| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 9561  [Dalších 9401 >>]
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
29.12.2009 21:56:07
Sakryš, pardon!
Verísku, to si malá pospíšila, viď? Pane jo :-) To je nádhera! Já jsem to také prožívala se Sabrinkou mohutně, Laila s námi. Mám to ještě stále v paměti u obou :-) To se nezapomíná!

Já jsem zvědavá, jestli to teď dostanu, jak jsem zvorala ty prášky :-( I když já teď v těch práškách pokračuju, zítra mám poslední. Nemohlo by se stát, že bych to dostala i kdybych byla těhu právě díky těm práškům?
29.12.2009 21:54:21
Jani, to nám dělala Laila v tom věku také, i když tedy nemlátila hlavou do peřiny, ale když měla přes den větší emotivní zážitek... narozeniny, Vánoce a dokonce i návštěva, tak se takhle budila v noci s křikem a těžko šla utišit, někdy i zvracela. Tyhle nervíky se projevily pak i později ve čtyřech letech, když jsme začali školkovat a ona blinkala před tím, než šla do školky. Ale přešlo to. I když Mireček to bude mít asi také tou výchovou v DD... Já byla jednou v DD na týden, šly jsme tam s kamarádkou na takový pobyt, kde jsme pomáhaly dětem, hrály si s nimi a tak. Dodnes nechápu... Bylo to hrozný. Ty děti vůbec nedostávají žádnou lásku a cit. A ta buzerace v noci... šílený. Malá dvouletá holčička se v noci počůrala a musela si jít v noci vyprat prostěradlo.

Co se týče Sabrinky, dneska se mi zase zdálo, že pokračuje v pokroku. Zase si pohrávala s hlasem a otevírala při tom pusu. Takže mám radost moc! Dělala áááááá a také si během 10ti vteřin přeříkala jájájájá bába. A při přebalování večer zkoušela něco jako ne. Je to krásný a já se bojím radovat a těšit se, že to už přišlo, protože takhle už to bylo 3x a vždy to zase zmizelo ~n~
A znakování? :-) O víkendu mi zaznakovala pojď, když mě chtěla mermomocí někam dostat, takže jsem byla na omdlení ~:-D A znakuje "není". Ale jinak zatím už nic. To pití a jídlo, které jsem si myslela, že bude znakovat jako první, pač to používám nejčastěji a je to pro ní nejdůležitější, tak to nedělá.
29.12.2009 21:51:44
Jani, to nám dělala Laila v tom věku také, i když tedy nemlátila hlavou do peřiny, ale když měla přes den větší emotivní zážitek... narozeniny, Vánoce a dokonce i návštěva, tak se takhle budila v noci s křikem a těžko šla utišit, někdy i zvracela. Tyhle nervíky se projevily pak i později ve čtyřech letech, když jsme začali školkovat a ona blinkala před tím, než šla do školky. Ale přešlo to. I když Mireček to bude mít asi také tou výchovou v DD... Já byla jednou v DD na týden, šly jsme tam s kamarádkou na takový pobyt, kde jsme pomáhaly dětem, hrály si s nimi a tak. Dodnes nechápu... Bylo to hrozný. Ty děti vůbec nedostávají žádnou lásku a cit. A ta buzerace v noci... šílený. Malá dvouletá holčička se v noci počůrala a musela si jít v noci vyprat prostěradlo.

Co se týče Sabrinky, dneska se mi zase zdálo, že pokračuje v pokroku. Zase si pohrávala s hlasem a otevírala při tom pusu. Takže mám radost moc! Dělala áááááá a také si během 10ti vteřin přeříkala jájájájá bába. A při přebalování večer zkoušela něco jako ne. Je to krásný a já se bojím radovat a těšit se, že to už přišlo, protože takhle už to bylo 3x a vždy to zase zmizelo ~n~
A znakování? :-) O víkendu mi zaznakovala pojď, když mě chtěla mermomocí někam dostat, takže jsem byla na omdlení ~:-D A znakuje "není". Ale jinak zatím už nic. To pití a jídlo, které jsem si myslela, že bude znakovat jako první, pač to používám nejčastěji a je to pro ní nejdůležitější, tak to nedělá.
Jana + 4 16678
29.12.2009 15:54:32
Přes den je Míra v pohodě, samozřejmě se občas vzteká a silněji než Šimi, ale jde to. Mireček byl do půl roku u rodičů a zbytek života v kojeneckém ústavu, noční múry a bouchání hlavou je samozřejmě následek, podobně jako to, že i když je velmi šikovný, tak sociálně je tak na úrovni dvou let - hračky hází, než si s nimi hraje, apod. Taky nezná vaření, uklízení....a spoustu dalšího. Na všechno jsme byli připravovaní na kurzu, i jsem načetla spoustu knih, takže překvapení nejsme, ale těžké to občas je.
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
29.12.2009 13:59:21
Jani tohle zvládnete, Mireček byl v DD ?
Často jsem slyšela,že děti vychovávané takto "hromadně" bez bližších citových vazeb mají obdobné problémy.Tchýně mi podobné vyprávěla - má dva chlapce v pěstounské péči (jsou to synové jejího bratra) a s oběma si prošla podobným,když pominu ještě hoší problémy zdravotní. Chlapci byli tzv. odepsaní,mladší ve 2,5letech nechodil,oba nemluvili ,měli podobné běsi ..... no tchýni radily ať se o ně nezajímá,že půjdou do ústavu,ona se ale nedala a kluky vypiplala - jenomu je teď 19 a chystá se na VŠ a mladšímu je 16 let.Z mého pohledu jsou to tedy pěkná kvítka, 100% zdraví také nejsou,ale klobouk dolů před tchýní ...udělala pro ně maximum.
Já myslím,že až uběhne trochu času a už bude mít jistotu,že jste jeho rodina na stálo a nic mu nehrozí,tak to přejde.On jim člověk do hlavičky nevidí,ani nevíme jaký zmatek tam může mít.
Držím palce,ať to brzo přejde.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700
29.12.2009 11:38:16
Jani a to myslis, ze jsou nejake nocni mury nebo nasledek nejakeho traumatu? A pres den je v pohode, myslim tim vesely, hravy?
Jana + 4 16678
29.12.2009 9:06:08
To jsou hezké zprávy. Lenny, mám velkou radost, jste šikulky šikovné, věřím, že už bude líp. Ptala se mě na Tebe Bára, bude ráda, když se jí ozveš s pokrokem, myslí na Vás.

