| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 9561  [Dalších 9281 >>]
Verísek+VELAMATO 23592
30.11.2009 14:35:44
Holky moc díky, četla jsem vás, ale nestíhala reagovat. Změnou a přestěhováním to nebude- ona špatně a se řevem jí už od 1. příkrmu v půl roce, kdy jsme bydleli ještě ve starém...
Každopádně jsem v sobotu razantně vyhlásila den hladovky s tím, že pokud nebude chtít pečivo s něčím, tak má smůlu a nic jiného jí ten dne nedám a prostě ji to pečivo jíst naučím, takže jsem ji pár pidiždibíčků dala ráno v židličce, když začala kňourat hodně, tak jsme ji vyndala a během dne ji pečivo po kousíčkách dávala- snědla nakonec za ten den takhle asi půl rohlíku a půl chleba s Gerve sýrem- pro mě zázrak, takže až večer dostala za odměnu norm. kaši- a tu teda zblajzla asi hlady jak malinu. Každopádně od té doby je to s pečivem opravdu lepší- např. dnes za 3/4 hod. půl rohlíku, včera chleba taky tak, takže to už beru, že je trealat. ok, ikdyž každá další jídla jsou boj a se řevem taky, ale asi se mi podařilo ji to pečivo aspoň naučit tak nějak jíst a ne 3 hod.- tak uvidíme, ale jsem eda vyfluslá z ní šílený a ještě, jak se to odráží na našem vztahu s MM- to je taky blbý:-( Ach jo, snad se to někdy zlomí:-( Já do tohle dnes skoro nespala- vzbudila mě zimnice a boest hlavy kolem 3. hod. a jsem na odpis:-(
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
29.11.2009 14:45:10
Verísku,to je mi líto,že se takto trápíte,ale bohužel neporadím nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti.Kluci žerou jak protržení stále bez přestávek.Máma mi říkala,že já jsem také nejedla a co všechno na mě bez efektu zkoušeli,tak mě pak nechali.Jediné co jsem prý pozřela byl pribiňák (z toho jsem pak měla stomatitidu) a Sunar,zbytek byl boj.
Byli jsem asi před měsícem na návštěvě,kde se sešlo víc dětí ve věku do 2,5let a 80% maminek si ztěžovalo,že jim děti nejedí a co hůř některé odmítají i pít.Byla tam i kamaráda dcerka 2roky a Richard ji převyšoval o 2kg a byl tak o 5cm menší než ona. Maminka jí po příchodu vetkla do ručky rýžovou sušenku (jediné jídlo z kterého je ochotná si sama občas ukousnout)Ríša vyžebral 2ks a pak si malou žárlivě prohlížel.Podařilo se mi ho zabavit,ale jen jsem ho pustila z očí nabral kurz směr Janička ,která bázlivě stála opodál a sledovala cvrkot,stále se sušenkou v ruce. On se ani nezastavil,v chůzi ji vyškubnul sušenku a strčil jí do pusy,bez mrknutí oka pak pokračoval dál. Já jsem to viděla,tak se omlouvám její mamince a ona mi na to,ať se netrápím,že by tu sušenku stejně za chvíli někde odložila a po pravdě je radost vidět,jak některé děti rády jí. No nebudu lhát během odpoledne jsme se stali hlavní atrakcí,protože jen co přišel na stůl kakaový dort s malinami,tak Richard obcházel všechny,kteří měli naloženo na talíři,postavil se před ně (takový ten batolecí postoj) a čekal,když si ho všimli ukázal na talíř a říká papat? ........ kdyby jste věděli,jak mu potom bylo v noci blbě,bolelo ho bříško,protože mu nikdo nedokázal odmítnout.
No to jsem Ti moc nepomohla,ale trochu na pobavení.
Jen mě napadlo, byl by krok zpět ustoupit od toho pečiva třeba zpět k mléčné stravě? Richard se odstavil sám a teď pije Sunar,dopoledne před spaním,večer a v noci .....takže to vlastně stále převládá nad ostatním jídlem.A už to tu někdo psal nemá nějaký problém v pusince nebo v krku,že nechce polykat?
Já jsem asi né úplně dobrá matka,protože nedodržuji žádný řád .... jen při zavádění příkrmů a pak ve skladbě stravy,to ano....ale časy jídel,co kdy začne jíst to je u nás jak to vyjde,snažím se aby kluci měli každý den alespoň jedno jídlo vařené,ale když to nevyjte tak se nehroutím.A 100% zdravě asi také nejedí,občas dojde i na uzeniny (šunka,Mates párek) a Richard už ochutnal i hranolky,tomu jsem se nevyhnula.

Prostě držím palce,aby se situace u vás zlepšila a dostali jste se všichni do pohody.
