| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1110] Názory 11111120 z 7994  [Dalších 6874 >>]
12157
12.10.2007 16:54:03
NO jo, copak kačabko?? Jsm ejedno velké oko :o)

Oddny 15528
12.10.2007 16:31:43
Achich ach jo, Peti, a ještě si najdi, co to je nadsázka. ;-) ;-) ;-)

Netko, na tanky je taky svml ujetý. Kde jste sehnali střílející potvoru na dál.ovládání?
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
12.10.2007 16:09:18
holky je mi lépe ale stejně pořád nic moc podzim nemám ráda tfuj tfuj:):) Teda vy jste se zase rozjeli to mám radost necxhám si vás dočíst an večer hezky za odměnu:):)
Jo a horečka omladnic je něco jinýho než zánět prsu jak psala Peti správně:)Zrovna nedávno jsme o té horečce dostala přednášku kdy jsem se psala kdy se začal dělsat císařský řez:):)
Jinak zánět prsu je fakt humus a znám známou hodně dobrou které pak musely ten zánět řezat do teď tvrdí že ten pohled byl nezapomenutelný . No já vím že to sem nepatří ale nějak jsm esi na to vzpomněla.
Kačabáku co ta naše pracantka jak už maká:):):)
Lí jsem ráda že tě tady vidím:)Alůe přečtu si tě až jako zákusek večer hihih
12157
12.10.2007 16:08:40
Peti - a já myslela že ta horečka omladnic je normální zánět prsa, ten se totiž dá přejít i bez ATB.. ta nejsou nutná vždy. jen to bez nich dýl trvá.. ale když si vemu co ta atb napáchají škody...

Peti+2 (12/99,05/04) 39253
12.10.2007 15:55:53
Vendy,to já dobře vím, že dědečkové a babičky jsou od rozmazlování, ale tenhle to přehání. Spíš je to od něj určitý šprajc. Myslím, že kdybych ho do té pr... poslala, tak se mi obrovsky uleví :o))).
Matyldičce moc držím pěsti.

Jinak mám dnes den D. Tátovi přišla obsílka od Městské policie, pořídila jsem mu v Podolí o velikonocích!! moooc pěknou fotečku za rychlost. To jsem si vyslechla....:o).) Šmejdi to posílají s takovýmhle zpožděním.

Lí, jako chemik víš, že ATB jsou někdy prostě nutnost, když se jim lze vyhnout fajn, ale někdy to nelze. Rozhodně nebyla chyba, že jsi letěla hned k doktorovi.
A pokud jde o tu horečku omladnic, tak na tu by Míše zcela jistě zelí na prsou nepomohlo. Toto jsme se učili při mých chabých :o) studiích na VŠCHT a je i všude na internetu:
Horečka omladnic nebo-li puerperální sepse byla zvláště častá u žen v 19. a začátkem 20. st., které rodily v porodnici. Hlavní příčinou puerperálních infekcí jsou streptokoky. Za zlomový objev v boji proti puerperální sepsi jsou považována antibiotika, rozhodující pokles morbidity a mortality horečky omladnic způsobilo zavedení hygienických opatření.
Vyznačuje se vysokými horečkami, bolestí v podbřišku, zduřením pánevních orgánů, abscesy, zánětem pobřišnice, otravou krve, deliriem a nakonec selháním srdce.
Netka Niky05/04+Dany11/09) 12047
12.10.2007 11:49:03
Oddny,
při montování čehokoliv Nik velice zdárně sekunduje. Když vrtali zrcadlo na zeď, tak přidržoval vodováhu nebo vyměřovali provázkem. Na zahradě nejraději sbírá rajčata a stále se ujišťuje, jestli jsou už dostatečně červená. O sekání trávy ani nemluvě. má vlastní sekačku, do které JAKO nalejvá benzín, nahazuje ji a chodí vysypávat trávu. Prostě jako táta :-)
Jako vy máte šroubečky a matičky, tak Nik ujíždí na tancích, letadlech a vrtulnících. Máme doma i takového malého vrtulníka na dálkové ovládání a děsně se s tím s M vyblbnou. K vánocům si Nik už v srpnu psal Ježuchovi o tank na dálkové obládání. Přiznám se, že netuším zda je to Tygr, Leopard nebo Sherman. Každopádně je to flekaté, vystřeluje to kuličky, svítí to a řve to jak tur. Ještě neví, že ho Ježíšek přinese, ale už chtějí s M na zahradě stavět tankodrom. Takže pokud máte také tuto vojenskou úchylku, myslím, že vás s nikem navštívíme a kluci si pokecají :-) A to mě M ještě ukecával ať koupíme ty tanky dva, že pak můžou spolu bojovat atd atd Mimochodem jich může spolu bojovat 6!
Jo a jako máte vy svářečku, tak má Nik tátovu pistoli na erbrush, či jak se to píše. Prostě se tam do lahvičky dá barva a nastříkává se na modely. Tímto způsobem se třeba kreslí kapoty aut.

