| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
27.6.2012 20:27:54
Tak v mem okoli mi prijde, ze je to tak 75:25, ze holcicka bude mirne napred. Hlavne v tech praktickych vecech - curani, piti z lahvicky, umet se lzickou, smrkat. Syn treba hrozne vyvadi, kdyz mu chci dat medicinku apod.
Zase ale kluci mi pripadaji kolem toho 3 roku fyzicky zdatnejsi, casto uz jezdi na kole a tak. Nas maly tedy ani timto smerem zatim nevypada, ze by vycnival, tak nevim. Chodime ted na playwisely, zatim jen s pi lektorkou. Je to takove usmernene hrani a la montessori metoda. Moc se mi to libi a malemu taky. Na podzim zacneme i skupinku. A asi pridam i nejake zpivani-hrani v materskem centru, aby si zvykal byt mezi vrstevniky. Na hristi jsme tedy kazdy den, tak snad se zaclenuje. Pristi leto planuji tak na 2 dny skolku, bude tam i dcera, tak by to mohl mit snazsi. Dcera mluvila hodne pozde a maly bude asi jeste pozdeji. Asi je to dano tou dvoujazycnosti. |
| Benka+3 | 111386 |
|
|
27.6.2012 11:04:17
Minko-Ikdyž mám 3 kluky,souhlasím se Simeonou,že vývoj at kluka či holky je individuální,možmá zabyvajíc se procenty,ukážou z celku,že kluci jsou lenivější,polejší vývoj řeči atd.Třeba segra má pár a kluk vývoj do 6 let značně předběh holku...a znám jich více.Však z mých 3 kluků je každý jiný.
Jinak Patrik spí pořád 2x/den.Slovíčka mu docela jdou,ikdyž výslovnost se ještě nepočítá ,čistě říka-HAM,BAB,ÁHA,TATA,mama se mu říkat moc nechce-to je vděk co? Baba,dede to mu jde.Na bráchy píští.No a pořád kojím,jeho hlavní strava.A to jsem chtěla v roce přestat,ale tím,že už je poslední mimi,tak možná ještě vydržím,ale tím pádem se pořád v noci budí ![]() |
| Pája (Vojtíšek 09+Honza11) | 83902 |
|
|
26.6.2012 7:51:38
Holky tak u nás už se běhá dlouho, chvíli jsem nebyla ráda - že to přišlo brzo ale teď jak jsme venku jsem ráda, že nelozí po 4 ale je sem tam i suchý - když chodí po dvou. Stabilitu drží dobře, protože máme kamenitou cestu a na ní je nejradši. Jinak říká mama tata ale nejvíc děda a když neví jak někoho oslovit tak volá děda. A včera řelk balon - jednou se mu to povedlo a pak už ne, jinak na balon volá ba. Á - místo ahoj a ham. A tím končíme.
Momentálně je nemocný - má rýmu a zakysané očička už týden, včera jsme byli u dr a do večera horečka. Tož jsem zvědavá co se z toho vyklube. Klíšťáka už jsme taky měli. Bylo mi sděleno sledovat delší dobu. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
25.6.2012 16:40:28
Jo a ve třech letech uměl i barvy jako fialová atd., dcerka umí červenou a zbytek se odmítá učit
![]() |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
25.6.2012 16:39:44
Minko, ale to myslím fakt není pohlavím, náš syn chodil v 11 měsících, mluvil taky dobře, ve 2 letech se z písničky naučil anglickou abecedu a uváděl okolojdoucí v úžas když speloval nápisy na obchodech (samozřejmě to neuměl přečíst, ale vyspelovat jo :-D). Bez plíny byl bez měsíce ve dvou letech, i na noc.
Protřední dcera začala chodit v 15 měsících, bez plín od dvou let a měsíce, na noc měla plíny do 3 let. |
| Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 | 14655 |
|
|
25.6.2012 11:14:09
Ty jo, tak to je dost slovicek. No nas je hodne pozadu, ve vsem, asi proste chlap. Je to ale frustrujici mit kluka po holce. Porad si musim pripominat, ze kazdy dite je jiny a navic kluk, u ktereho se asi automaticky predpoklada, ze vse prijde pozdeji.
