| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2005

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 17166  [Dalších 16846 >>]
Máca 22402
11.12.2009 9:16:16
a holky, ještě mám dotaz- jak jste tady svýho času mluvily o hře Hungry hippo, dáte mi tip, kde by se dala sehnat? k vánocům už to asi nestihnu, ale tak třeba šímovi k narozeninám, myslím, že ve 2 letech už by s náma matouš mohl hrát, ne? šíma má společenský hry moc rád, ale prostě s matoušem je těžký něco vybrat, co nám nezbourá a tak..

díky za rady :-)
Máca 22402
11.12.2009 8:39:04
lili, michael je nádhernej~m~
ale má nějaký tmavý vlasy na vaší rodinu, ne?? ~y~ to jsem zvědavá za rok :-)
na zážitky už se těším..

arulko, to je mi jasný, že když se to násobí, místo sčítá, tak že 3 musí být fakt hukot.. proto zůstanem s největší pravděpodobností u dvou :-) ale jsem vcelku ráda, že v tom nejsem sama :-) navíc šíma je dost hlučnej )i když když jsem to řekla kamarádce, tak se mi vysmála, tak nevím, možná mám jen nějaký zkreslený měřítka, ale včera když jsem přišla do školky, tak projevil radost tak hlučně, že se lekla i paní učitelka ~t~

tak nevím :-)
Fasola 24539
10.12.2009 22:16:27
Lili, ten je krásný ~x~
Ať se daří Vám oběma a ti chlapi ať si Tě opatrují ~;)
Lili + 5 :-)) 28559
10.12.2009 15:28:47
večer napíšu víc-dnes nás pustili-vše O.K.
foto z porodnice
Arulka 04/05+03/07+10/09 27318
10.12.2009 13:12:11
Máco a co teprve tři děti.~;)
K období zlobení se přidávám, co se odehrává u nás nemám snad obdoby. Asi je to i reakce na nového sourozence a naštěstí to neventilují na něm, ale na nás s Martinem. Tima oba zbožňují a musím dávat pozor, aby jejich lásku přežil. leontina je drak - je hodně šikovná a neskutečně paličatá, vše ignoruje a Kryštof má taky nějaké divné období. Někdy toho mám až nad hlavu a ječím tady jak hysterka a občas padne nasekání na zadek.

Lili, moc gratuluji k dalšímu členovi rodiny a ten porod zní nádherně.:-)
Evís+3 ks 42663
9.12.2009 8:02:19
Marti, děkuju.

U nás teda není problém s oblíkám, ale Ferdík taky nechce poslouchat, a to byl vždycky docela slušňák~;). Ale hodně to okoukal od Toničky (ta neposlouchá vůbec) a taky si různý "věci" nosí ze školky. Takže docela bojujeme, někdy dostane i na zadek, když je to fakt neúnosný. A je fakt, že spacifikovat 2 děti je těžší, páč jeden poslechne, začne to dělat druhej, toho okřiknu ... a furt dokola. Až budou tři, tak si to nahraju na cédéčko a budu jim to pouštět asi~y~~:-D
Máca 22402
8.12.2009 9:22:39
marti m., já myslím, že je to prostě období.. jasně, bude se to v různých podobách přizpůsobovat jejich věku, ale musí se to překonat :-) já když jsem teď ležela na gauči s anginou a pozorovala matouše, jak na tom samým gauči vytváří umělecké dílo šímovýma fixama a neměla jsem sílu ho ani okřiknout, natož cokoliv jinýho, jsem se tím tak nějak zocelila ~t~ fakt jako že hlavní je, když jsem zdravá, gauče se pak vyperou a dětem se taky můžu líp věnovat.. a když byl matouš tuhle dva dny u babičky, bylo to fakt divný, mít jen šímu, skoro takový smutný, on si v klidu maloval, já si dělala svý a oba jsme vnímali, že je to prostě divný...

