| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 9561  [Dalších 9241 >>]
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
20.11.2009 23:33:50
PS: o centru alternativní komunikace - pokud je to to u I.P.Pavlova v Praze jsem slyšela jen to nejlepší,byli jsme tam objednaní,ale Mates měl tu zlomenou nohu a pak už jsme šli k dr.Kr. tak jsem to nějak "zazdila".
macčí,Matyáš04,Richard08 25822
20.11.2009 23:30:22
Leny my chodíme ke známé a velmi proslulé dr. Krejčířové do Thomayerovy nemocnice,jistě už jsi o ní slyšela.Obecně je považována s dr. Thorovou z Motola za největší odbornice na poruchy komunikace u nás. Bohužel ty čekací doby jsou velmi dlouhé,já jsem nás ojednávala 4.11. a máme termín na 22.2.2010 ,známá z poruch komunikace objednávala o tři dny později a už mají termín na březen.
Já mám s jinými psychology velmi špatné zkušenosti .... až tak,že mi jedna řekla,že protože Mates nemluví tak je pro ni nevyšetřitelný ..... v tu chvíli,také naše sezení ztratilo smysl.
Jediný problém je,že dr. Krejčířová je člověk skvělý na diagnostiku,ale pravidelnou péči asi nedělá ..... nemyslím tím vyšetření 1x za rok,jako máme my. Ono ale asi stačí mít dgn. a pak už dokáží správně reagovat i ostatní - logopedi,foniatři, neurologové ap.
Po pravdě jak to tady tak píšu uplně si připadám divně,protože tady (poruchy komunikace především) všechny hlásáme dr. Krejčířová /dr. Thorová a nikdo jiný to neumí,až to ostatní lékaře staví do podivného světla.Ale za těmi maminkami stojí bohužel léta špatných zkušenností a 10 špatných/zbytečných/nepovedených vyšetření ........... ovšem přeji vám,aby jste měli štěstí a ta doporučovaná psycholožka byla ta pravá,která problém správně posoudí.
Verísek+VELAMATO 23592
20.11.2009 23:21:57
LENY, tak to je fajn, jak to píšeš:-) Ono jde hl. o to najít někoho dobrého, kdo to dobře chytí za správný "konec", ani ne o diagnozu definitivní- ono v tomhle věku je to dost ještě nezcela 100% pojmenovatelné- spousta příznaků se může krýt u různých diagnóz a hl. se moc nechce nálekovat děti nějakou diagnózou, takže hlavně jít na to podle dítěte, co potřebuje a konkrétní věci- problémy řešit a dobře s nimi pracovat:-) Moc držím palečky:-)
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
20.11.2009 19:37:16
Ještě mám v rezervě mgr. Laudovou z centra alternativní komunikace.
Kde jste byli vy Macčí?
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
20.11.2009 19:34:19
Já si taky myslím, že to je prostě osud. Laila je listopadová a kromě toho, že se škrtila u porodu a odnesla to svalovou hypotonií a je pořád celkově baculka, tak je ťuk ťuk ťuk vše ok, krásně mluví, takže ani logopeda nepotřebujeme.
Zato si to prostě vybíráme u Sabrinky, ta je říjnová. V každé rodině je asi něco a v každé je to různý druh problému. Já si říkám, že by mohlo být i hůř. Kamarád manžela má chlapečka starého jako Laila, má těžkou mentální retardaci. To musí být hrozné. Je to na něm i vidět. Sabrinka prostě nemluví, jinak je ok. I kdyby byla autista, je pořád mnohem horších nemocí a věcí.
Už jsme byli u dvou psychologů. Jeden na Bulovce, to bylo úplně k ničemu. Pak jsme s ní chodili k psychiatričce z Aktipu. Tam to bylo fajn, dostali jsme pár rad, ale potřebujeme konkrétní diagnozu a to jsme tam nedostali. Spíše to byla taková rodinná terapie. Takže jsme se teď zaměřili vyloženě na psycholožku, která se zabývá těžkými vadami řeči. Doporučila mi ji výborná logopedka, která tam posílá "své" děti, které vyšetřuje a moc ji chválila! Jmenuje se Sýkorová a sídlí v areálu základní školy v Bohnicích. Tak jsem na to hrozně zvědavá... Jsem ráda, že tam jdeme. Ať nám řekne cokoli, konečně budeme něco vědět a budeme snad moct něco dělat!
