| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : březen 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 14500  [Dalších 14080 >>]
Mu+2kluci 22463
27.10.2007 21:29:22
Šikovná Magda vede!!!:-)))
U nás letí:"Maminka to umí."

Výlet se vydařil jsme z5 od Jeanine, kluci se vyřádili a bylo to celkově bezvaaaaa! Popis a fotky dodáme :-)Papa
Týnka
  • 
27.10.2007 21:00:40
to je děsný, fakt se omlouvám, že nereaguju, ale Rodina mi žere příspěvky a nemám na to nervy, vkládat to na desetkrát...

spousta diskusí už se přestěhovala, na Šťastné ženy myslím, prý to tam pěkně frčí a plus je možná i to, že je diskuse zamčená, resp. dá se zamknout.... dají se tam dávat smajlíci a tak... neprchneme taky, co vy na to?
Týnka,Klárka 03/05,Ondra 04/07 13509
27.10.2007 20:54:25
Čauky, jé Magdi, ty jsi psala o naší Klárce, že jo??? :oDDDD jak přes kopírák :o))))

kurňa tak po desátý to už zkouším vložit grrrrrrrrr!!!
Magda s Klárkou
  • 
27.10.2007 20:46:39
sakra, zase nejde v kládat.

co gedzitka???

k tomu oblíkání a svlíkání - u nás asi tak jako u renítka - milostslečna to docela umí, ale jen, když se jí to hodí, jinak má odpvědi typu: já to neumím, já jsem hrozně maličká, mami pomoz mi, ty jsi šikovná magda a pod... a hlavně ji nemůžu naučit, že se to nehází dva metry daleko, ale položí na postel nebo mi to má podat. to mi to taky hází.

Magda77 13048
27.10.2007 20:25:59
ahoj všichni!

mumu, to vstávání je zákon schválnosti:) klárka to má jako zásadu. má na to nějaký radar, aby poznala, že jsme šli pozdě spát a hned nás ráno vzbudí v 6. jako například dneska, grrr.
Jeanine, M 3/05 a M 10/06 a // 21662
27.10.2007 10:32:05
Rení, to je ještě daleko, určitě budeme zdraví. Děti mají jenom rýmu, žádné teploty, žádný kašel, kýchání....už to trvá několik dní a nehorší se to, takže si myslím, že v tom nic víc není. Navíc to ani není nějaká hrozná rýma, mají ucpaný nos, ale žádné nudle jim netečou, ani odsát se moc nedá.

Já dneska prochrchlala celu noc, fakt, ve dvě jsem to vzdala a šla si uvařit teplé mlíčko a číst knížku, usnula jsem až ráno v pět...U dr. jsem měla výsledky v pořádku, prý to vypadá na alergickou reakci, když je inverze, kašlu jako nějaký tuberák, když inverze není, jsem v pohodě :(. Lidi tu spalují kdeco, jsme chudý kraj :(, takže někteří topí např. petkama a já pak mám toto.
Renítko 6264
27.10.2007 9:27:59
Jeanine - som rada, ze metoda ma u vas lahky priebeh :o) Ked som ti pisala, ze by som na to nemala nervy, tak uz si to nemyslim...Renatka bola dve noci po ockovani hore kazdu polhodinu...zacinam tusit ako sa citi mamina vstavajuca 10x za noc :o)

Rocna prehliadka - Renik vazi 10.350g, meria 78cm, vsetko ok. Nozicku este stale vtaca dovnutra (od narodenia), tak okrem masaze mame nosit pevne kotnikove topanocky aj doma, ak sa to do 17 mesiaca neupravi (chodzou), mame sa ukazat...
Mali sme aj tretie ockovanie Infanrixom Hexa a odtial sme isli este na nastrelovanie nausniciek...Renatka si skratka uzila predvcerom...Uz sa pomaly spamatava...

Obliekanie - Petko je hlavne lenivy, ked sam potrebuje, vie sa vyzliect aj obliect za pol minuty, ale ked to od neho chcem ja, tak on to nevieee, nejdeee mu to a maminka pomooooz...
Problem mu robi jeho brusko...a tesne gumicky na slipoch, teplakoch...Teraz, ked sme vymenili satnik za velkost 4-5 rokov, je to ovela lepsie...
Mu+2kluci 22463
27.10.2007 9:19:37
Tak kde je to sluníčko???
My jedem dneska na výlet :-)))
Jak Honzík poslední dny vstával v 9, jsme dnes od 7 na nohou. A včera jsme si udělali s manžou krásný dlouhý večer, vínečko, Šifru mistra Leonarda...po půlnoci do betle a ráno ratata :-)))). Ach ty ddětičky!
Renítko 6264
27.10.2007 9:12:17
Jeanine - aj tretie miminko sa bude volat na M?
Myslis, ze do 1.11. budete zdravi? Alebo navstevu odlozime?
Jeanine, M 3/05 a M 10/06 a // 21662
26.10.2007 15:19:59
Renýsku k dr. se hodlám objednat až tak za 14 dní, protože si chci odpustit nervy kolem toho, zda už bude či ne vidět srdíčko, když jsem čekala Máju, tak mi v 6.tt strašil potratem a nakonec to bylo v pohodě, takže tentokrát tam chci jít až tak v 7.tt...pak hodím obrázek :)

O té metodě tu kdysi psala tuším Adélka. Je důležité připravit pro dítě k postýlce obrázek (např. s měsíčkem ), závěsnou hračku nad postýlku ale tak, aby jí dítě nemohlo na sebe strhnout a plyšáčka do postýlky. Pak si musíš připravit "zaklínadlo", má trvat jenom 10 vteřin. My jsme včera dětem říkali: Máme Vás s tatínkem mooooc rádi a proto Tě naučíme spinkat ve Tvé postýlce. Máš tady obrázek, kolotoč a plyšáčka, Ti tu budou s Tebou...dobrou noc.
No a pak to začne večerními rituály: koupání, večeře, 10 minut společné klidné činnosti: čtení pohádky a mazlení, pak odvedeš dítě do pokojíčku, řekneš klidným ale rozhodným hlasem 3x po sobě zaklínadlo a odejdeš, zavřeš za sebou dveře. Určíš si intervaly, jak často budeš za dítětem chodit, když hodně brečí, klidně tam můžeš chodit po minutě ale pokaždé dítě jenom položíš (žádné mazlení, pusinkování, houpání) a řekneš zaklínadlo a odejdeš. Intervaly postupně natahuješ. My včera měli intervaly takto 1-1-1-2-3-3-5-7...pak už spali oba. Opravdu kruté byly první dvě minuty, pak už Matík přesvědčoval Máju: Máje nebleč, za chvilku pšídou. Po 15 min. Matík tvrdě spal, Mája ještě kňourala dalších 10 minut. V noci už to bylo i u Máji bez pláče, jenom koukala kolem sebe a ležela. Jsem zvědavá, jak to půjde dnes.
V knížce varují před různými akcemi děti - zvracením, kašlem...atd. Z tohoto hlediska to byl u nás slabý odvar, kdyby to bylo horší, asi bych hledala další informace. Podle autora by děti měli mít po 7-10 dnech plně osvojený návyk samostatného usínání a klidného spaní celou noc. Nejhorší jsou prý ¨první 3 noci. Člověk musí být opravdu odhodlaný a neoblomný.
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 14500  [Dalších 14080 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.