| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 7994  [Dalších 7434 >>]
Tomulinka 76373
24.4.2008 13:28:24
Odnny děkuji za přivítaní.

Holky pište.
jajda 12358
24.4.2008 11:52:16
Omlouvám se za tapetáž. Přidám ještě jednu historku od nás. Minulý týden jsem vařila a pořád jsem po bytě cítila smrad, jako když někdo něco natírá. Myslela jsem, že se sousedi dali do oprav balkonu a nevěnovala jsem tomu pozornost. Když jsem půl hodinky o Milánkovi neslyšela a ani ho neviděla, šla jsem omrknout situaci v pokojíčku. Hned mi došlo, že ten smrad není od sousedů, ale můj malý drahoušek se nevím jak dostal k mému laku na nehty a hezky si s ním vyzdobil pokojíček. Kromě toho, že ho měl všude na rukou a oblečení, vyzdobil s ním i pár hraček, krásně nalakoval podlahu, krabici na hračky atd. Poslední dobou se vůbec snaží - pořád mi tu zdobí byt kytičkama co přinese z procházky, kamínkama atd. Pomáhá mi i s uklízením - naposledy si v koupelně napustil do umyvadla vodu a dal do něj dálkový ovladač od televize :-D
jajda 12358
24.4.2008 11:46:00
Přeji všem marůdkům, aby se brzy vyléčili. U nás proběhly také nějaké virozy, u mě propukla má oblíbená pylová alergie, ale jinak jsme v pohodě. Gratuluji všem mrňátkům k ročním narozenínám, teda to to letí. Kristýnka už je zdatný chodec, nejvíc jí teď baví houpačky a klouzačky - nejvíc ty nejvyšší na které se drápe ve snaze dohnat bráchu :-)
Jinak Milánek od velikonoc začal ve školce spinkat a chodí domů až odpoledne - pro mě je to veliká úleva a zároveň překvapení. Přišel s tím sám, že tam bude spinkat. Říkala jsem si v duchu, že to je jen trapný pokus. Doma nespal po obědě už od roka a půl, tak jsem si myslela, že to vyzkouší a zase toho nechá. První dva dny brečel, i když si ráno poručil, že tam bude spinkat a dohodli jsme se, kdy pro něj přijdeme, po obědě si to rozmyslel a dožadovat se okamžitého příchodu maminky. Učitelka mi obvinila z toho, že jsem ho tam šoupla aniž bych mu něco řekla - spravila to menší výměna názorů. Nicméně odpoledne, když jsem si ho šla vyzvednout, tak prohlásil, že tam bude zítra zase spinkat. Teď se každé ráno před učitelkou dohodneme, kdy půjde domů. Připadá mi, že mám najednou spoustu času, když pro něj v poledne nemusím :-D
jajda 12358
24.4.2008 11:45:59
Přeji všem marůdkům, aby se brzy vyléčili. U nás proběhly také nějaké virozy, u mě propukla má oblíbená pylová alergie, ale jinak jsme v pohodě. Gratuluji všem mrňátkům k ročním narozenínám, teda to to letí. Kristýnka už je zdatný chodec, nejvíc jí teď baví houpačky a klouzačky - nejvíc ty nejvyšší na které se drápe ve snaze dohnat bráchu :-)
Jinak Milánek od velikonoc začal ve školce spinkat a chodí domů až odpoledne - pro mě je to veliká úleva a zároveň překvapení. Přišel s tím sám, že tam bude spinkat. Říkala jsem si v duchu, že to je jen trapný pokus. Doma nespal po obědě už od roka a půl, tak jsem si myslela, že to vyzkouší a zase toho nechá. První dva dny brečel, i když si ráno poručil, že tam bude spinkat a dohodli jsme se, kdy pro něj přijdeme, po obědě si to rozmyslel a dožadovat se okamžitého příchodu maminky. Učitelka mi obvinila z toho, že jsem ho tam šoupla aniž bych mu něco řekla - spravila to menší výměna názorů. Nicméně odpoledne, když jsem si ho šla vyzvednout, tak prohlásil, že tam bude zítra zase spinkat. Teď se každé ráno před učitelkou dohodneme, kdy půjde domů. Připadá mi, že mám najednou spoustu času, když pro něj v poledne nemusím :-D
Vendy,Maty5/04Jony5/07 17306
24.4.2008 11:23:34
Tak za prvé mám neskutečnou radost že se to tu zase rojelo historkama i když tyto historky nesjou zrovna zábavné . Ale Míšo jsi dobrá že jsi to takhle ustála já byla svědkem jednoho záchvatu laryngitidy a byla jsme z otho tak vypalšenbé že bych poslechla snad i papeže , fakt klobouk dolů a to myslím v dobrém, hlavně že je mu lépe.
Oddny tak Tyldou jsme tě dostala mě totiž přijde že jsou všichni Maty a Máti takže jsme přejmenovali:):)Jinak maskáčové věci jsme ráda že to mají i jinde i když u nás jsou stále princeznovské věci dlouhé šaty a sukně:):) ale už nemusí být vše růžové už můžeme mít i fialovou:):):):):)
JInak jsem od dětí chytla taky nějakou virozu nemůžu spát mám nos jak bambuli a vůbec nic se mi nechce ch jo už mi ty nemoce fakt nebaví.
a příští týden mi čeká ta Moskva já se tak těším:):):)
Oddny 15528
23.4.2008 21:15:44
Čau baby,
tak tady už snad opravdu propuklo jaro, kvete celá třešňová alej,ptáci řvou, mouchy lítaj, fena v ulici hárá a náš pes vyje po nocích touhou a starší dítě,ač nadrogované, smrká a kašle, bo je alergický na jarní pyly ;-)

