| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2007

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1430] Názory 14311440 z 17337  [Dalších 15897 >>]
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
11.10.2011 13:56:03
Hm a zubař u nás- sestřička držela hlavu, já jí měla na klíne a držela ruce a zubař si musel poradit. Ale to že je to bolí je podle mě až druhotné, Lenča spustila u samotné vrtačky jen jí viděla, právě že při akci už to nebylo tak hrozné
Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 92027
11.10.2011 13:54:05
Ahojky,
tý jo to je marůdků. Lenča se zatím drží, maličko jí teklo z nosu, tak uvidíme. Ve školce ještě minulý týden netopili a včera jí vyzvedával děda a prý to vypadalo, že ještě nezatopili. Doma se taky ještě držíme a topíme zatím jen v krbu. Máme jinak plyn a vyúčtování bylo zase šílený ~a~ Mít peníze, tak jdu do solárních panelů na střechu.

No mucosolvan je dobrý na ten počáteční kašel, kdy dítko hlavně chrčí ale myslím, že i v letáku píšou, že jen na tři dny a hlavně ne po 16h. Je pravda, že Lenča po něm stejně po zalehnutí zvrací a to jí ho dám třeba naposledy v ty 4h. Ale na noc jen Stoptussin a po třech dnech je dobré přejít jen na stoptussin. Ono Totíž jak děti neumí pořádně odkašlat, tak je mucosolvan zahlení a může jim to sednout na průdušky. U dospělích je mucosolvan super, že si po něm odkašlem a případně odplivnem ~:-D
Mabelka 29 50861
11.10.2011 10:12:45
Zdendo, přeju, ať se brzo z nemoci dostanete!
A všem ostatním marůdkům taky samozřejmě! ~x~~6~
Vojta začal jen malinečko pokašlávat, zatím je ve školce, je to fakt jen malinko. Ale sleduju ho ostřížím zrakem :-)

Vlastně moje sestra mi doporučila Kalobu, jsou to nějaké kapky, prý to má pomoct při začínajícím onemocnění a chválily si to i její známé. Tak to zkusím koupit. A stojí to normálně, asi kolem stovky.

Emi, Vojtovi už taky vrtali zoubek. Už loni, byla jsem tam s ním, já jsem z toho měla větší trauma než on ~d~ Zaprvé šok, nečekala jsem to, zadruhé mi ho bylo tak líto... však víš. Ale větší problém než samotné vrtání bylo vydržet tak dlouho a tolikrát s otevřenou pusou a navíc dýchal doktorce na zrcátko - nedýchal nosem.
No a letos - si začal sám stěžovat na bolest zoubku ~n~ Kontrolu jsme měli až za měsíc... Vyslala jsem tam manžela, já jsem byla měkká ~f~ Navíc mám vypozorované, že na mě si malý dovolí víc než na tatínka, víc brečí a zkouší atd. ~o~:-)
Od zubařky se vtátili jakoby nic, jako z výletu ~R^ Manžel mi jen řekl - pohoda... Objevila mu kazy dva, ten jeden nechala na příště, "že už by pak nebyly kamarádi", bylo by toho moc najednou. A příště šel zase s tatínkem, já mezitím šla nakoupit a pomalu se šourala za něma zpátky k ordinaci, ale pořád ještě čekali. Tak jsem nakonec nechtěně seděla v čekárně a s hrůzou poslouchala, co se bude ozývat z ordinace - a nic ~:-D Vyšli spokojeně ~R^~R^~R^
Tak snad to u vás bude mít Emi také dobrý průběh! ~;((
A nic na umrtvování mu nedala, teda aspoň o tom nevím.
Určitě to chce nějakého dobrého zubaře a citlivého.

Když už píšu takový elaborát ~f~, tak ještě napíšu, jak moje sousedka si teď začala přivydělávat při rodičáku jako sestřička u zubaře. A je celá hotová z toho, na co všechno mají lidi nárok - protože jí se doteď nikdy její zubař nezeptal, nevysvětlil, neuklidnil atd. Teď nestačí zírat.

A já jak jsem přešla před 2 rokama k jinému zubaři, tak se to nedá srovnat. Vrtání mě fakt nebolelo, když tak hned injekce. Používá u vrtání nějakou ochlazovací sprchu (nebo co), takže není hned potřeba umrtvovat atd.

