| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 9561  [Dalších 9251 >>]
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700
23.11.2009 21:17:07
Jo, Verisku, to by ses divila... Filda je teda fakt celkem hodny dite, spis me nekdy stve tim, jak je uknouranej. Ale Klarka, ta mi teda dava!!! Ta teda zatim zlobi fakt ukrutne, na tohle jsem od Fildy vubec nebyla zvykla. Desne se vzteka, ale v podstate porad a u vseho (jedeni, oblekani...). Proste, kdyz neni po jejim nebo kdyz se ji zda, ze ji jakkoliv omezuju, tak je konec. Fakt je to skola diplomacie a cviceni mojich nervu :o) Treba sednout na nocnik, tak to absolutne neexistuje. Proste ona si na nej odmita sednout, vzdycky se ohne do oblouku a silenej rev. Takze my do nocniku nejen necurame, my na nej ani nesedneme pro jistotu. A to Filda v tomhle veku byl pres den uplne bez plen. No, takze je to pekna vzteklina a ma pekne tvrdou palici. Ale je fakt, ze kdyz na me kouknou ty jeji kukadla nebo me omota rucicky kolem krku, tak je vsechno okamzite odpustene :o)))) Proste pockame, az dostane trochu rozum a snad si pak obcas necha neco vysvetlit...
A k tem zoubkum... Byla jsem nedavno s Fildou u zubarky a taky mi rikala neco v tom smyslu, ze ma sikmy skus. A ze se to bude resit, az mu narostou sestky. Ze to byva nekdy kolem 6 roku. Ja to zatim nejak pustila z hlavy, jen prodavam, jak jsem nakoupila ~2~
Verísek+VELAMATO 23592
23.11.2009 10:59:43
CACANDO, to jsou děti jak z pohádky:-) Ty snad ani nezlobí, ne??? Fakt krásný princátka:-)
Jinak jdu s dotazem pravděp. spíš víc na pražandy- V. má dle zubařky i logopedky šikmý skus( už to teda zubařka tak nějak před 2 lety zmínila, ale že se to řešit zatím nebude a nemusí, ale teď už i ona ahl. i logopedka doporučily ortodontické vyš.- logopedka mi doporučila právě Prahu- Karlák, že tam to řeší už na mléčných zubech a s lepšími výsledky než tady u nás, kde do toho jdou až na 2. zubech( tam nás norm. chtěla poslat naše zubařka- ale řekla jsem ji, že mám právě doporučení od logopedky na ten Karlák, tak to nechala na mně)...
Neznáte to tam někdo blíž, osobně, neřešil jste někdo podobný problém nebo někdo kolem vás? Jestli na ty mléčný zuby se to fakt dělá a je to ok, jak dlouhé jsou čekací doby atd.- prostě cokoli k tomu... Plánuju ji tam objednat, jen chci tak nějak vědět ještě před tím víc, zkušenosti atd. Moc díky, třeba se tady někdo najde, kdo zná, ví, slyšel:-)
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
22.11.2009 23:41:45
Cacando krásné fotky,máš moc pěkné děti ..... jsou si tak podobné,naši kluci jsou každý jiný .......~t~ ale tatínka mají stejného,přísahám ... leda by je vyměnili v porodnici ~d~
22.11.2009 23:37:54
Leny to je problém s dr.Krejčířovou vždy je lepší objednávat se emailem,odpovídá ihned a vždy na začátku listopadu dostává nový kalendář na další rok .... vím to od Jeny z poruch komunikace,takže čekám vždy na listopad,jsem hloupá že jsem Ti to nenapsala.
Ale dr. Thorová je prý také skvělá,jen mám dojem,že je víc specializovaná na poruchy autistického spektra ...... v té souvislosti se tu o ní hodně mluví,ty ostatní určitě ale také umí. Ale nemám s ní žádné zkušenosti,u dr. Krejčířové bych dokázala popsat průběh vyšetření a prostředí kde to vše probíhá.
Ale držím palce,jste určitě na dobré cestě jak odhalit co Sabrinku brzdí v řeči. Hlavně v důsledku té "poruchovosti" listopadových dětiček máš velký náskok v informacích.Je skvělé jak to bereš s klidem a rozvahou ..... občas se nacházím na poruchách komunikace,kam přijdou zmatené/nervózní prvomaminky s podobným problémem a vůbec nevědí jak ho řešit.Často začínají chápat,že se něco děje až tak kolem 3-3,5roku dítka,protože jim všichni říkají že je ještě dost času,ale v tomto vy budete mít náskok.Jedinou nevýhodou je to,že si můžeš vytvořit (na základě našich dgn.) hororový scénář co by to všechno mohlo být.Myslím,že výhody včasné informovanosti převažují,já kdybych věděla co vím teď začala bych Matesa řešit také dřív a hlavně jinak - u jiných lidí.
Na fotky se těším,protože i když vás máme za rohem asi se jen tak neuvidíme.Mates dobral ATB,teď zase usnul u pohádky a je celý zpocený ....tak mám zase děsy co se děje.Mě stále nachlazení sedí na průduškách a jen čekám,kdy začnu chrchlat.Venku je hnusně a nějak se nedokážu psychicky vyhrabat z té chřipkové propagandy .... mám strach a úplně jsem ztratila chuť někam s dětmi vyrazit,kromě osamělých výletů s kočárem do polí mezi bažanty a srnky.
Asi si to moc beru ~e~
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
22.11.2009 20:45:18
Macčí, já jsem také s Krejčířovou mluvila, říkala mi v říjnu, ať zavolám začátkem listopadu, že ještě nemá diář na 2010. Pak jsem jí 2x volala a nikdy se nedovolala. Tak jsem zkusila tu Aplu, to je právě Dr.Thorová, o které píšeš, takže tam jdeme v květnu.
O Krejčířové mi psala i Gothic, Thorovou mi také doporučovala ona, právě ještě víc.
Já chystám tady fotky, máme jich zase hromadu, tak tady pak také zatapetuju, ještě fotky ze Sabrinky narozenin, Laily narozenin a tak :-)
Cacanda+Filip 11/04+Klára 3/08 19700
22.11.2009 16:46:46
Ahoj, vsechny taky po case moc zdravime a listopadcadkum prejeme vse NEJ!!!! A jejich rodicum pevne nervy, at uz s mensima ci vetsima problemama.

