| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 11122  [Dalších 10832 >>]
lela, rosa, niki 88737
11.1.2012 13:06:56
Ahoj,

Doporucuji kupovat drazsi pastelky, ty vydrzi - super jsou faber nebo stabilo...
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
11.1.2012 12:42:30
Jo a pastelky hoří popd rukama, spotřeba je velká.Řekla bych že až v té 3 třídě je to lepší,protože je už tolik nepoužívají.
11.1.2012 12:41:02
Matyskovi se úkoly také střídají.Jednou je to matika, písnka,nebo ten pracovní sešit v čj.K tomu čtení. Úkoly na víkend ani na prázdniny nemají. Prý mají odpočívat~:-D
Honzík má již přísnější učitelku, úkol mají každý den 2-3, ale víkendy,svátky, prázdniny mají volné.
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
11.1.2012 12:26:59
Alčo, no přesně tak. A to Verunka s tou aktovkou ani penálem nehází. Takže kvalita barevnýh tuh rapidně klesá místo toho, aby stoupala. Mě to domácí učení taky nebaví :-( Hehe a to se schválně zeptám dnes Verunky na její vlastnosti :-) To se zase něco dozvím.

Jaké máte úkoly? Verunka má denně čtení a pak se to střídá, jeden den psaní, jeden den počítání a zase dokola. Dostávají domácí ukoly i na víkend i na prázdniny. Je to většinou tak 10ti minutová záležitost. No a pak plus nějaké procvičování, když se nám chce.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
11.1.2012 12:04:26
Ahojky,...

Lelo, tak to je síla ta známka, ale zase asi má škola jiný systém a určitě jim to funguje.

Blani tak Adámek je vážně třída:-))) Ale zase si chlapeček poradí:-))
To Honzík je totální troubík na takové věci.

Ivčo s těma pastelkama mi úplně píšeš z duše. Velká spotřeba ahlavně chceš ostrouhat a půl patelky pryč, jak se to láme!!! A to se snažíme kupovat celkem kvalitní trojhrané.

JInak včera jsem si hrála na paní učitelku. Jako jo,.. nebylo to tak hrozné, ale asi by jsem domácí učitelku dělat nechtěla:-)) Dobrá byla prvouka, kdy jsem Honzíkovi vysvětlovala co jsou to lidské vlastnosti a pak mi vyprávěl které kamarády má a proč je má rád a nejvíc se chudák zapotil, když jsem po něm chtěla aby řekl svoje vlastnosti,... strašně se styděl:-)))
Ivča+Verunka-OBCHUDEKUBERUSEK 27691
11.1.2012 10:04:45
Blanko, tak teď jsem se teda od srdce zasmála nad Adámkovým systémem ~g~~g~~g~~g~~g~~g~~g~~g~ To je úžasný co ty hlavičky napadne ~:-D~:-D~:-D~:-D~:-D Jinak se zmizíkem je Verunka taky velká kamarádka. Zrovna si nemůžu vzpomenout na nějakou její výbornou akci, ale že jich taky vymyslela :-)

Jednou jsem našla v tašce někde hodně na dně zhnilou mandarinku, to byla teda nechuťárna ~a~~a~~a~ ble. Od té doby je poučena, že co z oběda nesní tak musí do krabičky na svačinu.

Jo a taky furt dokola kupujeme pastelky, má šílenou spotřebu. Nejen, že je hodně používá, ale taky jsou pěkně zlámaný a ani nejdou ořezat. Po několikátým pokusu, že už bude tuha dobrá většinou putujou se vztekem do koše !! Grrrr. Teď jsem jí koupila nějaký spešl masivní, ale zase se nám vejdou jen do jednoho ořezávátka. Dvě ořezávátka se nám díky jejich masivnosti zlomily.

Tak toť naše story. Ale to já si zase na něco vzpomenu a napíšu :-)

Děkuji za názory ke známkování. Všechny jsou poučné a beru je na vědomí :-)

Lelo, čtyřka ty jo. Ale jak píšeš, nic si z toho nedělat, nestresovat. Já taky nechci právě dojít k tomu, že by se měla třeba Verunka bát chodit domů se špatnými známkami. Zatím máme pěkný kamarádský vztah a doufám, že nám to vydrží. Ale dost často mi říká, že budu přísná babička :-) No jo, už přemýšlí dopředu. Nikdy nevíte co bude za 10 let, žejo. Nebo i za 7 let v dnešní době není problém být prarodič :-)

Begonie 17189
11.1.2012 9:19:12
Ivco, kalhotyx i podvlikacky v pohode, uz jsme oboje vyzkouseli.

Adamek ma zatim samy jednicky, akorat jednou V. - jakoze videla, asi. Ale to meli psat cislice, nevim proc, na konci pisanky meli 0-9. Ale jak tam ucitelka 2 mesice nebyla, tak v matice stihli psat jen do 7 a on proste neumel 9. Psal to jako takovyho sneka a jeste odspodu, ucitelka jim to ani neukazala, no aspon, ze mu nedala 2 nebo neco horsiho, to by se snad pomatnul. Zda se mi, ze jsou trochu pozadu, jak celej listopad a prosinec nedelali skoro nic, snad to dozenou. My jsme taky prisna vyberova skola, tak me zarazi, ze s tim tak dlouho nic nedelali.

