Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| plakanek | 87034 |
|
|
7.10.2009 15:05:54
Mab, moc díky za Tvůj názor. Jsem ráda, žes mi potvrdila, že se moje dr fakt snaží být "in",já ji fakt celkem věřím. Já s tím lepkem ještě chvíli počkám, možná do 7m. Dnes jsme začaly s masem a tak za 14 dní chci přidat ovocné přesnídávky, tak ať toho není příliš.
Kájinka mi nádherně baští kukuřičné křupky,ale taky je to tím, že mám teď super perfektní křupky. Dovezené z Polska, jsou hrozně jemné a rozpouštějí se nádherně. Křupky, i když vypadají všechny stejně, tak je v nich velký rozdíl, jednu dobu jsem to docela zkoumala. Taky tady v ČR je to neskutečně drahé, my máme ten velikánský snad metrový nebo ještě větší balík (na délku) asi za 18 Kč - tolik to v Polsku stojí. Tady stojí ten malilinkatý balíček, který má tak max. 20% objem, 25 Kč. Ale i v Polsku se dají koupit takové tvrdé na povrchu, které pak děti špatně jedí. Jinak Kájí mi tu masozeleninu moc nechtěla jíst, pak jsem jí tam kápla trošinku extra virgin olivového oleje, aby to klouzalo, a slupla to jak malinu. Je to fakt šikulka. Jsem moc ráda, že mám děti, kterým jídlo nemusím nijak extra nutit. Jo jo, Mandeli, takhle často končí moje vycházky. Že nedojdu tam, kam jsem chtěla, protože potkám toho a toho... a nakonec skončíme úplně někde jinde. Dnes jsem pro změnu já stáhla kamarádku, kterou jsem náhodou potkala po cestě do Šnečka, aby s námi šla se synem taky (původně šla nakoupit), takže Kačka tam dnes měla hned několik nápadníků , hrozně se jí tam líbilo. Je to fakt perfektní, ten Šneček- každou lekci je téma-1 zvířátko (je tam minizoo-mají hady,želvy,kajmany, králíky,sovy, fretky,dravce, veverky,kozy, poníka...), nejdřív jdeme za ním, děti si ho hladí, povídá se o něm, krmí ho, třeba i čistí kotec-klec, pak se i volně pustí, pak si o něm povídáme s pomůckami. Pak třeba o něm básnička-písnička-pohádka. Pak děti na toto téma cvičí-tancují a na závěr se vyrábí něco tématického. Minule to bylo o králíčcích, tak Kačka vyrobila stojacího králíka s chupatým bobkem, dnes byla na řadě fretka, teta učitelka ukazovala, jak umí lézt tunýlkem,tak pak děti lezly taky v tunýlku a na závěr jsme vyráběli prima tunýlek. Ještě,že je Kájí tak hodná. Ta to tam celé prospala a mohla jsem se věnovat Kačce.Akorát v jeden moment, když jsme byly venku, se Kačenka mezi skleníky a kotci honila s jedním chlapečkem a ztratila se a šla opačným směrem, hned jsem to zmerčila a běžela za ní, ale ona už byla na hlavní cestě!!!!! na chodníku a plakala (byla tam zrovna otevřená vrata, přišla tam školka na exkurzi). No fakt mi zatrnulo, stačilo tak málo a byla pod autem nebo mi ji mohl někdo odnést.... |
| Mab | 26777 |
|
|
7.10.2009 14:30:08
Gabiku, joo, jsem dětská doktorka, ne obvodní, ale nemocniční. Zatím jen tři roky praxe a teď si vychutnávám praxi opravdovou s Honzíkem.
![]() |
| Gabik_S | 100396 |
|
|
7.10.2009 14:22:04
Zdravim vsechny, venku je krasny den.
Mab, jeste jednou diky za info, necham si poradit a ousek uz se tolik bat nebudu, aspon bude mit Adamek z koupani vetsi poteseni, kdyz mu necham vetsi volnost pri koupani. Mab, ty jsi doktorka? Nebo studujes? Omlouvam se, ze tak vyzvidam, ale kdyz se te tady vsichni takhle ptaji, ja vas moc neznam, tak nemam prehled.Ale rada si sem chodim citat a zapojovat se, je to povzbuzujici.Pekny den, jdeme na prochajdu a pro Filipka do skoly. ![]() |
| Emca+Honzík + Daneček | 44475 |
|
|
7.10.2009 14:07:26
Plaky moc děkuji, manža tam pro tebe měl připravený jako dík za ty kuponky čaj pro kojící matky, ale bohužel jste se minuli, tak třeba až někdy zase pojedeš okolo, tak se tam stav, je tam pro tebe přichystaný
![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
7.10.2009 14:00:11
Plakánku s tím lepkem má tvoje doktorka pravdu, už opět a zase je změněno doporučení, kdy začít s lepkem. U kojených dětí se má začít mezi 6-9měsícem (takhle si to pamatuju z loňské přednášky). Mám pocit, že zrovna u lepku se to doporučení mění rok co rok, stejně tak u kravského mléka. Já počítám s tím, že lepek opravdu začneme cca současně s ostatními příkrmy, ale nebudeme to moc přehánět.