Peti,
tak s babičkou jsme na tom stejně. Všechno udělá za Nika a já pak z toho rostu. Děda totiž nesnáší Nikovo pokňourávání nedejbože pláč, takže babi v zájmu klidu Nikolu oblékne, nakrmí a nepožaduje po něm žádné výkony, hihi

Vendy,
takže nakonec jdete na to srdíčko? Je samozřejmé, je budeme držet palečky, dej vědět kdy!
Teď je to s oblíkáním celkem v pohodě. Snaží se závodit, kdo bude dřív oblečení a spíš se rozbrečí, když si já dříve natáhnu kalhoty než on. TO je schopen mi je sundavat dolů :-)
Když pospíchám, tak se ho taky neptám. U nás se věci říkají 2x a pak se jedná.
Třeba včera se nechtěl jít koupat. Tak jsem mu 2x řekla ať jde do koupelny a svlékne se. Když to neudělal a stále něco žvatlal, jak je jeho zvykem, tak jsem ho vzala za ruku, odvedla do koupelny, svlékla a osprchovala. U čištění zubů už byl v pohodě. V postýlce si každý večer povídáme, co jsme celý den dělali, co se nám líbilo a nelíbilo. Nejdříve Nik a pak já. Tak mi po koupání pak pošeptal, že se mu vůbec ale vůbec nelíbilo jak plakal a nechtěl se jít vykoupat. Jsou sladcí ty naši prďolové, no ne? .-)

Ifčo,
tak hezky oslavte výročí! Třeba narozením miminka?!?

Lí,
no M a náměstek ředitele?! Pokud beru, že já jsem ředitelka, tak ANO. Jinak je zatím náměstek na MD, hihi
S tím Nikovým uklízením se to má tak, že ví, že se to má dělat. Takže , když se jdou koupat s M, zůstane v předsíni hromádka jeho oblečení. Přijsou za mnou do obýváku, že jsou vykoupaní a oblečení v pyžanku. Já se zeptám, kde má tepláčky a tak, no a Nik vychtechtaný letí do předsíně, kde trenýrky a ponožky hodí do koše na prádlo a zbytek si donese na tu židličku do pokojíčku. Nebo ráno před odchodem projdu pokojíčkem a vidím na zemi ležet pyžamko. Tak tam pošlu Nika, aby se podíval, co je v pokojíčku špatně. No a on jde a pyžamko uklidí.
Spoustu věcí dělá automaticky, ale myslím si, že je to tím, že ho třeba do koupelny posílám se slovy "jdi se vykoupat, svlékni se a špinavé hoď do koše". To máš jako s WC. Od malinka uměl jako básničku, že při pobídce "jdi se vyčůrat", si musí nejdříve rozsvítit, zvednout prkénko, svléknout kalhoty, vyčůrat, vytáhnout kalhoty, položit prkénko, spláchnout, umýt ruce, utřít a zhasnout. Běda, když jsem při vyjmenovávání na něco zapomněla!
Stavební firma se kasá, že postaví do 6ti měsíců. Tak uvidíme, kdy se začne. My jsme měli všechno tak nějak vybrané, ať jde o kachličky do koupelen, kuchyni, podlahy či vytápění, takže ani s architektem to nebylo na dlouho. Máme jasnou představu, co chceme, otázka je, na co budeme mít, hihi
Jo jediný problém máme s posuvnou stěnou mezi jídelnou a obývákem. Chceme velké 150 cm dělící stěny, které se budou zasouvat. No a ten hlavní problém je, že nechceme na zemi v dlažbě kolejnice. Zatím jsme nenašli výrobce, který by to zvládl. Prý by to neunesla jen ta horní?! Ale já už to tolikrát viděla, že stále hledáme.

