| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 11122  [Dalších 10822 >>]
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
10.1.2012 19:04:03
No mě by zajímalo co řeknete dětem, když donesou dvojku. Já vím, že je dvojka v pohodě, ale zajímá mě to jak reagujete. Já občas udělám bu bu bu, když vím, že určitě kecala a je to z nepozornosti.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
10.1.2012 18:15:30
Ahoj holky,
tak konečně se někdo ukázal.
Předně VŠECIČKO NEJ NEJ NEJ NAŠIM SEDMILEŤÁČKŮM, vážně to uteklo strašně rychle.

Všem pracujícím moc gratuluji k práci,.. i když je to někdy na palici vše nějak sladit a zvládat, že?

Klaudi super, že jsi se ukázala. Je fajn mít starší dítko, že? Ale zase musí se to hlídání dávkovat opatrně. hi hi No a jak Míša a škola, je spokojená?

U nás sedmiletá zatím nebyla, tak uvidíme kdy nás pozve.
Škola Honzíka strašně moc baví. Sem tam se objeví 2 z psaní, ale to je v pohodě. Honzík má tu jemnou motoriku naprd, ale strašně se snaží.
Ted bude teda týden doma a já s ním.
Bohužel už od víkednu bojujeme celá rodina s průjmama a zvracením. Je to dost brutální a už jsme to měli všichni,.. Honzík a pája už 2x. Vzala jsme si paragraf, protože i když se už cítím lépe, tak nemůžu dělat ve školní jídelně, když máme tyhle problémy. Ale raději by jsme byla v práci, než pořád něco prát, převlékat, umývat a hlavně řešit něco co by mohli jíst a nepozvraceli, či nepokakali se z toho. Chjo už mi z toho hrabe.

Míšo s těmi veškami je to mrzuté, ale bohužel časté. Snad už bude dobře a nevítaná návštěva zbalila kufry na pořád.

Blani, to dáš, jsi šikulka .

Ivčo, tak Verunka má takové bolístky? Snad jste si to vybrali na dýl do předu.

Klaudi, neboj malá bude v pohodě,.. prostě musí!!!!~s~

Doufám, že vzhledem k narozkám dětí se tu ukážou i holky co se tu stráááášně dlouho neukázaly.
Bylo by to fajn. Vždy nás tu byla taková hromada kecalek:-)

Tak holky, jestli nahlížíte, hoďte nějaké info.

Jdu dát další prádlo a těším se, že někdo něco písne.
~3~~3~~3~
Nikita+Tom1/05+Davča4/08 19209
10.1.2012 16:22:15
Ahoj holky, tak my jsme byli zrovna dneska na 7-leté prohlídce. Takže Tomášek má míry 121 cm a 19,6 kg. Váha se doktorce teda vůbec nelíbila, vyhrožovala ozdravovnou, ale co s ním mám dělat, když tomu jídlu holt moc nedá. Ve školce třeba jí na oběd většinou jenom polívku. Než šel do školy, tak tam jedl normálně, ale v té škole začal mít problémy s jídlem a ty se mu bohužel táhnou pořád.

Jinak David už má po třetí během roku takovou šílenou zhmožděninu na ruce. Vždycky se někde bouchne a udělá se mu tam normálně grča. Takže zítra jdeme na odběry, tak doufám, že to nebude nic vážného.
10.1.2012 11:27:30
Klaudíku, no teda to jsou trable. Ale sama víš, že je to dědičné tak i zbytkové vyšetření budou určitě v pořádku. Nikča je tedy mrňousek. Verunka bude určitě jednou tak těžší. Když si vemu ty jo, že 15kg mají některé děti v roce a ona v sedmi letech tak to je teda střízlík. Výškově Verunku odhaduju na 128cm, ale ona to taky má po kom zdědit :-) No a v poslední řadě gratuluji k úspěšnému zařazení do pracovního procesu !!! ~;((