Lí, u nás je dovolená jasná, razíme do HeideParku, postavili tam novou horskou dráhu a mí chlapi hoří touhou jí vyzkoušet, prý tě vystřelí a asi za 3sec. máš rychlost 100km/h. No nevím jestli se já k tomu odhodlám ;-) Dál je na programu Hamburg a Wunderland a prostě co uvidíme cestou ;-) Jo a taky chcem jet po vlastech českých, tajný plán je, že přepadnem všechny moravské známé, tudíž se těš! A Danečkovi gratulace k narozkám od tety co ho viděla naposledy v pupíku :-D

Míšo, story "úžasná" , když jsem to slyšela poprvý tak mi z toho bylo zle, teď už mě nejvíc uchvátil "kojenec v dithiadenovém rauši" :-D:-D:-D To jsem celá já ~j~

Adel, dobrý, i přes svou nechuť k lítání bych si to 2xrozmyslela jet busem. Jsi dobrodruh. U mě by asi vyhrálo auto ;-)

Vendy, dokonale jsi mě zmátla, jsem docela přemýšlela, kdo je Tylda ~g~ jsem zvyklá na Maty a najednou máš další dítě :-D

Jinak stále pokračuje Sváťovkova mánie po maskáčových věcech, díky Kačab máme slipečky (teda zatím jsme nebyli schopní si je vyzvednout) ale NUTNĚ potřebuje klobouček~j~ Má ho kámoš ve školce a Sváťovka trpí, že on ho nemá ;-) Pšt, dostane ho k narozkám, do tý doby musí vydržet s kloboučkem s trapným Bořkem, který mmch loni nesundal z hlavy :-D Jinak již vlastní 2 trika, 2 mikiny, 1 kapsáče, 1 kraťasy, větrovku a na cestě mám next s dalšíma kalhotama a kraťasama. :-D :-D

