| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
Duben 2011 - Deníček
  (?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 7319  [Dalších 7239 >>]
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
29.4.2012 12:52:22
Pri ryme bych ockovala, pri laryngitide ne.

Maly mi ted zacina chodit hodne pozde spat. Driv uz pomahl vytuhl v 19h a ted je tu s nami do 21h. Pravda, odpoledne spi od 12 do 15h .... tak to dnes zmenim a spat bude od 12:30 do 14:30, protoze bych byla rada, aby chodil max ve 20h. Dceri bych rada precetla jeste pohadku pred spanim v klidu a zase ona nemuze jit ve 21h.
Asi ho nabiji slunicko a pri jeho konstrukci tela uz se potrebuje hodne hybat, akorat jeste nechodi, takze venku je to problem. Leze vsude venku a rad je kaminky apod. Tak se uz ted tesim, az uprednostni chuzi pred lezenim. Zatim chodi jen okolo nabytku, zacal ve ctvrtek.

Nechala jsem mu ted naockovat neisvac proti meningokoku, v kvetnu ma hexu a v cervenci budu davat proti nestovicich.
Chci, aby ockovani mela oba dva stejne. Maly bude mit navic ty rotaviry, to za dcery nebylo.

Dcera jede na skolku v prirode, tak uz se nemuze dockat. Udela cokoli, jen aby jela ~;)
A my s manzelem odjizdime bez maleho na tyden na dovcu. To asi po 8 letech budeme nekde nekolik dnu sami ~y~
Pája (Vojtíšek 09+Honza11) 83902
26.4.2012 19:19:37
Belo - normálně běhěm dne, ale u nás to kluci mají rádi, takže když dám Honzíkovi tu malou flaštičku - 125 ml tak jí má v sobě hnedle. A třeba jiný bylinkový čaj mi tak nepije. Ovocné taky moc nechce. A Vojtík ten starší - ten to dostal v 1/2 litrové flašce na večer a měl to taky hnedka vypité. Pak jak jsme odplenkovávali, tak jsem musela změnit. No prostě to dáš během dne. On je ten čaj aromatický a prostě někomu chutná a jinému ne. Ale i kdyby pár lžiček - tak myslím že to nějaký účinek má.