Sabrinka se poslední dobou strašně zlepšila v komunikaci s cizími lidmi, dříve se každého bála, nemohl na ni nikdo sáhnout, promluvit, včera přišel soused a objímala ho, jak ho má ráda! Také tu měla Laila oslavu narozenin, bylo tu 6 detí, Sabrinka z nich byla hotová, nadšená, lítala mezi nima, sahala na ně. Také se zlepšila ve spaní, budí se jen 3x. Je na ní znát i obrovský pokrok ve vztahu s Lailou, šíleně ji miluje, vydrží si spolu hrát v pokojíčku samy, pořád na ni sahá a úplně se v ní vzhlíží :-)
Verísek+VELAMATO 23592
20.11.2009 18:31:42
Jo a je to i pro děti "normálních" rodičů- nejen golfistů:-)
Jen bohužel většinou to postihne děti golfistů- on je to dost časově náročný sport, pokud chceš mít nějaké výsledky- je to nacelý den, když to nemáš zrovna za humny a asi fakt dost závislácký sport... Takže pak jezdí třeba rodiny hrát spolu atd.
Verísek+VELAMATO 23592
20.11.2009 18:29:27
JANI, tak před Vámi smekám též:-) Mně spíš přijde, že tady máme skvadru šíleně silných lidiček- rodičů, kteří pro naše listopaďátka dělají maximum:-)

KUŘÁTKO, ten golf se asi různí podle toho, kde dítě zapíšeš- v republice je spousta golf. hřišť a záleží, odkud jsi, které máš nejblíž na tréninky atd. a jsou různě drahá. U nás to jsou Svobodné Hamry( u Hlinska)- i tak jezdíme( teda jezdí MM s V.) cca 50km:-( Trénink je teda 1x týdně, je to prostě pro děti- mají různé dny pro různě staré děti s různými hendikepy( úroveň umění hrát golf- píšu to jak debil, já tomu nerozumím, tohle je výhradně záležitost MM:-)- já přes ty mičudky nejsem:-()... I na tohle jsem se ho musela ptát, jak to přesně je... Takže my za V. platíme na rok( rozumjě hrací sezonu dle počasí- v zimě se nehraje) 3000kč, výbava se pořizuje většinou úplně základní a to po starších dětech( dle výšky)- a prý se vejdeš do cca 1500kč... No, přidej pár ks. oblečení, kšiltovku atd.( na tom golf skroro stojí- pro mě nějak neskousnutelné a trochu směšné:-))No, V. to baví a taťka je nadšenej, tak co nadělám, hraje to i tchán a ten teda už je na léčbu závislosti...
Kuřátko 04 16426
20.11.2009 16:44:33
Cau MIchale, spíš není nejlepší doba početí = únor :-)
Asi nějaké virózky, míň vitamínů...
Jinak jsem to napsala možná drsně, nemyslala jsem to ve špatném slova smyslu... Já věřím prostě na osud a co má být, tak bude.

Jani, máte obdiv za to, že už jste k takovému činu odhodlaní a jdete do toho.
Jana + 4 16678
20.11.2009 15:19:16
ahoj Kuřátko. Taky mě to samozřejmě už napadalo, na druhou stranu ono je to spíš taky, že alespoň něco malého (např. na úrovni Betynky logopedické vady) má každé dítě. Něco jiného už je to samozřejmě u větších průserů, ty už každý nemá.
Kuřátko, na obdiv je brzy, to až tak za dvacet třicet let. Ale díky.
Čekatel na smazání 19487
20.11.2009 15:15:04
uuuups samym.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 9561  [Dalších 9241 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.