| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 7994  [Dalších 6644 >>]
Beruška9 19102
21.8.2007 22:52:01
Ifčo, rodila jsem v OV na Fif. Myslím, že teoretických znalostí mám opravdu hodně a některé i prakctické, že bych provozovala PA při své praxi...no, bylo by to hezké, ale já mám slabost pro ty vrahy :-D!

Jinak americké učebnice pro PA doporučují ve 33 tt 3 dny po sobě na dobu 10 minut ležet na žehlícím prkně hlavou dolů, které je ve 45st. od země, opřené třebas o gauč. Po 10 minutách slézat na tu stranu, nak teoru se mám dítě otočit (otáčí se vždy za obličejem, ne do protisměru). Gravitace způsobí, že hlava, jako nejtěžší část těla dítěte je přitahována k zemi a otočí se v porodních cestách, rpotože díky ležení matky halvou dolů se vysune z pánve jeho zadek a má dost místa. Moje doporučení, je nutno toto provádět s holým zadkem matky, protože jinak to hrozně klouže :-D! Metoda u mně a na doporučení zatím 100%, v knize psali 90 %.

Adel, třebas přesvědčím i sklaní odpůrce :-D DP :-)!
Mammita 25947
21.8.2007 22:29:44
Ifčo, byli jsme týden na chalupě. No a předtím nějak nebyl čas ani chuť. Nevěděla jsem co psát, bylo nám smutno.

Dobrou noc.
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
21.8.2007 22:17:39
ahoj Adel, a ty jsi byla kde že jsi se tu tak dlouho neobjevila?
21.8.2007 22:14:00
Míšo-když tu tak přemýšlím, ty budeš po svém domácím porodu tak zkušená že si pak mužeš směle udělat kurz pro PA a praktikovat ještě ke své praxi

rodila jsi v Ostravě nebo ve FM?
Mammita 25947
21.8.2007 22:12:33
Ahoj holky!
Tak jsem si ěkně početla.
Taky jsem nedůsledná matka. Už jsme byli asi měsíc bez plen a bez nehody, ale teď je spíš standard počůraná plenka než sucho. Nejhorší je, že Maty už je nechce a kňourá mi tu, ale on prostě spí tak tvrdě, že ho to nevzbudí. Nevím proč to tak je, ale zatím to nechávám koňovi. Ve školce nevadí ani plena na spaní po O, takže asi nejsme zas taková rarita.
Maty se těší do školky moc. Už máme nakoupeno, ještě zástěrka a bude to komplet. Koupili jsme i krásný sandálky od Essi alá bačkůrky, tak doufám, že o ně nepříjdeme hned první týden. Bohužel má ty nohy pořád tak špatný, že si rpostě obyč bačkory nerisknu.
Míšo, gratuluji k otočení. Tvá příprava na porod zní báječně. Jak nejsem zastáncem porodů doma, tak to co píšeš ty, zní moc dobře.
Ifčo, nezoufej, Bětuška se otočila až v 36tt. Dr mi tenkrát nevěřil a když mě vyšetřil, tak mi jen gratuloval ;o).
Bětka si stoupá kde může, i by za ruce chodila, ale neděláme to. Umí pár slůvek, je hrozně hodná a šikovná. Pěkně jí a dobře spí, no prostě poklad. Tak a teď jdu přerazit desku stolu, abych to nezakřikla :-D.

Mějte se hezky.
21.8.2007 22:10:06
Míšo, vendy, dík určitě se ozvu o radu, Vendy to svícení ted o tom říkám M a moc s emu tolíbí prý bude rád svítiti jenomže buhvi kam si myslí že bude svítit když říkáš na podbřišek:D

Moc jsem toho neudělala, mám břicho jako kámen, měla bych jít do postele ale stejně vím, že když jsem takto přetažená stejně neusnu a lepší sedět u PC než se zbytečně převalovat v posteli jako slonice z boku na bok
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
21.8.2007 22:02:27
Ifčo já mám taky recept na otočení v 36 týdnu s eJoník otočil za rozsvícenou baterkou nutno dělat na podbříšek:) ale to asi Míša nemyslí :):)
A neboj budu tě otravovat pořád jest-li si to nerozmyslíš a neprozradíš dřív
Beruška9 19102
21.8.2007 20:36:13
Ifčo, kdyby se neotočilo, tak mám skvělý recept na otočení z americké učebnice pro PA, nutno provádět ve 33tt, tak se pak ozvi. Mně zřejmě pomohl a dalším 5ti jsem to poradila a všechny děti už nejsou KP :-D!
21.8.2007 20:12:06
ahojky,
jsme z5 z pididovolenky, počasí vyšlo ideálně,stihli jsme toho opravdu za těch pár dní dost, tradiční sklářský jarmark v Karolince,procházku po "horách", koupání v přírodní vodě,opekačku párku ..prostě takové to rodinné užívání,hlavně klid a pohodička. Člověk zjištuje, že mnohdy se pachtí po dovolených buhví kde a nakonec zjistí, jak je za humny krásně:D

Míšo- obdivuju jak jsi připravena, doufám, že už i ty červené ručníky jsi sehnala:D Já ještě hlavičku dole nemám, snad se otočí má snad ještě čas.Chystám se na prohlídku porodnice ve Frýdku a snad i Vsetín, včera ve Vsetíně porodila kamarádka a byla moc spokojená.

Lí- teda dobrý prujem, ovšem za tu dlouhou absenci tak akorát:D Klárka se myslím víc těší na miminko než do školky, jak nějaké vidí či potkáme hned ho musí pochovat a doma balí panenky a plyšáky pořád a do všeho-plínky, , šátky, klobouky..

Jo a umí už vyslovovat celkem pěkne R, je to mnohdy roztomilé jak si na něm dává záležet

chystám se večer postahovat fotky z fotáku, na Fotolabu mají akci na fotky za 0,99 tak si jich pár zas nechám udělat a doplním album.

hezký večer

P.S: Vendy- neprozradím, už jen 2 měsíce a je to venku
Beruška9 19102
21.8.2007 10:49:38
Vendy, ale takový přeškolený muž, to by byla výhra, což :-)! Na domácí porod jsem myslím připravená, mám domluvené 2 PA, sepsané porodní plány jak na doma tak na popř. nemocnici, domluvenou poporodní kontrolu gynekologa i pediatra...co víc? Mimino je pěkně hlavou dolů, někdy ji cítím faktž hodně, krev mám v pořádku, ještě poslední předporodní stěry na koky a bude klid...

Lí, ty mně překonáváš s překlepy, ale slovní průjem úžasný, těší mse na další...

[<<Předchozích 1340] Názory 13411350 z 7994  [Dalších 6644 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.