A k ouškům, voda do zvukovodů klidně může, zase vyteče. Zvlášť u malých dětí - ty mají zvukovod kratší a rovnější, s věkem (růstem) se prodlužuje a trošku klikatí (takový tvar S). Malým dětem je taky krásně vidět bubínek, kolikrát i bez otoskopu. Na porodnici jsem to párkrát zkoušela a opravdu je částečně vidět aniž by se s ouškem jakkoliv hýbalo. Takže voda krásně vyteče. U dospělého je ten zvukovod už trošku zahnutý a kolikrát tam může být i nějaké zůžení, kostní výrůstek apod, takže voda se ven dostává hůře. Na čištění audisprej - na ORL mi bylo řečeno, že je to kravina a ouška se mají čistit jen cípkem ručníku na kraji zvukovodu, nic nestrkat dovnitř. Na plavání se Honzík s klidem potápí (já rozhodně tak klidná nejsem, pustit dítě pod vodou je pro mne pořád stres) a ouška pak osuším ručníkem a pak stočím papírový čtvereček do ouška a on tu zbytkovou vodu vytáhne, přes to čepici a šupajdíme domů. Doma suším jen ručníkem. (Nemůžu si teď vzpomenout jak se správně ty čtverečky jemnujou, ale používaji se např. při odběrech krve na desinfekci, snad víte co myslím). Já je používám i na čištění nosu a tak. |
| Budka,Štěpán99,Kája28.4/09 | 94102 |
|
|
7.10.2009 13:55:02
Ahoj hoky,
no tak jak jsem předpokládala dopoledne zase ztracený. Plaki vím, že tě děti donutí, ale mě i když donutí, tak se celý den jen ploužím. Usnout dřív nemůžu, prostě to nejde. Terez, ta trampolína ná 4m a stála 5500 3m stará koupená na inzerát i se sítí, schůdkama a plachtou na zimu. Nová vyjde kolem 10t., záleží ale jak chceš velkou a příslušenství. Hodně s tím kšeftujou lidi na aukru co to vozí z Německa a to vyjde taky levnějš. Ta naše váží 62 kg. Složíš to a rozložíš za 0,5-1 h, byly to 4 krabice nejdelší o 80cm. Na zimu to stačí přikrýt plachtou, my jí chcem ale rozložit. Tak snad jsem na nic nezapomněla ![]() |
| Mab | 26777 |
|
|
7.10.2009 13:48:59
Ahoj holky, tak odběry na žloutenku máme zatím v pořádku. Honzík má negativní protilátky - takže to sice zatím znamená, že t.č. žádnou žloutenku nemá, ale taky proti ní není chráněn. Tajně jsem doufala, že by mohl mít ještě nějaké protilátky ode mně (přes placentu), no budu doufat, že jí od bráchy nechytl. Další odběr nás čeká za měsíc.
Ariadno, krásné fotečky, musím přiznat, že se mi děsně líbí Šíma - je to můj typ, takový krásný blonďáček (ostatně i tvůj manžel se mi moc líbí). Ale i ostatní fotky jsou moc pěkné, nejem ty s klukama. Magrato já většinou používám tvarované plenky a na ven AIO, a jako svrchňáčky mám Imse vimse - mají dvojitý gumičky kolem nožiček a moc hezky Honzíkovi sedí a taky máme jedny vlňáčky, ty se mi taky docela osvědčily. |
| plakanek | 87034 |
|
|
7.10.2009 13:13:59
Kotě, Ty jsi nezmar
![]() |
| plakanek | 87034 |
|
|
7.10.2009 12:42:26
AHojky, uložila jsem Káče,ale zdaleka nespí, Kájí tady dělá hluk pod hrazdičkou. Mám ji na rozloženém gauči,ale už jí nemůžu nechat bez dozoru, ona se už, potvůrka, docela rychle přemisťuje. A pořád se řehní. V jednom kuse. Jen tak, prostě má asi radost ze světa. Na lidi, co na ní jen kouknou, se taky tlemí... je to prostě moje veselé zlatíčko.
Dopoledne jsme byly v klubu Šneček a pak ve městě - Emco - doručit ty kuponky - tak snad je manžel dostal - dala jsem je nějaké slečně-předpokládám servírce. Nechtěla jsem vjíždět s kočárkem zbytečně dovnitř a ona byla zrovna u dveří.... Káče se ve městě u fontány honila s kamarádem a spadla, nic jí teda není, ale super růžové manšstráčky Cherokee na odpis . Ale to jsou malé věci.Ještě jsme chtěly za tatínkem do lesoparku, dnes tam měli přespolní běh nebo co, ale nestihly jsme to... jak jsme procházely městem, tak jsme pořád potkávaly další a další kamarádky s dětmi...a ž jsme se dostaly domů až před polednem. Jinak dnes jsem Kájí dala poprvé maso - z lahvičky- brambory,hovězí a něco, ale teda vůůůůbec jí to nejelo, dusila se, i když jsem to rozředila, prostě asi nebude na maso . Nesnědla ani půlku. |
| Kotatko+Nathalie06+Thomas09 | 65385 |
|
|
7.10.2009 11:46:19
Sýkorenko psychicky už úplně v pohodě, tělo je na tom hůř, ale zjistila jsem že více pohybu mi dělá líp, než sedět na prdýlce a odpočívat
)) |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.