| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 11122  [Dalších 10412 >>]
Míša a kluci 05/02,7.1.05 29279
17.5.2011 14:07:01
jsem si to odklikla.

Prostě protože to R neslyší.

Počítá velmi slušně, bez problému řekne že když má 13 do 20 chbí 7. Že 7 palačinek nerozdělí mězi dva, že to není půlka a podobně.Včera mi povídá: že nejmenší je setina,vteřina,minuta,hodina - nikdo ho to neučil.
Jednoduché hodiny čtvrt,půl,třičtvrtě,celá umí taky, to třeba Honza v jeho věku neuměl.
17.5.2011 14:03:50
Blani, my taky Matyho nic neučíme. On tedy nečte, psímena jen pozná. Často hrajeme slovní kopanou,aby slyšel, jaké je písmeno na konci. Přča je jak neumí R a naučil se L, tak ono mu to R ve slovech zní jako L. Takže se soustředí například na slovo RYBA a ukázkově řekne LYBA. Logopedka říkala,že to hodně děti dělají,když se naučí L, protže to R
Begonie 17189
17.5.2011 13:28:22
Prosim te Kisli, co to tam mate za deti. Adamek taky rackuje, ale myslim, ze z deti ze skolky mluvi skoro nejlip a rozhodne se nikdo nikomu nesmeje. Jinak mluvi vsechno dobre, i ř mu naskocilo samo, akorat to r. Takyma byt po kom, ja s nim na logopedii rozhodne nejdu, jeste by si me tam nechali ~y~. Neboj, Klarka se nudit nebude, max. trochu pri cteni, ale zas se bude ucit psat psacim pismem - teda pokud to uz taky neumi a pocitat, ja myslim, ze toho bude mit i tak dost. Adamek umi cst tiskace, ale jen velky pismena, psat tiskace, ale dost casto pise obracene a docela dobre pocita. Ale ja s nim nic nedelam, jen obcas, kdyz chce, tak mu nacmaru par prikladu, predpokladam, ze ve skole jsou odbornici, tak ho tam vsechno nauci. Navic on je sprt po mamince, to mu pujde jedna basen. Maly zrzavy sprt z 1. lavice, co miluje pani ucitelku - obet sikany jako vysita.
17.5.2011 11:42:12
Kisli, to je Klárka šikulka~R^A fakt se jí děti smějou?Maty mluví hůř, už se naučil Š Č Ž L, ale bohužel v nromální běžné mluvě to nepoužívá, takže ho musím stále opravovat a nebo zarazit, aby mluvil pomalu. Když se soustředí tak to řekne. Jenže on normálně jede jako kolovrátek.
R jsme zatím naťukli a na to jsem teda zvědavá, to vidím tak do 18-ti let~a~
Kislice 42690
17.5.2011 8:52:46
jemine, ahooooj, po dlouhe dobe nakouknu a tady takove problemy vsude??
:-( ALCO, moc na Tebe porad myslim, i na Honzika, tak at jste oba ok co nejdrive...ERIKA, to som tiez netusila, teda :-/ tak az budes vediet viac, napis, tiez sa v tom nevyznam, snad to nebude take zle...
ANITKA, ty si ale pracovala vsa?? v butiku tusim? No a chrbat nezavidim tiez, musis dost trpiet...

u nas nic extra noveho, jo vlastne jo, mame doma sikovnou umelkyni, od unora K.hraje na piano, do te doby mela jen teorii v hudebni skole, od unora zacli hrat na nastroje...a za tyden uz bude mit prezkouseni pred komisi a ona uz HRAJE normalne obema rukama z not (pricemz kazda ruka hraje neco jineho) a 1 skladbu uz dokonce hraje zpameti...je fakt dobra...no, po kom to dite je ? :DDD cita a pise fakt plynule, snad si s tim ve skole poradi a nebude problem, ale zabranit ji v tom nejde, ja teda taky cetla plynule pred skolou, ale co dela ta nase slecna, to zustava rozum stat, pise si pres Skpye s moji mamou nebo svagrovou ...jako ze ji nedela problem poskladat ta slova pres klavesnici PC :DDD vytiskla jsem si par konverzaci, je to fakt vtipne...treba vcera napsala memu bratrovi kdyz se ji zeptal co ji , tak ona na to : ROHLIK S MASLEM, CO JINYHO :DDD jakoze co asi by ji tak ta matka mohla dat, zejo :D
na druhou stranu s mluvenim porad bojujeme, teda s vyslovnosti, na logo se uci R a jde to hrooozne pomalu, tak snad to do skoly zvladneme, uz se ji zacinaji deti kvuli tomu smat :-( a zuby ma K.taky porad vsechny a zadnej se nekejva...

