| Lily* | 75042 |
|
|
31.7.2010 20:34:42
Stranky nemam,ale jestli mas zajem pisni mi na email.
![]() |
| sosak | 102547 |
|
|
31.7.2010 15:03:30
tak to máme štěstí že máme jen jednoduchý cvik, který malý nevadí. Hlavně že to pomohlo.
|
| nancy17+Filip03/10+Lucie02/12 | 98480 |
|
|
31.7.2010 7:10:10
sosaku tenhle cvik z vojtovky jsme cvičili taky, teď děláme jiný, malému držím patičku a ruku v jedné poloze a mačkám body..no řve přitom neskutečně
![]() Malý má jednu nožku trošku vykroucenou jinak než druhou |
| sosak | 102547 |
|
|
30.7.2010 22:32:31
určitě to zvládnete, taky jsem z toho měla obavy, ale nakonec to bylo v pohodě. Malá ted krásně pase koníky a už se i přetáčí. Než jsme začli cvičit tak se hodně celá stáčela ke straně, ale ted už vůbec. Tak at to v pohodě zvládnete.
![]() |
| Kammca | 75804 |
|
|
30.7.2010 22:25:47
Jéé,tak to jsem hned kliďnější a doufám že to taky zvláneme bez problémů....
Moc děkuji za rychlé reakce. |
| sosak | 102547 |
|
|
30.7.2010 22:13:50
tak to budete asi cvičit to co my. Malý mačkám bod pod prsíčkem a jemně ji na tu samou stranu přidržuji hlavičku a to samé pak na druhé straně. Malé to nevadí tak to asi bolestivé není smála se na mě. Ted už máme cvik upravený že už nemusím držet hlavičku, ale snažím se ji přinutit aby se koukala na tu stranu sama, dám ji tam hračky nebo ji nějak zabavim. Jednou za tři týdny jedem na rehabilitaci tam nás paní zkontroluje a sama si s ní zacvičí. Takhle cvičíme dva měsíce, třikrát denně.
|
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
30.7.2010 22:13:14
Většina cvičení je pro děti nebolestivá (pro zdravé děti). Spíš jim to může být nepříjemné a proto pláčí. U Vojtovky obzvláště, protože dítě je nuceno a fixováno v pozici, která je pro něho nepřirozená.
Ale zas bych se nebála, Vojtovka je výborné cvičení, mnoho maminek za něj je jistě vděčné, ale na druhou stranu se standardně necvičí, není-li to opravdu nutné. Většina nedostatků se dá rozcvičit i jinými cvičeními...tu preferenci jedné strany měl můj synek taky a vojtovku jsme necvičili. |
| Kammca | 75804 |
|
|
30.7.2010 22:08:47
Malý taky dává přednost jedné straně a ještě nepase ani koňíčky. Je to cvičení pro děti bolestivé? Slyšela jsem o tom ledacos, tak mám trochu obavy....
|
| Lenka a zlatíčka | 56804 |
|
|
30.7.2010 22:01:22
Kammco, já jsem chodila s prvním synkem do rehabilitačního stacionáře. Malý měl slabé bříško a záda, byl trochu předčasně. Chodili jsme od 3 měsíců. Nejprve ho prohlédla lékařka a doporučila, co je třeba "posilovat", pak nás předala rehabilitační setře. Ukázala mi 3 cviky, které jsem s malým měla cvičit 3x denně (2 na malém fitballu, který jsem si tam za pár korun koupila). Pak jsme chodili 1x týdně na kontrolu k té reahbilitační sestře...zda cvičíme správně a tak. Vždy nás pochválila a případně vyměnila či opravila cviky. Pak už jsme nechodili tak často a od 6 měsíců už jsme nemuseli chodit vůbec.
Bylo fajn, že jsem věděla, co je špatně a proč a jak to opravit, chodila jsem tam ráda. Cvičení se malému spíše líbilo, nebo k němu měl neutrální postoj, nebrečel. Ale to asi záleží na typu cvičení, které dostanete. Každopádně se není čeho bát. Držím pěsti ![]() |
| sosak | 102547 |
|
|
30.7.2010 21:58:22
Ahoj Kammco, záleží na tom proč proč vás na rehabilitaci posílá, my taky chodíme protože Sofinka od malinka stáčela hlavičku na pravou stranu a křivila by se jí páteř, tak nás taky poslali na rehabilitaci, cvičíme Vojtovu metodu, doufám že už půjdem naposled protože už má malá krásně rovná zádíčka.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.