pravda holt je, že šíma v matoušově věku věci jako fixy prostě doma neměl ... co naděláš :-)ale už mi došlo, že mít dvě děti neznamená jako jedno dítě a jedno dítě, ale prostě 2 děti, že to je něco úplně jinýho ~v~
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383
8.12.2009 9:02:33
tak s tím mladším sourozencem.... to jsi zhodnotila naprosto přesně. Tam je samozřejmě jádro pudla. Dokud má Ondra publikum, které ty jeho blbiny žere, tak je bude dělat, to je jasné.
Je krásné pozorovat, jak si kluci sami vyhrají, ale má to i svá slabá místa. Když se rozjedou, tak oba nevidí neslyší, já na ně zvýším hlas a oni se tomu spiklenecky smějí. ~o~
Jinak teda Matýsek už sem tam dostane lepanec po zadku. To Ondra v jeho věku dostal poprvé - lehké plácnutí přes ruku, protože schválně i přes napomínání oškubával strom. :-) Matýsek dělá zásadnější věci a taky už bohužel nic jiného než plácnutí u něj nefunguje.
MartinaM+Ondra05+Matěj07 21383
8.12.2009 8:58:57
se vám musím svěřit s jedním včerejším zážitkem - byli jsme sami s manželem dokoupit v Tescu nějaké světelné řetězy a před pokladnami měli klasickou akci nadělování dárků dětem z domovů.ˇUrčitě to v různých obměnách bývá i u vás - člověk si ze seznamu vybere dárek, který si přeje konkrétní dítě, koupí ho a pak tam zabalený balíček přinese. Koukali jsme do seznamu, co bychom komu nadělili, byl to tam samý dětský parfém, fleška, sem tam knížky... prostě klasika pro školáky a puberťáky a pak jsem tam narazila na jméno nějaké holčičky Andrejky a měla tam napsáno "kousací hračky". Můžu vám říct, že mě to stručné heslo tak sebralo, že bych to nečekala - je mi samozřejmě jasné, že v domovech nejsou jen větší děti, ale i batolata, ale když jsem si představila, že mezi těmi většími dětmi sedí u stromečku tak malé opuštěné prtě.... Šla jsem zpátky do Tesca navybírat nějaké hračky a málem jsem se u toho rozbrečela. Naštěstí v Tescu vedou i kvalitní značky a zrovna u kousátek měli asi deset druhů, dokonce mě překvapilo, že vedou i Lamaze, takže jsem přikoupila ještě slůňátko, a už to vidím, jak při balení dárku si opět pobrečím. Připadám si najednou jak v šestinedělí :-), je to samozřejmě nadsázka, ale už dlouho mi nebylo tak smutno.
Máca 22402
8.12.2009 8:54:12
marti m., šíma teď taky trošku víc "zlobí".. ne třeba s oblíkáním (každý ráno děláme závod, kdo bude první oblečenej, šíma je hodně soutěživej, tak to funguje :-)), ale celkově.. ale myslím si, že to je spíš tím, že matouš, kterýmu je teď rok a tři čtvrtě dělá hromadu rošťáren, za který sice dostane vynadáno, ale jinak se mu nic nestane, protože to bych ho musela mydlit pořád, on je fakt takovej živější.. a tím holt ožil i šíma, zjistil, že se dá dělat spousta blbin bez větších následků.. tuhle už jsem musela nešťastnýmu honzovi vysvětlit, že holt jsme chtěli, aby na nás taky byli dva, tak takhle to asi vypadá ~t~

u nás se nejvíc zhoršilo ne oblíkání, ale jídlo.. každej matouše chválí, jak krásně papá, ale to, co předvádí u jídla, nebo spíš místo jídla, doma, to je katastrofa ~:( a šíma se tomu ejště chechtá, takže taky moc nejí, ještě se směje s plnou pusou, no děs.. já už jsem si nějak zvykla, ale honza je z toho hotovej, on se rád nají v klidu a tohle je prostě nad jeho síly pozorovat...

takže buď v klidu, všude je něco a já si myslím, že to je hodně holt narozením a "rozhýbáním" sourozenců. to je jak v kolektivu, když je těch dětí víc, hlř se zvládaj, protože jsou rozjetý.. tak tohle je stejný holt...
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 17166  [Dalších 16846 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.