| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
25.1.2013 20:52:57
Ano, holky, je to formalita - jen teda v nadupan¨ých školách, školách s určitým zaměřením - jazyk, sport a já nevím, co ještě , tak tam je to podstatná součást. Zápis slouží k tomu, aby se dítě seznámilo s prostředím, učitelkou, rodičům bylo doporučeno na co se ještě před vstupem popřípadě u¨zaměřit atd. Dnes právě aby se děti nebály, tak se zapojují starší žáci, převlékají se do kostýmů, úkoly jsou hravou formou, děti dostávají odměny a pod. Ale i tak se bojím za něj. jeden zápis máme možnost mít v náhradním termínu - teď ve středu a druhý bude až 6.2 - teda na jiné škole, dřív platilo, že stačil zápis kdekoliv, jakmile rodič obdržel rozhodnutí školy - ředitele o přijetí, tak pak se mohl přihlásit i jinam. dnes se asi může i na víc zápisů a vybrat si, jak škola zapůsobí apod.nevím to jistě, nezjišTovala jsem to.
Každopádně je to velice důležitý krok v životě dítěte i celé rodiny! P.s.. kDyž si představím zápis mého nejstaršího nejnadanějšího syna, který vše zvládal levou zadní, násobil a dělil/sám/ před vstupem do zš...no strašlivé - musela jsem ho tam tahnout násilím, nechtěl komunikovat - on do té školy nechtěl, chtěl do jiné, ale pak se na úkol podíval a levou rukou otočený skoro zády během vteřiny úkol udělal - víc dělat nemusel, p. uč. řekla, že to ještě nezažila, tak v krátkém čase - bylo to nějaké skládání, či řadění obrázků a že jen dnes nemá den a že je velice nadaný.....ale teda myslala jsme, že se hanbou propadnu, jak se choval..... |
| Medunka_ | 16389 |
|
|
25.1.2013 14:04:30
Adri, jj, mi to říkala zástupkyně školy. Je to v podstatě formalita, mohou třeba doporučit odklad. Někteří rodiče třeba váhají, tak jim to může pomoct se rozhodnout...
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
25.1.2013 7:50:38
Ahojky,
Zdendo to je moc fajn, ze se vam s Eliskou dari dobre a verim, ze v te nove rodine, kterou mate budete jen a jen stastni ![]() Luci ja se taky trochu bojim, aby se Misa u zapisu neseknul, protoze on umi spoustu veci, jenze je hrozny stydlin a velmi casto se stava, ze s dospelymi a obzvlast cizimi lidmi ani nekomunikuje, neodpovida na otazky nez se otrka, protoze se stydi. Jenze tam cas na otrkani mit nebude ze ![]() Ale tak treba na nej ucitelka zapusobi a bude to dobre. Nicmene mi stejne ten zapis prijde trochu jako formalita, pokud rodice vylozene nezapochybuji o zralosti toho ditete, tak nevim o tom, ze by nekoho neprijali ![]() |
| Maesta a zlatíčka | 15791 |
|
|
23.1.2013 21:33:29
Taky nás teprve čeká - sice jeden už byl teď v pondělí, ale mám domluvený náhradní termín - u nás na škole máme celý týden inspekci a kluci mají v po. zrovna housle a tak nemohli chybět, ale inspekce nepřišla, za to paní učitelka nevydržela ps. tlak a na kluky byla pořádně ošklivá - nechápu to, jak stále na ZUŠ kách MŠ kách můžou učit učitelé bez VŠ vzdělání - ta ps. a pedag. jim tak chybí!!!!ale někomu nepom¨ůže ani 10 VŠ, o¨všem pak nemají učit!!!!!Já tam nebyla, protože mám nejmladší dcerku nachlazenou a já sama také bojuji - s urputným kašlem - a tak se to nevyplatilo, teď ještě kvůli tomu náhradní termín zápisu - bez pohádkových postaviček, jen s paníma učitelkama před školou v 7.30 - což je asi blbost ho tam vůbec vést, sice od 10.1. chodíme do MŠ a tím se zlepšilo i rano vstávání, ale i tak funguje až kolem 9h.....no a stejně to stále vidím na odklad, i když pokroky dělá skokové.....
