Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Walerie | 20776 |
|
|
24.6.2009 9:18:53
Holky,
jak poznám neštovice? jsou to takové jakoby puchýřky? E. měla včera jeden na zádech, dneska ráno se probudila a má už čtyři různě po těle. Jinak má teplotu a je od včera doma. A hlavně, já si to nezapsala co jste radili na to mazání na ty pupínky. Poraďte. díky. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
23.6.2009 19:04:07
Fasolo - tak to je mi líto. Já se přiznám, že když mi doktorka řekne, že je bubínek vyklenutý a že doporučuje jej píchnout, tak se u H. nebráním. Pak se mu opravdu rychle uleví. Jednou mu vyklenutý 2 dny pokoušeli rozehnat ATB a stejně mu ho potom píchli.
Tak ať Tě to brzy přejde. |
| Fasola | 24539 |
|
|
23.6.2009 15:05:03
Děkujku moooc za rady, zukoušela jsem obklady, mačkání.... Ale ta bolest se stupňovala hodinu po hodině, pak jsem se začala motat jak opilec, tak jsem byla teď na ORL a je to opravdu zánět stř. ucha.
Vyfasovala jsem ATB, kapky do ucha a kapky do nosu a stejně je mi furt zle.Když jsem se divila, že to tak strašně bolí, jak to ti malí můžou snést - tak mě Dr uklidnila, že dospělí to mají horší. Ještě mě překvapil tak rychlý nástup. ![]() R jede na 2 dny pryč a bere si auto, tak už jsem odhlasila Adinku do konce června ze školky, moc se necítím na to, se tam s oběma kodrcat tramvají. Tož mají děti zajištěné pohádkové hody a maminka bude polehávat |
| ivaxx | 44192 |
|
|
23.6.2009 13:27:44
Fasol - zánět může mít skutečně i dospělý. Můj strejda jej měl oboustranný minulý měsíc a přestal na čas i slyšet. Jinak, jak psala Máca - asi nejlépe na ORL. Někdy bolí i vpáčený bubínek, pak to jen profouknou. Otobacit zabírá, jen, rozjíždí-li se zánět, t.j. bubínek je zarudlý, ale nevyklenutý. Můžeš si vzít i brufen a něco na oplasknutí sliznic (a doufat pak, že to z ucha vysmrkáš) - aerius, xyzal, dithiaden...
Obklady se říkají, že na začínající zánět teplé, pak studené. Ale nikdy mi nikdo nevysvětlil, jak poznat, kdy to začíná a kdy už ne. Tak držím palce. Podle toho, jak i H., který moc bolest necítí u zánětu občas brečel to bolí asi dost. |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
23.6.2009 13:08:45
Jeste jsem zapomnela, ten led zabal navic do pleny nebo suche uterky. Ada ma pro tenhle pripad plysovou ovci s briskem na zip,kam se ten pytlik vlozi, lip se mu na tom lezi, ale ta u tebe nejspis nebude nutna
Drzim palce, at to je jen zalehle ucho a ne zanet. |
|
|
23.6.2009 13:06:38
Maco - gratuluju k prijeti Simy
![]() Fasolo - zanet mit samozrejme muzes, pokud je to v pocatku, zkus Nurofen - je na bolest i na zanet zaroven, srazi pripadnou teplotu, k tomu si dej studeny obklad na ucho /my davame do pytliku nasekany led na pul hodiny/. Pokud by te to do druheho dne nepreslo, sla bych na ORL. Oni tam stejne driv ani moc nepoznaji a poradi ti totez, pripadne ten Otobacid, ale ten je na predpis. Sama si zkus stlacit misto pred usima na tvari, podel ucha, pokud te to tam na stlaceni boli, zanet to bude. Hlavne na to nedavej nic tepleho. |
| Máca | 22402 |
|
|
23.6.2009 10:35:46
fasolo, u nás se to řešilo klasickým prieznitzem (jak se to sakra píše?
) a zkus ten otobacid, ale ten je na předpis.. zánět podle mně klidně mít můžeš, já bych na tvým místě asi letěla na orl, ač teda velmi nerada ... |
| Fasola | 24539 |
|
|
23.6.2009 9:37:22
Vojtami - taky doporučuji nechat Vojtu po neštovicích aspoň pár dní doma.
Adinka měla velmi lehký průběh neštovic tak jsem ji dala už po 2t do školky a přinesla si odtamtuď nachlazení A to bych řekla, že jsme extrémně odolná rodinka. Děti mají max. rýmu+kašel 2x do roka, na jaře a na podzim, a my teďka s R vlastně taky - protože se bohužel nakazíme od nich.A vzhledem k tomu nejsem v nemocech vůbec erudovaná, takže se musím na všechno ptát...... Holky jak se pozná a léčí zánět stř. ucha??? Jsem nachlazená (kašel, trýma) už druhý týden a dneska mě začalo bolet šíleně ucho, neskutečný tlak, neslyším na něj.......protě humus. A doma máme jen paralen...... Koukala jsem na net ale tam většinou řeší uši u děti - může mít zánět i dospělý? Jsem poněkud vyčerpaná - z práce, přece jen makáme na baráku jak draci už pár měsíců, tak cítím že mám už dlouho dost ![]() |
| Máca | 22402 |
|
|
23.6.2009 9:11:17
ahoj holky,
tak hlásím první dobrou zprávu po dlouhý době, šímu mi přijali od 1.9. do školky!!!! spadl mi obrovskej kámen ze srdce ![]() |
|
|
22.6.2009 15:19:45
Vojtami, diky za agitaci, uz jsme se domluvily
![]() S Vojtou bych teda taky asi radeji doporucila nedat ho mezi deti ihned po nestovicich, aby ti neprinesl domu neco vetsiho. A pokud muzu poradit - kdyz jsem si Adu musela brat do prace, tak jsem mu sebou vzala prenosne DVD, ktere ma do auta, kupu filmu a dostatek jidla a vicemene jsem si mohla pracovat dle potreby, on uz se zabavil a obslouzil sam. Neni to samozrejme idealni na dlouhou dobu, ale jako nouzovka to jde. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.