BLANI, tyyyyyyyyyyyyjo, mas to za par ~;(( DRZIM PALCE...~R^
aanitaa+Laurika01/05 17727
16.5.2011 12:57:15
Erika, ani som nevedela, že máte takéto starosti. Hlavne je , že si to včas zistila a prispôsobíte tomu celkový systém, či školy, alebo učenia. Určite to super zvládnete, keďže o tomto nemám žiadne vedomosti, tak tu nebudem mudrovať, len Vám držím palce !
Erika a Peťko 20613
16.5.2011 10:07:21
Tak my sme boli na psychologickom vyšetrení s malým a vyzerá to, že Aspergerov syndrom nám skôr potvrdia, ako vyvrátia. Uvidíme, o 2-3 týždne ho chce vidieť ešte riaditeľka. Je to vlastne vysokofunkčný autizmus.
Peťko funguje normálne, ale vypadá to, že IQ je dosť nadpriemerné a naopak, socializácia vynecháva. Stačí mu pár ním vybraných kamarátov, vynecháva úplne očný kontakt a má problém s vyjadrovaním. Mala som podozrenie už dlhší čas, ale keďže nastupuje do školy, potrebujem vedieť, či namiesto ústnej odpovede nebudú preňho lepšie písomné testy. Ale zaujímavé je, že číta plynule a tam mu očká z riadkov na riadok nepreskakujú.
15.5.2011 16:16:13
Vám musím napsat, jak jsme se včera diky Matymu zasmáli. On byl včera prvně na bruslích, musím říct,že na poprvé by fakt dobrej.Jen nám říkal, že mu ty brusle dělají velkej rozkrok ~t~ Chtěl tím říct,že se mu rozjíždějí nohy.

Honzík ráno odejl do Pece na ŠVP,a řeknu vám jedno dítě žádný dítě, to je veget~f~ Děti mají dnes slíbený hokej v TV~;)
12.5.2011 19:24:43
Tak i já vás po dlouhé době pozdravím.

U nás nic nového, Honzík ve škole OK, teď v neděli jedou na ŠVP do Krkonoš, tak se těší, je škoda, že se má ochladit.

Maty se těší do školy, druhé zuby už má 4.Osobně si myslím že bude šikula na matiku.Např.včera vyslech můj hovor s učitelkou,že je školka v přírodě ohrožena, protože je jen 13 dětí, jedou na 14 dní tak je potřeba dětí více, aby tady na zbytek učitelek nezbylo moc dětí.Tak asi pojedou jen na týden.No a Maty slyšel,že je 13 děti a já jsem se ptala kolik jich je třeba,učitelka mi řekla že aspoň 20. No a nic,doma to pak večer říkám Emilovi a Maty nám skočil do řeči, kolik je třeba děti a já aniž bych to počítala jsem plácla 6. Mates se na mě otočil a řekl: ne ne,7 ,aby to bylo 20. Nebo:tchýně mu dala 7 palačinek ať se rozdělí s Honzíkem a on jí usadil, že 7 nemůže rozdělit na 1/2. a takových postřehů je více.

Na kole jezdí jako drak, zatím má jednoduché kolo po Honzíkovi 16. a bez problému ujede 40 km.Nové kolo jsme mu nekupovali, protože příští rok zdědí kolo po Honzíkovi, protože ten bude potřebovat větší.

V červenci se chystáme na 14 dní to Itálie, jen na sever.Děláme to hlavně kvůl Matymu protože je alergik.

Honzík byl na 9-ti leté kontrole,tak už má 29 kg.a 131 cm.

Kolik má Maty nevím, jsem ho dlouho neměřila. Myslím že 18 kg a cm. nevím,ale už kupujeme 116.Teď jsem mu vytáhla kalhoty po Honzíkovi 122,ale ty má trochu zahnuté.

Alčo, držím palce ať už je jen dobře ~;((
Alča+Pája94,Péťa96, Honzík05 28878
12.5.2011 16:31:45
Holky díky, věřím že bude vše OK.
Muselo se to řešit, už jsem měla po histologii i nějaké změny na sliznici, tak je lepší to řešit ted v klidu než pak radikálně vše pryč atd.!!!
V podstatě dělohu mám, ale neaktivní. Vyřezali- vydlabali, či nevím co, mi tu aktivní tkáň v děloze, né jen to co každý měsíc dorůstá( to jsem byla na kyretáži). Takže jestli vše vyšlo jak má, neměla by jsem mít už ani měsíčky. V podstatě vše bude fungovat jak má, tedy co se týče hormonů, jen už nehrozí těhu. A vzhledem k tomu, že případné těhu by bylo nežádoucí a strašně moc rizikové, tak se k této operaci dělá i sterilizace, kterou mi tedy udělali laparoskpicky. Hormony užívat nemůžu a v případě těhu by plod bud uhnízdil ve vejcovodech a nebo by prorůstal do dělohy a hrozila by dost těžká operace a poškození celé břišní dutiny.
Tož tolik k tomu zásahu.
Ale jak říkám, snad to bude vše OK a budu mít na nějakou dobu klid.

Ivčo, jo jo, jak bude vše v pořádku určitě se chystáme na nějaké výlety.

Uvažovali jsme i o jednodenním výletě na Seč, tak by jsme mohli udělat minisrazík:-))), co Blani?

Aanitko, jéééjej plotýnky jsou prevít. Nejhorší je, že budou zlobit už pořád. A většinou ani operace není 100% ~n~ Je mi tě moc líto, ty bolesti a omezení v životě je mrzuté.
Tak držím palečky at se držíš a netrápí tě to.

Zoubky,... Honzík má zatím všechny první a ani se žádný nevyklá. Je snad jediný ve školce z dětí které jdou do školy.

No tak jsem se vykecala, venku trochu pochodila po dvorku a poněvadž jsem nějaká bolavá, unavená a blíží se déš´t, tak si jdu lehnout k TV.
No není nad to si pomarodit, ne? :-)
Ale néééé,... ležení a nicnedělání k smrti nenávidím!!!!
[<<Předchozích 700] Názory 701710 z 11122  [Dalších 10412 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.