Grafomotorika na ZŠ - to je úžasné, s nejstarším synem jsem jezdila do PPL - zadarmo, u prostředního řekli, že to není potřeba - neměla jsem se dát - schází mu to,teď jsem začala s naším dubňáčkem znovu jezdit do PPL - a¨le mámeplatit 600 Kč. měla by být pro všechny povinná - nadaní by ji udělali za kratší dobu, ti co potřebují víc uvolnit - delší, ale podle zkušeností ze ZUŠ uvolňovat potřebují dens skoro všeci, nevím, kde se ta ztuhlost, křečovitost bere..... |
| Zdenda , Eli a Zdenda | 74211 |
|
|
23.1.2013 17:01:26
Ahoj holky, tak my už máme zápis za sebou a to jsme byli 19.1. Učitelka byla z Elišky nadšená a i já jsem na Elišku přímo čuměl co předvedla a co vše umí
. Že by byla šikovná po tatínkovi ...??? A to ji měla u zápisu učitelka co mě učila na základce z matiky a říkala že nebude žádný problém s přijetím a že je hodně dobře připravená což mám z toho radost .ZAtím se tu mějte fajnově a zase někdy se ozvu jak bude chvilka času ![]() Páček ![]() |
| luci07+M 3/07+M 9/08+ A 12/12 | 58392 |
|
|
23.1.2013 15:41:31
Ahoj,
tak mi měli zápis už minulý týden v pondělí, ale měla zrovna horečky, tak jsem ani nenapsala. Marek se teda předveld. První co bylo nevím, neznám, neumím - myslela jsem, že se hanbou propadnu, naštěstí z něj po značném úsilí něco vymámili. Byli jsme tam hodinu, já myslela, že to bude spíš formální a tak jsem šla i teplotou a Stázinkou na ruce ![]() Tašku už máme od firmy Emipo, jsem spokojená a stála ve výprodeji pár korun - řekla bych že už má nemoderní obrázek a tak se jich zbavovali. Markovi se sle líbí a i kdyby chtěl později jinou, tak mě to opravdu mrzet nebude. |
| Zuza30 | 45972 |
|
|
23.1.2013 14:41:04
Ahoj holky, jj uteklo to jako voda, kde jsou naše miminka? My už máme taky zápis za sebou. Ačkoliv jsme trénovali adresu a datum narození, tak nastoupila tréma a Kristýnka řekla jen ulici... Jinak klasika - barvy, počítat aspoň do deseti, pak mě zarazilo, že házela dvěma kostkama a měla to sčítat (to kupodivu zvládla) ,říct básničku/zazpívat písničku, jestli se umí podepsat tiskace (neumí, ale napsala na tabulu PES
- strašně chce štěňátko, orientace vrpavo, vlevo, nahoře dole apod., základní tvary (trojuhleník, čtverec atd). No a držíme špatně tužku, takže budeme chodit na grafomotorický kroužek před nástupem do školy - pořádá to škola zdarma. A tašku - po zkušenostech u Ondry jedině vyzkoušet a vidět na vlastní oči. Ten má teď Topgal a jsme spokojení. Všem držíme u zápisu palce! PS: Taky jsem měli hostesky u zápisu, ale žádné převleky neměli, byly to holčiny a kluci z nejvyšších ročníků a moc hezky se o budoucí prvňáčky starali... |
| Lenka+Pája04/07+Janička09/09 | 50222 |
|
|
23.1.2013 12:57:55
Ahoj holky, jak tak koukám tak vidím,že zápisy jsou ve školách v různých termínech - my jdeme 1.2.
my měli minulý týden ve školce besedu s psycholožkou z pedagogickopsycholog.poradny právě ohlendě školní zralosti... mluvila tam o zrakové, sluchové, sociální zralosti, o motorice, hyperaktivitě atd. Bylo to zajímavé, ale ne vše se dá brát doslovat ![]() Já jsem teď na ošetřovačce, děcka mám nemocné, asi nějaká chřipka nebo co... chytla je horečka a kašel, ale takový hnusný kašel... Tak se zatím všichni držte a taky budu ráda za jakékoliv info ze zápisu! ![]() |
| Lenka, Lenča 4/07+Vašík 8/12 | 92027 |
|
|
16.1.2013 22:59:16
Tak my jdem az 6.2. k zapisu
|
| Mic-halka a Nicolka | 54963 |
|
|
16.1.2013 22:59:02
Ahojky, tak mi tak nějak před chvilkou docvaklo, že když se mé dítě 3. den škrábe na zadku a v prosinci měli ve školce roupy, tak náš skoro slepák nebyl slepák ale nejspíš ty roupy. Zřejmě ve školce infekce přetrvala i do letošního roku :- (. Zítra jdem odpolko tedy zas k Mudrovi...
ZÁPIS - byly jsme hrozně nadšený, Nik nechtěla stát frontu a chtěla jít už na "zkoušeníčko" Dost dlouhou dobu jsem své dceři musela vysvětlovat, že fakt nemůže u zápisu říct, že je kočičí víla, že by ji do školy nevzali, ale poslali do blázince... o to větší překvapení bylo, když nás uvitaly žákyně ve vílích hábitech některé se svatozáři na hlavě dokonce i jedna s kočičími oušky /rozumějte hostesky ;-) u zápisu/, Nicolce hned jedna o druhé říkala, že žije už 1000 let - takže mé výchovné působení vzalo hned za své a opět vítězí Minimax, Barbie filmy atd. Zápis super, nemohla jsme chodit s ní, ale ptali se jí na jméno, adresu, barvy, malovala maminku, barvy, jinak číslice, písmena a dál nevím, jednu chvíli se tam i všichni řechtali. U velkého dotykáče, jak říkala Nik, ukazovala, jakou zeleninu by dala do polívky a pak ještě, kde žijí zvířata - voda, les, atd. Také se jí ptali, jestli umí říct anglicky kočka, pes, malé děvčátko. Dostala dáreček a pak jakousi "žákovskou" s razítkama za splnění přijímaček ;-) na ZŠ. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.