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
28.11.2009 19:17:53
Ty jo, Verísku :-( To je tedy fakt síla. Kdyby jedla tak dlouho, to by mi ani tolik nevadilo, Sabrinka jí taky hrozně dlouho, ale to, že u toho řve, to je tedy něco jiného.
Co když zkusíš založit na Rodině nové téma a tam se pozeptat jestli má někdo stejnou zkušenost? Já už taky takhle párkrát zakládala téma a vždy jsem z toho hodně načerpala.
Možná by naopak pomohla změna prostředí a jet na ty hory. Přijdete na jiné myšlenky a třeba poleví stres... a ona se rozpapá.
Nesouvisí to taky s přestěhováním? Není třeba nějak frustrovaná změnou prostředí a reaguje takto? Nějaké vnitřní nervíky z toho.
Brazilka & Romanka 11/04 18463
28.11.2009 14:47:27
Verisku, to je tedy peklo. Romca taky nic nejedla ale ona se do 2.5 roku kojila, takze to brala vse z toho. Poradne se rozjedla az kdyz jsem ji odstavila a trvalo to, takze tak cca od 3 let mozna skutecne zacala jist. Pecivo zacla jist az nekdy loni a to jen vydouba to testo z rohliku. Chleba musim orezat kurku, a to tady je jen ten toustovy.Jak to mate u vas s mlickem? A jeste me napada jestli treba nema neco v krku nebo na jazycku, jako afty a tak...Jinak bych jeste doporucila ji nenutit, kdyz nechce tak ma smulu, musi pockat do dalsiho jidla, aspon tak je to u nas. Verim, ze je to na palici, drz se a verim, ze se brzy rozpapate!! :-)
Jeste fotky : vsichni mate mooooooooooooc krasne deticky a taky dorticky!!! :-D
Verísek+VELAMATO 23592
27.11.2009 16:10:30
No s váhou teda taky nic moc:-( Když se narodila měla 4020g a teď má cca 8500g:-( Já teda na tabulky nejsem, ale prostě v souvislosti s tím problémovým jezením hned od začátku příkrmů, fakt nejsem úplně v klidu:-(
Verísek+VELAMATO 23592
27.11.2009 16:00:29
No a třeba jak píšete dát kousky ovoce na talíř nebo rohlík se šunkou- no to je scifi u nás, toho by si buď vůbec nevšimla, ikdyby to jedla V. a hlavně by to vůbec nestrčila do pusy a kouskem ovoce by se max. udávila:-( Ale jak píšu, nezkusila by ho ani oblíznout.
Verísek+VELAMATO 23592
27.11.2009 15:58:16
Holky jste moc hodný, díky za každý nápad. Ještě napíšu k tomu, co píšete a upřesním, co u nás teda je:
Vím, že už jsem z toho fest na nervy a že to je teď už začarovaný kruh, ALE- vůbec nejde o židličku jako takovou, když jsme u našich nebo někde jinde bez židličky je to to samý, řekla bych, že snad ještě horší:-( Při hraní to nevezme vůbec- odstrčí mi ruku nebo začne řvát taky, nebo do pusy jo, ale hned to někde mezi hračky vyplivne. No a dát před ní jídlo? Hned ho shodí na zem nebo vyleje nebo do něj praští- prostě to vůbec nejde, sama do pusy si nedá nikdy nic, v kočáru- to hned mrskne na zem- ať je to, co je to, prostě sama to už vůbec ne! To je právě ten průser:-( No, právě, že vlastně to, co jí relat. chutnalo( míň u toho řvala a rychleji jedla oprosti ostatnímu) byly jogurty a kaše, což ale teď od doby nasazení pečiva, se zhoršilo taky a i to je prosblém:-( Takže vesměs vlastně nechce nic. Jinak prostě je vidět, že hlad má, že jí to třeba i chutná, ale oprvadu od začátku příkrmů u toho jen řve, myldí rukama kolem sebe a do jídla:-( Už jsem si zvykla, že to tak je, ale te´d s tím pečivem to začalo být fakt už nesnesitelný peklo, který mě deptá:-(
Dřív pomáhalo dělat u toho blbosti( před tím mě ale právě dr. varovala), ale to už jí te´d taky nebaví...
No a když jí jídlo nedám, tak řve hlady, takže, když někam musím jít nebo jet, tak ji nemůžu nechat hlady, je pak nepříčetná, vzteklá, ukňučená:-(

Dnes jsem nechala MM dát jí oběd- odešla jsem pro V. do školky v 11hod. a vrátila se s ní ve 12:30- ještě jedli, zkoušel dávat v židličce, na zemi, řidší, hustší, při hře, dělal divadlo a nic, rpostě jedla ještě další hodinu, sám mi ale říkal, že je vidět, že hlad má- že i hezky otvírá, ale drží to v otevřený puse a nechce to polknout- to je úplně právě ta nejhorší varianta:-( No, tak si to aspoň zkusil, no. Měla polívku mačkanou zeleninu v ní vidličkou a těstovinky- droboučký kytičky. Je vidět, že přímo mou osobou to nebude- což už jsem si teda fakt i myslela, ale je fakt, že to už zkoušelo x lidí a neuspěl nikdo:-(
Ráno jsem jíd nes nedávala pečivo, ale přesnídávku ovocnou- tak to trvalo asi půl hodiny, řev menší, ale taky... Každopádně paradoxně ona řve vždycky víc na začátku jídla a pak ke konci to jakoby vzdá nebo jí to míň vadí a je to o něco lepší, což je taky divný- spíš bych chápala, že dítě nechce že už má dost než tohle?
