| Benka+3 | 111386 |
|
|
28.6.2012 16:24:31
Starší žil do 5 v cizině,automaticky na tátu mluvi v cizí řeči,mladší tč.7let jen do 2,a ten už jasně preferuje čestinu,ale rozumí manželovi skoro vše,a taky rozumí mnohému anglicky.To mluvíme my s manželem
Takže 3 jazyky.Od segry syn mluvil pěkne už v18m.šlo se s ním v pohodě domluvit,do 3 byl skoro jak předškolák,ale pak se progrese pozastavila a do první třídy ikdyž čerstvě 6tiletý šel s vědomostmi jako průměrný šikovný prvák. Minko,dcerka má odklad,že píšeš,že bude ještě ve školce?A co mimi,opravdu jdete do 3?A jdete na jistotu(metodou)na holku?Vím,že některé země za polatek selektujou pohlaví... |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
28.6.2012 14:00:13
Minko, a překládáš ? Jestli jo tak malá mluvit nebude, proč by se namáhala, že
. Naše tříletá je taky tak mazaná, mluvila na tátu česky a že "anglicky neumí" a hotovo, věděla že táta rozumí. Ale tady konečně rozvazuje, myslím že až nastoupí v září do školky tak se rozmluví úplně. Syn se adaptoval až moc dobře, začal o všem co souvisí se školou mluvit v angličtině a zkouší na mě mluvit anglicky i jinak, ale snažím se být vytrvalá a chci po něm, aby mluvil česky, četl i česky... |
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
28.6.2012 12:00:03
Syn ma zubu min 12 vc stolicek. Dcera mela 2-3 v tomto veku ... a syn zatim fakt jen mama a ham.
U nas toho tatinek bohuzel moc nenamluvi, dcera chce, abych tatinkovi prekladala, co mu chce rici , jinak rozumi vsechno. velka zmena nastane vzdy v anglicke skolce, kde mluvi cely den anglicky. Zase tam na leto jdeme. Nastesti zvysili vekovou hranici na 9 let na letni programy. Tak 3 roky tam jeste kazde leto pobudeme ![]() |
| Pája (Vojtíšek 09+Honza11) | 83902 |
|
|
28.6.2012 11:39:17
Jo to je mi jasné. Ale ta řeč je vědecky prokázaná - souvisí to s kousáním - pokud nekouše, nemůžou vyrůst stoličky a proto i nemluví. Mám kámošku s autistou a ti strašně dlouho bojovali - jedl kašičky a nechtěl pevnou stravu _ podotýkám ve 3-4 letech - no a stoličky nerostly - neměly se jak proříznout až je musel jít proříznout k Dr., protože to měl celé nateklé až černé - no a jak se prořízly tak šlo rázem učení všeho lépe.
Ale jinak taky máme stejně starého kamaráda jak je Vojtík - a ten šel do školky a fakt skoro nemluvil - doma to nepotřeboval - všichni mu rozuměli co chce. Ale po roce ve školce je to o hodně lepší. Jinak Honzík si strašně rád prozpěvuje Lalala a to Vojta třeba vůbec nedělal. |
| Benka+3 | 111386 |
|
|
28.6.2012 10:43:52
souhlas
![]() ![]() |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
28.6.2012 8:52:06
Já myslím že je to kus od kusu, prostě někdy dítě dřív mluví než chodí, jako naše malá (teda mluví, no umí dvě tři slova
), taky znám chlapečka co začal chodit v 8 měsících, každé dítě je jiné a myslím že se nedá nijak odvodit od sourozence jaké bude další dítko ![]() |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
28.6.2012 8:48:43
Pájo, syn měl první zub v 8 měsících, holky v roce, to už uměly říct "máma, táta"
![]() |
| Benka+3 | 111386 |
|
|
28.6.2012 8:09:41
Tak u kluků by ty zubyXřeč nesouviselo.Druhý syn měl zuby brzy a mluvil pozdě!Tež se říká,že jak jsou první zuby brzy,že rostou rychleji druhé-taky u nás neplatilo,spíš opak.
Nutno říct,že taky mluvíme více jazyky,tak kluci mluvili taky oba pozdě!Ale vyjímky vždy existují,že někdo i tak brzy mluví,jde říct,že mozek je vyzralejší a vstřeba více ukonů.Tak jsem zvědavá tedkom na prcka,zatím mu to docela jde,ale vývoj si děla co chce,někdy pospíchá,pak zas může stagnovat....uvidíme:) |
| Pája (Vojtíšek 09+Honza11) | 83902 |
|
|
28.6.2012 7:31:42
Holky já jsem někde četla že mluvení souvisí s růstem stoliček - kdo má zoubky brzo - brzo mluví a naopak.
|
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
27.6.2012 21:12:22
Minko, s dvoujazyčností je to zajímavý, syn měl sice kolem 2,5 let období, kdy to na tátu zkoušel česky, ale ten vytrval a teď je syn bilingvní plně, díky tomu že teď chodí do anglické školy tak i ve čtení a psaní je na stejné úrovni (psaní v angličtině trochu horší). Dcerka do 3 let nemluvila anglicky vůbec, věděla, že táta rozumí (mrška) a nenamáhala se. Tady zjistila, že jí nikdo nerozumí a už s tátou mluví i anglicky, ne teda plynně, ale půlku věty třeba. Jsem zvědavá s jakou se budeme vracet domů, bude těžký udržet češtinu na stejné úrovni jako v české škole.
|
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.