Verísku, jéje, tak už nemáš miminko, co? Gratulujeme moc. A co jídlo, lepší se to?

Macčí, kéž by to bylo pořád sluníčkové, to samozřejmě není. Zrovna dneska jsme v noci absolvovali dvě porce šíleného řevu. Je to hrozná bezmoc, člověk ho nedokáže ještě utěšit (ve dne už je maminky ocásek, ale v noci než se probere, tak na sebe nenechá sáhnout), navíc mlátí hlavou o polštář v pravidelných intervalech. Musela jsem ho dvakrát odnést do obýváku,aby se probudil, ale chvíli to trvalo. Brr. Totéž má po odpoledním spaní, třeba dvacet minut brečí a pak ještě skoro hodinu jen leží u mě a nekomunikuje.
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
29.12.2009 1:08:41
Leny super ~b~ moc gratuluji,znakujete? Jak vám to jde? já myslím,že jste se přehoupli přes pomyslný vrchol a teď už bude jen líp.

Verísku,jo jo i podruhé je to dojemný okamžik :-) možná ještě dojemnější o toho staršího sourozence,který se také raduje a nikdo se neraduje tak pěkně jako malé dítě. Matyáš z toho měl také druhé vánoce,když Ríša začal chodit. Stále ho zvedal a vodil za ruce.Jo jo kde jsou ty sladké doby,teď se honí po bytě,podrážejí si nohy,skáčou na sebe do postele ~o~ moc pěkná vychytávka je,když si zabouchávají dveře před nosem. To udělal nedávno Richard Matesovi, počkal do poslední chvilky a prásk .... byla z toho boule veliká ~t~
Nějak mi připadá,že je Richard lstivější než byl Matyáš v jeho věku,ale zase na druhou stranu jak si ho Mates vyškolil takového ho má.~y~

Jani nevím jestli už jsem reagovala,ale nic nezkazím tím,když napíšu znovu : Mireček je moc pěkný, a je krásné,že se děti tak pěkně sžily ... trochu závidím,ale je to jen chvilková slabost - jen do rána,pak se vzbudí ta naše horda a budu ráda,že jsou jen dva. Každopádně přeji jen slunečné časy,ale vás jistě nic jiného nečeká,protože sluníčkové chvíle si vytváříte sami tím jací jste.~x~

Verísek+VELAMATO 23592
29.12.2009 0:45:17
JANi, krásný:-) Moc...

LENNY, to se tak krásně čte:-) Mám z Vás velikou radost- uvidíš, už bude jen lépe:-)

Taky se musím pochlubit- byť běžnou věcí, ale měla jsem z ní teda taky včera velikánskou radost- máme doma dalšího chodce:-) Z ničeho nic lup a kráčela si od dveří ke mně a k V.- seděly jsme s V. na posteli u V. v pokojíčku- no, dojemný i napodruhé a V. z toho je úplně hotová, že její mrňvá sestřička už chodí a pořád to pak splolu holky trénovaly a L. už tady dnes lítala jako šus:-) Děsně si to užívá a je u toho důležitá, vyloženě si vyžaduje, abychom se na ni dívali, vystrkuje u toho soustředěně jazyk a tleská si sama sobě- trdlo naše mrňavý:-)
28.12.2009 19:51:30
Jen jsem sem vlítla na chvilku, musím se s vámi podělit o takovou radost ze Sabrinky! Včera mi rozuměla, když jsem jí řekla, že má jít za tatínkem, že má pro ní čaj. To bylo úplně poprvé, co rozměla, že má jít za někým, nikdy to totiž nechápala.
A to není všechnoooo ~b~
Dneska jsem jí přebalovala, ležele svlečená a já odskočila pro ubrousky a když jsem se vrátila, potvůrka lítala po pokojíčku nahatá. Tak jí říkám v legraci: "Ale honem, tady zase zpátky udělej hají!" a ona šla a lehla si! No normálně jsem nevěřila!!!
A k tomu všemu řekla včera ta ta ta ta, natahovala ruce na manžela, když ji vezl v nákupním košíku a přitom to řekla. Řekla to polohlasem, ale řekla :-) A dneska koukala se mnou na PC, hrála si s mističkou a řekla tygh - znělo to jako tygr!!! Tak to jsou jediné dva případy otevření pusinky od dubna tohoto roku!!! Bych brečela štěstím!!! ~x~ ~z~
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 9561  [Dalších 9401 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.