| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : leden 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 25933  [Dalších 25813 >>]
Evík+2 78691
5.1.2012 13:33:34
Ráďa drží tužky v pěsti, vždycky mu ukážu jak to má být a za chvíli si to zase přehodí. Tady jsou stránky jak to má být správně:

http://www.jak-spravne-psat.cz/cs/Priklady-spravneho-a-spatneho-psani

Tak nějak doufám, že se to ve školce naučí. Bohužel školku zatím nemáme tak občas chodí do klubu s waldorfskou pedagogikou a tam zatím používají voskové bločky u kterých si nemůže vytvořit špatný úchop. Jsou to tyto:

http://www.duhovymotyl.cz/?39,en_voskove-blocky-stockmar-8-barev-m-85034000

Zozinka 66370
5.1.2012 11:23:43
Hajajo,to teda zavítej~;)

a houpací pytel máme stejný a je super..má ho teda v pokojíčku,takže houpe jen když jsme nahoře a ráno ,když vstane...no je houpací a skákací od mala hrozně

s pití si taky moc velké iluze nedělám,já byla násoska jako dítě,tak po mě to teda nemá~t~
hajaja2 65408
5.1.2012 10:42:33
ahojda... tak že bych zavítala častěji ~:-D~;)
add držení tužky - Jeník ji taky drží jak poleno a pořád mu to musím opravovat, ale prodávají na to takový udělátko - takový jako křidýlka nebo motýlek nebo jak to nazvat, navlíkne se to na tužku a tužka se pak drží za to udělátko a to navede prsty do správné polohy, akorát při kreslení je to pruda, páč předělávat to neustále na jinou a jinou barvu pastelky je na nic - tak leda když se kreslí jednou barvou...

s tím kolem včera rodinná rada usoudila, že počká do jara, ale dostane k narozkám novou helmu, protože ta stará už mu je malá a tu využije zrovna, páč stejně fůrt drandí na odrážedle...

a obličejové barvičky tu taky frčí - sice ne každý den, ale občas je taky vytáhneme a mám tu pak dva zmalovaný "indiány" ~t~

jinak kdo máte dostatek prostoru, tak u nás je hit numero UNO houpací pytel z Ikey... v tom se neskutečným způsobem vyřádí oba... na houpačce se tak nevyblbnou, ale tohle je fakt super!!! Bětka se v něm dokáže točit a vyvádět takovou rychlostí, že až zírám... akorát houpat se sama ještě neumí, to jedině s bráchou anebo když jí houpu já, to je pak v sedmým nebi ~R^
*Kate*+ dve holky 05+08 50403
5.1.2012 10:04:08
zozi, no nevím jestli pochopí, na lucu hartusím co se narodila a výsledek je velká čistá nula.
Zozinka 66370
5.1.2012 10:00:28
Kate,přesně tak,taky je mi už jedno co pije...jsme také na ředěných džusech...má ráda Capy,takový ten "dětský" a v restauraci si dá vždycky normální~;)..a vodu taky někdy pije,sama si o ni řekne..no a v létě se děsím,to budu ještě víc hartusit...ale třeba to nějak pochopí~;)

a byla jsem se juknout jak Miška drží tužku a myslím,že správně,tak jak píšeš...~R^

Hajajo..Bětuška bude asi jako Miška,tak od mala je taky takový tryskomyš...je to hubeňour rozlítanej,pořád skáče,tančí a podobně..ani u jídla nevydrží v klidu~o~
5.1.2012 9:20:41
zozi, k tomu malování...naše luca taky byla a je takový malovací typ. v jednom kuse něco smolí...tak jsem si naivně myslela, že když drží nějak tužku, tak že jí umí držet a teď ve škole jsem zjistila, že jí drží vlastně blbě a má s tím docela problém....tak u zuzy furt stojím a peskuju jí ať drží tužky dobře, protože jak si to blbě zafixuje, tak se to strašně špatně odnaučuje :-( musí se to držet palcem a ukazovákem a prostředník to podepírá, vlastně to na něm leží....luca má tendenci to držet i tím prostředníkem~q~
5.1.2012 9:18:09
hajajo, super, že ses ozvala. Bětka je dobrý číslo ! to se pak nelze divit, že je jak nit. Zuza teda taky není žádný pecivál, lítá furt, ale holt je to prostě takový tip. utěšuju se tím, že manžel byl jako prcek taky pěkně zavalitý a dneska je hubeňour.

a jak jenda ve školce ? vyřešilo se nějak to kousání ?

ještě k pití....různých hrnků mají holky milion, dycky je to zaume na chvíli a konec. já už i skončila s tím, že bych řešila CO pijou, hlavně když pijou...takže pijou ředěný džusy, ochucený vody,šťávu, zuza čaj, lucka meltu, zuza teď občas vyžaduje i čistou vodu.....v restauracích se zamilovaly do fanty...doma jí teda nemají nebo jen vyjimečně ala vánoce. kde jsou ty časy kdy lucka pila čistou vodu a zuza neslazený čaj. taky mě nebaví jim furt vyhrožovat. což teď v zimě to ještě nějak jde, ale v létě by toho měly vypít ještě víc a je to boj ~q~
Zozinka 66370
4.1.2012 21:35:46
Andrej...kolo právě chtěla koupit kamarádka synkovi taky teď v lednu k narozkám a je dost problém,kola nějak nejsou,prý až na jaře~q~~t~,tak počkají a dostane ho později...

