| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 9561  [Dalších 9271 >>]
Jana + 4 16678
27.11.2009 7:55:38
Verísku, tady je každá rada drahá, obávám se, že jsi v začarovaném kruhu, jsi z ní vynervovaná a ona pak z Tebe ~:(. Vůbec Ti to nezávidím, ale věřím, že to zvládnete. Rozhodně nebudeš hrozná matka, pokud jeden den nic nesní. Já bych asi zkusila jídlo nabídnout a pak ji nechat být, když nesní, dát opravdu až další jídlo. Pokud mají děti jídlo, obvykle dlouho nehladoví, není-li tam nějaký zásadní problém.
Zkus to a uvidíš, možná se ještě zkus smířit s tím, že z ní jedlík nebude, a taky že je to jiné dítě než Verunka, nikdy nebude stejná.
Drž se, děti dokážou pěkně rodiče nechat vyškvařit.

Kuřátko, krásný kluk. Malba tygra je dokonalá, u nás taky malba na obličej totálně vede.

Včera jsme dostali velkou pochvalu na logopedii, říkala, že Bětuška udělala za dva týdny neuvěřitelný skok, dneska už by prý na první pohled skoro nepoznala, že je nějaký problém, už dokonce dýchá skoro jen se zavřenou pusou. Měla jsem fakt radost.

Kuřátko 04 16426
27.11.2009 4:54:15
ještě jednu, ta se mi nenačetla a už končím a jdu žehlit :-)

Kuřátko 04 16426
27.11.2009 4:52:47
Jinak super fotky ! U Cacandy a u Verči jsou děti přes kopírák :-)
Snad se to podaří - hodím sem i toho svýho rošťáka:

Kuřátko 04 16426
27.11.2009 4:35:13
Verčo, asi vím, co prožíváš, u sestřenice probíhá skoro to samé. Jen Klárka je v první třídě, je jak opuchlá nit. Ale její máma byla jako malá na jídlo taky hrozná a to doslova.
Zkus obrátit a to o 180°. Hlavně se hoď do klidu, to na děti platí nejvíc. Taky když jsem pod stresem, řekla bych, že se se nic nehejbe k lepšímu. Když jdu na Martina právě v klidné fázi (je to ta fáze, kdy taky hučím, nervuju se, pak se na to vybodnu a říkám si, klíííd, zkusím to naposledy a po dobrém) , tak se ty problémy řeší i rychleji.
Osobně taky máme řád - jí se u stolu, jí se, co je na talíři, případně když chystám studenou večeři, dávám na výběr ze dvou věcí, co mám udělat (příklad. dáš si chleba s plátkovým sýrem, nebo s vajíčkem). Někdy se neptám vůbec. Jí se přiměřenou dobu, pokud vidím, že už u toho sedí dlouho, samozřejmě ho pobídnu, a pak řeknu, že má od toho jít. Další jídlo je až je zase čas... Mezitím žádné dojídání nějakýma mňamkama.
Pokud by nejedl ani druhé, má prostě smůlu... ale to je u nás vyjímečně, my jsme měli jiný problém - já se s jídlem schovávala, Martin jedl absolutně všechno, nebo se domáhal všeho, když viděl, že jen žvýkám. Zase na druhou stranu máme jídla, které nejsou pro děti - u nás je termín "to je pro dospělé" a nedávám mu je a ani neloudí.

Nevím, co všechno jsi zkoušela, ale nechce se krmit třeba sama? Dát ji lžičku do ruky, rohlík třeba nakrájet na kolečka a namazat... Dát jí to, všichni společně jíst a jak dojíte, tak na ni chvíli počkat a pokud nesní, tak jít a potom zasednout až k dalšímu jídĺu. Zkusila bych to takhle třeba i dva dny za sebou, myslím si, že pokud by v nejhorším dva dny nejedla, nic se nestane (na fotkách vypadá zazásobeně :-) ). U sestřenice tenkrát s jídlem pomohla chata. Byla na čertvém vzduchu a měla pohyb.

A možná bych udělala i to, že bych do toho nasadila tatínka a to fest. Na den se někam seber na výlet, vypni hlavu od domácích problémů. Nechala bych jim navařeno na den a ať si s jídlem a ostatním poradí sami. On pozná, jaké to je být v domácnosti, běhat kolem dětí, a ty vypneš a odreaguješ se od všeho. Občas je to třeba. Hlavě teď, kdy je toho víc a máš za sebou stěhování, vybalování, zařizování, atd...

Jinak L nejí vůbec nic? nebo jsou věci, které jí? Co jí tak chystáš? moc si to nedokáu představit- to ji jako dáš do žlidličky, že se de jíst a ona začne brečet? což jí brání v jídle?
Verísek+VELAMATO 23592
26.11.2009 21:30:09
Ahojky, teda fakt fotky kouzelný, krása koukat:-) Aspoň něco mě dnes "posílilo":-)

