| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 9561  [Dalších 9141 >>]
Pety- B 2004 61691
25.9.2009 22:19:21
Ahoj,sleduji vás ,ale nepříspívám~j~~f~
U nás vše OK,ve školce dobrý i když je Bája ve veloších,prostě z 1.třídy hned do 4.třídy,ze začátku jsem měla strach.Je tam 6 co mají odklad,6 těchto bývalých malošů a zbytek předškoláků.Tak je mezi některými i rozdíl rok a půl-i víc.Naštěstí to Bája zvládá skvěle,paní učitelka maloše chválí ,že jsou aktivní a dokonce si sami chodí pro pracovní listy/různé úkoly-např.zakroužkovat, co nepatří do lesa,podepsat se do určitých políček ,něco spojit apod./a taky mě poučuje názvama různých rostlin~:-D
Správně měla jít do středňáků,jenže dětí je moc a podle narození se tam už nevlezla,jsou tam narození 2005.

Chtěla jsem se zeptat skrz tu výslovnost,Bája říká R,Ř-ještě ne.
Ale co mě znepokojuje ,dělá jí problém -TL-např.tlapky,tlama.Slova jako tulipán,tábor apod.bez problémů.Vyslovuje to jako TLAPKY-KLAPKY~Rv~;((.
NEVÍTE JAK NA TO???~b~~a~

JO A PŘEKVAPIVĚ JE DOCELA ZDRAVÁ ,I KDYŽ POKAŠLÁVÁ,ALE ČEKÁME NA VÝSLEDKY NÁBĚRŮ KRVE,NEB JSME OBA ALERGICI.~y~~a~
tořík
  • 
25.9.2009 8:08:46
Moc vám všem děkuji za rady a zkušenosti budu to ihned řešit hezký prodloužený víkend
Verísek+VELAMATO 23592
24.9.2009 22:35:18
No, já se na logopedii rozhodla jít sama, když malé byly 4 roky- než nás objednali, tak už uměla sama ajednou krásně R a občas řekla dobře i Ř, což byl důvod, proč jsme ji tam hnala( v rodině manžela s tím měli problémy, tak jsem se bála)- ani m´ě tam pediarička nehnala, prostě já jsem raději chtěla... No a až tam( jí tehdy poprvé 4 roky a 2 měsíce)mi logopedka řekla, že problémy s R a ř mít nebude, že to je ok, ale našla problémy s měkčením, ď, ť, ň a s, z, c( š, ž, č)- u nás je největší problém ve špatném skusu a hlavně v obrovských krčních mandlích a pozdě odstraněných nosních mandlí, díky kterým huhňala a málo pohybovala mluvidly, takže jsme je museli rozpohybovat... No a musím říct, že při frekvenci 1x za měsíc za vlastně 8 měsíců udělala obrovksý pokrok a sama logopedka nás moc chválí- je fakt, že docela poctivě trénujeme a to asi je taky důležitý. Já bych šla:-)
dnes kolemběžící
  • 
24.9.2009 13:39:19
V tom trénování ř je napsáno, že se nejdříve výslovnost a slova šeptají, potom nahlas....

Jinak na R jsem návod nenašla, ale co si pamatuji, tak začínali vyslovování často za sebou dndndndndndn pak se mu to R jakoby rozdrnčelo. Chtělo se po něm, aby se do té výslovnosti "opřel" a silou to ze sebe vyslovil.... nevím jak to správně popsat. Když to říkal laxně, tak se nerozdrnčel. Jak se začal do výslovnosti opírat, tak to R naskočilo. Byl to teda asi 2-mesíční trénink, jednou R naskočilo, pak dlouho ne a potom naskočilo znovu a už i ve slovech, všude...

slova jsou drncá, drká, trká, trnka, tráva, atd...

