| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2006

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 2216  [Dalších 306 >>]
Danda*Angelička(01/06) 38176
28.11.2008 10:28:45
Aha, děkuju.
Já bych do normální práce chtěla nastoupit až v září a to už bez rodičáku. Vzpomněla jsem na tu práci, kde pracuje kámoščin tatínek (dělá vedoucího) a u něj pracovala neslyšící známá, ta už odešla před 3 roky na mateřskou a právě jsem poprosila kámošku aby zeptala její tátu, jestli nemá volné místo pro mě. Tak uvidíme.
Alčo, přesně tak, já jsem koukala na netu, tam nic moc a ani zkrácený úvazek je teda vůbec pro mě ~a~~a~ právě většinou jde o brigádu ~q~~q~
Alč@ 29602
28.11.2008 10:13:00
Ahoj holky.

Dančo rodičák Ti neseberou.
a hlásit to nemusíš. Dítko jen nesmí být ve školce déle jak 4h denně.
přivýdělek je meozený - ten se pouze promítně žádalali by jsi o příspěvěk na dítě.

...

jinak já pořád váhám.
Přijde mi,že na to Terinka není připravená.
A navíc nabídky práce nic moc - a na zkrácený uvazek už vůbec ne.

...

hlavně netuším kam bych dala holky o prázninách,když už bych chodila do práce.
Danda*Angelička(01/06) 38176
28.11.2008 9:33:44
Podmínka osobní celodenní péče o dítě není splněna, je-li dítě umístěno v jeslích, mateřské škole nebo jiném zařízení pro děti předškolního věku déle než 5 dnů v měsíci při péči o děti do 3 let věku, starší děti mohou navštěvovat předškolní zařízení 4 hodiny denně nebo 5 dnů v měsíci bez ztráty nároku rodiče na rodičovský příspěvek, s určitými výjimkami.
Nebo přečtete další na stránku http://www.mesec.cz/texty/rodicovsky-prispevek/.

Taky uvažuju od února do práce ale zatím na brigádu.
Holky, nevíte, pokud ještě dostávám RD a přitom chci pracovat jako brigádu, tak musím na sociálku oznámit a sociálka nám RD seberou, pokud jdu na brigádu? Nebo není potřeba oznámit? Nemáte někdo s tím zkušenost? Děkuju za radu.

Martinka a Maty a Kryštůfek 30117
28.11.2008 8:46:36
Vladi, ty dostanes v lednu jeste 7600, protoze je to za mesic prosinec. a potom jak nastoupi ditko do skolky na 4 hodiny denne, což bude mit po 3 narozeninach, tka je to ok. a v unoru bys mela dostat taky 7600, ale ted nevim, jak je to s Vami,co jste hned z kraje. My co mame po 15, tak urco dostaneme jeste 7600, protoze se materska nelame a nedeli, tak je to za cely mesic.
Melo to tak plno holek, tak aspon toto vim :-)
Vlaďka, Klárka+Honzík 38394
28.11.2008 8:35:00
Ahojky po delší době,

chtěla jsem se zeptat, jak je to s ukončením rodičáku. Nevíte někdo??? Četla jsem, že si Alčo, taky sháníš práci a uvažuješ, zda už nastoupit nebo ne. Tak to jsme na tom úplně stejně. Já zatím taky nic nemám.
Dotaz: Když budou Honzíkovi už 2. 1. 09 - 3 roky a já celý leden ještě doma bez práce, kolik dostanu peněz????? Bude se částka 7600,- nějak poměrně krátit za ty 2 dny a zbytek se doplatí z 3600,-?? a při tom by šel Honzík do školky až 5. ledna (už po jeho 3. narozeninách) buď zase na 5 dní v měsíci nebo i na 4 hodiny denně -je to jedno při tom vyplácení peněz. Nebude mít vliv ta docházka na to vyplácení peněz????
Díky za případné rady a postřehy. Je to hrozný, člověk, aby si na všechno dával pozor a hlídal si sám. ~q~
Lendulaa -Tadulaa-Babulaa 30049
27.11.2008 13:09:59
no já asi vim , že by si někdo zakládal školku ???~t~~t~
a nebo se mu zastesklo po ~p~~p~~p~
*-*
  • 
27.11.2008 13:03:05
a kdyby jste nevěděli tak malá nápověda :))))
*-*
  • 
27.11.2008 13:01:07
//
  • 
27.11.2008 12:52:59
Umlovka, Vojtik a Barunka 35022
26.11.2008 14:25:07
Ahoj holky,

tak to jste mě docela uklidnily, že i ostatní děti mají takový "problém". Fakt doteď byl VOjta v pohodě, ve školce se mu líbilo, k babičkám chodil rád, tak nějak si vše nechal vysvětlit, nějak zvlᚍ se ničeho nebál. A teď? Naprostý opak. Zítra má jít zase do jeslí a už mi hlásí, že nechce, takže je mi jasný, jak to zase zítra dopadne.

Teď nám ještě na prosinec "vybouchly" obě babičky. Tchýně jde po 8 měsících zase do práce a máma jde na kyretáž a pak má 14 dní neschopenku. Roman bude muset chodit do práce. Takže VOjta asi bude muset chodit víc do jeslí až budu v porodnici a nebo to bude muset nějak vyřešit Roman. No pokud bych šla na toho císaře, tak minule jsem tam byla 10 dní:(

Jo a že si mám vybrat jak rodit, to je zřejmě běžný postup v Podolí, když už člověk jednoho císaře měl. Oni doporučí, ale konečný slovo mám já. Spíš z toho mám pocit, že oni jdou raději do císaře, ale když to chce člověk risknout, tak může rodit i přirozeně a právě mám podepsat informační článek, kde jsou všechna rizika a zda souhlasím i s vyvoláváným porodem a tak. Prostě si krejou záda.
[<<Předchozích 1900] Názory 19011910 z 2216  [Dalších 306 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.