Jdu si pro radu, tip, prostě cokoli- jsem už fakt úplně na dně:-( Fakt nevím, co už mám dělat- L. prostě je s tím jídlem horší ahorší a já už to fakt nezvládám psychicky a vlastně ani fyzicky- je to šílený. Ráno jíme fakt 2 hodiny 1/4 rohlíku- nemá to snad ani cenu, stejně to, co přijme, tak řevem vydá mnohem víc energie, navíc prostě ji to dám do pusy a ona otevře pusu amá ji otevřenou klidně půl hodiny a jen čučí, halvně, aby to nemusela spolknoout nebo řve, takže se pak zakucká a letí to stejně ven:-( Sotva dojíme, tak abych rychle šla vařit a chystat oběd, pak se jí oběd a zase řev, ten ale apsoň sní o "něco" rychleji, pak rychle abych hnala pro V. do školky a dovedlas ji na kroužek apak letíme zase domů, zase jíst, zase boj, řev a večer už začala řvát i u kaše:-( jsem fakt bezradná, je to děsný, navíc MM už to sere, jak se tady pořád jen řve- pak už totiž vyteču i já a jsem protivná a řvu jak saň a takže se hádáme i my dva- vůbec nechápe, jak tzo je pro mámu stresující, když tohle předvádí denodenně několikrát za den a já vlastně jen krmím a vařím a celý den v prdeli( omlouvámse za vulgárnosti) a je večer a já na odpis, staršně mě to nervuje, trápí fakt nevím, co s tím, jak na ni. Už jsem se upnula, že jdeme v týdnu k dr. na roční ko a že se jí pozeptám a nakonec to nevyšlo kvůli 1 blbýmu dni, kdy L. jak na potvoru vylítla teplota, takže se nám to posunulo o 2 týdny:-( Vím, že mi asi poradí stejně klasické- mamko, musíte vydržet, ale já už fakt mám strach, že snad není něco v pořádku. Měla jsme tady te´d mámu na 2 dny a ta vyzkoušela stejně jako já už vše možné i nemožné- krmit ji i třeba během hraní, což se mi teda ji učit nechce, prostě pdole mě se má jíst a pak jít hrát a ne, že se jí při hraní půl dne, ale prostě fakt jsem vyzkoušely vše, co nás napadlo a prostě nic:-( Je to fakt horor, i máma z toho byla na větvi, že vůbec neví, co to předvádí a že nechápe, že už jsem z toho úplně na marast:-(... Vlastně řve fakt od půl roku, kdy jsem začala podávat příkrmy, ale teď je to od zavedení pečiva k snídani ještě 100x horší s tím, že už odmítá i polykat:-( Vždyť já fakt z toho dne nemám vůbec nic, fakt jen chystám jídlo nebo krmím, nic jiného prostě nemám šanci stihnout:-( Mrzí mě i MM, že mi to dává ještě sežrat a dělá ze mě skoro neschopnou:-( On ale na krmení dle jeho slov "nemá nervy" a zdrhá jen, když se začne krmit( vlastně nikdo na L. nemá nervy ji krmit a to už to zkoušelo pár lidí)... Už jsem mu řekla, že na hory s L. prostě nepojedu, že s ní nebudu tohle předvádět někde v terénu, že na to nemám:-( Nálada tady šílená, já fakt úplně zmořená, budím se s hrůzou, že se zase bude jíst:-( Proč to dělá? Proč nemůže normálně jíst jako jiný děti? Aspoň ttrochu, bez řevu nebo s řevem, ale aspoň polykat, teď ta její nová finta, otevřít pusu a nepolknout nejde prostě nijak obelstít:-( Mám sto chutí jí prostě jeden den, když teda budu moci být doma, ji nechat prostě úplně hlady- vím, že bude zase řvát hlady, ale třeba prostě jí to dojde, nebo já fakt nevím- přijdu si jak šílená matka, že bych jí nedala najíst( ani nevím, jetsli bych to dokázala), ale já už fakt nevím, co:-( Je zase ale fakt, že pokud je hladová, tak je pak to jídlo ještě horší, s ještě větším hysterákem:-(
Dám království a půl MM tomu, kdo mi poradí, jak na ni, na potvůru:-( To přece není možný už:-(
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599
25.11.2009 21:24:11
Ahoj lidicky,tak nevimm,komu mam driv chvalit fotky.Vsechny deti jsou krasny!!!
Čekatel na smazání 19487
25.11.2009 20:53:50
Jani byla tam s Honzou babička, takže to bylo dobrý, ale prý náročný, což nechápeme. Tam je to spíš relax. Asi holt starší věk dělá své. :)
Lázně mu zase protáhly trochu achillovky a prý díky dýchacím cvičením se trochu zlepšil hrudník. Tak jsme přes Míšu z USA dostaly to foukátko, tak na vánoce v tom bude pokračovat.
Jana + 4 16678
25.11.2009 16:18:10
Tééédy, Lenny, to jsou krásné princezničky. A obdivuju, jak je máš načinčané.
Michale, Vaši kluci zrovna tak ~:-D okatí, úžasní. Jak jste zvládali lázně? VYstřídali jste se, nebo jak jste to dokázali, neumím si to představit. A zdá se Vám, že lázně pomohly?

Čekatel na smazání 19487
25.11.2009 14:22:59
Pane jo, oslava narozek vypadá bombasticky, se děcka vyřádili. U nás to bylo jen v rodinném kruhu :)

Vyzvednutí Honzi z lázní - překvapení na pokoji a první setkání :)
Více fotek na www.rodina.horinek.cz

Budoucí ajťáci

Míchaný nápoj pro nejmenšího
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
25.11.2009 11:59:55
A ještě ZOO :-)

[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 9561  [Dalších 9271 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.