Dočetla jsem, jak píšete o těch kapkách na kašel, tak ten Mucosolvan mě teda překvapil ~:( V tom případě nechápu, na co je. Je fakt, že v nemocnici mi ho dr. nedoporučoval nasadit hned, až později, i když byl vlhký kašel od začátku ~d~
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
10.10.2011 20:42:50
Ahoj holky, tak se Janička odpoledne rozkašlala taky... uvidíme jaká bude noc, možná zítra raději s děckama sjedu k doktorce. Uvidíme ráno ~d~
Michalko, zánět průdůšek? to jste asi dotstali ATB ~6~
Emi, ze své zkušenosti neporadím co s kazem u tak malých dětí... ale slyšela jsem že je možné ozonem nebo tuším laserem opravovat zuby bezbolestně, ale je to nehrazené pojišťovnou a v každé ordinaci ta možnost asi není... ale zkusila bych se na to poptat ~;) mluvili teď o tom minlý týden v pořadu Sama doma.
Zuzi, taky si to jak vidím "užíváte".
Přeji všem marůdkům brzké uzdravení ~;((~;((~;((
skallka 40226
10.10.2011 20:38:58
díky už jsem se na to dnes ptala v lékárně, takže od příště jenom stoptusin, mucosolvan hážu oknem :-)
Emo my máme zuby diravé jak cedník a zubařka to jen obrousila a zalepila cementem. Podle mně to nebude vrtat dokud to Míšu nebolí a nebo mu to taky jen zalepí. Nemusíte se ničeho bát, maty to zvládl na jedničku a to je jindy sralbotka :-)
Tolik marůdků utíkám odtud ať něco nechytíme, my dnes byli poprvé po dlouhé době ve školce. všem brzké uzdravení
Zuza30 45972
10.10.2011 20:02:25
Ahoj, přidáváme se k marodům - Ondra má od soboty antibiotika - angínu. Kristýnka dnes začala ošklivě kašlat. Já jsem minulý týden špatně šlápla, když jsme nesli pytel brambor ze schodů a mám výron kotníku, ale už je to skoro OK. Takže u nás je taky výživno.
Emi, s vrtáním bohužel zkušenost máme, u obou dětí poměrně brzo - nějak po třetím roce u obou ~a~ Zvládli jsme to teda s šíleným brekem, ale hodně záleží na doktorovi, my vloni zubařku změnili ... Nový pan doktor má úplně jný přístup, jinak kromě injekce pro děti existuje taková znecitlivující vodička, zkus se předem domluvit. On každý zuabř má fakt jiný přístup i postup... Držíme palce!
Jinak Zdendo, super, že to tak zvládáte ~R^, i když momentálně s nemocí ...
Mic-halka a Nicolka 54963
10.10.2011 19:54:57
Zánět průdušek - hurá - konečně správná diagnóza - museli jsme kvůli tomu 4x k doktorovi od úterka.....
Ema + 2 56937
10.10.2011 16:19:19
Ahoj holky,
tak jak čtu, s podzimem dorazily i nachlazení, to se dalo čekat. Přeji brzké uzdravení všem marůdkům. ~x~ Míša taky už delší dobu do školky nechodí, nejdříve průjem, pak doma pro jistotu a pak kašel. Ale naštěstí se mu to nijak nerozjelo, zakašle párkrát za den, tak už zítra nejspíš půjde.
Ale co mě štve víc, je že jsem mu včera objevila kaz ~:( Příští pondělí máme jít k zubařce, tak dobře, že jsem ho objevila sama, mám čas se na to připravit a jeho pak taky. Ach jo, děsím se toho. Radši bych dala vrtat tři sobě.~n~ Jakou máte holky zkušenost, není lepší říct si o injekci? Ikdyž ta taky moc příjemná nebude ale aspoň to nebude bolet..
Lenka+Pája04/07+Janička09/09 50222
10.10.2011 9:37:42
Zdendo, tak ať je brzo líp ~;((
Pájovi se spustila rýma jako trám a do toho kašel, takže pořád lítám s kapesníčky a nasadila jsem k tomu Stoptussin. Janičce se rýma zatím nespustila, ale slyším že ji tam má nejspíš usazenou, tak jsem nasadila Sinupret. Taky trochu pokašlává... takže tento týden budem trčet nejspíš jen doma ~7~
Zdenda , Eli a Zdenda 74211
10.10.2011 9:04:37
Tak jsem vyfasoval antibiotika ~:( Eli naštěstí má jen rýmu ale já jsem to zchytal.....celej rok nic a ted se minim zblaznit.Si to ted vyžírám....
[<<Předchozích 1430] Názory 14311440 z 17337  [Dalších 15897 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.