Jo a Adamek si uz taky cte sam, ale jen komixy ~b~.

A udelal jinou kulisarnu. Psali doktat, ten ma vetsinou dobre, akorat obcas zapomene carku nad pismenem, ale psal velevetu "Tata ma mamu" a zjistil, ze se mu to nevejde na radek. Tak se to pokusil vyzmizikovat a udelal do stranky diru, tak to radeji cely vytrhnul ~t~. Nejen tu 1 stranku, ale asi 6 stranek vyskubnul a nacpal do tasky. A jeste kupodivu stihnul prepsat celej diktat vedle. Ja malem padla a zas jsme mu to z ty tasky vystrachala, narovnala a napichla zpatky na ty sponky. Nejdriv jsem se lekla, ze mu to vyskubla pani ucitelka, ona je takova drsnejsi, ale udelal si to sam.

Nahodou, to je hezky, jak jsou jeste usilovni, za par let nebudou nosit ani seisty, nebo max. jeden na vsechno.

No nic, musim pracovat, ale piste, o pauze to prijdu zkontrolovat!!!

Alco, a uzdravte se!!! ~6~
lela, rosa, niki 88737
11.1.2012 8:17:54
Ahoj holky,

Ivo, predstav si, ze nase Nella prinesla minuly tyden ctyrku z diktatu ! Je na prisnejsi vyberove skole, tak je posuzuji prisneji, ale byla jsem v soku. kupodivu si z toho dcerka nic moc nedelala, pani ucitelka ji vysvetlila, ze se ji to nepodarilo a priste se musi vic snazit. byl to spis varovny signal pro me - ted proste doma vic cvicime, piseme diktaty a tak...urcite nechci trestabt za znamky, jen v pripade, kdybych videla, ze je to z lenosti nebo lajdatstvi. Deti jsou jeste male a ja tu honicku za jednickami stejne nemam rada. Beru to tak, ze spatna znamka ti signalizuje, ze proste musis pridat a vic se ucit - tot moje reakce na ni. Ac me reakce nelly zarazi, jsem rada, ze se nehrouti a nestresuje. Ono ocekavat ze moje dite bude premiant a nosit same jednicky a tak je sice hezke a pochopitelne , kazdy si to asi preje, lec dite je dite a to si nevydupes, jake schopnosti ma. A mimochodem - moje prvni znamka na vysvedceni byla dvojka, neslo mi cteni. A zvladla jsem vysokou. Takze tak...
11.1.2012 5:56:26
Ivčo, Matýsek zatím 2 nedonesl.Ale když jí donesl Honzík,( mluvím o první třídě) tak ho pochválím, že je šikula, že 2 je také pěkná známka,ale že příště si dá větší pozor a zase to bude jednička.

Honzík už nosí celou stupnici známek.4 a 5 dostal jednou. Nijak výrazně to nehrotíme, musí ukázat z čeho to dostal a učivo si zopakovat. Když dostne sem tam 3 tak to taky nehrotím, řeknu mu že je trdlo a ať dává pozor.Nemínim jeho, ani sebe stresovat známkama. A každý občas ujede.
Kdyby si nějak výrazně zhoršil, tak by se musel prostě začít více doma učit.Teď se oba doma neučí, jen udělají úkol. U Matyska je to na 5 minut,Honzík jich má již více tak je to tak na 30 min.Víc pro školu doma neděláme.
Jo Honzík musí každý měsíc přečíst knížku a udělat zápis do ČD.Matyho občas přistihnu,že si sám vezme nějakou knížku a sám si v ní čte.

Alčo situaci u vás ti nezávidím.O mě se pokoušelo něco průjmového včera, dokonce jsem do sebe vpravila Smectu.Teď v práci snídám chleba,tak uvidíme zda z toho něco bude.

Niki.Tomášek je dlouhej, ta váha je trochu nižší,ale nemyslím si, že je to k nějakému řešení.Vždyť doktorka musí znát váš příběh ze školou,tak si to přeci musí spojit, je logické, že to bohužel někde následky nechalo.A pokud míň jí, tak hold hůř nabírá kg.A když vás bude hnát po doktorech, tak to pro něj bude ještě horší a bude to mít spíše opačný účinek. Osobně bych ho hlídala, aby výrazně nehubl, aby občas něco snědl a dál bych to neřešila.Možná bych pro svůj klid koupila v lékárně nějaký preparát na podporu chuti.
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
10.1.2012 20:56:30
Ivčo, ani nevím,... většinou ho pochválím, že se určitě snažil, ale něco se nepovedlo a že příště to bude za jedničku. Hlavně ho povzbudím,...
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 11122  [Dalších 10832 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.