a kolik já vyzkoušela hrnešků,flaštičeka různých pítek to by byla pěkná sbírka..a je jí to úplně jedno,nadšená je jen chvíli ale pít z toho pořádně stejně nebude...dokonce i vyhrožuju,že bude nemocná...až teď poslední asi dva dny je to lepší,ale musím jí neustále nutit a připomínat aby se napila...~q~~o~,fakt na bednu...

ty opičky určitě pořídím a přemýšlím nad tím projektorem,protože malířka je to fakt zdatná a hlavně jí to neskutečně baví,maluje denně...pak dáme knížku pohádek,nějakou větší a novou,protože už to máme přečtené několikrát...před spaním poslouchá i Víteček~;)....a klasika nějaké ponožky,punčocháče,triko..do školky toho není nikdy dost....a kalhotky s princeznama,už v podstatě jiné nechce,princezny máme teď hodně v kurzu....a ještě teda velké balení fixů...ona je nechává pořád otevřené,takže jich je nedostatek....

a co teda mělo dost úspěch u ní byly tužky na obličej,tak pořídím nějaké barvičky,maluje se pořád,má i dětský malovátka...no říká,že bude malířka~t~,tak se necháme překvapit...
hajaja2 65408
4.1.2012 20:15:29
jo a ještě co se pití týká, tak Jenda je-byl taky otřesnej-sice vypije skoro půl litru kakaa denně, ale jinak nic moc..., ale k Mikuláši dostali oba velký barevný hrnky s Mikulášem - je toho skoro půllitrák a od tý doby pije krásně... jinak jsem ho taky musela hodně hlídat. Sice dětských hrnečků máme doma dost a dost, ale tyhle Mikulášský mu asi padly do oka...
tak to zkusit vzít je do obchodu, ať si vyberou hrnek podle svého gusta, ale s podmínkou, že z něj opravdu budou pít...
a je fakt, že jsme najeli znovu na dětský čaje - pod vlivem Krtka miluje heřmánkový, fenyklový a dětský... prostě to co pil jako úplný mimino, trochu mu to osladím a to si pomlaskává...
Bětka ta je myslím v poho, mimo mlíka vypije půl litru čaje a někdy i víc..., takže myslím, že to je OK
hajaja2 65408
4.1.2012 20:10:15
ahojda holky,

zdravím v novém roce!!!

Koukám, že řešíte narozeniny, taky jsem bez nápadu... Jeník teda si dostane kolo, ale nějak nevím nevím, možná to necháme až na svátek... sice je to na svátek sakra velký dar, ale teď by stejně asi moc nejezdil a trčelo by nevyužité na balkoně, i když to počasí co nám zima přináší by jezdit mohl bez problémů ~a~~a~~a~
Jinak já pro něj mám další krabici lega dupla - to u nás teda frčí ve velkém a jako dárek vždycky potěší, tentokrát to bude autobus, básní o něm už snad rok, ale všude ho měli dost drahý, až teď jsem ho sehnala na mallu ve výprodeji.

Jinak Kačko - taky jsme uvažovali o tom dětském PC, ale přesně, má to strašně pidi monitor a Jenda stejně v pohodě ovládá normální PC, takže jsem tohle zavrhla jako zbytečný krám do bytu... na to aby si hrál hry mu "stačí" comp, kde má svoje dětské hry, může navštěvovat stránky s dětskýma hrama a to mu fakt stačí... Jak dávala tip Kate na ty Opice - tak ty u nás jedou ve velkém, koupila jsem jen nějaké neznačkové asi za 150 kačáků a bohatě stačí.

Kate -díky za tip na dětský Carcassone, milujeme ten klasický, ale na to Jeník ještě malý, ale tohle by ho mohlo chytnout a když ne jeho, tak mě to bude bavit určo ~t~~t~

Jinak teda Kate - Zuza je pořádný kus ženský! Kolik měří Jeník ani nevím... asi kolem 110 a nohu má 28/29!!! což mi teda přijde dost, má ty boty jak lodě... za to Bětka je takový diblíček, sice baští o sto šest, tolik kolik toho sní ona, nedá Jeník ani náhodou... ale má tak možná už k devíti kilům a nožičku - pidi nožičku 18 ~:-D ona to všechno vylítá a vysportuje, nezastaví se ani u jídla a ni v kočárku, pořád musí hopskat a dělat hovadiny, podezírám jí, že běhá i ve spánku ~t~~t~~t~ pod stromeček dostala houpacího koně a jak ta na něm řádí, to je až neskutečný, na zem nedosáhne, to jí tam musím vysadit, ale houpe se jak šílená ~:-D
a je to vůbec pěkná dračice - pomalu v lumpárnách začne předhánět Jendu, páč to co za blbosti napadne jí Jenda ani nezkouší - jako lézt na skříně apod. ... ale je to bezva dvojka, mají se moc rádi a krásně si spolu hrají a blbnou...
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 25933  [Dalších 25813 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.