27.11.2009 11:48:18
Kuřátko, je super, žes taky vložila nějaké fotky :-) Já jen nikdy neumím vybrat jen dvě :-D Manžel je blázen do focení a jen z narozenin Laily udělal 350 fotek, tak pak vyber jednu :-)
Malování na obličej je super! Laila se ale zatím nikdy nenechala :-)
Marťa je velkej kluk! Pane jo!
27.11.2009 11:45:40
Verísku, taková jsem byla já, když jsem byla malá, vůbec jsem nejedla, mamka mě prý krmila třeba ve vaně, protože to jsem řádila a tak jsem nevěděla, že jím.
Já tedy nejsem takový ten typ, že zásadně musí jíst u stolu a jíst jedině to, co jsem uvařila. Možná je to špatné, možná ne, ale Sabrinka taky není velký jedlík a tak u stolu rozhodně nejí a už vůbec ne v židličce! Ta pro nás přestala existovat a už je prodaná. Každé dítě je jiné, Laila seděla v židličce, jedla sama rukama a vlastně cokoli, co jsem jí dala. Sabrinka je pravý opak, jí buď u televize, u hraní apod. Proč ti vadí krmit ji u hraní? Dyť je to jedno... Jednou k tomu dojde, že bude jíst u stolu, až na to bude mít věk. To bych fakt neřešila, kór když se tím obě takhle stresujete, přijdemi to zbytečný. Klidně bych ji krmila při hře, v nepravidelnou dobu a klidně i něčím "náhradním", když nemá chuť na to, co jsi ji uvařila. Podle mě už jste se dostali do fáze, kdy to stejně jinak nejde. Ona už je úplně zablokovaná, když ti tohle dělá, tak to dál nezkoušej. Musíš to začít dělat úplně jinak. Jinak vypadá dost dobře, na to, aby sis dělala starosti, že hladoví, to fakt nemusíš. Ale dávej jí to, co má ráda. Dej jí na procházce venku piškoty, nebo rohlík. Namaž jí třeba rohlík máslem a dětskou šunku, to nechce? Nebo jí dej pribiňáka, nebo dětský čokoládový jogurt, cokoli. Rozmačkej banán s jablkem, piškotama. Nevyvářej.... Začni ji motivovat teď k jídlu tím, že jí dáš dobroty a netrvej na židličce. Až se rozjí a zjistí, že je fajn jíst, tak zkoušej něco jiného. Tohle je můj názor. Mě vůbec nedělá problém krmit Sabrinku při hře, jsem ráda, že se nají a každé dítě je jiné. Ona prostě v židličce jíst nechce, tak proč s tím budu trápit sebe i jí. Já taky nejím vždycky u stolu, když se mi nechce.
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700
27.11.2009 8:35:42
Verisku, je to tezky, ale kliiiiid... uricte nejde o zivot! Podle me deti maj fakt takovy sileny stadia a stavy. Je jasny, ze mamky se z "nejedeni" nervujou, ale myslim, ze v podstate zase tak moc o nic nejde.
A ma neco, co ma rada? Jogurty, ovoce, kukuricne krupky, presnidavky? Nebo proste nema rada vubec nic...
U nas Klara do roku jedla jak protrzena, kdykoliv, cokoliv, od kohokoliv a ted nedavno taky totalni BLOK. Ve finale jsem zjistila, ze ji vadi krmeni ode me (asi ponorka). Takze bud musi jist sama lzickou, sama rukama nebo ji musi krmit Filip ci tatka. Takze obedy u nas vypadaj tak, ze ji oberu kureci maso na talirek a ona ho ji rukama sama. V podstate se ja k ni nesmim priblizit. Treba mate podobnej "ponorkovej" problem :o) Taky se mi osvedcilo jedeni venku v kocarku, tam kdyz ji neco vrazim do ruky (rohlik, kolacek, Brumika, krupky), tak proste ji. Jak cuci kolem, tak asi ani nevnima, ze ji...
Pevny nervy, zkousej ruzny finty, ono neco casem zabere. Ona urcite hlady neumre a o zadny "zasadni" problem urcite nejde.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 9561  [Dalších 9281 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.