Blanko, jak vlastně byly ty kalhoty a punčocháče? V pohodě? :-) Cca za 14 dnů pojedeme do Prahy tak se ovzu a můžeme se zase sejít, tentokrát snad i úspěšně s Adámkem. A taky gratuluji k úspěšnému zařazení do plného pracovního procesu!!! A uvidíš, že se brzy zaběhneš. Jo a bacha na ty mezery !!! ~:-D~:-D~:-D
Klaudík a 3 holky 19750
10.1.2012 11:11:54
Ahojky holky:-)
všechny vás po dlouhé době zdravím:-)

Blani, tak já se připojuji taky do klubu nově zaměstnaných matek~:-D. Od 1.ledna pracuji jako zdrav. sestra v jednom pěkném, nedávno otevřeném penzionu pro seniory. Mám za sebou už 6 služeb. Ze začátku jsem nevěděla kde mi hlava stojí, tolik novinek a informací, které musím postupně zpracovat~:-D~:-D~:-D. Ale už si začínám pomalu zvykat. Akorát je tam šílené množství administrativy,pomalu více než odborné práce. Pracuji tedy na směny - dělám denní a noční dvanáctky - vždy od sedmi do sedmi. Je to pro nás lepší a díky směnám mám víc času na děti. Mám tak 14 služeb za měsíc a zbytek volno. Nemáme žádné hlídací babičky, takže si musíme s Tomem poradit sami. (Tomova maminka nám bohužel nedávno zemřela a moje mamka bydlí daleko)Je to náročné na logistiku, ale naštěstí máme Míšu, která nám občas pomáhá a vyzvedne děti ze školy a školky. Původně jsem chtěla najít, kvůli dětem, práci na zkrác. úvazek, ale to je téměř nemožné sehnat.

Jinak všem ledňáčkům přeji vše nejlepší k 7. narozeninám ~x~~x~~x~.
Docela mazec jak to letí. Nedávno jsme si ty uzlíčky přivezly z porodnice a už dostanou své první vysvědčení.

Nikolku škola moc baví, zatím jinou známku než jedničku nedonesla. Bere to hodně zodpovědně:-)~:-D~:-D
Dnes mají den otevřených dveří, tak jsem se chtěla na ni jít podívat, ale jak na potvoru učitelka musela zůstat doma (asi má nemocné dítě), tak mají supl.... takže se půjdeme podívat příště.

Nikča se byla vážit a měřit u doktora před týdnem. Je hodně malinká - měří 112 cm a váží jen 15 kg.
Musela jsem s ní jít koncem prosince na větší vyšetření (odběry, ultrazvuk) do dětské nemocnice, protože je už hodně pod spodní hranicí. Je už fakt hrozně hubená. Pro jistotu jsem to s Nikčou vše podstoupila. Zatím vše nasvědčuje tomu, že se jedná o dědičný faktor, ale má trochu zvýšené hodnoty TSH (hromon štít. žlázy), takže budeme muset ještě na endokrinologii. Byla jsem tam s ní ve dvou letech, ale dr.nás hned vyřadila z evidence, že je štítnice v pořádku. No, ale teď má zase hodnoty zvýšené, takže tam budeme, dle lékařů z nemocnice, muset znovu. Zkusím si najít jiného endokrinologa, ta min. dr. byla taková nepříjemná. Já se léčím na štítnou žlázu, takže to může mít po mně. Ale mně se na to přišlo až minulý rok, protože jsem byla hodně unavená.
Tak tolik od nás ~:-D
Mějte se všechny moc pěkně:-)~:-D~;((~z~
10.1.2012 10:52:52
Ahoj,

my půjdeme na sedmiletku asi až příští týden. Verunka má narozeniny v pátek tak nám pozvánka přijde asi až pak. Ale u doktorů jsme teď furt. Třeba minulý týden špatně šloupla v tělocviku a podvrkla si nožku. Tři dny nechodila a musela to mít stáhnuté. Předminulý týden jsme šli bruslit a zapařily se jí nohy, takže zase na kožní a dělat koupele a mazat mastičku. Předtím moluska z bazénu, no pořád dokola.

Škola dobrý, sem tam nějaká dvojka z matematiky. Nevím jak jinde, ale tady když se počítá třeba 10 příkladů a dva má špatně, tak má dvojku. Ale je to potvůrka, pořádně se nesoustředí. Psaní a čtení jí jde krásně. Jsem tedy zvědavá na vysvědčení.