Vidíš já si ani nezjišťovala do kdy to musí být naočkované. U nás naštěstí Dr. sama vždycky jak viděla že jenom zakašlal, tak to rušila. Tak vyzdravujte.
Jo a toho anýzu - no trošku sypneš - anýz je koření, které připomíná lekorky bombony. Já nevím tak zarovnanou čajovou lžičku????
Benka+3 111386
26.4.2012 14:33:28
Belo,dobře ,že jste neočkovali,dítě má být úplně zdravé,pak se snižuje velmi imunita,můžou být i další následky.
Bela76 40728
26.4.2012 14:13:25
Holky,
tak jsem si prosadila dnes neočkovat a bylo to celkem vklidu. taky nevím kam spěchat, naočkovat se musí do 15.měsíce prevenar a do 18m hexa (nebo naopak?)
Pájo a ten čaj dáváš během dne? Kolik toho malý vypije? Bea celkově moc nepije, tak nevím jak bych ji to cpala, ale asi to vyzkouším. Anýz doma nemám~a~, dá se v poho koupit co? Kolik toho anýzu na toho 1/2l ?
26.4.2012 7:30:09
Holky s tím kašlem - vyzkoušejte ten cibulový čaj - za zkoušku nic nedáte - vím že někdo to nepije ale Vojta i Honzík to mají rádi. Odvar cca 1/2 cibule na 1/2 litru vody, k tomu trochu anýzu a povařit. Ke konci varu přidat majoránku a nechat vyluhovat. Pak scedit, osladit medem a kapnou trochu citronu. Ten med a citron tam není podstatný, ale líp to chutná. My s Vojtíkem máme od té doby klid - první zimu co byl narozený, tak byl nemocný furt, až jsme skončili se zápalem plic. Od doby co dáváme při prvním kašli (u nás se teda kašel projeví hlavně v noci) ten čajík, tak dobrý. A teď jsem ho dávala i honzíkovi a fakt dobrý. Takže můžu jen doporučit.
26.4.2012 7:24:44
Belo a není tam doba do kdy ty poslední očkování musí být?
Anikul + Mikulášek 11 111979
25.4.2012 21:50:59
Belo,je to čistě můj názor a názor mé doktorky. Při druhým očkování Prevenaru malej nebyl zcela ok. asi 14 dní předtím jsme byli nemocní. Prodělali jsme bronchitidu. Též jsme kvůli tomu posouvali očkování. Pak se mi zdál zcela zdravý ,sem tam zakašlal,ale nic zásadního. A tak jsem se rozhodla,že ho naočkujeme. Doktorka mě do ničeho netlačila. Jenže pár dní na to jsme opět chytli kašel a od té doby se to s náma stále veze. Sebemenší nachlazení nás provází ošklivý kašel. A drží se nás i klidně měsíc. Většinou nám to sedne i na průdušky. Doktorce to pak nedalo a zjistilo se,že je to vlastně díky tomu očkování,kdy dostal dávku a nebyl zcela zdráv. Já se teď jen modlím,aby to nemělo nějaký následky... Každopádně jsme teď byli na roční prohlídce a měli jsme dostat opět další dávku hexa a Prevenaru. Ale opět kašleme,takže se to odkládá na neurčito. I kdybych to měla odkládat měsíc,nejdu do toho. Takže ať je to známá neznámá,říkám za sebe,že bych do toho nešla. Ona pak nebude s malou běhat po nemocnicích(samozřejmě to říkám nadsazeně) a o probdělých nocích nemluvě(teda aspoň my špatně spíme).
Jinak na roční jsme měli 9,2kg a 79cm. Máme 4 zuby,měsíc chodíme sami a taky už tak nějak pokoušeme všechno;i když onehdál se mi dusil jablkem. Oslavu jsme měli až tento víkend.Tak až proberu fotky,nějakou snad vložím.
Jinak užívejte krásného počasí. Já už se moc těším na víkend. :-)
Bela76 40728
25.4.2012 15:37:20
Holky, prosím o rychlou radu. Jak jsem psala, v pond.jsem byla s Beou v piradně s tím, že má laryng., začala tedy hustě kašlat a rýmu máme už 3.týden. Přesto mudr. trvá na tom, že pokud nemá teploty, ve čtvrtek (zítra) ji naočkuje hexou´+ prevenar. Já jsem z toho špatná a čučela jsem na ní, jestli je normální?~q~ Já tam snad zítra nepůjdu, je to o to zarážející, že se trochu známe a tykáme si, tak možná proto mi jde hůře ji poslat někam...~o~ Co mám dělat? nechápu o co jí jde? Je to čtvrtá hexa, není kam přeci spěchat, co ji mám na to říct (slušně)~a~
Benka+3 111386
25.4.2012 10:22:20
Ahoj holky,
delší dobu jsem tu nekoukala,tak jsem dočetla jen něco málo zběžně.
Tak Patriček už taky oslavil roček,fotečku taky vložím.Na rok jsme měli 10kg/76cm.Zatím nechodí,jen kolem nábytku a za 2 ruce,vidím,že to ještě potrvá,než se sám pustí.Pořád kojím,v poslední době se zhoršíl v jídle,chce skoro jen kojit!Jinak kousky pokouše v pohodě,jí jablko,banán,zeleninovou polévku bez mix.už dávno,ale jak píšu nic moc ted nejede.Velcí kluci prodělali spálovou angínu,strašně nám to řádí ve škole,malý to nedostal,ale od neděle je divný a od včera teploty...

25.4.2012 7:24:25
Belo - uzdravujte - vůbec nezávidím.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 7319  [Dalších 7239 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.