S komarama mi nestras. Dcera je alergicka na bodnuti hmyzem. Ja taky, takze uz staci jeden komar a dcera ma deset bouli na tele. Doslova, zrovna min tyden. Ja byla jako mala to same. Takze kdybych mela litat porad k mudr po kazdem stipunuti komarem - uf - samozrejme ma okolo bodnuti flek a navic otekly jako blazen. Chudak. Schody u nas mame takove etericke - v prostoru - zajimave, ze maleho jeste nelekaji. Potom proste vstup zahradim. Nahoru stejne nechodim, spi tam manzel a dcera tam ma stolek a sve kramy. Zitra jdu nechat ockovat dceru proti encefalitide. Preci jen. Je to hnusna nemoc. |
| Bela76 | 40728 |
|
|
25.6.2012 10:29:44
Ahoj všichni
![]() taky zdravíme po mooooc dlouhé době, konečně to tu zase trošku ožilo ![]() Ad.1.klíště, neplašit, dle mého by teď hned borelku nezjistili, nějakoundobu to trvá, dle naší zkušenosti cca 14dnů, pak se starší dceři udělal flek, tak jsme pádily na odběry a byla to bolerka, ale pozor dcera ji dostala od komára!! Holky, schody nezávidím, měla bych o Beu strach ![]() Bea už taky chodí od konce května,ale zajímavé je, že venku si je stále nejistá a doma lítá. Mám pocit, že čím větší a neznámý prostor, tím je opatrnější. Miluje trampolínu, tam líta po nožkách a má stabilitu a moc se jí to líbbí ![]() Na mluvení je extrémně šikovná, to byla, ale i starší dcerka. Strčí do kapsy 2leté děti. opakuje strašně moc slov. Odpovídá na otázku "jak se jmenuješ_" Odpoví BEJA, je to tak roztomilé.Na mě volá od 12m MAMI. Ségře říká krásně BÁJO (Barbora-Bája)táta, babi, deda,mimi, býle-brýle, bana-banán, hopi hopi -na trampolíně, houpy -na houpačce. To jsem napsala jen co mě teď napadlo, překvapuje každý den ![]() Na dovvolenou bych letos taky chtěla a to do Turecka, ale nevím nevím, otázka financí a taky Bea moc nemiluje cestování. V autě zvrací sotva vyjedeme a vzteká se! Takže my jedině někam letecky, nebo někde tady blízko![]() S jídlem máme problémy. Do ní něco nacpat mi dá práci, musím ji vždy něco zajímavého strčit do ruky, aby otevírala pusu ![]() |
| Benka+3 | 111386 |
|
|
24.6.2012 13:38:37
Ty schody jsou asi zpočátku velkým hitem.Pati se už docela brzy naučil slézat schody a vždy jak nebyla zavřena ohradka,už tam byl a smál se...My máme dřevěné,tenmramor musí být dost nebezpečný.
Tedkom jsem Patimu vytáhla z hlavičky kliště(hnusar jeden).Co myslíte,mám mu nechat udělat preventivně odbět na boreliozu?Pokud ano,zua jak dlouho.Pište prosím všechny co máte zkušenost. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
24.6.2012 8:14:12
Vedynko, nejmilejší zábava naší malé je vylézt do půlky schodiště (mramor), tam si stoupnout a držet se jen jednou rukou a kymácet se, s vítězoslavným úsměvem "hele koukej co už umím". Zatím nespadla, je si dost jistá, dolů lézt umí, já se snažím být u ní když tohle provádí, ale občas uteče.
Říká "máma", "táta", když muž přijíždí domů, slyší bránu a po kelnou valí ke dveřím a kříčí "táta ! Táta!". Ti dva starší taky běží a vítají, je to hezkej pohled ![]() Na dovolenou pojedeme do ČR , do lesů na borůvky a na hříbky. Už se moc těšíme. A možná do UK za babičkou, to se ještě uvidí. |
| Benka+3 | 111386 |
|
|
24.6.2012 7:05:17
No konečně po měsíci pár příspěvku:(
Taky zdravím! Co umíme?Patrik začal chodit,říka po svém pár slovíček,začal s TATA,DIKY,BABA.DEDE adt.Pořád si ukazuje,kde chce jít.U hraček se zabaví jen pokud s ním někdo je:(Doufám,že bude brzy líp.Má rád všechny motory-vysavač,auto,sekačky,to je jeho vlastně nejčastější slovíčko"-brum brum:)Říká to i jak chrápe manžel:)S čím se zabaví vaše děti? Jinak si chce prosazovat svoji hlavu:) Kde holky jedete na dovču?My máme plán Chorvátsko v srpnu. |
Den českých řemeselLitoměřice
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.