Jinak u nas je listopadce snad ok. Krome obcasne rymy a absence Ř v mluve, zadne vetsi problemy nejsou (tuk, tuk, tuk). Klarka je proti Fildovi desna dracice a vztekloun, ale tomu nerikam problem :o) Minuly vikend jsme oslavili Fildovy narozky, tak zkusim hodit fotecku, jak ta moje zlaticka rostou.

Verísek+VELAMATO 23592
21.11.2009 14:39:33
MACCI, napsala jsi to přesně- spousta z nich neumí dítě"uchopit" a pracovat s ním, pokud nemluví a to je pak dost blbý:-( Zase je ale třeba dobrý diagnostik- tak to je i v běžné psychiatrii nejen té dětské. Ta dětská je bohužel, ale o to složitější, že jde o dítě a to se vyvíjí, mění a je ovlivněno tolika věcmi, že to není vůbec jednoduché. Mně teda přijde vůbec dětská spychologie a psychiatrie nejtěžší vůbec- a asi nejen mně, protože k atestaci se všichni nejvíc báli právě otázek z dětské psychiatrie- je toho šíleně moc, moc se toho překrývá, odobnost dítěte ještě není hotová a prostě je to fakt hodně složitý:-( Jde o to najít fakt někoho, s kým si dítě sedne a bude vědět, jak na něj:-) Moc držím palečky v hledání a pokrocích:-)

Jinak my bojujeme šíleně s L. jídlem, dnes už jsem to tady oficálně obulila, nějak už nevím, jak na ni- prostě půl roku od příkrmů jen při jídle řve a řve a řve, já jen zkouším, jak na ni a celé dny se řeší jídlo, už mi z toho hrabe fest:-( Je to šílený dítě, nedá se s ní nic naplánovat, nic stihnout, každopádně právě, když si tady přečtu občas, jaké problémy řešíte vy, tak mám výčitky, co řeším za blbost oproti Vám- hlady snad neumře:-( Ale člověku to prostě nepřidá...

Jo a MICHAL je na rodince megahvězda:-) Občas si na diskusích zašmíruju:-)
Jana + 4 16678
21.11.2009 13:16:38
Holky, všimly jste si, že na rodině už Michal začíná mít fanclub? ~j~
Jana + 4 16678
20.11.2009 23:59:46
Macčí, díky za odkaz, ráda jsem si početla, jak se Gothic daří, i Valerikovi. Moc ji obdivuju.
20.11.2009 23:45:00
Verísku to jsi napsala výborně,já jsem právě získal ten dojem,že ta dgn ani snad nemůže být definitvní .... chlapeček co má dgn prakticky stejnou jako Matyáš je úplně jiný a i se jinak vyvíjí.Tak jsem právě zvědavá,co řekne dr. na kontrole.Známé bohužel už před lety k receptivní dysf. přidala při druhé kontole i expresivní ,tak se jen bojím ,že se to bude komplikovat...... chjo.Četla jsem sáhodlouhá pojednání ,abych pochopila jak složité je v této problematice se orientovat ..... těch drobných odchylek,různých stupňů postižení a různých kombinací jsou nekonečné varianty.
Ale jedno je mi jasné se všemi dětmi se dá pracovat,komunikovat a šťasně žít.
Mimochodem Gothic se nedávno objevila na poruchách komunikace a zdá se,že jsou s Vavkou se situací vyrovnaní a tím pádem i šťastní,protože berou věci tak jak jsou.Kdo chce vědět víc chodí teď hlavně na http://carllita-autismus.blog.cz/
[<<Předchozích 300] Názory 301310 z 9561  [Dalších 9251 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.