Míšo,
koukám, že se Bruník zařídil dle momentální situace: když přijde Gary, přijde i maminka :-) A dělá naschvály, jako že při kojení zrovna děsně nutně něco potřebuje?

12157
12.10.2007 10:20:17
ahojte dámy,

Míšo - gratuluju ke zvládnutí horečky omladnic. To já u soníka byla neinformované telátko a letěla hned zpočátku pro ATB. Dnes už bych taky zkoušela kde co jiného. Hlavně proto, že těch ATB se jedlo moc a mně z nich bylo zle a myslím že i soničce... Jsi dobrá že jsi to zmákla!
Co Gary - daří se mu dobře, co? jak jinak. A Bruník je prima brácha když už ho chce k sobě do pelíšku.
Jen se tu trošku zarozplývám nad svýma dětma - ale víte kdy je mám nejrtaději?? Když spolu ráno leží pod jednopu peřinouz a muchlujou se a hrozně se při tom oba řehtají.. vydrží to i 15 minut.. než si sonička vzpomene že má vlastně hlad :o) Nebo než máma mrkne na hodiny a zjistí že jsme opět už měli bvýt ve školce :o)))

Vendy - doufám, že už je matyldě líp a hrozně moc budu držet palečky na tzen zákrok. Ale ubvidíš že to dopadne na výbornou. Doktoři už jsou dneska machři, vždyťz víš :o) a Maty je prostě už hodně rozumná a silná holka, ta to zvládne pohodově. Mimojiné, Jonýsek je teda pěkný pořez, ty váhy a míry :o)))) uf! kojíš smetanu??? Jo a tvého zombiího stavu je mi líto. snad se ti zadaří uspat děti večer brzo a všcehno dohnat.. drž se!

Netko - a už je tvůj M náměstkem ředitele?? pokud je, tak do toho můžete vlítnout :o))) No přeju ať brzo bydlíte, kdy je plán dostavby???

Ifčo - tak si hezk yužijte oslavu svatebního výročí. To my moc neslavíme., mys píš to seznámení, už to bylo letoz najaře 13 let!! šílené.. :o) s jedním chlapem! a ještě s takovým :o))))

NO a co u nás? Soničku poštípal nějaký infikovaný komár, štípl ji 4! hned se jí tam udělal hnis a ten jeden štípanec co má pod okem jí do rána natekl tak, že neviděla na oko. takže hurá k Mudr. Ta spráskla ruce a první bylo - na co spadla, jestli na roh stolu??? tak jí říkámj že komár, ukázala jsme pro srovnání další štípance.. tak fenistyl a kontrolovat zda z oka neteče, to bysme museli hned k mudr. jinak prej nic. NO to bylo v úterý. ve středu vykouklo oko ven a dnes už měla otok tak poloviční. Z toho se jí rozjhel znovu ekzem všude kde gho dříve mívala. takže je chudák nervozní a furt se drbe.. chjo.
NO v plavání se přestaůa bát vody a právě naopak si to děsně užívá, už plave s deskou a miluje skákání do vody, zatím jen po nohách :o) V ingliš vidím zřetelné pokroky, mám z ní radost že ji to tak baví. A že to nebude muset tlačit do hlavy tak pracnbě jako já.
Dany měl nějhaké problémy s krevním obrazem, tak jsem zase týden měla nervy a nespala a užírala se. PO týdnu výsledy lepší, nikoli však optimální.. už na to kašlu, začínám mít na doktory alergii, bo každý na něm něco špatného vidí a mě už to nebaví, protože nebýt doktorů tak si myslím že mám krásné zdravé miminko. je hrozný vysmátec pohodořář, skoro nebrečí.. v noci spí, přes den si hraje a směje se na nás.. a pak příjdeme k nějaké Mudr a hned je všechno špatně. Vr! V úterý neuro, už teď mám sevřený žaludek.. neb se nepřetáčím a pouze zdatně leží na zádech/břiše jak největší lemra...a to už bude mít půl roku. Hmmm .. to zase budou komentááře. CHjo. NO ale jak říkám, je to pohodář:) a to je hlavní.

Ifčo -a co porodit doma? ale ne, dělám si legru, na to člověk musí být řádně zralý, to jsem ani já nebyla.. ale je to takový sen... zažít to opravdově. říkám si, že už bych chtěla zažít aspoň jeden porod a šestinedělí tak nějak normálně.. ale předchozí dva zážitkly mě spíš utvrziují v tom, že žádnéé příště už nebude. Jak se cítíš dnes? a Klárka už se spravila? myslím školkování..

