme ho chtěli plodit letos, ale opět jsme to odložili. Stále řešíme domeček a já do tohohle malinkého bytu další dítě prostě nechci. Plobém je, že jsem hrozně plánovací. Takže chci dalšího sviště zase na jaře, pěkně po uzávěrkách, takže duben či květen. V červnu už zase jedou audity, další možnost je až v červenci a to je už zase moc horko a na zimu zase miminko nechci, hihi Jsem hrozná, naštěstí auto už máme, na dovolené u moře jsme už taky byli, takže dle Básníků si můžeme další dítě dovolit, hihi Prostě až uvidím , že domeček spěje ke zdárnému konci, tak do toho praštíme a uvidíme. Musím říci, že se na další mimčo hrozně těším. Okolo mne je teď hrozně moc miminek, tak si je užívám alespoň na poňuhňání :-) |
| Vendy,Maty5/04Jony5/07 | 17306 |
|
|
10.10.2007 13:12:46
Tak u nás nic moc Maty má ATB.Jonísek je pohodář dostal poslední dávku hexa a teĎ chrní je ho kus má v 5 měsících 8,6 kg a to ´kojím defacto 5 maximálně 6 krát za den celou mi spinká zkatíčko moje. Což se teĎ nedá říct o cácorce jakmá kašel tak leze pořád za mnou do postele takže dnešní den jeveselý venku krásně, JOny ospalej , Maty protivka a já mám hejblá záda z té noci s Maty na jedné posteli a M je samozřejmě v práci a přijde až zítra ha haha tomu říkám pozitvní myšlení.
Holky nechci abyste mi psali jak se vše zvládne, chci jen aby jste drželi palce, ale jen vám chci říct že Maty jde hned jak se uzdraví na operaci srdeční vady takže vám pak napíšu přesný termín a vy povinně budete držet palce jasný:):) Takže teď mám chuť si otevřít lahev něčeho. Míšo to jsi dobrá že jsi to vydržela s 39 bez ATB a Gary taky že to vydržel jak probíhá sžívání celé family . S tou placentou ty hele není to biologický který by měl být zříděn :):) ( dělám si legraci ono to asi blbě vyzní písemně) Ifčo stále nám to nepráskneš co to bude já jen to stále zkouším:):) |
| Ifča+Klárka04+Jonáš07 | 60542 |
|
|
10.10.2007 12:35:12
Míšo- horečky nezávidím, kojení je krásná ale mnohdy těžká věc a říká se , že často bolí, hlavně že zelí zabralo, bereš to zdá se vše s humorem.
Taky se snažím si uchovat pozitivní myšlení, ale někdy se nedaří, přeci jen mám obavy z mnoha věcí...no jako prvorodička:DAle věřím, že na poporodní deprese prostě nebude čas!! |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.