Já jsem pořád v práci. Takže u mě nic nového.
Begonie 17189
10.1.2012 9:17:14
Ahoj, Adamek mel 7-letku uz v prosinci, ale miry si nepamatuju, protoze tam s nim byl Jirka - ja odmitla. Mel to mit spojeny s nakym ockovanim a posledne tak silene vyvadel, ze jsem rekla, ze priste tam s nim jde rozhodne on, ja na to nemam nervy. Nevim, cim to je, se mnou daleko vic blbne, nebyli jsme ho schopni zvladnou ani ve trech se sestrickou a doktorkou.

Ale myslim, ze je o neco vyssi a tezsi nez Misiny kluci, v posledni dobe desne vytahnul, hlavne se mu prodlouzily nohy, furt kupuju novy kalhoty.

U Adamka ve skolce byly vsi porad, fakt porad, od ty doby, co jsme nastoupili, ale Adamek je kupodivu nikdy nechytnul, aspon jsem si nevsimla. A pritom nema zas az tak uplne kratoucky vlasy, asi jim nechutna.

Tak ja uz zacinam 2. tyden v novy praci. Je to desne zajimavy, ale musim se toho hrozne naucit. Ta skola je desne teoreticka a jsem tu jak Alenka v risi divu. Ale pomalu se to zlepsuje, dneska jsem dokonce neudella uz zadnou podstatnou chybu, jen par blbosti, treba, ze mi nekde chybela mezera. Sef je desnej pedant ~j~ a hlouba nad kazdym hnutim kurzoru.

Tak zas neco napiste, at se muzu trochu odreagovat, mam pul hodiny na obed, tak at mam co cist.
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
10.1.2012 5:45:43
Ahoj holky,

jak se všechny máte. Už jste byli na preventivce? Matýsek byl včera jeho aktuální míry jsou 119/20,7kg. vše ostatní je OK.
Porovnávala jsem ho s Honzíkem a ten měl 120,5/20,4 kg. takže jsou váhově skoro nastejno,jen Honzík byl vyšší.

Škola je zatím u Matyho stále OK. U Honzíka taky, ale už je to náročnější, asi ho dvě 2 na vízo neminou ( ČJ+M) ale zatím to nijak neřeším.

Jinak jsem od neděle na prašky, Honzík má nechtěnou vlasovou návštěvu ( prvně v životě) takže jsem v ne.všechno převlíkala,prala, sušila ( ať žije sušička)Emil důkladně vysál a vytřel. My 3 jsme se umyli nějakým preventivním šamponém. Honzíka jsem hned odtáhla ke kamarádce na ostříhání.Matyho jsem prohlídla a nic jsem nenašla.
Už z toho tak blbnu,že se mi o vších i zdálo.Naštěstí ten přípravek fakt hned zabral, takže již vyčesávám x denně jen hnidy a živého nemá nic.

Kde k tomu přišel fakt nevím.Učitelka říkala ( musíme to hlásit) ať jsem v klidu, že dnes je to bohužel stadart.Stačí, aby jeden rodič neudělal důkladnou očistu, nebo nezopakoval vlasovou kůru a je to zpět.
Já jen jak to píšu se pořád drbu.Včera jsem si vlasy taky vyčesávala,ale nic jsem nenašla.To by ještě chybělo, kluky nechám ostříhat,ale co bych dělala ze sebou fakt nevím.

Tak se mějte hezky a těším se na info od vás.
Mirka, dvě mláďata+// 2258
31.12.2011 16:51:04
Holky, taky přeju všem našim rodinkám z ledňáčků hodně zdraví a radostných zážitků v roce 2012, - navzdory všem krizím a hrůzným předpovědím si můžeme každý den udělat krásným, - tak ať se nám to co nejvíce daří a ať se tu stále dál scházíme...! ~;((
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
31.12.2011 11:17:47
VŠECIČKO NEJ NEJ NEJ DO ROKU 2012, HLAVNĚ ZDRAVÍČKO, POHODU , KLID A VZÁJMNÉ POROZUMĚNÍ.
Přeje Alčovic rodina ~s~~s~~s~
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 11122  [Dalších 10822 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.