Netko - tak myslím, že nejdřív začnu školit M protože to co ty učíš Nika neumí on dofčíl :)))) A vzhledem k tomu že soňu uspává on.. tak to s tím ukládáním oděvů a úklidem praktikuje docela podobně jako u sebe :) ale mna přeškolení manžela nemám sil :o) Soňa jí sama už dlouho.. obléká a obouvá se taky už dávno. Ale uklízí jen tak jako naoko :o) ale umí věšet prádlo, sbírat a uklízet, to jo. Taky už umí udělat uzlík tak všechno všude sukuje.. :o)))) a já vzteklá rozsukovávám :o)
JO apo ránu soničce občas pomáhám protože bysme se do té školky taky nemuseli dostat vůbec :)

Oddny - svátík ej kabrňák. Nechce k mému M na školení?? z nutných věcí užý mu chybí jen užívání bucharu a může si pro "diplom" :o) teda já žasnu..

Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
12.10.2007 8:32:05
Vendy- taky jsem zombie a to mám jedno dítě a jedno břicho..
Pokud začnu rodit v noci, Klárka budes pát,(většinou se v noci neprobudí) zazvoním na sousedku ta ji pohlídá do rána to už by měla dojet a nastoupit babička nebo už bude třeba tatínek zpátky doma a když přes den a Kl bude ve školce, vyzvedne ji kamarádka veme k nim domu popř by u nich snad i přespala než dorazí tatínek z porodnice.Víkend by byl nejideálnější....cestou do FM bychom ji vyklopili u babičky

Holky, dnes s Radkem slavíme výročí svatby 5 let, radek stejěn zapomene to si nedělám iluze ( má toho moc v práci a hlavu v pejru) tak zaletím aspon koupit zákusky do Alberta. A jako dárek by stejěn bylo pro mne nejlepší
zdravé miminko, klidně už i dnes či zítra nebo pozítří, prostě brzo....
12.10.2007 8:18:05
holky sorry píšu jak tatar alespoň vidíte že nevidím na klávesnici a fakt nekecám, a máte to alespoň jako nějakou soutěž domysli si písmenka a slova:) pokud přeci jen nebudete něčemu rozumnět tak napište vysvětlím:):):)
12.10.2007 7:51:00
Nazdárek holky, jak jsme stará tak jsme blbá včera jsme is hrála s fotkam do 1 hodiny do rána a nekonec se mi to stejně smazalo ( respektive jsme to neuložila) Jony ač normálně vstává až v sedem chtěl jíst ve 4 , Maty s bufákem přišla 5ve 6 odjížděl ne jkongres ( brak si s sebou kola, to bych ten důležitý kongres chtěl vidět jede samozřejmě na celý víkend) no a v 7 mi zazvonil budík jako že do školky ( i kdsyž tam nejdeme kvůli Matyldy ATB) dobrý ne připadala jsme si jak při nějakým nátlakovým výslech zabareš a šup vzbudí tě a znova a znova . Z toho plyne ponaučení vykašlat se na fotky a jít hezky spát v 8:):):) pak tě nic nerozhodí.
Ifčo držím pěsti ať vemou kde chceš . Jak máte vymyšleno kam Klárku???
Netko ty se překonáváš s četností příspěvků:):) Je super že niky tak poslouchá já se sice po ránu snažím aby vše dělala sama , ale vzhledem k časové tísni a JOníka na ruce to občas nevydržím a pomůžu:):)
Peeti jinak babičky a dědečkové to je přeci jasný že jsou od toho aby rozmazlovali a kritizovali že je moc zatěžuješ- já myslím že je to řpirozený i když někdy bych svojí tchýni přirozeně poslala do pr....
Musím ještě tady přes celou nastoupneou jednotkou zase vychválit Oddny nejen že píše tak úžsně humoristické a optimistické články ale přitom dělá tak nádherné šperky. Včera mi dorazil balíček a s dlohou potvorou jsme chtěl jít ,i spát ( tzn. měla jsem jí na sobě až do těch 1 rána)
Holky přeji krásný den
[<<Předchozích 1110] Názory 11111120 z 7994  [Dalších 6874 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.