Tomulinko, vítej!
Beruška9 19102
23.4.2008 20:35:14
Ifčo, přikrmuji, asi 2 týdny, minimálně, měl hned alergickou reakci na mrkev a instatní nemléčnou kaši...achjo, ale už jsem zkušenější, než s Bruníkem. takže doufám, že neskončí jako Bruno s potravnovou alergií, exem a průjmem. Zatím zvládnul kaši Sinlac, bílý jogurt, hrušku, rýži a krůtí maso. Pravdou je, že vše konzultuji s homeopatkou.
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
23.4.2008 19:43:43
Míšo- a ty ještě Garyho nepřikrmuješ?
Ifča+Klárka04+Jonáš07 60542
23.4.2008 19:26:54
zdravíme matku trpící fobii z nemocnic a gratulujem jak jste to všichno zvládli na 1s*R^ včetně přijímacího lékaře
Beruška9 19102
23.4.2008 17:43:04
-předškolák 2 dny pokašlává
- předškolákův kamarád vezen rodiči k lékaři, má údajně laryngitidu, byl u nás na návštěvě
-kojenec od rána pokašlává
- 23 h - kojenec dostává dusivý záchvat štěkavého kašle, u okna se mírně zklidňuje, v místnosti se duší, sliní, pláče
- čas a popis příznaků naprosto odpovídá laryngitidě
- vyjíždníme na pohotovost pro medikaci, chci čípky Rectodal
- přijímá nás mladý lékař, který neodmítl kontrolu po domácím produ, byl-li by náš pediatr mimo město...
- diagnostkuje poslechem a klinicky laryngitidu
- navrhuje zavedení čípku - sozuhlasíme
- inhalace - souhlasíem
- hospitlaizaci kojence na JIP bez rodičů - neosuhlasíme - diskutujeme - lékař se obává Hemofyla - kojenec není očkován
- domlouváme se na splečné hospitlaizaci na nadstandartu
- manžel odnáší viditelně čipernějšího kojence na inhalaci
- odcházím se sestrou na nadstandartní pokoje, tento má společnou koupllnu a WC s dalším pokojem
- sestra mi chce předávat tecnické vybavení místnosti - rychle podepisuji, chci za kojencem a manželem na inhalaci
- sestra trvá na poučení mně, vytahuje formulář, vyzývý k vážení 12 kg kojence před a po každém kojení - ptám se proč - prostě jako jste to dělala v prodnici -a tam jsem nebyla - ale byla, každý tam byl...přestávám idskutovat, chci otevřít okna, je tam vedro a suchý vzduch - chci dietu pro kojící - je mi nabídnut černý čaj. přestože jsme oba s kojence dle lékaře anemičtí
- nekomentuji, odcházím na inhalaci, kde kojenec vemi čiperný u přístroje - diskutujeme s léakřem další postup - ráno odběry krve na crp k vyloučení hemofyla - klinicky to ale zatím vypadá na virozu - odpledne vyšetření na ORL k vyloučení hemofyla - vracíme se na pokoje a probíráme s manželem strategii - kojenec je nesmírně čiperný, zřejmě paradoxní reakce na dithiaden - který mu byl podán na lžičku - manžel se neinfomoval...sinalaá chci otevřít okno, za okenm na mně dýchne pohled na chladícíc doutnající věže blízké fabriky...
- jdeme na další inhalaci, kojenec velmi čilý, nekašle, nedusí se, ulevilo se mu
- vyžadujeme po lékaři revez - dítěti se velm iulevilo - tento sděluje, že nemusímeprovádět zavedené postupy vážen íatdl, nejsou tak důležité, jen ať zůstaneme - trváme na reverzu - kojenci je dobře, i dle jeho klinického pohledu se mu hodně ulevilo - vyžadji ambualntní léčbu - lékař po další diskuzi a poučení o možnýc následcích připravuje reverz - vyžaduji jeho opravu - neodmítáme léčebné postupy a výkony, ale odmítáme hospitlaizaci a vyžadujeme ambulantní léčbu - lékař toto opravuje - přeje nám dobro noc, instruuje při potížích k volání rychlé záchranné služby, děkujeme mu za vstřícné zacházení, povzdychne si, že se budem uset obhájit před primářem - ještě domlouváme další postup - je nutné ráno navštívit ambulanci, tam již bude jiný lékař - primáře znám i jeho postoj např. k domácícm porodům - ptáme sel ékaře, zdam ůžeme dorazit před 7 hodinou ještě v jeho službě ,aby on viděl, jestli je klinicky kojenec na tom lépe, velmi toto přijímá, sám vidí problém v tom, že by kojence viděl lékař, který jej neviděl v noci...loučíme se, sestry neodpovídají na pozdav...kojenec klidně spí po cleou cestu, spí až do rána s jedním kojením bez kašle, domů se dostáváme kolem 3 ráno, před 6 vstáváme, vyrážíme s vysmátým kojence do nemocnice...kojenec nekašle...lékař konstatuje zlepšení - jenom trochu sípe - odběrů ani orl kontroly již se nedožaduje, odjíždeíme k našemu ambul. pediatrovi pro recept na rectodal - konzultujeme další postup - pediatr vylučuje dle průběhu hemofyla...kojenec v dithiadenovém rauši prospává valnou část dne, nekašle, trochu sípe...předškolák nejde do školky - má průjem - psychosmaticky reaguje na noční události...nespím, přerganizovávám pracovní a další aktivity a je mi dobře, jsem v klidu a usmívám se při vzpomínce na citát z propuštěcí zprávy (matka odmítá náhle hospitalizaci - poučena - odmítá nemocncie obecně) - sdělila jslem lékaři, že zřejmě rpím fobií z nemocnic - což je víceméně pravdivé...ale už mi tam nebušilo srdce a velmi klidně jsem se dokázala dohodnout na postupu - manžel si pochvaluje, že jsme doma...
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 7994  [Dalších 7434 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.