teď trénujeme Ř a docvičujeme Č - to vyslovuje jako Š. Teda jak kdy - kdy se soustředí na mluvu a výslovnost, je to v pořádku, ale jak spustí tok slov, tak to fláká a je mu hůř rozumět. Já totiž nemám kluka, ale střelu a občas mu říkám "pavlačová drbno". Chlapec bude asi dělat do bulváru :-) přitom já na to nemám ablosolutně čas, ode mě to nepochytil :-P
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
24.9.2009 9:47:46
Ahoj, naše Laila mluví r i ř. Vím ale, že sousedka logopedka trénuje to ř když se ta slova šeptají.
Kdyby bylo ale na mě, tak bych k logopedovi šla a řešila to.
Myšák***
  • 
23.9.2009 21:50:29
Ahoj,
u nás Kačenka mluví bravurně, ale Verunka je pozadu, ta neumí ani R, ani Ř.
Na logo jdeme v lednu.

Chtěla jsem poprosit "Kolemjdoucí" jestli by neměla návod i na R ? Díky.
Kolemjdoucí
  • 
23.9.2009 18:31:27
Mluvili jsme jak Marťani, ve 3 letech nastoupil do školky, očekávala jsem zpelšení.
Ani po půl roce mu nikdo moc nerozměl, začali jsme navštěvovat logopedii. Začínali jsme jinými písmeny.... teď jsme najeli na ř. Na písmeno Ř nás navedla vytlačením spodní čelisti malinko ven a vyslovováním písmene R. Když takto říká R, vyznívá to jako Ř.

Začat navštěvovat logopeda je individuální. Mluva dětí se zdokonaluje, je to taky o svalech pusy, jazyka. K některým písmenům by jsme došli časem, často na logo slýchávám, že je ještě "malý". Zase se mi to nechtělo nechávat na poslední chvíli - např. rok před školou, mám jistotu, že na to máme víc času a zvládneme to bez nervů a přiznávám se - bez denního trénování.

P.S. teď opíšu co jsme dostali na trénování¨. Je to takový papír, kde je popsáno vyslovování a pod tím různé slovní cviky....
"Rty jsou mírně vyšpuleny jako při -Š-. Zuby skousnuty na sebe. Dáme dítěti šeptem lehce vysloviti prodloužené -R- ve skupině například dri (dríví) nebo tri a místo předříkávaného -R- se ozve u dítěte -Ř-. Podle potřeby eventuelně vytlačíme spodinu ústní ukazovákem lehce nahoru. Cvičíme špetem, potom hlasitě."

a slova:
dříti, dřina, dříve, dřímá, dřímota, modřín, vydří, dřevo, dřevěný, dřevník, odřený, pudřenka....
Jana + 4 16678
23.9.2009 16:14:59
Toříku, to je hodně individuální. Říká se, že pokud tahle písmena chybí, je potřeba to řešit u předškoláků. Já se tím řídím. Betynka tedy umí "r", ale ne "ř". Teď bych to určitě řešila, kdyby ráčkovala, tedy kdyby si zafixovala nějaké písmeno špatně, anebo kdyby jich chybělo opravdu hodně.
tořík
  • 
23.9.2009 10:26:12
Ahoj holky mám synka ,který bude mít v listopadu 5 let a chci se vás zeptat jak jsou na tom vaše děti s vyslovností malému dělá problém písmenko r,ř tak se chci zeptat zda bych měla navštívit logopeda, nebo ještě počkat .Děkuji za radu hezký den
Mkéta+DE
  • 
8.9.2009 14:47:32
Verčo, úplně chápu tvou euforii :)). Zažívali jsme to v březnu. Teprve dnes ale definitivně dodělali krb, terasu za barákem máme zatím jako menší soukromou pláž, vysypanou pískem. Tráva ještě pořádně nezhoustla, ale je to paráda. Na dítě venku vidíš ze všech stran a je klid. A hlavně, budeš mít trochu času pro sebe. Pokud jsou v okolí malé děti, bude to paráda. Tak ať se vám dobře bydlí :).
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 9561  [Dalších 9141 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.